- 25 Aralık 2017
- 200
- 289
- 23
- Konu Sahibi gormedimduymadim
-
Ayy doğum sonrası dedin de gerçekten zor oluyor. Annem ve eşim vardı. Doğumdan sonra temizligimi falan vs hep eşim yaptı. Wc banyo bez değişimi eşim üstlendi. Annem de işte bi çocuğa bakmaya gelmişti ama ona da eşim baktı.
Teyzenizde rahat edecekseniz oraya gidin.
Merhaba
Uzun zamandır takip ediyorum,bu sorunum hakkında danışacak kimsem yok malesef bu yüzden buraya yazıyorum.
1,5 yıl oldu evleneli, eşimin işi gereği evlendiğimizden beri farklı şehirdeyiz,burda tanıdığımız kimsemiz yok.
4 yıl oldu annemi kaybedeli, 3 teyzem var ve 3üde öğretmen, küçük çocukları var. Eşimin ailesi ile aynı şehirdeler. Bütün ailem bu kadar.
Evlendiğimiz zaman da herşeyi kendimiz yaptık,ailelerin fazla müdahale etmesini ikimizde istemedik.
10 haftalık hamileyim, hamileliğimin 5.haftasından beri kanama yaşıyorum yani riskli gruptayım,yüksek düşük riskim var yani, doktorum wc banyo ihtiyacı hariç mümkün olduğunca yatmamı söyledi,ilaç ve iğne oluyorum 3 güne 1.
Bizim burda kimsemiz olmadığı için yanımızda biri olsun istedik, eşim annesini çağırmayı teklif etti çünkü başka bir şansımız yok bende kabul ettim. Fakat kendisi kendi evinin düzenini bahane ederek gelmedi, ve arayarak sürekli birşey olmaz her gebelik riskli yat sürekli vs vs boş öğütler veriyor sürekli.
Sorun şu ki biz doğumda ailelerimizin olduğu şehre gideceğiz büyükşehir olduğu için, biliyorum ki onlarda kalacağımızı düşünüyorlar, fakat ev çok kalabalık ve benimde kişisel ihtiyaçlarım olacak doğum öncesi ve sonrası biliyorsunuz ki.. Belki banyoda bile yardım gerekicek, doğum yapanlar biliyordur ben sadece okuduklarımdan tahmin edebiliyorum ne ihtiyacım olabiliceğini.. Dahası dediğim gibi ev çok kalabalık ve küçük, rahat edebilmem mümkün değil, ve çok misafir gelicek bu da kesin. Ayrıca ailesiylede öyle çok büyük samimiyetim yok,hep mesafeli.
Tabi benim zor zamanımda ihtiyacımız olduğunda gelmemesinden sonra iyice gözüme batmaya başladı ve çok soğudum görmek dahi istemiyorum. Kendi teyzelerim ise tabiki onlardan birinde kalmamı hep birlikte benimle ilgileneceklerini söylüyorlar,onlarda o kalabalıkta orda kalınmasını desteklemiyorlar.
Bu durumda ne yapmalı ?
Gönlüm teyzelerimden yana ama eşimde annesinde kalmak isteyebilir, aramızda böyle bir sorun olsun da istemiyorum ama sıkıntıyı kimse değil ben yaşıyor olacağım sonuçta.
bu konuda eşinin değil senin ne düşündüğün önemli. teyzemde kalıcam de geç. bunun için senle kavga ediyosa zaten çok geç demektir.
Ben 4 ay önce doğum yaptım. Spinal sezeryan oldum. Annem bir buçuk yıl once vefat etti. İlk günden kendim gidip geldim wc, banyo vb. Sonrasında da tektim bebeğime tek baktım. Kayinvalidem vardı yanımda aslında, gelmişti ama sadece uzaktan izleyip, akıl veriyordu. Sonra da gitti zaten. Eğer imkanı varsa, eşiniz birkac gun sizinle kalıp, yardım etse yeter. Ama illa birileriyle kalacaksanız, bu kişiler teyzeleriniz olmalı Sağlıkla kucağınıza alın.
Ben kendi evimi tercih ederdim ve de ettim eşin ilgilenebilir doğum normal bi şey herkese biri bakmıyor emin olun
Nerde fahat edeceksen canin nerde kalmak istiyorsa orda kal burda önemli olan senin ne hissettiğin..Merhaba
Uzun zamandır takip ediyorum,bu sorunum hakkında danışacak kimsem yok malesef bu yüzden buraya yazıyorum.
1,5 yıl oldu evleneli, eşimin işi gereği evlendiğimizden beri farklı şehirdeyiz,burda tanıdığımız kimsemiz yok.
4 yıl oldu annemi kaybedeli, 3 teyzem var ve 3üde öğretmen, küçük çocukları var. Eşimin ailesi ile aynı şehirdeler. Bütün ailem bu kadar.
Evlendiğimiz zaman da herşeyi kendimiz yaptık,ailelerin fazla müdahale etmesini ikimizde istemedik.
10 haftalık hamileyim, hamileliğimin 5.haftasından beri kanama yaşıyorum yani riskli gruptayım,yüksek düşük riskim var yani, doktorum wc banyo ihtiyacı hariç mümkün olduğunca yatmamı söyledi,ilaç ve iğne oluyorum 3 güne 1.
Bizim burda kimsemiz olmadığı için yanımızda biri olsun istedik, eşim annesini çağırmayı teklif etti çünkü başka bir şansımız yok bende kabul ettim. Fakat kendisi kendi evinin düzenini bahane ederek gelmedi, ve arayarak sürekli birşey olmaz her gebelik riskli yat sürekli vs vs boş öğütler veriyor sürekli.
Sorun şu ki biz doğumda ailelerimizin olduğu şehre gideceğiz büyükşehir olduğu için, biliyorum ki onlarda kalacağımızı düşünüyorlar, fakat ev çok kalabalık ve benimde kişisel ihtiyaçlarım olacak doğum öncesi ve sonrası biliyorsunuz ki.. Belki banyoda bile yardım gerekicek, doğum yapanlar biliyordur ben sadece okuduklarımdan tahmin edebiliyorum ne ihtiyacım olabiliceğini.. Dahası dediğim gibi ev çok kalabalık ve küçük, rahat edebilmem mümkün değil, ve çok misafir gelicek bu da kesin. Ayrıca ailesiylede öyle çok büyük samimiyetim yok,hep mesafeli.
Tabi benim zor zamanımda ihtiyacımız olduğunda gelmemesinden sonra iyice gözüme batmaya başladı ve çok soğudum görmek dahi istemiyorum. Kendi teyzelerim ise tabiki onlardan birinde kalmamı hep birlikte benimle ilgileneceklerini söylüyorlar,onlarda o kalabalıkta orda kalınmasını desteklemiyorlar.
Bu durumda ne yapmalı ?
O zaman nerde rahat edeceksen orda kal eşin buna karışmasın hiçMalesef o şehirde kendimize ait kalacak yerimiz yok, şu an olduğumuz şehrin şartlarından dolayı oraya gitmemiz gerekiyor. Kendimiz kalabilsek zaten umrumda olmaz, yardım etmek isteyen kendisi gelir yoksa bir şekilde elbet halledilir herşey, bende tek kalmak istiyorum ama bu şartlarda imkansız malesef.
O zaman nerde rahat edeceksen orda kal eşin buna karışmasın hiç
kendi evinizde
o şehrin şartları vs demişsiniz de başkasının evinde kaç ay kalacaksınız ki ya da eşiniz ne kadar gelebilecek
yani kaçıncı haftada gideceksiniz o şehre örneğin teyzenize
sonuçta doğumun bir net tarihi yok ki ve doğum öncesinde de insan eşini yanında istiyor
ya da aylarca buradaki doktor takip edecek sonra oraya gideceksiniz vs zor
şu an bir doktorunuz var anladığım kadarı ile bence onunla devam edin
mesafe ne kadar bir de iki şehir arasında
sonuçta bebekle o yolu geri dönmek de sıkıntı hamile iken gitmek de
10 saat kadar uzak iki şehir arası, evet tabi dediğiniz gibi zor olucak ama kesin değil, yani herşey sağlıklı ilerlerse ve doktor gidebilirsin sorun olmaz derse gideceğim, yoksa burda olucak doğum vs.
Belli bir dr yok burda,poliklnikte o gün hangi dr varsa o muayene ediyor, birde erkek refakatci yasak ve burda kimsemiz yok kimse gelemeyebilir en azından hastanede tek kalmak istemiyorum, birde tabi hastane şartları vs şu an mecburiyetten gidiyorum. Kalacağımız süre ise doğumdan sonra en fazla 1 ay olabilir. Bunlar kesin değil ben sadece düşünüyorum,birde kvalide bahaneler sunup gelmek istemeyince iyice kinlendim o yüzden hep aklımda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?