Doğum sonrası?

Annem 19 yasinda dogurmus hicbir cocukta kimse yardim etmedi demisti hep kendi bakmis bence icgudusel olarak hepimizde bu yetenek var ama korkuyoruz ben simdiden internette aratiriyorum nasil yikanir kac saatte bir emer nasil emzirilir yigenlerden de az bisey tecrubem var annem gelicek gelmesine ama ben tek basima yapmayi istiyorum acikcasi sizde kayunvalideniz gelicekse bile fazla degil 1 hafta kalmasini isteyin bence duzene koyarsiniz herseyi zaten 1 haftada kayinvalideyle aranizda sikintida olmaz

Çocuğum yok ancak en büyük hayalim ilk günden itibaren çekirdek aile olarak yalnız kalmak.

Ben doğum olayının çok büyütüldüğünü düşünüyorum, yani tüm geniş ailede bir sirkülasyon oluyor, düzenler bozuluyor bir de üstüne üstlük huzurluk, küslükler yaşanıyor.

Hastaneden çıkayım, geleyim evimize kapatayım kapımızı, bakayım yaşantımıza istiyorum. Umuyorum ki dediğimi başaracağım.

Sizin yerinizde olsam ev işlerini halledecek bir yardımcı bulur, sadece bebeğimle ilgilenerek mis gibi geçirirdim bu süreci.
Peki babaannelerin o meşhuuurr merakı gelme isteği torun da torun tantanası ? Eş önemli ama kimin eşi anasına gelme diyebilmiş ki ? Ben de asla istemiyorum kv yi ama eşimin haberi Yok olsa da ne değişir ki ?

Peki babaannelerin o meşhuuurr merakı gelme isteği torun da torun tantanası ? Eş önemli ama kimin eşi anasına gelme diyebilmiş ki ? Ben de asla istemiyorum kv yi ama eşimin haberi Yok olsa da ne değişir ki ?
Benim kv pek o bahsettiğiniz kv profilinde bir insan değildir.

Zaten gelse dahi elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz biliyorum çünkü bugün de aynısını yapar. Ziyaretine gittiğimizde tüm yemekler hazırdır, sabah çayı koyup kahvaltıyı hazırlayıp öyle uyandırır bizi, birlikte gezmeye gidelim deriz "karaçalı gibi ne işim var yanınızda" der, evlilik arifesi dahil ne zaman ona veya kp fikrini sorsak "siz nasıl uygun gördüyseniz öyle yapın gönlünüze göre olsun" dediler.

Arada 12 saat mesafe ve kendi evlerinin üst katları boş olmasına rağmen "Legalin memleketine yerleşin" diyorlar hatta.

Yani öyle gelin iş yapsın ben de kaynana olayım kafasında değildir.

Eşim benim bu isteğimi biliyor, böyle şeyleri mahrem bulduğumun da farkında. Hem eşim hem de eşimin ailesi bizim yeni ve onlardan bağımsız bir aile olduğumuzu bildikleri için bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.

Ki ben de hiç gelmesinler kafasında biri değilim, 15-20 gün sonra gelsinler, hem bebek hem ben kendime gelmiş olayım.

Bu durum sadece kv için değil kendi annem için de geçerli.

Sizin gibi örnekler olumlu motivasyon sağlıyor.
Bi yandan düşünüyorum, eski kadınlar hem ev çekip çevirip, hem kaç tane çocuk büyütüyormuş, bir yandan da diyorum diğer yeni nesil herşeyden yakınan, uykusuz, sinirli, gergin, hiç bişeye yetişemeyen mutsuz anneler.
Hangi yöne dönük olurum acaba, kestiremiyorum:)
İyi düşün iyi olsun:KK200: emin ol yavruna senden daha iyi bakacak kimse yoktur şu dünyada..benim bi arkadaşım vardı,annesi sadece 1 hafta kalabilmiş yanında doğumdan sonra,sonrasında hep yalnız bakmış bebeğine:anne: o kızcağız baktıysa herkes bakar,çok ürkekti yavrum benim:) herkes bebek bakımını bilerek dünyaya gelmiyor neticede. Keşke ben de sadece eşimle ve bebeğimle başbaşa olabilseydim

ilk çocuğuma hamileyim.
O sebeple bebek bakımı hakkında ya da doğum sonrası neler olacağı hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.
Anneme sordum, hep annesi yanındaymış doğum sonrası.
Benim doğumum da yaza geliyor.
O tarihlerde annemler yazlıkta oluyor.
O tarihlerde ablam, çocukları başka şehirden annemin yanına yolluyor, çocuklar da yazlıkta kalmayı seviyorlar.
Babam bazı kronik rahatsızlıklarından ve bir kaza sonrası yürümesinde aksaklık olduğundan birisinin bakımı olmasa da evde olmasına ihtiyaç duyuyor.
Yani onların düzenini bozmamak için benim yazlıkta onlarla kalmam gerekiyor. Ama yazlık da eşimin işine 2-2,5 saat uzaklıkta, haliyle gidip gelemez haftaiçleri ayrı kalmak zorunda kalacağız.
Bebeğin de ilk zamanlar babasından ayrı kalmasını istemiyorum.
Diğer bir seçenek eşimin annesi gelip doğum sonrası benimle ilgilenebilir.
Tanıştığımız günden bu yana hiç bir sorun yaşamadık kendisiyle.
Zaten başka şehirlerde yaşadığımız için sorun yaşayacak kadar samimiyetimiz de olmamış olabilir bilemiyorum.
Eşimin annesi de ben de biraz mesafeli yapıda insanlarız.
Normalde doğum sonrası, o ilgilense bana kalırsa hiç bir problem olmaz gibi geliyor ama burada okuduklarım da kafamı karıştırıyor.
Kendi annem bile bazen canımı çok sıkabiliyor. Ama kendi annem olduğu için kanlı bıçaklı bile olsak, 5 dk sonra hiç birşey olmamış gibi anne-kız olabiliyoruz haliyle.
Yani özetle doğum sonrası, kayınvalidem gelse onunla aramızdaki ilişki eskisi gibi kalır mı ya da daha iyi olabilir mi?
Ya da doğum sonrası insan kendi kendine yetebilir mi?
Doğum sonrası en az 6 ay çalışmayacağım.
Bunu başaranınız var mı?
Böyle işte kafamda deli sorular:)
Daha erken biliyorum ama şimdiden kafamda birşeyler netleşsin istiyorum.
3 aylık taze anne olarak cevap vereyim. eger normal dogum yapacaksanız ertesi gün ayaktasiniz. sezeryanlada 2 gün sonra . sadece bu aşamada kayinvalideniz olsa yeter bence. yada ablaniz cocuklari anneannelerine gonderecekse tecrübeli biri olarak ablanizda kalabilir. inanın ne kadar çabuk bebekle yalnız kalırsanız o kadar çabuk birbirinize adapte olursunuz. yanınızda biri olduğu sürece müdahale oluyo. lohusalik psikolojisiyle daha alıngan oluyosunuz. o yüzden bence size yakınsa ablaniz bir sure baksın. sonra siz yavrunuz ve eşinizle başbaşa kalın.. bu dönemde en cok yanınızda isteyeceğiniz kişi eminim eşiniz olur..

Anneniz gelmek zorunda ne demek yazlık ... Doğum yapıyorsun en azından bir 20 gün kalsın seninle ilk doğumsa zor olur bakmak çünkü tecrübesizlik oluyor ben 20.Gün gönderdim annemi alıştım çünkü sonrasi corap söküğü zaten ... Kayınvalide geleceksen o da gelsin ama annen şart sen gitmeyeceksin lohusa lohusa onlar gelecek biraz kendini düşün başkalarını değil su an en önemli olan sensin
ne demek gelmek zorunda. niye gelmek zorunda olsun ki :) herkesin annesi gelmiyor. veya annesi olmayan insanlarda var.

Doğum sonrası öncesinde melek gördüğüm kayınvalideme sinir oldum daha hastanede. Elimden gelse oracıkta doğrardım, buradakiler gibi ciddi bir şey de yapmadı. Yardım olsun diye bebeğin altını değiştiriyordu, süt olsun diye bana incir mincir veriyordu yine gıcık oluyordum :KK70:
O şıkkı ele ciddiyim. Bir şey yapmasa da doğrayasın geliyor nedense.

Yazlık işini de ele. Babası da bebek bakımına alışsın. Bi tek sevmelik babalar böyle böyle oluyor. Baştan ortak olsun tüm sorumluluğa.

Ben evinde kal diyorum. Bi tek ilk gün zor doğumda, sonrasında hiçbir şey yok. Bebek bakımında da bir şey yok. Daha hastanede alışırsın zaten, evinde de mis gibi keyfini sürersin.

Dogumdan sonra anneniz bir hafta kadar yaninizda olsun .Yazlikta ablanlar babanla ilgilenir bence. Bizde kv ile mesafeli normal bir iliskideydik. Ama sonrası geldi sözde baktı. Biz ona baktık desem yeri.yemek yapmaktan acizdi hatırladıkça sinirim bozuluyor. Bebeği korka korka tutuyor. Dakikalarca alt değiştirmek için uğraşıyor.eve geldiğimiz gün altını ben açmaya başladım. İlk banyo dahil hepsini eşimle yaptım.eşinize babalık ızni verilir zaten. Bir sürede anneniz kalırsa bir hafta çok yeterli bir süre. Sonra çekirdek aile daha huzurlu olunuyor. Emin olun annelik içgüdüsü ile herşeyin altından kalkiliyor. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama yok kv kendi annen gibi olmaz. Gerekirse annen senin pansumanini dahil yapar her yerini rahatça temizler ama kv genelde öyle olmuyor. Herkesin kendi anası kendine ağlar..

ne demek gelmek zorunda. niye gelmek zorunda olsun ki :) herkesin annesi gelmiyor. veya annesi olmayan insanlarda var.
Aynen benim annen yok kv kendi arzusuyla geldi ama bakmadı baktirdi sağolsun. Bu doğumda duam kimsenin gelmemesi yönünde insallah amin amiin

Aynen benim annen yok kv kendi arzusuyla geldi ama bakmadı baktirdi sağolsun. Bu doğumda duam kimsenin gelmemesi yönünde insallah amin amiin
benimde ilk bebegim. suan 3 aylığız. annem sadece 2 gün kaldı oda hastanede. küçük kardeşlerim var. geri döndü. acemilik illaki vardı . ama suan mis gibide bakarım yavruma. benimde kv geldi ogulcuguna baktı. mutfağımi talan etti gitti

Dogumdan sonra anneniz bir hafta kadar yaninizda olsun .Yazlikta ablanlar babanla ilgilenir bence. Bizde kv ile mesafeli normal bir iliskideydik. Ama sonrası geldi sözde baktı. Biz ona baktık desem yeri.yemek yapmaktan acizdi hatırladıkça sinirim bozuluyor. Bebeği korka korka tutuyor. Dakikalarca alt değiştirmek için uğraşıyor.eve geldiğimiz gün altını ben açmaya başladım. İlk banyo dahil hepsini eşimle yaptım.eşinize babalık ızni verilir zaten. Bir sürede anneniz kalırsa bir hafta çok yeterli bir süre. Sonra çekirdek aile daha huzurlu olunuyor. Emin olun annelik içgüdüsü ile herşeyin altından kalkiliyor. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama yok kv kendi annen gibi olmaz. Gerekirse annen senin pansumanini dahil yapar her yerini rahatça temizler ama kv genelde öyle olmuyor. Herkesin kendi anası kendine ağlar..
Ablam başka şehirde. Çalışıyor, sadece çocukları yolluyor annemlere. O sebeple bana pek faydası olmaz. Umarım sezeryana mecbur kalmam. Annemler de bi haftalık falan anca yazlıktan dönebilirler sanırım, onda da annem gider gelir anca. Eşimin kendi işi, biraz da kritik durumda, bırakabilecek durumu yok. Yani hafta içi akşam 7lere kadar ondan hayır yok:)

Ablam başka şehirde. Çalışıyor, sadece çocukları yolluyor annemlere. O sebeple bana pek faydası olmaz. Umarım sezeryana mecbur kalmam. Annemler de bi haftalık falan anca yazlıktan dönebilirler sanırım, onda da annem gider gelir anca. Eşimin kendi işi, biraz da kritik durumda, bırakabilecek durumu yok. Yani hafta içi akşam 7lere kadar ondan hayır yok:)
Kendine güven ınan ki yapılmayacak şey değil. Yenidpgan bebek zaten yatar emzirme altını aç uyusun rutin böyledir. Gazi falan olur ona da bir ton damla ilaç var. Ele aldıktan sonra sen başka bir sen oluyorsun emin ol basarirsin. İlla kv veya annem gelsin dersen bu durumda mecbur kv gelir ve inannin saygılı sevgili anlayışlı bir kv olmadıktan sonra siz ona da bakacaksınız. Dinlenmek ne bilmezsiniz. Yemek yapmaya erinen biriyse yemeğini de siz yapacaksınız. Gereği var mi sizce. Benimki Ben gelip bakicam diye yedi duvele duyurdu. Hastanede kaldığımız gece daha horul horul yatıyordu. Gece cocuk ağlıyor duymuyor bile. Yerine koymaya çalışırken duydu da zahmet edip kalktı. Niye kaldirmadin diyor. Bebegi düşürecek oldu sinir olduk. Öyle gitti. Allahım duam bu kez gelmesin diye. Çünkü bu kez kızıma tuhaf alışkanlıklar kazandıracak diye korkuyorum. Ay çok stresliyim su günlerde. Yurt dışında doğum yapasm var. Yada keşke o gitsee bir yerlere ama mumkunati yok. Bende kv olacağım bu kez oğlum olacak ama gelinimle kızıma farklı davranmam davranamam. Kullanildigim yerde dur derim yapmam o kadar

Anneniz neden yazlikta gelip size bakmali hic olmassa 40 gun.anne yse anne gibi davranmali ama gelmek istemezse kimseye yalvarmayin Allah yardim eder tek basinada bakarsiniz.ya zatwn esler destek verse hic sorun kalmaz.ilk bebek zordur tecrubesizlik mutlaka tecrubeli bir anne olmali.ben kizimda cok korkardim bebegim bogulacak emerken nebiliyim uyurken agzi burnu kapanir gibi biraz evhamliyim.annemden allah binkere razi olsun beraber baktik bir sure sonra alisiyosun tabi ilk uc ay cok zor gaz sancilari ama Allh yardim eder hic merak etme.bende 6 aylik hamisim yine kizim olacak hic korkmuyorum tecrube olunca tabi.ayrica sezeryan oldum ikinci gun ayaktaydim yemegimi herseyi kendim yaptim rahat ol hayirli dogumlar

yanınızda 1 hafta 10 gün biri kalsa yeter. yazlığa gitmeyin derim ilk zamanlar insan eşine çok ihtiyaç duyuyor

Benim kv pek o bahsettiğiniz kv profilinde bir insan değildir.

Zaten gelse dahi elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz biliyorum çünkü bugün de aynısını yapar. Ziyaretine gittiğimizde tüm yemekler hazırdır, sabah çayı koyup kahvaltıyı hazırlayıp öyle uyandırır bizi, birlikte gezmeye gidelim deriz "karaçalı gibi ne işim var yanınızda" der, evlilik arifesi dahil ne zaman ona veya kp fikrini sorsak "siz nasıl uygun gördüyseniz öyle yapın gönlünüze göre olsun" dediler.

Arada 12 saat mesafe ve kendi evlerinin üst katları boş olmasına rağmen "Legalin memleketine yerleşin" diyorlar hatta.

Yani öyle gelin iş yapsın ben de kaynana olayım kafasında değildir.

Eşim benim bu isteğimi biliyor, böyle şeyleri mahrem bulduğumun da farkında. Hem eşim hem de eşimin ailesi bizim yeni ve onlardan bağımsız bir aile olduğumuzu bildikleri için bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.

Ki ben de hiç gelmesinler kafasında biri değilim, 15-20 gün sonra gelsinler, hem bebek hem ben kendime gelmiş olayım.

Bu durum sadece kv için değil kendi annem için de geçerli.
Şanslısın

Anneniz neden yazlikta gelip size bakmali hic olmassa 40 gun.anne yse anne gibi davranmali ama gelmek istemezse kimseye yalvarmayin Allah yardim eder tek basinada bakarsiniz.ya zatwn esler destek verse hic sorun kalmaz.ilk bebek zordur tecrubesizlik mutlaka tecrubeli bir anne olmali.ben kizimda cok korkardim bebegim bogulacak emerken nebiliyim uyurken agzi burnu kapanir gibi biraz evhamliyim.annemden allah binkere razi olsun beraber baktik bir sure sonra alisiyosun tabi ilk uc ay cok zor gaz sancilari ama Allh yardim eder hic merak etme.bende 6 aylik hamisim yine kizim olacak hic korkmuyorum tecrube olunca tabi.ayrica sezeryan oldum ikinci gun ayaktaydim yemegimi herseyi kendim yaptim rahat ol hayirli dogumlar
Babamın da bakıma ihtiyacı var kalp hastası, ileri diyabet, tansiyon var. Ve üstüne kaza geçirdi ondan beri düzgün yürüyemiyor. Buradaki evleri de sıcak oluyor. Bide yeğenler var. Ablam başka şehirde, sadece çocukları yolluyor. İşte böyle böyle durumlar. Umarım ben de kendi kendime yetebilirim.

kv ye gerek yok bence. annen gelebiliyosa gelsin, yaninda birinin olmasi guzel.
bazi kv ler cok iyiler biliyorum ama benimki oyle olmadi. doguma gidene kadar hersey yolundaydi, cunku benim kimseden beklentim olmadi. son gune kadar temizligimi yemegimi kendim yaptim cok sukur. ama dogumdan sonra dikisler var vs. herseyi yapamazsin. birde zaten uykusuzluk emzirme hepsi degisik geliyor. 5 kez anne olsam gene farkli olacak. cunku her bebek farkli oluyor. hepsinin uykusu farkli emmesi farkli.

sabah kalkip emzirirdim gece zaten 41 defa uyanmisim, kahvalti hazirlardim sabah..tam otururduk kahvalti etcekken catalimi daldirmadan bebek aglardi ve ben geri kostur kostur giderdim. ayy haftalar boyle gecti resmen cok bunalmistim. esinlede arana buyuk bir mesafe giriyor bu sekilde. bu seferde esim diyorki, annemi cagiriyomuyuz :KK70: hahaha dedim avucunu yalarsin :KK70: zaten saka takiliyor bana, kizdiriyor aklinca :KK70:

Emin olun dogumdan sonra yaninizda kimseyi görmek istemeyeceksiniz ve emin olun annelerin oldugu ortamda siniriniz cok bozulabiliyor zaten hormonal olarak hassas olacaksiniz,yeni dogan bir bebek ,bu bebege alismaya calisan anne baba,dogumdan kaynakli agri ve halsizliklerinin yaninda" bu cocuk ac,sutun gelmedi, sutun yetmiyor onu bunu yeme,oyle yapalim boyle yapalim" cumlelerini cok duyacaksiniz su an size bir sey ifade etmese bile dogum sonu farkli psikojide oluyor insan.
Demem o ki esin sana yardimci olabilir toparlanana kadar,zaten zorlanacagin hepi topu 1 hafta olur :)

İki çocuğum var ilkini Doğum yaptığımda yanımda toplamda 3 gün kaldılar o kadar, o da eşim hiç izin alamadığı için öyle oldu. İkinci doğumumda kayınvalidem bir gece annemde sadece 2 gündüz yanıma uğradı. Şu anda da iki çocuğuma yalnız bakıyorum. Zorlanmadım kendimce bi sistem oturttum. Daha doğumunuza çok var strese girmeyin.
Siz Doğum yaptığınızda yeğenlerinizi ablanız yazlıktan gelir alır anneniz ve babanız 1-2 hafta sizde kalır olur biter. Ama emin olun o bebeğin size ihtiyacı var. Yani eve gelecek olanlar en fazla etrafı derleyip toplayıp yemek yaparlar.

Ne demek gelmek zorunda değil annesi o gelecek tabi kızı doğum yapmış lohusa kadın bı kaç gün en azından yardıma ihtiyacı oluyor... Annesi olmayanlar için bişey demedim ama annesi var ise gelmeli.. annesi olmayanların da yanına mutlaka bı eş dost akraba gelmeli ... Ben normal doğum yaptım kicimin üstüne oturup kalkamadım doğru düzgün ve 5 gün ablam aldı altını çünkü zor bir doğum oldu hareketlerim kısıtlandı onun dışında da annem manevi destek oldu... Anne gelmeli :KK66:

X