• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sorunu-Kayınvalide

Tabiki doğum yapan bir sürü kadın var, günde kaç tane doğum oluyordur kim bilir.. işte dediğiniz gibi buralı değilim ne komşu ne arkadaş kimseyi tanımıyorum bilmiyorum, tek çekincem 1 gece bile olsa tek kalmak istemiyorum belki hastanede ya da ne bileyim sancı çekerken etrafımda sevdiğim biri olsun istiyorum işte iç rahatlatmak açısından. Gönlümden geçen elbet evimde kalmak ne olursa olsun, bakalım hayırlısı olsun hakkımda belkide dediğiniz gibi gelmek isteyen başım gözüm üstüne derim otururum evimde :)
Parali bir bakici tutsaniz dogumdan once 1 ay gelsin,sonrasinda da 2 ay mesela. Kafaniz rahat olur hem.

Bende farklı bir şehirdeyim kv ve annemler aynı şehirde. Bir ay sonra doğumum var inşaallah. Kv programı yapmış annemle birlikte geleceklermiş kalacaklarmış annem de dememiş sırayla gidelim kalabalık etmeyelim vs. kimse bana sormuyor ben de buna sinir oluyorum kimseye duyurmadan gizli gizli doğum yapma planları kurup duruyorum mesela. Sadece eşime güveniyorum kendi annem dahil kimsenin sütün mü gelmedi yok niye ağlıyo yok şöyle yok böyle laflarını duymamak için. Sizin yerinizde olsam yaşadığım ilçenin şartları iyi değilse o ilçeye en yakın şartları iyi olan hastaneye yakın doğuma az kala apart ya otel tarzı birşey ayarlar eşimin de bana bakması için biraz izin alması lazım tabi. Hatta maddi durumunuz elveriyorsa özel hastanelerde erkek refakatçi oluyor özel düşünebilirsiniz. Ama kv de kalmanız kendiniz ve bebeğiniz için hiç iyi olmaz tahminimce. Hatta düşünülecek en son seçenek..

Parali bir bakici tutsaniz dogumdan once 1 ay gelsin,sonrasinda da 2 ay mesela. Kafaniz rahat olur hem.

Burda malesef pek bulunmuyor, kimse yapmıyor bu işi. Pek güvenilir bir ilçe olmadığından sanırım, birde hep çok kalabalık aileler, kimsenin ihtiyacı olmayınca böyle bir işten haberleride yok :)

10 saatlik mesafeye doğum yaklaşınca belki uçağa binemeyeceksiniz belki doğum erken olacak belki gideceğiniz yerdeki hastane sizi kabul etmeyecek çünkü takibi olmayan yerde doğum yapılamıyor çoğu zaman. Kv gelecek muhtemelen eşiniz baskı yaparsa ama çok kalmaz 15 gün anca. Ama tüm bunların ötesinde kimsenin evinde sıkıntı cekmeyin ordan oraya küçücük bebekle kaç gün kalabilirsiniz herkesin düzeni var küçük cocucugu varmış herkes bebek sesini kaldıramaz. Kaldı ki teyzeler calisiyo çok yardımları dokunmaz. Neyse size tavsiyem tüm bunların benzerini yaşadığım ve yapmadigim için acayip pişman olduğum konu yabancı kadın tutun. Benim babanneme aile büyükleri ankaradan ayarladılar doğu karadenizin köyüne götürdüler. Onlar zaten öyle çok gezme tozma meraklısı değil haftada 1 gün izinleri var parasını verirseniz ogün de sizinle gecirirler. Ankaradan istanbuldan ayarlayın şirket aracılığıyla gelsin kalsın iyice agirlasmaya baslamadan. Bakın aynı durumdayız kv önce sebepsiz sonra kavga ettiğimiz için gelmedi eşimle ben kolik bebeği büyütürken büyük hasarlar gördü ilişkimiz. 1 senedir ancak toplarlaniyoruz. Gelsin kadın evinize bakar siz bebeğe bakarsınız siz uyurken 1 2 saat ilgilenir. Kimsenin kimseye faydası yok ayrıca ufacık bebekle 10 saat yoldan dönmesi var. Yazık hepinize. Yani uçak şirketi 35 haftaya kadar izin veriyor sonrası 40 günlükken dönseniz falan bilmiyorum bu devirde kimsenin evinde o kadar kalınmaz sonra dönmek falan zor yani

10 saatlik mesafeye doğum yaklaşınca belki uçağa binemeyeceksiniz belki doğum erken olacak belki gideceğiniz yerdeki hastane sizi kabul etmeyecek çünkü takibi olmayan yerde doğum yapılamıyor çoğu zaman. Kv gelecek muhtemelen eşiniz baskı yaparsa ama çok kalmaz 15 gün anca. Ama tüm bunların ötesinde kimsenin evinde sıkıntı cekmeyin ordan oraya küçücük bebekle kaç gün kalabilirsiniz herkesin düzeni var küçük cocucugu varmış herkes bebek sesini kaldıramaz. Kaldı ki teyzeler calisiyo çok yardımları dokunmaz. Neyse size tavsiyem tüm bunların benzerini yaşadığım ve yapmadigim için acayip pişman olduğum konu yabancı kadın tutun. Benim babanneme aile büyükleri ankaradan ayarladılar doğu karadenizin köyüne götürdüler. Onlar zaten öyle çok gezme tozma meraklısı değil haftada 1 gün izinleri var parasını verirseniz ogün de sizinle gecirirler. Ankaradan istanbuldan ayarlayın şirket aracılığıyla gelsin kalsın iyice agirlasmaya baslamadan. Bakın aynı durumdayız kv önce sebepsiz sonra kavga ettiğimiz için gelmedi eşimle ben kolik bebeği büyütürken büyük hasarlar gördü ilişkimiz. 1 senedir ancak toplarlaniyoruz. Gelsin kadın evinize bakar siz bebeğe bakarsınız siz uyurken 1 2 saat ilgilenir. Kimsenin kimseye faydası yok ayrıca ufacık bebekle 10 saat yoldan dönmesi var. Yazık hepinize. Yani uçak şirketi 35 haftaya kadar izin veriyor sonrası 40 günlükken dönseniz falan bilmiyorum bu devirde kimsenin evinde o kadar kalınmaz sonra dönmek falan zor yani

Bunu bilmiyordum, yani birini bulup benim bulunduğum şehire gelebiliceğini. Bu da düşünülebilir aslında, şirketler vs güvenilir olabilir. Bunu konuşabilirim eşimle olabilir teşekkür ederim.

Bende farklı bir şehirdeyim kv ve annemler aynı şehirde. Bir ay sonra doğumum var inşaallah. Kv programı yapmış annemle birlikte geleceklermiş kalacaklarmış annem de dememiş sırayla gidelim kalabalık etmeyelim vs. kimse bana sormuyor ben de buna sinir oluyorum kimseye duyurmadan gizli gizli doğum yapma planları kurup duruyorum mesela. Sadece eşime güveniyorum kendi annem dahil kimsenin sütün mü gelmedi yok niye ağlıyo yok şöyle yok böyle laflarını duymamak için. Sizin yerinizde olsam yaşadığım ilçenin şartları iyi değilse o ilçeye en yakın şartları iyi olan hastaneye yakın doğuma az kala apart ya otel tarzı birşey ayarlar eşimin de bana bakması için biraz izin alması lazım tabi. Hatta maddi durumunuz elveriyorsa özel hastanelerde erkek refakatçi oluyor özel düşünebilirsiniz. Ama kv de kalmanız kendiniz ve bebeğiniz için hiç iyi olmaz tahminimce. Hatta düşünülecek en son seçenek..

Sizin çok az kalmış, hayırlı doğumlar diliyorum bi avazda inşAllah :)

Haklısınız aslında zaten elime bu kozu veren bizzat kendisi
Şimdi senin ihtiyacın varken gelmemiş yanına doğumda birşey söylemeye hakkı yok yani. Sen nerede rahat edeceksen orda kal. Şimdi sana bakmaya gelse daha farklı olabilirdi ama gelmeyince ille bizde kal diye tutturmaya hakkı yok.

Malesef o şehirde kendimize ait kalacak yerimiz yok, şu an olduğumuz şehrin şartlarından dolayı oraya gitmemiz gerekiyor. Kendimiz kalabilsek zaten umrumda olmaz, yardım etmek isteyen kendisi gelir yoksa bir şekilde elbet halledilir herşey, bende tek kalmak istiyorum ama bu şartlarda imkansız malesef.
Sizin bulunduginuz sehirde kimse dogum yapmiyormu?Cidden yani yaryismak icin sormuyorum neden baska yere gidiyorsunuz?Ben 2 dogum yaptim kimse bakmadi.yani zorlanabilirsiniz ama yapilmayacak biswy degil.

Çok zor doğum sonraları olanlara birsey diyemeyeceğim ama .2normal doğum yaptım ilkinde annemdeydim 2.de kendi evimde .Eşiniz izin alsa yeter size ,evinizde kalın bence hiç gerek yok.

Sizin bulunduginuz sehirde kimse dogum yapmiyormu?Cidden yani yaryismak icin sormuyorum neden baska yere gidiyorsunuz?Ben 2 dogum yaptim kimse bakmadi.yani zorlanabilirsiniz ama yapilmayacak biswy degil.

Tabiki yapıyorlar, hemde bir günde kaç doğum oluyordur kim bilir. Bende biri bana baksın istemiyorum, bugüne kadar evlenmeden öncede her işimi kendim hallettim,evlendikten sonrada her işimizi eşimle hallettik. Buna sağlık sorunları herşey dahil. Öyle çıt kırıldım da değilim birinin bakımına asla ihtiyacım yok.
Burası doğunun küçük bir ilçesi hatta köy, hastane şartları iyi değil, dr bile bazen var bazen yok resmen kafasına göre, muayenede bile içeri 10 hatta 15 kadın giriyor ve öyle muayene oluyoruz. Abartmıyorum gerçekten öyle. Erkek refakatçi yasak, yani doğum için gittiğimde tüm süreç boyunca yalnız olacağım doğum öncesi ve sonrası evet belki 1 gece kalıp hemen evime dönücem ama yinede gözüm sevdiğim birini arar en azından eşimin elini tutmak isterim belki sancı çekerken. Hadi kimse olmasın 1 gece sonuçta tabiki hemen geçip gider, doktor sadece acil durumlarda vs doğumlara giriyor, herşeyi ebeler hallediyormuş, onlarıda defalarca gördüm sürekli doğum için gelen kadınları azarlama aşağılama, bir sen misin doğuran az bağır tarzı söylemler, tahmin edersiniz ki burdaki kadınlar da böyle şeylere ses çıkaramıyorlar ve bu böyle devam ediyor..
Böyle olmasa şartlar uzakta olmak kimsenin gelmemesi işime bile gelir herşeyi kendim hallederim ne karışan olur ne başımda konuşan olur.

Kötüyü çekmeyin kendinize. Pozitif doğum hikayeleri okuyun mesela.
Sezaryen oldum, doğumdan sonra 3 gün hastanede kaldım. Tuvalete eşim götürdü, pedi eşim taktı vs. Kimse yoktu ne yapalım yani?
Evde de yalnızdık. İlk 1 hafta zorunlu olmadıkça çalışmadı. Ama geçti gitti, aha 1 yasında.
Ne kimseye yük oldum, ne yardım bekledim. Heveslisi de yoktu zaten.
Güven kendine, altından kalkamayacağın bir yük değil. Kendi evinde kal.

Kötüyü çekmeyin kendinize. Pozitif doğum hikayeleri okuyun mesela.
Sezaryen oldum, doğumdan sonra 3 gün hastanede kaldım. Tuvalete eşim götürdü, pedi eşim taktı vs. Kimse yoktu ne yapalım yani?
Evde de yalnızdık. İlk 1 hafta zorunlu olmadıkça çalışmadı. Ama geçti gitti, aha 1 yasında.
Ne kimseye yük oldum, ne yardım bekledim. Heveslisi de yoktu zaten.
Güven kendine, altından kalkamayacağın bir yük değil. Kendi evinde kal.

Kendime ve eşime güvenim tam, bugüne kadar her işimi kendim hallettim kimseden yardım istemedim, annem beni tek büyüttü düşe kalka, öyle gördüm öyle öğrendim yani. Nazlı bi hatun değilim, kendime çocuğuma her türlü bakarım zor olur mu olur tabi ama geçer gider dediğiniz gibi.
Benim sorunum bulunduğumuz ilçenin hastane ve dr şartları, bir üstteki mesajımda yazdım. Küçük bir doğu ilçesi burası, bir gördüğün doktoru birdaha görmek mümkün değil, olanıda kafasına göre hasta bakıyor, muayene odasında 10-15 kişi, doğuma ebelerin girmesi onlarında azarlaya azarlaya aşağılaya aşağılaya kadınlara resmen inek muamelesi yapılması,erkek refakatci olmaması gibi olumsuzluklar.
Yoksa keşke tek başımıza olsakta kimse gelmese canıma minnet benimde.

Bu ilçe bir ile bagli degil mi? 10 saatlik yol gidip baskalarinin evinde rahat edemeyene kadar il merkezinde bir hastaneye gitseniz olmuyor mu?

Sezaryen olanlar bile mecbur olunca ertesi gun ayaga kalkiyor. 2 arkadasimin bebegi 1 hafta kuvozde kaldi. İkisi de dogum yapar yapmaz sezaryenli halleriyle hergun 2 3 kere hastaneye emzirmeye gitti. Ve birinin evi asansor-suz 5. Kattaydi.

Bir yere gitmek daha eziyetli diye dusunuyorum. Buarada benim de annem yok ve gurbetteyim ;)

Bosver gelmesin sonrasinda soz soyleme hakki olamaz benim de düşük riskim devam ediyor .Esim sabah 8 aksam 10 seklinde calisiyor .Yatiyorum bir seyler yiyip .Durumunuz nasil bilmiyorum ama birinden her gun sizle 1 saat ilgilenmesini isteyebilirsiniz para karsiligi evini toplar yemegini yapar boylelikle hem siz rezil olmamis olursunuz hem de isiniz gorulur .Biraz arastirma yapip boyle birini bulabilirsiniz

Kendime ve eşime güvenim tam, bugüne kadar her işimi kendim hallettim kimseden yardım istemedim, annem beni tek büyüttü düşe kalka, öyle gördüm öyle öğrendim yani. Nazlı bi hatun değilim, kendime çocuğuma her türlü bakarım zor olur mu olur tabi ama geçer gider dediğiniz gibi.
Benim sorunum bulunduğumuz ilçenin hastane ve dr şartları, bir üstteki mesajımda yazdım. Küçük bir doğu ilçesi burası, bir gördüğün doktoru birdaha görmek mümkün değil, olanıda kafasına göre hasta bakıyor, muayene odasında 10-15 kişi, doğuma ebelerin girmesi onlarında azarlaya azarlaya aşağılaya aşağılaya kadınlara resmen inek muamelesi yapılması,erkek refakatci olmaması gibi olumsuzluklar.
Yoksa keşke tek başımıza olsakta kimse gelmese canıma minnet benimde.

Yakın çevrede örneğin araba ile ile 1 saate kadar mesafede özel hastane imkanı yok mu? Doğum öyle çarçabuk olan bir şey değil çünkü.

Siz şimdi burada Dr olmuyor ebe bakıyor diyorsunuz da benim doğumuma da Dr yetişemedi ebe yaptırdı. Ayrıca zaten İstanbul'daki devlet hastanesine de eşiniz giremez. Teyzeleriniz çalışıyormuş kv gelecek o halde. Kadın refakatçi istiyorlar. Yok özele gideceğim derseniz doğum öyle 10dk içinde gerçekleşmiyor saatler sürüyor. Bulunduğunuz ilçeden ile kolaylıkla gidersiniz. Benim gece 10 da başladı sancıları sabah 6 da doğum yaptım. Ayrıca burdan10 saatlik yola git gel vereceğiniz parayla özelde eşiniz yanında doğum yapabilirsiniz.

Tüm bunların üstüne samimi bir şekilde şunu söyleyebilirim ki teyzemde veya kv evinde kalacağına kendi evimde tek başıma doğum yapmayı tercih ederim. Hatta belki dediğiniz poliklinikten bir ebe ile özel anlasabilirsiniz.

10 saat kadar uzak iki şehir arası, evet tabi dediğiniz gibi zor olucak ama kesin değil, yani herşey sağlıklı ilerlerse ve doktor gidebilirsin sorun olmaz derse gideceğim, yoksa burda olucak doğum vs.
Belli bir dr yok burda,poliklnikte o gün hangi dr varsa o muayene ediyor, birde erkek refakatci yasak ve burda kimsemiz yok kimse gelemeyebilir en azından hastanede tek kalmak istemiyorum, birde tabi hastane şartları vs şu an mecburiyetten gidiyorum. Kalacağımız süre ise doğumdan sonra en fazla 1 ay olabilir. Bunlar kesin değil ben sadece düşünüyorum,birde kvalide bahaneler sunup gelmek istemeyince iyice kinlendim o yüzden hep aklımda.

Bulunduğunuz yerde kalın doğum yaza geliyo sanırım teyzelerinizden biri tatilde olduğu için yanınıza gelebilir.

Refakat kısmı ise ücret karşılığı birini bulabilirsiniz.

Back