- 25 Aralık 2017
- 200
- 289
- 23
- Konu Sahibi gormedimduymadim
-
dönüş tamam da ne zaman gideceksiniz
umarım 40 hafta sonunda kucağınıza alırsınız ama kimi bebek erkenci oluyor
o nedenle şimdiden kendinizi germeyin
kv esasen önemsemeyecek birisi olduğunu göstermiş
yanınıza yardımcı bulun ev işi ve size refakat için gerekirse
doğumda da o olur yanınızda
Eşinin annesi varken teyzede kalmak biraz abes olur. Ama kayınvalidenin bu vefasızlığıda görmezden gelinecek gibi değil. En iyisi kendi ilinde doğum yapmak. Büyük şehirde de doğuran sizsiniz. Ve inanın doğuda minik bir ilde bulduğum o doktor gibisini istanbulda bulamadım. Bence iyi birini bulursanız hiiç gitmeyin.
Bu vefasızlık yapılmamış olsaydı zaten itiraz etmezdim, daha önce sorunumuz problemimiz olmadı zaten diyorum ya yüz göz olmadık saygılı mesafeli dozundaydı herşey. Fakat evleri kalabalık,9 kişilik bir aile bizde gidersek 11 kişi bir evin içinde. Haliyle doğum öncesi doğum sonrası sıkıntı yaşayacak olan benim ve o kadar kişinin içinde kimse rahat edemez.
Keşke burda öyle bir dr hastane bulsam da hiç gitmesem, ille büyükşehir olsun en iyi hastane olsun değil derdim, sadece doktoruma güvenmek ve iyi şartlarda olmak istiyorum, ama burda il de değiliz köy gibi yerdeyiz ve doktorum yok aslında yani o gün poliklinikte kim varsa o, en fazla 2-3 dk muayene ediyo yazıcaksa ilaç yazıyo gönderiyo, erkek refakatçi zaten yasak burda olursa tek olucam süreç boyunca. belki doğumda bile gelmiycekler sonra gelicekler o yüzden burda olsun istemiyorum, keşke burda şartlar biraz daha iyi olsaydı hiç bozmam rahatımı doğumdan sonrada olduğu kadar eşimle zorlanırdık ama hallederdik illaki.
yalnız size gelmeme konusunda kv niz de haklı o zaman
evde 9 kişi varsa ve bunlar çocuk ise onlara kim bakacak
siz tek kişisiniz yatın eşiniz de yemek çamaşır bulaşık idare etsin demiştir
bir ev içinde 11 kişi bir de bebek olmaz
misafirlik için bile çok kalabalık
bu seçeneği eleyin
madem orası büyük şehir gerekirse apart vs ayarlarız hastaneye yakın deyip yumuşatın durumu
aynen özel hastane felan varsa evinize yakın bir yerde yapın dogumuAman aman sartlarinizi okudum da
Asla gidip de kvde kalmam yerinizde olsam. Onca insanin icinde bir kadin ve bir bebek eklenince timarhane olur orasi. Otelde kalsaniz daha iyi
Simdi size ne soylesek bos,ama sundan emin olun teyzenize de gitseniz kvnize de,pişman olacaginiz kesin. Keske evimde oturaydim da kendi kendime dogurup bakaydim diyeceksinizbu isler boyle oluyor malesef
Aman aman sartlarinizi okudum da
Asla gidip de kvde kalmam yerinizde olsam. Onca insanin icinde bir kadin ve bir bebek eklenince timarhane olur orasi. Otelde kalsaniz daha iyi
Simdi size ne soylesek bos,ama sundan emin olun teyzenize de gitseniz kvnize de,pişman olacaginiz kesin. Keske evimde oturaydim da kendi kendime dogurup bakaydim diyeceksinizbu isler boyle oluyor malesef
Allah kolaylik versin,koy gibi yerdesiniz,orali da olmadiginiz icin sizi anlayabiliyorum,dogum yapan pek cok kadin vardir orada ama dedigim gibi endiselenmekte haklisiniz orali olmadiginiz icin. Bence yerinizden kipirdamayin,kim olursa olsun elbet dogumunuza bir doktor girecektir,kalkip da evinizden yurdunuzdan olmayin. Zaten hastanede kac gun kaliniyor ki hemen eve cikarsiniz esiniz size bakar. Gelmek isteyen de buyurur gelir. Hic kafaniza takmayin bile,hayirli dogumlar dilerimYoo haklısınız, doğurmadan bile tahmin edebiliyorum pişman olucağımı. Kendi evimde olduğu gibi rahat edemem nerde olursam olayım. Bende istiyorum tek kalayım eşim olsun yuvarlanıp gidelim bakalım başımızın çaresine hep olduğu gibi ama işte hep bu ilçenin bu şartlarından dolayı bunu düşünüyorum, tabi son zamanlarda nasıl olur bilemiyorum belki nasibimde burda doğum yapmak vardır hiç belli olmaz hepsine kafam atar burda yapıyorum gelen gelsin de diyebilirim.
Allah kolaylik versin,koy gibi yerdesiniz,orali da olmadiginiz icin sizi anlayabiliyorum,dogum yapan pek cok kadin vardir orada ama dedigim gibi endiselenmekte haklisiniz orali olmadiginiz icin. Bence yerinizden kipirdamayin,kim olursa olsun elbet dogumunuza bir doktor girecektir,kalkip da evinizden yurdunuzdan olmayin. Zaten hastanede kac gun kaliniyor ki hemen eve cikarsiniz esiniz size bakar. Gelmek isteyen de buyurur gelir. Hic kafaniza takmayin bile,hayirli dogumlar dilerim
Evde kimse bakmiyor gelen oturuyor %90 boyledir. insallah normal dogum olursa cabuk kalkarsiniz esinizde yardim eder .ben olsam hickimsenin kalabalik evine gitmem gelen ellemek opmek koklamak istiyor.en iyisi mutfak dag gibi olsun ama kimse olmasin.belki bir kuzen arkadas filan gelir.
Burada senin rahatlığın önemli. Doğumu yapacak olan sensin. Eşin nerede olursa kalır, canı ne isterse o şekilde yapar. Rahat çünkü. Ama zor zamanlar geçirecek olan sensin. Bir sürece ihtiyacın var. Teyzen mi, kayınvaliden mi? Kiminle daha rahat edersin? Diğer tüm koşulları da hesaba katarsak bence kesinlikle teyzenle kalmalısın. Eşin alınır laf ederse sende dersin ki, ben annene öncelik tanıdım, onun gelmesini ve ilgilenmesini istedim, ama annen gelmedi. Bana sen halledersin dedi. Bende teyzemde kalmak istiyorum dersinMerhaba
Uzun zamandır takip ediyorum,bu sorunum hakkında danışacak kimsem yok malesef bu yüzden buraya yazıyorum.
1,5 yıl oldu evleneli, eşimin işi gereği evlendiğimizden beri farklı şehirdeyiz,burda tanıdığımız kimsemiz yok.
4 yıl oldu annemi kaybedeli, 3 teyzem var ve 3üde öğretmen, küçük çocukları var. Eşimin ailesi ile aynı şehirdeler. Bütün ailem bu kadar.
Evlendiğimiz zaman da herşeyi kendimiz yaptık,ailelerin fazla müdahale etmesini ikimizde istemedik.
10 haftalık hamileyim, hamileliğimin 5.haftasından beri kanama yaşıyorum yani riskli gruptayım,yüksek düşük riskim var yani, doktorum wc banyo ihtiyacı hariç mümkün olduğunca yatmamı söyledi,ilaç ve iğne oluyorum 3 güne 1.
Bizim burda kimsemiz olmadığı için yanımızda biri olsun istedik, eşim annesini çağırmayı teklif etti çünkü başka bir şansımız yok bende kabul ettim. Fakat kendisi kendi evinin düzenini bahane ederek gelmedi, ve arayarak sürekli birşey olmaz her gebelik riskli yat sürekli vs vs boş öğütler veriyor sürekli.
Sorun şu ki biz doğumda ailelerimizin olduğu şehre gideceğiz büyükşehir olduğu için, biliyorum ki onlarda kalacağımızı düşünüyorlar, fakat ev çok kalabalık ve benimde kişisel ihtiyaçlarım olacak doğum öncesi ve sonrası biliyorsunuz ki.. Belki banyoda bile yardım gerekicek, doğum yapanlar biliyordur ben sadece okuduklarımdan tahmin edebiliyorum ne ihtiyacım olabiliceğini.. Dahası dediğim gibi ev çok kalabalık ve küçük, rahat edebilmem mümkün değil, ve çok misafir gelicek bu da kesin. Ayrıca ailesiylede öyle çok büyük samimiyetim yok,hep mesafeli.
Tabi benim zor zamanımda ihtiyacımız olduğunda gelmemesinden sonra iyice gözüme batmaya başladı ve çok soğudum görmek dahi istemiyorum. Kendi teyzelerim ise tabiki onlardan birinde kalmamı hep birlikte benimle ilgileneceklerini söylüyorlar,onlarda o kalabalıkta orda kalınmasını desteklemiyorlar.
Bu durumda ne yapmalı ?
Hiçbir yere gitmeyin. Evinizin olduğu şehirde Doğum yapın. Size yardımcı olmak isteyen yanınıza gelsin. Kv nizin olduğu şehire gidersen Doğum için, eşin annesinin evinde kalmak ister, seni teyzenlere bıraksa bile ailesinden çekindiği için yatmaya ailesine gider. Huzursuzluk olmasın diye kv denin evinde kalırsanız, bebeği öyle sahiplenir ki siz bile şaşırırsınız ve sinir olup, lohusa depresyonuna girip eve dönebilirsiniz.
Gozunuzde bu kadar buyutmeyin bence ya, yatak dosek hasta olmuyosunki biri bezini ustlensin biri baska bi seyi. Bence kimseye yuk olmaya hakkiniz yok sonucta kendi basinizin caresine bakacak yasta insanlarsiniz. Ha sezaryan olmus o ayri belki, ben normal dogum yaptim ve dusunuyorumda uykusuzluktan baska bi sorunum olmamisti. Bi kac gun gelip kalicak cok kisi vardi annem geldi aksamina geri gonderdim hatta. Canim bence kendi evin gibisi olmaz, iyi dusun karar ver zaten kv pek orali olmuyomus ben olsam ne sekilde olursa olsun istenmedigim yerde kalmazdim helede kendime baktirmak icin asla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?