Doğum sonrası yaşananlar

Canım hamilelikte kv seni tamam tamam diyerek bilerek oyalamış. Aklınca bu gelin, istediği kadar annem gelcek, annem kalcak diye konuşsun dursun.Nasılsa oğlumun evi ben asla gitmem,kızın annesine iş buyurup duriyim ki çeksin gitsin kafasında plan yapmış ve amacına ulaşmış.Ve kavgalardan sonra formalite icabı,hadi tartısmayın deyip gitmiş ama sonra telefonla tekrar aramış seni yardıma geleyim mi diye. Amaç sana yardım etmek değil senin başına üşüşmek toruna annelik yapmaya kalkmak,senden hizmet bekleyip torunu akşama kadar kendi kucağında tutmak, hazır annen yokken senden hizmet beklemesi işine gelir tabi. Tek hedefi kucağındaki bebeğe annelik yapmak.Çevrendeki kaynanaları gözlemle,hep gelin doğum yapınca başında bekler dururlar,bebeği kucağından indirmezler,gelinden hizmet beklerler(ama çevreye karşı geline lohusalikta yardim ettim hizmet ettim diye yalan söylerler)oğlumuzun evi diye eve makam koltuğuna oturur gitmezler. Çevrene bak hep lohusa kadınların başında kaynana bekliyor,kaynanalardan kızların kendi anneleri lohusa kızının yanına rahat gelip gidemiyor. EY KAYNANALAR ŞU LOHUSA GELİNLERİ RAHAT BIRAKIN. O GELİNLERİN KENDİ ANNESİNE IHTİYACI VAR SİZE DEĞİL

Agzım acık okduım cıdden. Kendı annesi için defolup gıttı nasıl der insan. Sebebı de kızımızın annesi ,sevgılı kayınvalıdeyı ıdare edememiş ! Pes! Agzı ıle soyluyot. Huysuzlar idare edilir. Kv ve eş huysuzluk yapacak, kız ve annesi de idare edecek. Annen mis gıbı yapmıs ve gıtmıs! Nankör cocuk

Aynen boyle, rahat bıraksınlar! Gece gece sınırım hopladı. Arayıp hepsıne ne köstek oldıklarınk soyleyesım var

Cok uzuldum durumunuza esiniz bastan sona hatali ama lafin soylenecegi yer var keske anneniz hic soylemeseydi cunku kv bildigin plan yapmis ve uygulamis biraz uyanik olun oyunlara gelmeyin malesef hayat cok zor insanin gozu kulagi acik olup avi ve avciyi iyi tanimasi gerekiyor esinize gelince ya guzellikle anlayacak yada rest cekeceksiniz tabi herseyi goze almalisiniz ... insallah hic bir kadin bu durumda kalmaz

Kv me her ne kadar düşüncesiz desem de bu konuda hakkını yiyemem annem gidene kadar eve bi kere bile gelmedi. Kv ve esınız çok ayıp etmiş anneniz de özür dıler gibi konuşmasın boşuna. Bu durumda napılır bilmiyorum ben eşimle konusabılırdım. Eşinizi tanıyan sızsınız üzüldüm sizin adınıza

Arkadaşlar kaynana resmen plan yapmış. Konu sahibinin annesine iş buyurup durmuş yaptırdığı işlere laf söylemiş beğenmemiş o da yetmiyomus gibi kızın annesinin yemeklerini yememiş.Yani kaynana bildiğin konu sahibinin annesini çıldırtıp evden göndermek için elinden geleni yapmış ve amacına ulaşmış.PLANA BAKIN YAA

Seni çok iyi anlıyorum. Bende doğumdayken ve lohusalik döneminde canımı sıkan kayinvalide ile yaşamak zorunda kaldım. Doğumum aşırı zor oldu ve eşimin yanımda olmasını istedim ama kaynana eşim yatak odasına yanıma geldiği anda kapıyı tiklatip ne yapıyorsunuz demesi sinirlerimi bozmuztu. Ve eşimle çok iyi anlasmamiza rağmen sadece annesi ile ilgili meseleden kırdığı yerler var ve bu durumu hatırladıkça üzülüyorum. Yine kaynanama anne diyorum bize geldiğinde gecmiste ne yasadiysam uzerini kapattim her ne kadar icimde kapanmasa da. ama özel telefon ile arama yapmak icimden gelmiyor ve aramıyorum. Şu an belki de kendi içinden uzuluyordur da ne yapim icimden gelmiyor yani.

Teşekkür ederim yorumunuz için

Anne bile demedım dogumdann bu yana. Siz dıyorum gexıyroum. Eşime de annen dıyorum . Offf beni xok yıprattılar hala da devam edıyorlar

Bilerek ya da bilmeyerek yaptı.. Ama ona bütün bakışımı değiştirdi.

Dogumdan sonra annelerin en guzel gunlerini berbat etmeyi cok iyi biliyolar bu kaynanalar..Benimkide bana bakmaya gelmisti eltimle coluk cocuk ben hepsine baktim.En guzel anlarimi mahvetti.Yatamadim 1 saat bile.Sende esini affetme annesine de gitme yuz verme.Annene haksizlik etmisler.Daha fazla ezdirme anneni

Burda suçsuz olan tek kişi var o da annen ..birinci suçlu esin. .annen bişey dememiş fazlayız birimiz gidelim demiş. Ama bunu tam olarak ne şekilde söyledi o da önemli. .ikinci suçlu sensin arkadaşım. .ikisini bir araya getirmekle hata etmişsin. Ya anneni ya kv yi tercih edecektin. Kv ayrı bir olay zaten bir yere gitmem diyerek posta koymuş. .madem gitmiyormus biryere ver eline işi yapsın görsün gününü

Teşekkür ederim.. Evet kv konuştum. Anlamadı. Anneme kızıp durdu. Üstüne annemin sinirsel bir rahatsızlığı olduğunu söyleyip beynime kan sıçrattı

Anne bile demedım dogumdann bu yana. Siz dıyorum gexıyroum. Eşime de annen dıyorum . Offf beni xok yıprattılar hala da devam edıyorlar
Benim de çok icimden gelmiyor ama kendi ailemin huzuru için bunu yapmak zorundayım. Eşlere senin annen böyle yaptı şöyle yaptı demek doğru olmuyor. Eşlere senin annen şöyle böyle yaptı dersen bana kötü kadının kötü çocuğu demek istiyor olarak algılarmış ve bir erkek annesini eşini kardeşini koruma iç güdüsü ile annesine kötü söz soyletmezlermis. Ben ne kadar karşı taraf üzerse uzsun asla annen de şöyle yaptı demedim. Çok zoruma giden davranış oldu onda da eşimi karşıma aldım askim bak böyleyken böyle oldu yalnış anlama asla şikayet etmiyorum ama sen olsan ne yapardın diyorum. Böyle konuşunca karşıdaki kim olsa sana yalnış davranmaz diye düşünüyorum. Esim böyle konuştuğum için beni artık annesine karşı savunacak duruma geldi. Kaynana biliyor artık oğlu savunuyor hareketlerine dikkat ediyor cadi. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarıyor gerçekten. Sen karşı taraf ne kadar kötü gelirse gelsin iyi olacaksın ki esin annesinin hatalı olduğunu anlayacak sana bağlanacak ve kaynanayi mutlu etmemiş istediğini eline vermemiş olacaksın. Bence eski de ne yaşandı ise unutmalisin ve yuvanin huzurunu bozmamalisin.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.. İnşallah her şey yoluna girer..

Canım ben en başından beridir söylüyorum kv. Dedim ya, anlıyormuş gibi yapıyordu bana. Tamam diyordu. Ben zaten bahsettiğiniz tercihi yaptım

Eşlerin gerçek yüzünü zaten doğumda görüyoruz ya annesinden yana yada eşinden yana oluyor ama çoğunluk anacı , aslında kızın annesinide istemezler istiyor gibi rol yaparlar,
kv zaten ortamı bozar oğlunun yanında olmasından haz alırlar,
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.. İnşallah her şey yoluna girer..

Sizin için üzüldüm.. Maalesef en hassas davranılması gereken lohusalarken, en kötü hissediyoruz. Onu da anlamıyorum, ben annemle konuşurken telefonu neden alıyorsun? Ne söylüyorsa söylüyor. Kızına söylüyor. Neden araya giriyorsun. O bana sitem de etse annemdir unuturum gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…