• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanların paylaşım alanı

Kızının gözlerinde sulanma var mı peki? Benim büyük oğlumda da çok çapaklanma vardı. Hatta gözleri çapaktan yapışıyordu. Ne yaptıysam geçiremedim. Meğer gözyaşı kanalları tıkalıymış ve bebeklerde oldukça sık görülen bir durummuş. Hele biraz burnu tıkansa gözyaşları şıpır şıpır akardı. Öyleki gözyaşı tuzlu bir sıvı olduğu için kulaklarına doğru cildi tahriş olmuştu. Göz doktoru göz pınarlarına bastırarak masaj yapmamı söylemişti. Masaj yaparak açılmazsa ameliyat gerekir demişti. Allahtan masajla açılmıştı. Bence aklında olsun. Bir süre daha geçmezse bir göz doktoruna danış. Bir de sütünü gözüne damlatıp bir pamukla sil damla kullanma bence.

Allaha şükür öyle bişey değil çünkü oğlumda da çapak sorunu yaşamıştım ve doktor göz kanallarına bakmıştı şükürler olsun kızımda da sorun sadece alerjik çünkü ilk hafta doktor muayenemizde doktorumuz bakmış ve alerjik olduğunu söylemişti..verdiği merhem işe yaramayınca bende oğlum da kullandığım göz damlasını alıp dün kullanmaya başladım..adı genta benzer sorun yaşayan varsa tavsiye ederim inanın bir günde sorun ortadan kalktı.... bazen tecrübeler daha doğru sonuçlar verebiliyor çünkü doktor yazdığı ilacı değiştirirse prestij kaybedeceğini düşündü heralde...

hayırlı cumalar arkadaşlar...
dün anne sütü nün artması için bazı araştırmalar yaptım malum benimde sütüm az maalesef ve öğrendiğim kadar ile sütü ne tatlı ne ekşi nede tuzlu gıdalar değil anne sütünün ilacı su imiş tatlı yiyeceklerin sırrı ise susatıp su içme isteğini arttırdığı içinmiş...ne kadar doğru bilmiyorum ama suyun mucicevi bir faydasını daha öğrenmiş oldum...

herkese günaydın nasılsınız millet.ben uykusuzluktan geberiyorum.çok şükür ağlayan huzursuz bir kızım yok ama bana inek muamelesi yapan bir kızım var.uyanık olduğu tüm saatleri memede geçiriyor.gece 4 ten sabah 7 ye kadar emdi.ha diyeceksiniz neresi kötü elbette emmemesinden daha iyidir çok şükür ki emiyor.şimdi uyudu siteye girmedende yapamadım ama bend eyatmaya gidiyorum.

asıl rekor bende galiba emme konusunda..
dün gece saat 9bucuktan gece 2 buçuğa kadar emdi benim yaramaz.
artık 2 de ağlamaya başladım.
sinirlerim bozuldu nedense..
sonra da sabah 6bucuğa kadar uyudu tabi...

emzik gibi hissettim kendimi -tatlicadiarzu-

kızlar kanamanız ne durumda azaldı mı bitti mi..benim çok az geliyor ama hala kırmızı renkte belki biraz açık kırmızı dogum yapalı da 12 gün oluyor..acaba tamamen ne zaman biter illaki 40 gün sürecek diye birşey yok sanırım..

Merhaba kizlar ...
Bugun 1. ay asimizi yaptikdik ;hepatit B .
Muayene oldu kilosu ,boyu ... :nazar:Anne sutune devam :lepi:

selam kızlar herkez uykusuzluktan şikayetci galiba bende öyle benim kızda bütün gün beni emiyo hiç uyku yok gece 3 kadar böyle sürekli emiyor emmediği zaman huysyz bir kız oluyo gece 3'ten sabah 5 kadar uyuyor sonrası yok anlıyacağınız oda bende günde sadece 2 saat uyuyoruz bitmiş durumdayım kaç gündür uykusuzum annemlere geldim dün gece öyle bir uyumuşumki sormayın gitsin ama anacığım mahvolmuş sabaha kadar :delphin:mirmirmirmir

kızlar merhaba benim tosunum emiyor ama uzun süre değil beş dakika bir meme beş dakika bir meme.
hatta bugün sabah kalktı ağlayarak memeyi dayadım çekti çektiş sonra bütün sütü çıkardı ağzından geri. bunun sebebi ne olabilir sizce doktora götüreyimmi.

kızlar kanamanız ne durumda azaldı mı bitti mi..benim çok az geliyor ama hala kırmızı renkte belki biraz açık kırmızı dogum yapalı da 12 gün oluyor..acaba tamamen ne zaman biter illaki 40 gün sürecek diye birşey yok sanırım..

galiba benimki bu gidişle 40 gün sürecek:)
aslında bitmişti ama tekrar başladı serpilcim ama bildiğim kadarı ile bünyeden bünyeye değişiyormuş bu zaman...

asıl rekor bende galiba emme konusunda..
dün gece saat 9bucuktan gece 2 buçuğa kadar emdi benim yaramaz.
artık 2 de ağlamaya başladım.
sinirlerim bozuldu nedense..
sonra da sabah 6bucuğa kadar uyudu tabi...

emzik gibi hissettim kendimi -tatlicadiarzu-

aynı sorunu biz de yaşıyoruz canım.. dün gece 12:00 de bi başladı.. sabah 5 buçuğa kadar bir sağ meme bir sol meme.. artık meme uçlarım uyuştu ve 5 buçukta annemi uyandırdım al biraz da sen emzir diyesenağlama sonra başladım ağlamaya ben de.. bizimki gece ile gündüzü karıştırmış durumda şu anda.. gece uyuması gerekirken gözleri fıldır fıldır bakıyo.. laf istiyo. gündüzleri de uyuyo mışıl mışıl.. büyüklere göre 40. dan sonra değişirmiş bakalım nasıl dayanıcaz 40 gün.. deli etti beni dün gece valla yaakaydirigubbakcemile

ay fas güldürdün beni.delikafaduldenbenim hınzırda öyle yavrimm.ama çok şükür bugece uyududa ben uyuyumadım aksine.dön sağa dön sola yok uyku tutmadı.bebiş uyudu ya inadına işte.ama bende akşam oyaladım kucağımda gezdirdim.11de uyudu tekrar.bakalım bugece ne olcak,kocişim kaçtı yanımıdan düngece.işe yarı uykulu gitti.:jeyyar:inş.kırklarından sonra değişirler.

aynı sorun sadece bende var sanıyordum kendimi bazen inek gibi bazen yalancı meme gibi hissediyorum.kızım aç da olsa tok da olsa hiç farketmiyor gözünü açtımı meme arıyor battaniye eldiven ne bulursa emmeye çalışıyor akşam bende kafayı yedim artık sonunda eşime attım na parsanız yapın ben uyuyorum diye yazık yarım saat dayanabilmiş beni geri uyandırdı yakında battaniyesinin yarızı kalmayacak diye... sonrada bulduğu çözüm yolu muhteşemdi memenin tekini bana ver sırayla emzirelim:roflol:

water cim gözün aydın cnm Allah analı babalı büyütsün yavrunu

kızlar bu uykusuz geceler ne zaman bitecek artık klavyeyi çift görmeye başladım Allahım yardım et ne olur şu günler çabucak geçsin çok yoruldum gece gündüz birbirine karıştı

aynen kızlar benim de şimdi sırtım ağrıyor çünkü saat 6dan beri emziriyordum yeni bıraktım..nasıl olacak bilmiyorum çok uzun süre emdiği halde neden doymuyor anlamadım..şimdi yine ağlamaya başladı sanırım doymadı:(

Kızlar bu emzirme süreleriniz çok uzun değil mi?Doktora bir danışsanız.Yani bebek çok emiyor ve yine de gün boyu doymuyorsa sütünüzün sulu olma ihtimali var.Bir arkadaşımın bebeği aynen anlattığınız gibi hiç durma emiyordu ve yine ağlayarak uyanıp emmek istiyordu.Doktora götürdüğünde doktor bebek aç demiş.Arkadaşım şok geçirmiş.Bütün gün emiyor,nasıl olur demiş.Doktor da sütünün sulu olduğunu,bu yüzden bebeğin doymadığını söylemiş.Mama takviyesi vermiş.
Bilginiz olsun dedim şekerler;)
Size ve bebeklerinize güzel gece uykuları dilerim.Sütünüz bol olsun:)

kızlar benim dr um sana emzik muamelesi yapmasına izin verme seni sadece doymak için emsin dedi
damak yapısına uygun emzikler var artık onlara alıştır dedi
ben valla birazcık rahat ettim dün
gögüs uçlarımda biraz toparlandı
zaten aç olduğunda ağızından çıkarıyo bakıyo süt gelmiyo ağlamaya başlıyo
yoksa acayip hoşuna gidiyo ağzında sürekli emmek
emmek bir refleks ve sadece aç olduklarından değil keyfi yapıyorlarmış

evet canım bizimkinin bana yaptığı da emzik muamelesi tamamen.. karnının doymadığını düşünmüyorum cünkü gecen haftaki kontrolde normalde doğduktan sonra bebeklerin o hafta kilo vermesini bekleriz fakat sizinki 100 gr almış dedi doktorumuz.. gayet güzel emzirmeye devam da dedi.. biz de bugun başladık yalancı emziğe.. ilk başta öğürdü filan ama şimdi gayet güzel emiyo. çok çirkin oluyo o koca emzikle ve benim de pek hoşuma gitmiyor açıkçası ama yapacak bişey yok. hergece 5 saat süren emzirme seansları çekilmez yoksa.. Aman Allahım düşünmesi bile çok kötü:)

evet canım bizimkinin bana yaptığı da emzik muamelesi tamamen.. karnının doymadığını düşünmüyorum cünkü gecen haftaki kontrolde normalde doğduktan sonra bebeklerin o hafta kilo vermesini bekleriz fakat sizinki 100 gr almış dedi doktorumuz.. gayet güzel emzirmeye devam da dedi.. biz de bugun başladık yalancı emziğe.. ilk başta öğürdü filan ama şimdi gayet güzel emiyo. çok çirkin oluyo o koca emzikle ve benim de pek hoşuma gitmiyor açıkçası ama yapacak bişey yok. hergece 5 saat süren emzirme seansları çekilmez yoksa.. Aman Allahım düşünmesi bile çok kötü:)

bende sinir olurdum ağzında koca emzikle dolaşan çocuklara ama insan çaresiz kalınca kınadığını yapıyormuş
inşallah o kadar uzun sürmez bizim ki bebeklikle kalır emzik serüveni
çok büyük değil bizim emzik ama yine de hoş değil görüntüsü
bakalım emzikle nolacak bu gecea.s.

Back