ilk çocuğuma hamileyim.
O sebeple bebek bakımı hakkında ya da doğum sonrası neler olacağı hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.
Anneme sordum, hep annesi yanındaymış doğum sonrası.
Benim doğumum da yaza geliyor.
O tarihlerde annemler yazlıkta oluyor.
O tarihlerde ablam, çocukları başka şehirden annemin yanına yolluyor, çocuklar da yazlıkta kalmayı seviyorlar.
Babam bazı kronik rahatsızlıklarından ve bir kaza sonrası yürümesinde aksaklık olduğundan birisinin bakımı olmasa da evde olmasına ihtiyaç duyuyor.
Yani onların düzenini bozmamak için benim yazlıkta onlarla kalmam gerekiyor. Ama yazlık da eşimin işine 2-2,5 saat uzaklıkta, haliyle gidip gelemez haftaiçleri ayrı kalmak zorunda kalacağız.
Bebeğin de ilk zamanlar babasından ayrı kalmasını istemiyorum.
Diğer bir seçenek eşimin annesi gelip doğum sonrası benimle ilgilenebilir.
Tanıştığımız günden bu yana hiç bir sorun yaşamadık kendisiyle.
Zaten başka şehirlerde yaşadığımız için sorun yaşayacak kadar samimiyetimiz de olmamış olabilir bilemiyorum.
Eşimin annesi de ben de biraz mesafeli yapıda insanlarız.
Normalde doğum sonrası, o ilgilense bana kalırsa hiç bir problem olmaz gibi geliyor ama burada okuduklarım da kafamı karıştırıyor.
Kendi annem bile bazen canımı çok sıkabiliyor. Ama kendi annem olduğu için kanlı bıçaklı bile olsak, 5 dk sonra hiç birşey olmamış gibi anne-kız olabiliyoruz haliyle.
Yani özetle doğum sonrası, kayınvalidem gelse onunla aramızdaki ilişki eskisi gibi kalır mı ya da daha iyi olabilir mi?
Ya da doğum sonrası insan kendi kendine yetebilir mi?
Doğum sonrası en az 6 ay çalışmayacağım.
Bunu başaranınız var mı?
Böyle işte kafamda deli sorular:)
Daha erken biliyorum ama şimdiden kafamda birşeyler netleşsin istiyorum.