Doğum sonrası?

Kayınvalideniz gelsin bir 15 gün kalıp yardım etsin size.Fazla kalmasına gerek yok.Yazlığa da çocuğun kırkı çıkınca gidersiniz böylece hem bebek dış dünyaya daha alışmış olur hem de ailenizin yanında olursunuz.

Tüm yazı bebeğin var diye evde geçirme yazlıkta bir ay kadar kalmalısın bence tabii ev durumunuz müsaitse misafir kalabalığından sıkılmazsan

Bence tek başına başarabilirin ben sezeryan oldum annem 6 gün kaldı yanimda ama bu süreçte bir kaç güne ayaktaydım ben gurbetteyim kimsem yok kızım şu an 7 aylik ben baktım buyuttum ilk bebegim zor oluyor ama basarirsin.

Sezeryan doğumda yardıma ihtacı çok oluyor kadının.ağrı sancı açısından.
Annelik garip bişey bebeği alınca içgüdüler giriyor devreye.
Tavsiyem şimdiden bunları düşünüp plan yapmayın.tadını çıkarın gebeliğinizin
Kayınvalideniz ile sorun yaşamamışsınız şimdiye kadar.önyargılı düşünmeyin.belki annenizden daha iyi ilgilenecek

25 yaşındayım ilk çocuğum ve yalnızdım,hala yalnızım. tecrübem yoktu .çokkk zorlanarak normal doğum yaptım. bakabildim şükür...yenidoğan uykusu uzun olduğu için dinlenme fırsatı da buluyorsun. Gene de sen bilirsin.

Benım annem benle 4 gun kayınvalıdem 3 gun kaldı oda yatılı degıl evlerınde uyudular
Sezeryandım ılk bebegımdı kardesım falanda yok bebek bakımından bı haberdım
Alt degıstırmeyı bıle netden ogrendım arastırarak
Hıc gozunuzde buyutmeyın kımse olmasada abucak alısır toparlarsınız
Benım arkadasım dogum yaptı anneso 2 ay kaldı yanında
Annesı gıderken depresyona gırdı aglamaktan konusamadı ve cok bocaladı tum bakımı annesı yaptıgından bırsey ogrenememıstı

Yerinizde olsam doğum sonrasını bebeği eşimden ayırarak geçirmem.
Şahsen annemin de kayınvalidemin de doğumdan sonra gelmesini istiyorum.
Bebeğimle yalnız olmak istiyorum ancak illa geleceklerinden bu tercihi annemden yana kullandım.

Sizin annenizin gelme durumu yoksa kayınvalideniz 1 haftalığına gelebilir.
En azından siz bebeğe bakabildiğinizi görene kadar.

Aslında annem herşeye karışan, ben bilirimci ve inat birisi ama anne sonuçta ne olursa olsun huyunu suyunu biliyorum:)
e de bişey diyemiyorum.
Kayınvalideyi çok iyi tanımıyorum ama kendi çocuklarına tavrı, sadece dinler, pek karışmaz, daha çok kendi hayatına bakan birisi. Yine de etkileşimimiz nasıl olabilir kestiremiyorum. Burada okuduğum kv konuları baya etkiledi:))
Zaten kayınvalidenin daha durumdan haberi bile yok, yani gelme durumundan.
Eşime sordum, annemin durum böyle böyle, yalnız kalırsam annen gelebilir mi dedim, o da gelir tabii dedi, ama kendi düşüncesi nedir, gelmek ister mi bilemiyorum.

Yazlık konusuna gelirsek, babamı yalnız bırakmasını ben de istemem, çocuklar da yaz hayaliyle geliyolar, bi yazları var kışları okuldu, dersti bunalıyorlar, onların da hayallerini yıkmak istemem, bir de annemlerin şehirdeki evleri çok sıcak oluyor, o sebeple onları da anlamaya çalışıyorum.

Benım annem benle 4 gun kayınvalıdem 3 gun kaldı oda yatılı degıl evlerınde uyudular
Sezeryandım ılk bebegımdı kardesım falanda yok bebek bakımından bı haberdım
Alt degıstırmeyı bıle netden ogrendım arastırarak
Hıc gozunuzde buyutmeyın kımse olmasada abucak alısır toparlarsınız
Benım arkadasım dogum yaptı anneso 2 ay kaldı yanında
Annesı gıderken depresyona gırdı aglamaktan konusamadı ve cok bocaladı tum bakımı annesı yaptıgından bırsey ogrenememıstı
Sizin gibi örnekler olumlu motivasyon sağlıyor.
Bi yandan düşünüyorum, eski kadınlar hem ev çekip çevirip, hem kaç tane çocuk büyütüyormuş, bir yandan da diyorum diğer yeni nesil herşeyden yakınan, uykusuz, sinirli, gergin, hiç bişeye yetişemeyen mutsuz anneler.
Hangi yöne dönük olurum acaba, kestiremiyorum:)

Yerinizde olsam doğum sonrasını bebeği eşimden ayırarak geçirmem.
Şahsen annemin de kayınvalidemin de doğumdan sonra gelmesini istiyorum.
Bebeğimle yalnız olmak istiyorum ancak illa geleceklerinden bu tercihi annemden yana kullandım.

Sizin annenizin gelme durumu yoksa kayınvalideniz 1 haftalığına gelebilir.
En azından siz bebeğe bakabildiğinizi görene kadar.
Ben de bebek ile babası ayrılsın istemiyorum, seçme şansım olsa elbette annemi isterim ama bi şekilde duygusal sömürüyle getirmiş olsam bile kaç insanın benim yüzümden düzeni bozulacak diye endişeleniyorum.

Sizin gibi örnekler olumlu motivasyon sağlıyor.
Bi yandan düşünüyorum, eski kadınlar hem ev çekip çevirip, hem kaç tane çocuk büyütüyormuş, bir yandan da diyorum diğer yeni nesil herşeyden yakınan, uykusuz, sinirli, gergin, hiç bişeye yetişemeyen mutsuz anneler.
Hangi yöne dönük olurum acaba, kestiremiyorum:)
Bence altından kalkarsınız hıc endıselenmeyın
Hayırlı dogumlar saglıkla sıhhatle

Tüm yazı bebeğin var diye evde geçirme yazlıkta bir ay kadar kalmalısın bence tabii ev durumunuz müsaitse misafir kalabalığından sıkılmazsan
Yazlık müsait, çatı odası eskiden beri benim, sakin oluyor benim mekan, yukarıya da pek kimse çıkmaz:)
Ama o zaman da eşimi anca haftasonları görebileceğiz

ilk çocuğuma hamileyim.
O sebeple bebek bakımı hakkında ya da doğum sonrası neler olacağı hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.
Anneme sordum, hep annesi yanındaymış doğum sonrası.
Benim doğumum da yaza geliyor.
O tarihlerde annemler yazlıkta oluyor.
O tarihlerde ablam, çocukları başka şehirden annemin yanına yolluyor, çocuklar da yazlıkta kalmayı seviyorlar.
Babam bazı kronik rahatsızlıklarından ve bir kaza sonrası yürümesinde aksaklık olduğundan birisinin bakımı olmasa da evde olmasına ihtiyaç duyuyor.
Yani onların düzenini bozmamak için benim yazlıkta onlarla kalmam gerekiyor. Ama yazlık da eşimin işine 2-2,5 saat uzaklıkta, haliyle gidip gelemez haftaiçleri ayrı kalmak zorunda kalacağız.
Bebeğin de ilk zamanlar babasından ayrı kalmasını istemiyorum.
Diğer bir seçenek eşimin annesi gelip doğum sonrası benimle ilgilenebilir.
Tanıştığımız günden bu yana hiç bir sorun yaşamadık kendisiyle.
Zaten başka şehirlerde yaşadığımız için sorun yaşayacak kadar samimiyetimiz de olmamış olabilir bilemiyorum.
Eşimin annesi de ben de biraz mesafeli yapıda insanlarız.
Normalde doğum sonrası, o ilgilense bana kalırsa hiç bir problem olmaz gibi geliyor ama burada okuduklarım da kafamı karıştırıyor.
Kendi annem bile bazen canımı çok sıkabiliyor. Ama kendi annem olduğu için kanlı bıçaklı bile olsak, 5 dk sonra hiç birşey olmamış gibi anne-kız olabiliyoruz haliyle.
Yani özetle doğum sonrası, kayınvalidem gelse onunla aramızdaki ilişki eskisi gibi kalır mı ya da daha iyi olabilir mi?
Ya da doğum sonrası insan kendi kendine yetebilir mi?
Doğum sonrası en az 6 ay çalışmayacağım.
Bunu başaranınız var mı?
Böyle işte kafamda deli sorular:)
Daha erken biliyorum ama şimdiden kafamda birşeyler netleşsin istiyorum.
Eşin izin alabilirse 15 gün yanında olsa yeter, sonra kendinde bakarsın,
Lohusalık acayip bir dönem, ben kendi annemi boğacaktım öyle söyleyim, karşındakinin çooook anlayışlı olması lazım

Eşin izin alabilirse 15 gün yanında olsa yeter, sonra kendinde bakarsın,
Lohusalık acayip bir dönem, ben kendi annemi boğacaktım öyle söyleyim, karşındakinin çooook anlayışlı olması lazım
Sektörü gereği birkaç gün dışında işe gitmeme gibi bir durumu maalesef ki yok.
Tatilleri bile anca bayramlara ayarlayabiliyoruz.
Öyle ben de burada okuduklarıma dayanarak, lohusaların içinden canavar çıkabildiğini gördüm, kendimden korkuyorum:)

ilk çocuğuma hamileyim.
O sebeple bebek bakımı hakkında ya da doğum sonrası neler olacağı hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.
Anneme sordum, hep annesi yanındaymış doğum sonrası.
Benim doğumum da yaza geliyor.
O tarihlerde annemler yazlıkta oluyor.
O tarihlerde ablam, çocukları başka şehirden annemin yanına yolluyor, çocuklar da yazlıkta kalmayı seviyorlar.
Babam bazı kronik rahatsızlıklarından ve bir kaza sonrası yürümesinde aksaklık olduğundan birisinin bakımı olmasa da evde olmasına ihtiyaç duyuyor.
Yani onların düzenini bozmamak için benim yazlıkta onlarla kalmam gerekiyor. Ama yazlık da eşimin işine 2-2,5 saat uzaklıkta, haliyle gidip gelemez haftaiçleri ayrı kalmak zorunda kalacağız.
Bebeğin de ilk zamanlar babasından ayrı kalmasını istemiyorum.
Diğer bir seçenek eşimin annesi gelip doğum sonrası benimle ilgilenebilir.
Tanıştığımız günden bu yana hiç bir sorun yaşamadık kendisiyle.
Zaten başka şehirlerde yaşadığımız için sorun yaşayacak kadar samimiyetimiz de olmamış olabilir bilemiyorum.
Eşimin annesi de ben de biraz mesafeli yapıda insanlarız.
Normalde doğum sonrası, o ilgilense bana kalırsa hiç bir problem olmaz gibi geliyor ama burada okuduklarım da kafamı karıştırıyor.
Kendi annem bile bazen canımı çok sıkabiliyor. Ama kendi annem olduğu için kanlı bıçaklı bile olsak, 5 dk sonra hiç birşey olmamış gibi anne-kız olabiliyoruz haliyle.
Yani özetle doğum sonrası, kayınvalidem gelse onunla aramızdaki ilişki eskisi gibi kalır mı ya da daha iyi olabilir mi?
Ya da doğum sonrası insan kendi kendine yetebilir mi?
Doğum sonrası en az 6 ay çalışmayacağım.
Bunu başaranınız var mı?
Böyle işte kafamda deli sorular:)
Daha erken biliyorum ama şimdiden kafamda birşeyler netleşsin istiyorum.
hele bi doğur gerisi çorap söküğü gibi gelir
bakarsın bebeğine de gül gibi. kayınvalidenin de gerçek yüzünü doğumuna geldiğinde anlarsın.
yapacak bi şey yok . bekle gör .

hele bi doğur gerisi çorap söküğü gibi gelir
bakarsın bebeğine de gül gibi. kayınvalidenin de gerçek yüzünü doğumuna geldiğinde anlarsın.
yapacak bi şey yok . bekle gör .
Hah tam olarak korkum bu.
Kötü olacaksak, hiç gereksiz samimiyet olmasın, hep böyle mesafeli kalalım daha iyi. Ama ya iyi olursa diye düşünmüyor değilim.

Hah tam olarak korkum bu.
Kötü olacaksak, hiç gereksiz samimiyet olmasın, hep böyle mesafeli kalalım daha iyi. Ama ya iyi olursa diye düşünmüyor değilim.
kötü olacak diye bi şey yoksa . akıllı kadın ise karışmaz her bir şeye. bilmişlik yapmaz .
akıllı kadındır belki.
bence şimdiden stres yapma. o gün gelecek Allah ın izniyle. o zaman düşünürsün tüm bunları. şimdi bırak boş ver

kötü olacak diye bi şey yoksa . akıllı kadın ise karışmaz her bir şeye. bilmişlik yapmaz .
akıllı kadındır belki.
bence şimdiden stres yapma. o gün gelecek Allah ın izniyle. o zaman düşünürsün tüm bunları. şimdi bırak boş ver
Gördüğüm kadarıyla kendi çocuklarına pek karışma eğilimi yok.
Hatta daha ziyade kendi hayatına dönük yaşıyor. Yanımıza falan geldiğinde biz ısrar etsek de uzun kalmak istemiyor.
O sebeple gelir mi onu bile bilmiyorum, ben oğlu gelir dedi diye seçenek olarak düşündüm, yoksa kadının mevzudan haberi bile yok. :)

X