Doğum sonrası?

Ya kimse gelmesin diyorsunuz da eşleriniz o kadar becerikli mi ki ? Nasıl oluyor bu iş , aileler torun diye heves edip hemen gelmek istemiyorlar mı ? Sadece merakımdan soruyorum yaşamadım
Doğumdan sonra eşe güvenmiyorsun ki annelik iç güdüsüyle yapıyorsun herşeyi konu sahibi ben yalnız kalmayı tercih ederdim yanında kim kalırs klsım lohusa olduğun için sıkıntı yapıyorsum kendine sakinlik iyidir

G
Ne demek gelmek zorunda değil annesi o gelecek tabi kızı doğum yapmış lohusa kadın bı kaç gün en azından yardıma ihtiyacı oluyor... Annesi olmayanlar için bişey demedim ama annesi var ise gelmeli.. annesi olmayanların da yanına mutlaka bı eş dost akraba gelmeli ... Ben normal doğum yaptım kicimin üstüne oturup kalkamadım doğru düzgün ve 5 gün ablam aldı altını çünkü zor bir doğum oldu hareketlerim kısıtlandı onun dışında da annem manevi destek oldu... Anne gelmeli :KK66:
Gelmeli başka bişey gelmek zorunda başka bişey zorunda değil ama anne olarak gelmesi gerekir gelmiyorsa zorla diye bişey yok ama eşi çocuğun bakımına yardım etmek zorunda zorunda olan eş :)

Çocuğum yok ancak en büyük hayalim ilk günden itibaren çekirdek aile olarak yalnız kalmak.

Ben doğum olayının çok büyütüldüğünü düşünüyorum, yani tüm geniş ailede bir sirkülasyon oluyor, düzenler bozuluyor bir de üstüne üstlük huzurluk, küslükler yaşanıyor.

Hastaneden çıkayım, geleyim evimize kapatayım kapımızı, bakayım yaşantımıza istiyorum. Umuyorum ki dediğimi başaracağım.

Sizin yerinizde olsam ev işlerini halledecek bir yardımcı bulur, sadece bebeğimle ilgilenerek mis gibi geçirirdim bu süreci.
+1

Bakarsin canim korkacak hicbirsey yok. Normal dogumaa hele dahada kolay olur. Ama evde yanliz olursan psikolojik olarak rahat olmazsin seni cok yorar birileri yanin da olsa senin icin cok daha iyi

Eşin bir iki hafta işyerinden izin alabilirse iyi olur senin için. kayınvalideni de çağırırsın yanına gelirse iyi olur seniniçin ama gelip seni depresyona sokacaksa gelmesin daha iyi. Aslında kendin de bakabilirsin bebeğine sezeryan olacaksan elbetde zor olur şimdiden korkma doğum yaptıktan sonra güçlenirsin cesarerlenirsin kendin de yetebilirsin bebeğine merak etme

Normal Doğum yapacaksan sadece 3 gün sıkıntı çekersin. Onda da zaten eşin babalık izninde olacak o sana yardımcı olur. Ben kimseye gitmedim kimse de bana gelmedi gayet güzel hallettik herşeyi.

Tek şu var mesela eşin anlayışlı mı? Diyelim ki yemek yapamadın ütü yapamadın evi temizleyemedin sorun eder mi? Etmezse bebek bakımını dert etme. Baktın yapamıyorsun o zaman şartlara göre çözüm bulursunuz. İnan lohusa halinle en rahat yer evin ve kayınvaliden bile olsa yaz sıcağında evde sereserpe gezmek varken giyineceksin mecbur. Bir de yeğenlerin küçükse yazlığa gidince o halinle bebeğini onlardan korumakla uğraşacaksın. Ayrıca babalık da bebekle geçirilen zaman sonucu oluşan bir bağdır. Bebeği alıp gidersen babası o bağı kuramayabilir...

Ben de bebek ile babası ayrılsın istemiyorum, seçme şansım olsa elbette annemi isterim ama bi şekilde duygusal sömürüyle getirmiş olsam bile kaç insanın benim yüzümden düzeni bozulacak diye endişeleniyorum.

Sonucta yeni dogum yapmis olacaksiniz ve ya bakamazsam korkusu yasiyorsunuz.
Bu durumda sizin demenize gerek kalmadan annenizin gelicem demesi gerekirdi diye dusunuyorum.
Ablanizin cocuklari yazliga biraz gec gitseler bir sey olmaz herhalde.
1 hafta 10 gun kalir anneniz ve siz de bebege bakabildiginizi zaten gormus olursunuz.

ben 38.haftalıkken suyum azaldığı için acil doğuma aldılar 3 gün uğrasıp 3.günün sonunda sezeryan ile doğum yaptım.hastaneden muayne diye girip beş gün sonra çıkabildim anlayacağınız :KK43: ilk üç gün farklı kişiler kaldı yanımda annem görümcem ve eşimin amca kızı.3 günün sonunda eşim herkesi gönderdi bu kadar yeter ben de izinliyim beraber bakabiliriz bebeğe dedi.inananın eş ile bakması daha iyi oluyor.evin kalabalık düzenini karıştırıyorlar. her kafadan farklı farklı sorular çıkıyor .lohusalık da bunalmıyor değilsin. sonra ki günler kaynanam 40 gün yalnız kalınmaz diye günü birlik gidip geldi.zaten kendisi rahatsız gelmese bile olabilirdi.sadece arkadaşlık etti bana.o evdeyken rahatça işimi yaptım.duşumu aldım.ne sen git ne de birileri öyle haftalarca gelip sende kalsın. tek bak annelik iç güdüsüyle her şeyi başarıyorsun zaten korkun kalmıyor.hem eşimde böylelikle bebeğe alışır. rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaallah.

Kimseye ihtiyac yok ki,herkes anne olarak dogmuyor sonradan ogreniyor. Kimsenin olmamasi sizin icin daha iyi.

Ne demek gelmek zorunda değil annesi o gelecek tabi kızı doğum yapmış lohusa kadın bı kaç gün en azından yardıma ihtiyacı oluyor... Annesi olmayanlar için bişey demedim ama annesi var ise gelmeli.. annesi olmayanların da yanına mutlaka bı eş dost akraba gelmeli ... Ben normal doğum yaptım kicimin üstüne oturup kalkamadım doğru düzgün ve 5 gün ablam aldı altını çünkü zor bir doğum oldu hareketlerim kısıtlandı onun dışında da annem manevi destek oldu... Anne gelmeli :KK66:
öyle emri vaki konusmussunuz ki. böyle dik hanımları anlamiyorum.sozleriniz pat pat. hanimefendiye yardıma ihtiyacınız olur demek ayrı annesi gelecek mecbur demek ayrı. insallah kendi annenizlede bu kadar emrivaki konusmuyosunuzdur

Forumda doğum sonrasını ağır saçma geçirenlerdem biri olarak diyorum ki kayınvaliden olgun bi kadın değilse hiç bulaşma kendin hallet. Bebek yorar evet ama bazen yalnızlık en iyisidir.

ben annemi çağırmştm annemin bizde kaldığı zamanların etkisi hala devam ediyor evliliğimde olumsuz olarak. Annen de olsa olumsuzluklar çığ oluyor. Ben lohusalığı zor geçirdim çok zor. İnşallah senin için her şey güzel olur. Ama ne olursa olsun geçecek unutma. Oğlum 5 aylık şu an uyurken onu izliyorum, dünyanın en güzel duygusu

X