- 8 Kasım 2013
- 9.262
- 11.891
- 498
- Konu Sahibi gormedimduymadim
-
Gönlüm teyzelerimden yana ama eşimde annesinde kalmak isteyebilir, aramızda böyle bir sorun olsun da istemiyorum ama sıkıntıyı kimse değil ben yaşıyor olacağım sonuçta.
Ahh canım bence en iyisi evinde kal eşin sana destekse o bakabilir sana ne kayınvalidene git ne de teyzene bence eğer kaynanan da mutsuz olucaksan stres olucaksan en mantıklısı kendi evin ne demişler cennette insanın kendi evi cehennemde...Merhaba
Uzun zamandır takip ediyorum,bu sorunum hakkında danışacak kimsem yok malesef bu yüzden buraya yazıyorum.
1,5 yıl oldu evleneli, eşimin işi gereği evlendiğimizden beri farklı şehirdeyiz,burda tanıdığımız kimsemiz yok.
4 yıl oldu annemi kaybedeli, 3 teyzem var ve 3üde öğretmen, küçük çocukları var. Eşimin ailesi ile aynı şehirdeler. Bütün ailem bu kadar.
Evlendiğimiz zaman da herşeyi kendimiz yaptık,ailelerin fazla müdahale etmesini ikimizde istemedik.
10 haftalık hamileyim, hamileliğimin 5.haftasından beri kanama yaşıyorum yani riskli gruptayım,yüksek düşük riskim var yani, doktorum wc banyo ihtiyacı hariç mümkün olduğunca yatmamı söyledi,ilaç ve iğne oluyorum 3 güne 1.
Bizim burda kimsemiz olmadığı için yanımızda biri olsun istedik, eşim annesini çağırmayı teklif etti çünkü başka bir şansımız yok bende kabul ettim. Fakat kendisi kendi evinin düzenini bahane ederek gelmedi, ve arayarak sürekli birşey olmaz her gebelik riskli yat sürekli vs vs boş öğütler veriyor sürekli.
Sorun şu ki biz doğumda ailelerimizin olduğu şehre gideceğiz büyükşehir olduğu için, biliyorum ki onlarda kalacağımızı düşünüyorlar, fakat ev çok kalabalık ve benimde kişisel ihtiyaçlarım olacak doğum öncesi ve sonrası biliyorsunuz ki.. Belki banyoda bile yardım gerekicek, doğum yapanlar biliyordur ben sadece okuduklarımdan tahmin edebiliyorum ne ihtiyacım olabiliceğini.. Dahası dediğim gibi ev çok kalabalık ve küçük, rahat edebilmem mümkün değil, ve çok misafir gelicek bu da kesin. Ayrıca ailesiylede öyle çok büyük samimiyetim yok,hep mesafeli.
Tabi benim zor zamanımda ihtiyacımız olduğunda gelmemesinden sonra iyice gözüme batmaya başladı ve çok soğudum görmek dahi istemiyorum. Kendi teyzelerim ise tabiki onlardan birinde kalmamı hep birlikte benimle ilgileneceklerini söylüyorlar,onlarda o kalabalıkta orda kalınmasını desteklemiyorlar.
Bu durumda ne yapmalı ?
öncelikle lohusa kadın gerçektenmilgiye bakıma ve sevgiye ihtiyacı var ben dogum yaptıgmda baya bi sıkıntı yaşadım eşim yardım etti cogunda dogum yaklasınca oturun konusun bunlarınşimdiden dert etmeyw gerek yok ve ev kalabalık diyosun küçücük bebek bir sürü kişi kucagına alcak öpecek teyzeleeinşzde dahil yeni doğmuş bebek herkes kucagına almak isteyevek bende oldugu gbi vs vence dogum yaptıktan sonra kacarcasına tekrar evine git...Merhaba
Uzun zamandır takip ediyorum,bu sorunum hakkında danışacak kimsem yok malesef bu yüzden buraya yazıyorum.
1,5 yıl oldu evleneli, eşimin işi gereği evlendiğimizden beri farklı şehirdeyiz,burda tanıdığımız kimsemiz yok.
4 yıl oldu annemi kaybedeli, 3 teyzem var ve 3üde öğretmen, küçük çocukları var. Eşimin ailesi ile aynı şehirdeler. Bütün ailem bu kadar.
Evlendiğimiz zaman da herşeyi kendimiz yaptık,ailelerin fazla müdahale etmesini ikimizde istemedik.
10 haftalık hamileyim, hamileliğimin 5.haftasından beri kanama yaşıyorum yani riskli gruptayım,yüksek düşük riskim var yani, doktorum wc banyo ihtiyacı hariç mümkün olduğunca yatmamı söyledi,ilaç ve iğne oluyorum 3 güne 1.
Bizim burda kimsemiz olmadığı için yanımızda biri olsun istedik, eşim annesini çağırmayı teklif etti çünkü başka bir şansımız yok bende kabul ettim. Fakat kendisi kendi evinin düzenini bahane ederek gelmedi, ve arayarak sürekli birşey olmaz her gebelik riskli yat sürekli vs vs boş öğütler veriyor sürekli.
Sorun şu ki biz doğumda ailelerimizin olduğu şehre gideceğiz büyükşehir olduğu için, biliyorum ki onlarda kalacağımızı düşünüyorlar, fakat ev çok kalabalık ve benimde kişisel ihtiyaçlarım olacak doğum öncesi ve sonrası biliyorsunuz ki.. Belki banyoda bile yardım gerekicek, doğum yapanlar biliyordur ben sadece okuduklarımdan tahmin edebiliyorum ne ihtiyacım olabiliceğini.. Dahası dediğim gibi ev çok kalabalık ve küçük, rahat edebilmem mümkün değil, ve çok misafir gelicek bu da kesin. Ayrıca ailesiylede öyle çok büyük samimiyetim yok,hep mesafeli.
Tabi benim zor zamanımda ihtiyacımız olduğunda gelmemesinden sonra iyice gözüme batmaya başladı ve çok soğudum görmek dahi istemiyorum. Kendi teyzelerim ise tabiki onlardan birinde kalmamı hep birlikte benimle ilgileneceklerini söylüyorlar,onlarda o kalabalıkta orda kalınmasını desteklemiyorlar.
Bu durumda ne yapmalı ?
Ben kendi evimi tercih ederdim ve de ettim eşin ilgilenebilir doğum normal bi şey herkese biri bakmıyor emin olun
Merhabalar biraz evhamlı gördüm sizi ilk olduğu içindir ama bebeğiniz doğunca ona en iyi bakicak kişi sizsiniz çünkü annelik boyle biseydir bazı şeyleri de çok fazla abartmamak gerek hamilelik riskliyse su an bakilmaniz gerekirdi ama doğum sonrası en fazla bir hafta zor geçer daha sonrasında problem yasanmamissa zaten toprlanirsiniz o süreçte de eşiniz ilgilenir 3 doğum yapmış bir kadın olarak söylüyorum hamilelik doğum değil mesele, o bebek dünyaya geldikten sonra başlıyor maraton mühim olan evlatlarımıza iyi birer anne baba olmak. Sağlıkla alırsınız kucağınıza insallah.Merhaba
Bu durumda ne yapmalı ?
Gönlüm teyzelerimden yana ama eşimde annesinde kalmak isteyebilir, aramızda böyle bir sorun olsun da istemiyorum ama sıkıntıyı kimse değil ben yaşıyor olacağım sonuçta.
Ne olursa olsun ben kaynvalide derim.Allah aşkına teyzelerm evli diyorsunuz bunlarn eşleri yok mu asl enişte yanında nasıl rahat edeceksiniz,elin adamı ona şaşırdım.Öyle böyle kaynvalide ve kaynpeder bizim kendi anne babamz hükmündedir.
Bu konu niye hortlatıldı ki şimdi
Ben yalnızdım.. evde bebeğimle ilk gecemde bile yalnızdım.. hemde sezaryen.. çok isterdim nazımın geçeceği biri yanımda kalsın ama yoktu.. sizin yerinizde olsam kesinlikle teyzelerimde kalırdım kayınvalideye naz geçmiyor şurdan bi su verir misin içiyim diyemiyosun
Doğum yapacak olan sizsiniz. Sizin psikolojiniz ve rahatlığınız her şeyden önemli. Nerede rahat edecekseniz orada kalın. Eşiniz bu yüzden kavga edecek biriyse, gitsin kalsın annesinde tek başına.
Kendi başına halledebilirsin zaten beni 3 hafta eşim yıkadı yazan olmuş sipinal sezeryan oldum kimse yıkamadı eve gelince kıyafetlerimi çıkarmama yardım etti annem sadece bende cok az yardim aldim kendin bakarsın insallah sorun olacağını sanmıyorum. Ne olaylar oldu anlatsanaKonum çok eski ama, durumlar değişti. Bundan sonra yine bu mevzu ile ilgili büyük sıkıntılar yaşadık ailesiyle, şu an eşimde bende görüşmüyoruz onlarla aylardır. Kimseye kalmaya gitmiyorum, evimizde kendi başımıza halledeceğiz :)
Konum çok eski ama, durumlar değişti. Bundan sonra yine bu mevzu ile ilgili büyük sıkıntılar yaşadık ailesiyle, şu an eşimde bende görüşmüyoruz onlarla aylardır. Kimseye kalmaya gitmiyorum, evimizde kendi başımıza halledeceğiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?