Doğum Sorunu-Kayınvalide

8.ayın içinde giderim diye düşündüm kendimce, tabi gün yaklaştıkca doktorun söylediklerine tahminine bağlı olacak bu da. Burası doğuda küçük bir ilçe, köy bile denebilir, o yüzden yardımcı vs bulmam imkansıza yakın,çünkü etrafta güvenebiliceğimiz kimse yok, birde çevreden duyduğumuza göre çocuklara hastalara bile bakacak kimse bulunmuyormuş.

Bu vefasızlık yapılmamış olsaydı zaten itiraz etmezdim, daha önce sorunumuz problemimiz olmadı zaten diyorum ya yüz göz olmadık saygılı mesafeli dozundaydı herşey. Fakat evleri kalabalık,9 kişilik bir aile bizde gidersek 11 kişi bir evin içinde. Haliyle doğum öncesi doğum sonrası sıkıntı yaşayacak olan benim ve o kadar kişinin içinde kimse rahat edemez.
Keşke burda öyle bir dr hastane bulsam da hiç gitmesem, ille büyükşehir olsun en iyi hastane olsun değil derdim, sadece doktoruma güvenmek ve iyi şartlarda olmak istiyorum, ama burda il de değiliz köy gibi yerdeyiz ve doktorum yok aslında yani o gün poliklinikte kim varsa o, en fazla 2-3 dk muayene ediyo yazıcaksa ilaç yazıyo gönderiyo, erkek refakatçi zaten yasak burda olursa tek olucam süreç boyunca. belki doğumda bile gelmiycekler sonra gelicekler o yüzden burda olsun istemiyorum, keşke burda şartlar biraz daha iyi olsaydı hiç bozmam rahatımı doğumdan sonrada olduğu kadar eşimle zorlanırdık ama hallederdik illaki.

yalnız size gelmeme konusunda kv niz de haklı o zaman

evde 9 kişi varsa ve bunlar çocuk ise onlara kim bakacak

siz tek kişisiniz yatın eşiniz de yemek çamaşır bulaşık idare etsin demiştir

bir ev içinde 11 kişi bir de bebek olmaz

misafirlik için bile çok kalabalık

bu seçeneği eleyin

madem orası büyük şehir gerekirse apart vs ayarlarız hastaneye yakın deyip yumuşatın durumu

Aman aman sartlarinizi okudum da
Asla gidip de kvde kalmam yerinizde olsam. Onca insanin icinde bir kadin ve bir bebek eklenince timarhane olur orasi. Otelde kalsaniz daha iyi

Simdi size ne soylesek bos,ama sundan emin olun teyzenize de gitseniz kvnize de,pişman olacaginiz kesin. Keske evimde oturaydim da kendi kendime dogurup bakaydim diyeceksiniz bu isler boyle oluyor malesef

Çocuk değiller, çocuk olsalar zaten ufacık alınganlık yapmam bu konuda asla, hiçte kırılmam. Tabiri caizse hepsi eşşek kadar, okulları bitmiş çalışıyorlar, birde baba var.
1 ayı geçti zaten bu olay, dediğiniz gibi ben yatabildiğim kadar yattım eşimde yapabildiği kadarını yaptı.
Apart gelmedi hiç aklıma,olabilir aslında hastanelere yakın elbet vardır teşekkürler.

öyle bakıma felan ihtiyac duymuyorsunuz ilk bir hafta zorlanırsınız onun dışında ağır iş olmadığı sürece sorun olmaz, teyzelerinizden en rahat olanın yanına gidin

aynen özel hastane felan varsa evinize yakın bir yerde yapın dogumu

Yoo haklısınız, doğurmadan bile tahmin edebiliyorum pişman olucağımı. Kendi evimde olduğu gibi rahat edemem nerde olursam olayım. Bende istiyorum tek kalayım eşim olsun yuvarlanıp gidelim bakalım başımızın çaresine hep olduğu gibi ama işte hep bu ilçenin bu şartlarından dolayı bunu düşünüyorum, tabi son zamanlarda nasıl olur bilemiyorum belki nasibimde burda doğum yapmak vardır hiç belli olmaz hepsine kafam atar burda yapıyorum gelen gelsin de diyebilirim.

Bence bu kadar kötü düşünme
Kimseye ihtiyacın da olmayabilir
Ben dogumun ertesi günü hastane odasının banyosunda geçtim kendi başıma yıkandım kimseye ihtiyacım olmadı
Annem calışıyor diye pek ilgilenmedi kv de daha dün geldi yardıma
Sadece eşinle de bu işi çözebilirsin
Yardıma gelenlere sadece büyük kızımla ilgilenseler bana yetiyor
Kv belki böyle rahat atlatırsın diye düşünmüştür dedigi gibi her gebelik riskli ama bir şekilde baş ediliyor
Sende illa ki bir yere gideceksen teyzelerinden birine git bence hem nazın geçer ..

Allah kolaylik versin,koy gibi yerdesiniz,orali da olmadiginiz icin sizi anlayabiliyorum,dogum yapan pek cok kadin vardir orada ama dedigim gibi endiselenmekte haklisiniz orali olmadiginiz icin. Bence yerinizden kipirdamayin,kim olursa olsun elbet dogumunuza bir doktor girecektir,kalkip da evinizden yurdunuzdan olmayin. Zaten hastanede kac gun kaliniyor ki hemen eve cikarsiniz esiniz size bakar. Gelmek isteyen de buyurur gelir. Hic kafaniza takmayin bile,hayirli dogumlar dilerim

Evde kimse bakmiyor gelen oturuyor %90 boyledir. insallah normal dogum olursa cabuk kalkarsiniz esinizde yardim eder .ben olsam hickimsenin kalabalik evine gitmem gelen ellemek opmek koklamak istiyor.en iyisi mutfak dag gibi olsun ama kimse olmasin.belki bir kuzen arkadas filan gelir.

Hiçbir yere gitmeyin. Evinizin olduğu şehirde Doğum yapın. Size yardımcı olmak isteyen yanınıza gelsin. Kv nizin olduğu şehire gidersen Doğum için, eşin annesinin evinde kalmak ister, seni teyzenlere bıraksa bile ailesinden çekindiği için yatmaya ailesine gider. Huzursuzluk olmasın diye kv denin evinde kalırsanız, bebeği öyle sahiplenir ki siz bile şaşırırsınız ve sinir olup, lohusa depresyonuna girip eve dönebilirsiniz.

en mantikli cozum bence bulundugunuz sehirde ya da cevresindeki daha gelismis sehirlerde dogum yapip evinde kalmak.

dogumdan sonraki ilk gunler hersey batabiliyor insana. evinde esinle cok daha rahat edersin.

Tabiki doğum yapan bir sürü kadın var, günde kaç tane doğum oluyordur kim bilir.. işte dediğiniz gibi buralı değilim ne komşu ne arkadaş kimseyi tanımıyorum bilmiyorum, tek çekincem 1 gece bile olsa tek kalmak istemiyorum belki hastanede ya da ne bileyim sancı çekerken etrafımda sevdiğim biri olsun istiyorum işte iç rahatlatmak açısından. Gönlümden geçen elbet evimde kalmak ne olursa olsun, bakalım hayırlısı olsun hakkımda belkide dediğiniz gibi gelmek isteyen başım gözüm üstüne derim otururum evimde :)

Olmadı bi yardımcı falan bakın 1 aylık parayla olmaz mı bi arkadaşınızdan rica edin ev hanımı 300/400 para verin eline samanlık seyran olsun

Kimse yok malesef. Kuzenlerim çocuk, küçükler. Öyle dostum diyebiliceğim zor günümde gelicek samimi arkadaşlarımda yok, diyeceksiniz ki bu kadar kimsesiz olunmaz, olduk malesef. Eşim şimdi bile elimi işe sürdürmüyor, erken gelirse kendi yemeğimizi yapar geç gelirse dışardan alır gelir o konuda ondan çok eminim her türlü bakar ama benim endişem burdaki hastane doktor şartları tek başıma olmak hastanede falan. Bunun haricinde kimseye ihtiyacım yok aslında.

Burada senin rahatlığın önemli. Doğumu yapacak olan sensin. Eşin nerede olursa kalır, canı ne isterse o şekilde yapar. Rahat çünkü. Ama zor zamanlar geçirecek olan sensin. Bir sürece ihtiyacın var. Teyzen mi, kayınvaliden mi? Kiminle daha rahat edersin? Diğer tüm koşulları da hesaba katarsak bence kesinlikle teyzenle kalmalısın. Eşin alınır laf ederse sende dersin ki, ben annene öncelik tanıdım, onun gelmesini ve ilgilenmesini istedim, ama annen gelmedi. Bana sen halledersin dedi. Bende teyzemde kalmak istiyorum dersin

Tahmin edebiliyorum, hamilelik haberini paylaştıktan sonra tam 1 ay beni aramadı bile. 3 haftalıkken öğrendim ben, kan testiyle teyit ettikten sonra eşim söyledi hemen dayanamadı, 3 haftadan 7 haftaya kadar beni hiç aramadı bile, ama hele bi doğum yaklaşsın biliyorum tabi orda kalmazsak arıza çıkartmalar bebeği elden ele hoplatıp zıplatmalar, tahmin ediyorum olacakları.

Gozunuzde bu kadar buyutmeyin bence ya, yatak dosek hasta olmuyosunki biri bezini ustlensin biri baska bi seyi. Bence kimseye yuk olmaya hakkiniz yok sonucta kendi basinizin caresine bakacak yasta insanlarsiniz. Ha sezaryan olmus o ayri belki, ben normal dogum yaptim ve dusunuyorumda uykusuzluktan baska bi sorunum olmamisti. Bi kac gun gelip kalicak cok kisi vardi annem geldi aksamina geri gonderdim hatta. Canim bence kendi evin gibisi olmaz, iyi dusun karar ver zaten kv pek orali olmuyomus ben olsam ne sekilde olursa olsun istenmedigim yerde kalmazdim helede kendime baktirmak icin asla.

Aksine hiç sevmem biri bana baksın hizmet etsin, bugüne kadar hep eşimle kendimiz hallettik ne olursa olsun, ondan önce tek başımada herşeyimi halledebilen biriyim, hiç sevmem bile birinden birşey istemeyi.
Şu an olduğumuz ilçede şartlar biraz daha düzgün olsa kimseyi istemem, gelmek isteyen gelsin der otururum yerimde keyfimi bozmam bunun için. Derdim biri bana baksın değil yani, sadece ilçenin hastane şartları, bir gördüğüm doktoru bir daha göremiyorum, 2 dk muayene anca oluyorsun vs vs.. bu tarz sıkıntılar, hemşireden ebeden bile azar yiyor kadınlar gözümün önünde, doğumda dr olur mu hiç sanmıyorum zira bazen 1 dr oluyor o da canı isterse bakıyor canı istemezse bakmıyor, ilginç evet ama buranın işleyişi böyle kimsede ses çıkaramadığı için böyle devam ediyor. Tek sebep bu yani, yoksa umrumda değil biri gelmemiş bakmamış falan herşey hallolur muhakkak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…