• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanların paylaşım alanı

kızlar benim dr um sana emzik muamelesi yapmasına izin verme seni sadece doymak için emsin dedi
damak yapısına uygun emzikler var artık onlara alıştır dedi
ben valla birazcık rahat ettim dün
gögüs uçlarımda biraz toparlandı
zaten aç olduğunda ağızından çıkarıyo bakıyo süt gelmiyo ağlamaya başlıyo
yoksa acayip hoşuna gidiyo ağzında sürekli emmek
emmek bir refleks ve sadece aç olduklarından değil keyfi yapıyorlarmış

emzik iyi geldi mi gerçekten mi süpermiş ben de alayım..bu ne güzelim böyle yemin ederim saat 6 da başladım sürekli emzirdim yaa belki bi 20 dk falan ara vermişimdir şimdi uyuyor gibi görünüyor ama her an uyanabilir..yani ben de insanım ben de acıkıyorum o emerken yiyorum yemeğimi bi taraftan da heryerim ağrıyor yaa..

bende sinir olurdum ağzında koca emzikle dolaşan çocuklara ama insan çaresiz kalınca kınadığını yapıyormuş
inşallah o kadar uzun sürmez bizim ki bebeklikle kalır emzik serüveni
çok büyük değil bizim emzik ama yine de hoş değil görüntüsü
bakalım emzikle nolacak bu gecea.s.

aynen valla emziği ben de hiç sevmezdim demekki denize düşen yılana sarılır misali yapacak başka bişey yok çünkü gerçekten çok yorucu oluyor emzirmek..

kızlar ben ilk gün verdim ağzına emziği
çok kızdılar görenler ama mükemmel bişi
tek sorunumuz emzik ağzına göre fakat arada düşürüyor
ve düştüğünde kıyameti koparıyor.
bizim doktor 15 dakika bir memeyi 15 dakika bir memeyi emzir.
daha fazlası hava olacağı için gaz yapar sıkıntı olur demişti

bende hastanede vermiştim yalancı emziği sadece emmek istediğinde müthiş rahatlık valla, zaten aç olunca mümkünatı yok almıyor onu ağzına, ayrıca biz bugün aşıya gittik, oradanda doktora, 3800 olmuş yani sadece 600 üı almış, doktor normal sütünüz anca çoğalıyor, her istediğinde emzirmeye devam dedi, uyurken uyandırıp emzirmeme gerek varmı dedim, çocuğun uykusunu boşuna bozma acıkınca zaten uyanır dedi, boyumuzda 51,5 cm olmuş, yani 1,5 cm uzamış bir ayda, açıkçası ben kilosunu da boyunu da daha fazla bekliyordum ama doktor herşeyi normal dedi, zaten her arandığında istinasız emziriyorum, ama bazı arkadaşların dediği gibi çok uzun sürmüyor , benimki bir memeyi 15 20 dakikada boşaltıyor artık doymamışsa diğerine geçiyoruz, gündüz 1-2 saatte böyle, gece 3-4 saatte bir emiyor, günde 6-7 tane kakalı bez alıyorum altından,

valla ben sonuna kadar yalancı emziğin rahatına inananlardanım ve doğduğu gün yalancı emziği tutturdum kızıma...onun rahatlığı bir başka ayrıca ben bebeklerin ağzında emzik görüntüsünden hoşlanıyorum ...bebek masumiyetlerine emzik renk katıyor gibime geliyor:)

bende emzik taraftarıyım bende bebeğin ağzında emziğe bayılıyorum oğlum almamıştı kızımda açken alıyo tokken öğürüyo inşallah alışır emziğe ben yokken bayağı arkadaş doğurmuş özledim sizleri pc servisteydi dün akşam geldi hemen başına oturdum hayatım bomboştu sanki iyiki varsın k.k

aslında bende emzik vermeyi düşünmüyordum hamileyken ne olurne olmaz dite 1 tane almıştım..oğlumda hastanede sürekli emmek istedi meme ağzında olsun istiyordu eve çıkınca yalancı emziği verdim hemen.. çok şükür hiç reddetmedi hemen kaptı sıpam..bende rahat ettim tabii..tek sorun geceleri ağzından düşünce kızılca kıyamet kopuyor..

nurgün ne yaptın milupanın rezene çayını tavsiye ediyormusun nasıl kullandın. yanlız şu an anne sütü dışında birşey vermedim bebeğe bu çayı nasıl vericez ? :uhm:

kızlar sabah annem emziği getirdi ağzına verdim de biraz rahatladım işime gücüme bakabildim yani tuvalete bile gidemiyordum nerdeyse..şimdi ağzında emzik uslu uslu yatıyor ama aç oldugunda nasıl anlıcam bagırır herhalde o zaman..

acil cevap bekliyorum.
oğlumun pipisinin ucunda beyaz bişiler ra çok değil minnacık bişi ben çok korktum acaba orjinal olarak varmıydıda benmi dikkat etmedim. yada yoktuda yenimi oluştu dedim oğlu olan annaler bana yardım edrmisiniz eğer iltihap gibi bişiyse hemen dr götrüeceğim.

iyi akşamlar arkadaşlar..
istanbul da hava hayli soğuk inanın son 5 yıl içinde aralık ayında böyle bir soğuk hissetmemiştim bizde evdeyiz malum lohusa hali:)
bu arada kaçırdığımyeni doğum yapmış aralık annelerinide tebrik ediyorummmmmmmmmmmmmmmmmm

Son düzenleme:
acil cevap bekliyorum.
oğlumun pipisinin ucunda beyaz bişiler ra çok değil minnacık bişi ben çok korktum acaba orjinal olarak varmıydıda benmi dikkat etmedim. yada yoktuda yenimi oluştu dedim oğlu olan annaler bana yardım edrmisiniz eğer iltihap gibi bişiyse hemen dr götrüeceğim.

canım benim yaa..
inş öenmli bişey değildir.
erkek annesi de değilim ki bişey diyeyim.
sen panik yapma sakın olur mu benim tatlı annem:1hug:

başlığımızı da taşımışlar bu arada:delphin:

canım benim yaa..
inş öenmli bişey değildir.
erkek annesi de değilim ki bişey diyeyim.
sen panik yapma sakın olur mu benim tatlı annem:1hug:

başlığımızı da taşımışlar bu arada:delphin:

bu başlıkları neden taşırlar anlamam hiç.
inşallah önemli bişi değildir. bakalım olmadı pazartesi sağlık ocağına götürürüm önemli bişiyse sevk ederler zaten. yinede panik oldum işte senağlama

kızlar benim hocam bana hep tembihlemiştir. oğlun olursa yıkarken popiş ve pipi bölgesiyle fazla haşır neşir olma diye. kendisi hep dikkat etmiş bu konuya. size garip gelebilir ama çocuğun ilerleyen yaşlarında tercihleri için önemliymiş bu hassasiyet. ben tuhaf bulmuştum küçücük bebek ne alaka diye ama bir iki kişiden daha duydum bunu. bilginiz olsun.

ya bizim bu topiğe ne oldu böyle.. ne güzel paylaşıyoduk bişiyler. taşınınca iyicene sessizleşti.. hareketlensin burası azıcık yaa..

sizler bebeklerinizi haftada kaç kere yıkıyorsunuz. bana ve eşime kalsa her gece ya da gün aşırı yıkamak istiyoruz annem de bu daha küçücük bebek, uçan kuşun kanadından yel kapar diyor.. izin vermiyor. merak ettim sizlerde durumlar nasıl..
bir de normal doğum yapanlar, dikişleriniz ne zaman düştü.. 15 gün oldu benimkiler duruyor. he bana zarar veriyo mu hayır, ağrı acı sancı bişiy yok çok şükür ama ne biliim atması gerekmez mi acaba.

nurgün ne yaptın milupanın rezene çayını tavsiye ediyormusun nasıl kullandın. yanlız şu an anne sütü dışında birşey vermedim bebeğe bu çayı nasıl vericez ? :uhm:

topik yer değiştirmiş soruna yeni cevap yazabiliyorum kusura bakma..

doktoruma sordum bana bebekde aşırı derecede gaz sancısı olmadığı ve çok bunalmadığı sürece günde 2 kere 1bardak kaynar suyun içine 2 tatlı kaşığı atarak benim içmemi söyledi...baktım oğlan çok huysuzlandı 50 ml kaynar suyun içine 1 çay kaşığı atıyorum karıştırıyorum ılıyıncada sadece 1 çay kaşığı içiriyorum..ben tavsiye ediyorum açıkcası benim kaslarımı bile rahatlattı..

anne sütü dışında bişi vermeyin diyorlar doğru bunu bende düşündüm sonuçta su ile yapılıyor ama doktorum bişi olmaz dedi güvenerek veriyorum ben.sonuçta vitamin yada gaz damlalarındada bir miktar su var

Son düzenleme:
ya bizim bu topiğe ne oldu böyle.. ne güzel paylaşıyoduk bişiyler. taşınınca iyicene sessizleşti.. hareketlensin burası azıcık yaa..

sizler bebeklerinizi haftada kaç kere yıkıyorsunuz. bana ve eşime kalsa her gece ya da gün aşırı yıkamak istiyoruz annem de bu daha küçücük bebek, uçan kuşun kanadından yel kapar diyor.. izin vermiyor. merak ettim sizlerde durumlar nasıl..
bir de normal doğum yapanlar, dikişleriniz ne zaman düştü.. 15 gün oldu benimkiler duruyor. he bana zarar veriyo mu hayır, ağrı acı sancı bişiy yok çok şükür ama ne biliim atması gerekmez mi acaba.

iyi oldu canim duzene girdi boyle yerimseniben

Ben bebisimi haftada bir yikiyorum simdilik(daha kucuk yaa:asigim:) hava soguk malum korkuyorum acikcasi ama her sabah genel bir temizlik yapiyorum zaten ...kirki ciksin 3 gune bir yikarim ...

buyuk oglusumda kirki ciktiktan sonra hergun yikardim bebekler suyu sever daha cabuk buyurler oyle derler :)

walla fascım biz haftada bir yıkamaya ancak cesaret edebiliyoryz.,yaz gelsin hergün yıkıcam inş.
acaip rahatlıyor kuzucuk yıkanınca..

topik yer değiştirmiş soruna yeni cevap yazabiliyorum kusura bakma..

doktoruma sordum bana bebekde aşırı derecede gaz sancısı olmadığı ve çok bunalmadığı sürece günde 2 kere 1bardak kaynar suyun içine 2 tatlı kaşığı atarak benim içmemi söyledi...baktım oğlan çok huysuzlandı 5 ml kaynar suyun içine 1 çay kaşığı atıyorum karıştırıyorum ılıyıncada sadece 1 çay kaşığı içiriyorum..ben tavsiye ediyorum açıkcası benim kaslarımı bile rahatlattı..

anne sütü dışında bişi vermeyin diyorlar doğru bunu bende düşündüm sonuçta su ile yapılıyor ama doktorum bişi olmaz dedi güvenerek veriyorum ben.sonuçta vitamin yada gaz damlalarındada bir miktar su var

Aynen bende senin gibi yapiyorum ama kokusu hic hosuma gitmiyor bee:bbo:

Back