• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sorunu-Kayınvalide

Bence de bulunduğunuz yerde kalın zamanınız olursa ildeki hastaneye gidersiniz, 2 ay başkasının evinde kalmak hem sizin hem de ev sahibinin sinirlerini bozar, bu teyzeniz dahi olsa, anneniz gibi rahat edemezsiniz, küçük çocukları da varmış. Doğumda belki birisi yanınıza gelir kalır, kalmazsa da zar zor da olsa halledersiniz Allah'ın izniyle. Ben şuan yanımda kimse olmasın istiyorum. Doğum başladıktan sonra haber veririm diye düşünüyorum. Son günlerimi eşimle başbaşa geçirmek isterim

Merhaba
Uzun zamandır takip ediyorum,bu sorunum hakkında danışacak kimsem yok malesef bu yüzden buraya yazıyorum.

1,5 yıl oldu evleneli, eşimin işi gereği evlendiğimizden beri farklı şehirdeyiz,burda tanıdığımız kimsemiz yok.
4 yıl oldu annemi kaybedeli, 3 teyzem var ve 3üde öğretmen, küçük çocukları var. Eşimin ailesi ile aynı şehirdeler. Bütün ailem bu kadar.
Evlendiğimiz zaman da herşeyi kendimiz yaptık,ailelerin fazla müdahale etmesini ikimizde istemedik.

10 haftalık hamileyim, hamileliğimin 5.haftasından beri kanama yaşıyorum yani riskli gruptayım,yüksek düşük riskim var yani, doktorum wc banyo ihtiyacı hariç mümkün olduğunca yatmamı söyledi,ilaç ve iğne oluyorum 3 güne 1.

Bizim burda kimsemiz olmadığı için yanımızda biri olsun istedik, eşim annesini çağırmayı teklif etti çünkü başka bir şansımız yok bende kabul ettim. Fakat kendisi kendi evinin düzenini bahane ederek gelmedi, ve arayarak sürekli birşey olmaz her gebelik riskli yat sürekli vs vs boş öğütler veriyor sürekli.

Sorun şu ki biz doğumda ailelerimizin olduğu şehre gideceğiz büyükşehir olduğu için, biliyorum ki onlarda kalacağımızı düşünüyorlar, fakat ev çok kalabalık ve benimde kişisel ihtiyaçlarım olacak doğum öncesi ve sonrası biliyorsunuz ki.. Belki banyoda bile yardım gerekicek, doğum yapanlar biliyordur ben sadece okuduklarımdan tahmin edebiliyorum ne ihtiyacım olabiliceğini.. Dahası dediğim gibi ev çok kalabalık ve küçük, rahat edebilmem mümkün değil, ve çok misafir gelicek bu da kesin. Ayrıca ailesiylede öyle çok büyük samimiyetim yok,hep mesafeli.

Tabi benim zor zamanımda ihtiyacımız olduğunda gelmemesinden sonra iyice gözüme batmaya başladı ve çok soğudum görmek dahi istemiyorum. Kendi teyzelerim ise tabiki onlardan birinde kalmamı hep birlikte benimle ilgileneceklerini söylüyorlar,onlarda o kalabalıkta orda kalınmasını desteklemiyorlar.

Bu durumda ne yapmalı ?
Nasil rahat edersen nerde yada orda kal

Dogum sonrasi cok zor. Fiziksel agriyi geçtim ruhsal olarak cok cok zor. Nerede rahat edeceksen orada kal. Hatta mumkunse eşin izin alsin herseyi beraber halledin.

Gecen gene benzer bi konu vardi dogudayim dogumda nerde kalayim diye ordada genelde kendi evinde kal denmisti bencede mantiklisi bu kendi evinizde kalin yakinlarda bir iki saatlik ozel hastane bakin yada bir gece yanliz kalirsiniz zor olur ama hemsiler falan yada digerlerinin refakatcileri yardimci olur.. Ben yurtdisinda yim ve benimde burda kimsem yok bi esim bi ben ama bunu hic sorun yapmiyorum.. Allah kolayligini verir kendi evinizde yapin dogumunuzu...

Allah yardımcınız olsun....bence doğumda nerde olucaginizi düşünmek için çok çok erken....henüz 10 haftalık hamilesiniz ve riskli bir gebelik . Siz var olan enerjinizi bu konulara değil kendinize bebeğinize yonlendirin. İllaha da birşey düşünmek ,zihninizi meskul etmek istiyorsanız bebeginizi emzirdiğinizi,sonra onun başını hafifçe kaldırıp size baktığını ve şapsik şapsik gulumsedigini hayal edin. Gerisi teferruat:anne:

Bence evinizde kalın.teyzemin evinde de rahat etmem ben.zaten sezeryan doğum bile olsa birkaç gün ayaklaniyorsunuz

Kendi evinde kal teyzen gelip yardımcı olsun valla lohusa haliyle hiçççççç çekilmiyor bu eş ailesi.Hem de ilk günden bebeğin kendi düzeni olur

Benim de hamileligim cok riskliydi sizin gibi yatarak gecirmek zorunda kaldim hamilelik bir yana dursun dogum ve sonrasi cok zorlayici ben sezaryen ile dogum yapmistim ve adim atmak ,tuvalete oturup kalkmak o kadar zordu ki annem olmasa harap olurdum tuvaletten sonra temizligimi bile annem yapti banyomu o yaptirdi kolumu kaldiramiyordum esinizin bu durumu bilmesine imkan yok dogum yapana kadar ben de farkinda degildim uzaktan bakmasi soylenmesi kolay esinize bir sekilde bu durumlardan bahsedin sizi anlamasi icin onunuzde uzun bir zaman var insallah vicdanli biridir ve lohusaliginiz guzel gecer ....

Gönlüm teyzelerimden yana ama eşimde annesinde kalmak isteyebilir, aramızda böyle bir sorun olsun da istemiyorum ama sıkıntıyı kimse değil ben yaşıyor olacağım sonuçta.
Banyoda kv mi yardım etsin teyze mi yoksa eşiniz mi? Eşiniz annemin yanında rahat edersin derken kendi rahatını düşünüyor olmasın. Siz bir teyzenizden yardım alın ve 40 gün gözüyle bakın, üç teyzenizi de dolaşın kvye de bir 10 gün düşüyor zaten :KK48:

Bence kesinlikle evinden başka bir yere adım atma teyzemde rahat edemezsin kayınvalden de ben gittim bin pişman oldum el kadar bebeyle eve geri dönüş yolculuğunda çok zor oluyor sen iyileşen kadar biri gelsin gelmiyorsa kimse hasta bakıcı tut kendine otur evinde aman ha benim ağzım yandı

Teyzene git ne kayınvalideni çağır ne orda kal.hiç bulaşma 2 hafta ya kendini toparlarsın.hatta tatile falan geliyorsa sen teyzemlerini çağır.insan en çok kendi evinde rahat ediyor.doktorundan ör memnun kalırsan şehir değiştirme.

Merhaba
Uzun zamandır takip ediyorum,bu sorunum hakkında danışacak kimsem yok malesef bu yüzden buraya yazıyorum.

1,5 yıl oldu evleneli, eşimin işi gereği evlendiğimizden beri farklı şehirdeyiz,burda tanıdığımız kimsemiz yok.
4 yıl oldu annemi kaybedeli, 3 teyzem var ve 3üde öğretmen, küçük çocukları var. Eşimin ailesi ile aynı şehirdeler. Bütün ailem bu kadar.
Evlendiğimiz zaman da herşeyi kendimiz yaptık,ailelerin fazla müdahale etmesini ikimizde istemedik.

10 haftalık hamileyim, hamileliğimin 5.haftasından beri kanama yaşıyorum yani riskli gruptayım,yüksek düşük riskim var yani, doktorum wc banyo ihtiyacı hariç mümkün olduğunca yatmamı söyledi,ilaç ve iğne oluyorum 3 güne 1.

Bizim burda kimsemiz olmadığı için yanımızda biri olsun istedik, eşim annesini çağırmayı teklif etti çünkü başka bir şansımız yok bende kabul ettim. Fakat kendisi kendi evinin düzenini bahane ederek gelmedi, ve arayarak sürekli birşey olmaz her gebelik riskli yat sürekli vs vs boş öğütler veriyor sürekli.

Sorun şu ki biz doğumda ailelerimizin olduğu şehre gideceğiz büyükşehir olduğu için, biliyorum ki onlarda kalacağımızı düşünüyorlar, fakat ev çok kalabalık ve benimde kişisel ihtiyaçlarım olacak doğum öncesi ve sonrası biliyorsunuz ki.. Belki banyoda bile yardım gerekicek, doğum yapanlar biliyordur ben sadece okuduklarımdan tahmin edebiliyorum ne ihtiyacım olabiliceğini.. Dahası dediğim gibi ev çok kalabalık ve küçük, rahat edebilmem mümkün değil, ve çok misafir gelicek bu da kesin. Ayrıca ailesiylede öyle çok büyük samimiyetim yok,hep mesafeli.

Tabi benim zor zamanımda ihtiyacımız olduğunda gelmemesinden sonra iyice gözüme batmaya başladı ve çok soğudum görmek dahi istemiyorum. Kendi teyzelerim ise tabiki onlardan birinde kalmamı hep birlikte benimle ilgileneceklerini söylüyorlar,onlarda o kalabalıkta orda kalınmasını desteklemiyorlar.

Bu durumda ne yapmalı ?

sende teyzende kal canım madem istemiyosun benden sana tavsiye rahat etmeyeceğini düşündüğün hiçbiryere gitme çünkü kendine zarar hem bebeğinle fazla ilgilenemezsin herşeyi kendin ve evladın için düşün mutsuz olcağın biyere gitme derim madem teyzelerin varmış kal onların birinde işte

Merhaba

Bu durumda ne yapmalı ?
kendi evınızın oldugu yerde yapın dogumu kımseye ıhtıyacınız yok, dogum sonrasıda esınızde destek olursa her ısınızı kendınız yapabılırsınız

bence kesinlikle teyzelerinle kal. kayınvalidenle ne kadar rahat edebilirsin ki. ayrıca çocuk olunca anlayacaksın çocuk bakımında vs de ters düştüğünüzde birbirinizle çok gerginlik yaşayacaksınız. çünkü o kaynana sen gelinsin. kendi teyzen/annen gibi olamaz ilişkiniz. lohusa depresyonuna girmek istemiyorsan asla kayınvalidene gitme.

bence sizin kimseye ihtiyacınız yok. çalışan biri değilseniz evde yatın pasa. yemek işi de bir gün yapın 3 gün yiyin. 3 gün dışardan bir gün kahvaltı illa ki olur.
doğum sonrasına gelirsek , normal doğum olursa bir gün bile kimseye ihtiyaç yok. sezaryen de ise yardımcı bulun 1 hafta gelebilecek birazda eşiniz yıllık izin alsın tamamdır. evden gitmeyin bence.

Merhaba

Bu durumda ne yapmalı ?
doğumdan snr evinde kal.

Teyzenlerde calisiyormus kucuk cocuklari varmis sana nasil bakicaklar
Kimseye yuk olma evinde kal
Esin iki hafta izin alsin yeter
Sezaryen de olsan Ucuncu sahsa gercekten gerek yok

Back