• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşananlar

Ne var yani birbirlerini yemeyip gecinselerdi güzel güzel.
Ne gerek vardı.
Kayınvalide kayınvalideliğini yapmış şaşırmadım.
Anneniz kendini doğru ifade edememiş.
Eşiniz ortalığı yatıştıracagına ,yangına körukle gitmiş,siz arada kaynamışsınız.
Her ne olursa olsun annenize ağır konuşmamalıydı,4 ay gidip gelinmeyecek bir durum yok ortada,sanki bahane olmuş.
Büyük konuşmak istemem ama anneme ağır konuşan,gitmem ben,annende gelemez diyen bir adamın annesine ne giderim,nede evime geldiğinde yüzüne bakarım. Kusura bakmasın,orada duracak,haddini bilecek. Onun annesi kıymetliyse benim annemde kıymetli yani.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Annen istediği zaman gelebilir diyor. Ama o gitmek istemiyor. Aynen dediğiniz gibi ben arada kaynadım olan bana oldu..

Bitmeyecek bu durumlar.
Düğünler nişanlar doğumlar bayramlar hep sorunlu bizim memlekette. Neden yaa?
Hiç yoktan çiftlerin arası bozuluyor, ne kolay yuvalar dağılıyor bu şekilde yaşanınca.

Off. Tüm akrabalık bağlarına isyanım var bugün. Bi rahat bıraksınlar insanları!

Bak bazı durumlar vardır ki iyi niyet bi yere kadar. Erkek tarafı niyeyse kendini evde ev sahibi kız tarafını da misafir görüyor. O durumda ben napardim biliyor musun. Anneme onca hakaret mi ettin annen de evimden defolup gidecek. Hee annesini savunup beni de hor mu gördü o zaman bebeği alıcam ve direk annemle annemin evine gidicem. Oldu paşam başka. Sen kimsin de yani benim annemi o halde gönderiyorsun da senin annen gelecek kalacak ?? Ama annen de biraz haksız masa da acmamaliydi konuyu sana söyleseydi sen konussaydin kocanla keşke. Burda herkeste suç var.

Yaaa bi de benim anlamadığım kv vs herkimse yeni doğmuş bebeğin hergün nesini sevmeye geliyorlar..başka konular da var burda "kadın yeni doğum yapmış,kv-görümce hergün takım halinde gelip gelip lohusa kadının başına çokuşuyorlar..nasıl bir sevgi anlayışı bu arkadaş:işsiz:

Bi de esinizden anneniz adina ozur mu dilediniz? Annenizi kovmaktan beter etmisler, siz hala annem de masada konusarak hata etti diyorsunuz.
Orda ana ogul ya siz gidin ya ben de annemle giderim diyecektiniz, siz de bir annesiniz, annenize bu yapilani esinizin yanina birakmamaliydiniz.
Siz de annesiniz artik biliyorsunuz, hicbir anne bu muameleyi haketmez, hele de sizin anneniz gibi ılımlı ve fedakar bir kadina yapilan... ben hazmedemedim, siz nasil hazmedip o adamla normal olmayi basarabildiniz hayret.

İstediğim şey onun hatasını gerçekten anlamasıydı. Yeterince yükseldik zaten birbirimize karşı. Şuan da sular duruldu ama güllük gülistanlk bir halim yok eşime karşı. Kötü gittim olmadı iyi gittim olmadı. Şuan ki tavsiyenizi istiyorum ben. Öyle ya da böyle gidecek annemlerin evine. Ama bunu hemen yapmasını istiyorum. O kadar zaman geçti. Şuan da izlemem gereken yol nedir size göre

Malesef en buyuk hata esinde ,belli ki nasil isterse oyle anlamis,annesi doldurmus , ama annenizde hatali siz bu durumdayken yemek masasinda sikayetlenmek nesi ,
Direkt kayinvalideye bana buyur edicegine yapsana ben kizimla ilgilenmeye geldim ,hizmetcilige degil diyip sorunu orada cozecekti ,anneniz sizi sakinlestirecegine kendisi cingar cikarmis ,
Ustelik siz dogum yapali 1 hafta olmus sizi birakip gitmesi hata ,mizmiz biraz belli
Annernizin huyu sizde de var belli ,normal dogum yapip dikisi olanlar bu kadar nazlanmiyor ,sezeryanin apandisit ameliyatindan bir farki yok,
psikolojiniz kaldirmiyor belli bu tip olaylari ,
Kimse kimseyi nazlamak hep oluruna gitmek zortunda degil ,herkesin huyu farkli kv ve esin boyle bir cins belli ,
Kv eve sokma sende gitme ailene kadar tavri degisene kadar ,tabni bosanmayi goze alabiliyorsan bunu yap

Çok üzüldüm olan size olmuş malwswf. Fakat hata birazda sizde.Oncelikle kv ye siz bizzat kendiniz spylemeliydiniz. Hergün zahmet etmenize gerek yok sağolsun biz annemle hallediyoruz ama tabiki bebeği görmeye gelin diye.
Ama madem ki anneniz söylemiş kötü birşey demediği halde Eşiniz olayı fena halde büyütmüş üstüne birde annenize hakaret etmiş küsmüş..
Çok sabırlı davranmışsiniz.Benim eşim anneme bunu yapsa anında eşyalarını eline tutuşturur koyardım evden ikisinide.Hickimse benim anneme benim yanımda hakaret edemez.Ediyorsada bedelini öder.

Gerçekten olan en olmaması gereken kişilere yani size ve bebeğinize olmuş.
Eşiniz kusura bakmayın ama terbiyesizce konuşmuş. Anneniz sadece "yanlış ifade etmiş" olabilir ama böyle bir davranışı haketmiyor, sizi düşünerek parlamaması gerekirdi çok yazık gerçekten çocuğunuzun rızkına sebep olmuş. Ne bu erkeklerin annelerine toz kondurmamaları valla sinir oluyorum, ben gereksiz derecede objektif olduğumu farkediyorum artık insanlara baktıkça, değişiyorum gibi sıkıldım. Kayınvalideniz de annenizle daha rahat olacağınızı bilerek anlayış göstermeliydi ama kayınvalideliğini yapmış tam. Kalıyorsun madem daha makul davran ya da sık git gel ama kalma. Çok sinir oldum. Tavsiye bilemiyorum evli değilim, zaten arada düşünüyorum ben bu konularda cambazlığı beceremem yorulurum napıcam acaba, geriliyorum düşününce.

Zor, çok zor.. Yine de yorumunuz için sağolun.. Siz, siz olun eşinizin ailenizle yüz göz olmasına izin vermeyin. Aslında bende vermezdim ama birden elimden telefonumu alınca neye uğradığımı şaşırdım. Şimdi de dağılan parçaları toplayamıyorum işte

Anneniz neden arayıp eşinize lütfediyor ki.Onca laftan sonra annenizin asıl kocanızın yüzüne bakmaması görmek istememesi gerek.Çok büyük terbiyesizlik etmiş eşiniz.
Ne olursa olsun o sizin anneniz,eşinizin sesini bile yükseltmeye asla ama asla hakkı yok.

Bitmeyecek bu durumlar.
Düğünler nişanlar doğumlar bayramlar hep sorunlu bizim memlekette. Neden yaa?
Hiç yoktan çiftlerin arası bozuluyor, ne kolay yuvalar dağılıyor bu şekilde yaşanınca.

Off. Tüm akrabalık bağlarına isyanım var bugün. Bi rahat bıraksınlar insanları!

+1
Gerçekten çok gereksiz, herkes birbirini yanlış anlıyor...

Çok üzüldüm olan size olmuş malwswf. Fakat hata birazda sizde.Oncelikle kv ye siz bizzat kendiniz spylemeliydiniz. Hergün zahmet etmenize gerek yok sağolsun biz annemle hallediyoruz ama tabiki bebeği görmeye gelin diye.
Ama madem ki anneniz söylemiş kötü birşey demediği halde Eşiniz olayı fena halde büyütmüş üstüne birde annenize hakaret etmiş küsmüş..
Çok sabırlı davranmışsiniz.Benim eşim anneme bunu yapsa anında eşyalarını eline tutuşturur koyardım evden ikisinide.Hickimse benim anneme benim yanımda hakaret edemez.Ediyorsada bedelini öder.

Problem, eşimin annesine hakaret edildiğini sanması. O buna inanıyor. Anneme saygısızlık ettiğini kabul ediyor ama gitmiyor evlerine

Yaaa bi de benim anlamadığım kv vs herkimse yeni doğmuş bebeğin hergün nesini sevmeye geliyorlar..başka konular da var burda "kadın yeni doğum yapmış,kv-görümce hergün takım halinde gelip gelip lohusa kadının başına çokuşuyorlar..nasıl bir sevgi anlayışı bu arkadaş:işsiz:

İşte anlatamazsın.. Anlamazlar.. Derler ki istenmiyoruz hakarete uğradık derler. Bizim uğradığımız ne peki !

Dunyaya bir bebek gelmis, aile buyukleri bayram yapacagina harp cikarmis evde. Ortada bir lohusa kadin ve sutten mecburen kesilen bir bebek.. Burnundan kil aldirmayan koca... Sen haric herkes hatali.
Annen de keske o konusmayi masada yapmasaydi... Kv desen halden anlamamis zaten.. Esin yaninda olmaliydi, birlik olsaydiniz simdiye kadar iki aile arasindaki buzlar erimeye baslardi bile.
En cok bebege acidim, dogum eve tazelik ve nese getirir.. Kavga gurultu degil. Kimse boyle bir ortama dogmak istemezdi.
Sevincten baska bu dort ay icinde her seyi yasamissiniz. Onunuze bakmaktan baska careniz yok. Ben olsam esim dahil kimseyle muhattap olmazdim. Kimse seni ve bebegini dusunmemis cunku..

Dunyaya bir bebek gelmis, aile buyukleri bayram yapacagina harp cikarmis evde. Ortada bir lohusa kadin ve sutten mecburen kesilen bir bebek.. Burnundan kil aldirmayan koca... Sen haric herkes hatali.
Annen de keske o konusmayi masada yapmasaydi... Kv desen halden anlamamis zaten.. Esin yaninda olmaliydi, birlik olsaydiniz simdiye kadar iki aile arasindaki buzlar erimeye baslardi bile.
En cok bebege acidim, dogum eve tazelik ve nese getirir.. Kavga gurultu degil. Kimse boyle bir ortama dogmak istemezdi.
Sevincten baska bu dort ay icinde her seyi yasamissiniz. Onunuze bakmaktan baska careniz yok. Ben olsam esim dahil kimseyle muhattap olmazdim. Kimse seni ve bebegini dusunmemis cunku..

Hiç sorma burnumdan geldi. .

Açıkçası bu kadar özel problemlerimi annemden başkasına anlatmak isteyeceğim aklıma gelmezdi. Ama bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor. Birilerinin ne yapacağını söylemesine..

Arkadaşlar siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben doğumdan sonra hastahanede veya evde kayınvalidemdense annemle daha rahat edeceğimi düşündüm ve annem çalışan birisi olmasına rağmen ondan rica ettim. Annem de tabi ki kabul etti. Bunu kırıcı olmadan kayınvalideme de doğum gerçekleşmeden önce açıkladım. Eşimle de konuştum. Kanamalarım olacağını, kendisi iş yerindeyken belki kendi başıma oturup kalkamayacağımdan bunun dışında özel ihtiyaçlarım olabileceğinden, sonuç itibariyle yanımda annemi istediğimden bahsettim. Kayınvalidem de eşimde anlamış gibilerdi, benim de içim rahattı.

4 ay önce doğum yaptım. Doğumum sezeryanla oldu. Herkesin bünyesi farklıdır, benimki çok ağır geçti. Çok zor yürüyor, çok zor oturabiliyordum. Afedersin wc benim için azap gibiydi. Hastahaneden eve geldik. Kayınvalidem de bizimleydi. Tabi ki kadının torunu oldu hevesliydi. Ama günler geçti kayınvalidem her gün bizde.. Gelip bebeği görmesini geçtim, anneme habire iş buyurup yaptığı işi de beğenmiyordu. Annem de rahatsız oluyordu bu durumdan. Kendisi hiçbir şekilde yardımda bulunmuyordu. Bu da yetmezmiş gibi her yaptığıma karışıyor, bebeği zayıflattığımı söylüyordu. Daha olmuş 1 hafta.. Annemin hazırladığı yemeği yemiyordu. Nedenini hala bilmiyoruz.. Neyse hiçbir şey annemle konuştuğumuz gibi olmadığı için bnim moralim bozuldu. Annem de rahat değildi kadın..

Sonra bir akşam hep birlikte masadayız. Ben, eşim, annem, kv. Annem dayanamayıp eşime dedi ki "Oğlum annende yemek yapmayı biliyor, bende biliyorum. Oda iş yapmayı biliyor, bende. İkimizin birden yapmaya çalışması gereksiz. Ben iş yerimden bunun için izin aldım. Ya annen kalsın ya ben kalayım. Bu şekilde olmuyor" dedi. Eşim ve kv tamamen yanlış anladılar. Kv, bizde öyle şey olmaz beni mi istemiyorsun ben bir yere gitmem gibisinden konuştu. Eşim de ayıp ediyorsunuz ikinizde kalın biri gitsin biri kalsın olmaz o benim annem dedi. Aslında annemin anlatmak istediği farklı bir şeydi ama sanırım onun tek yanlışı bunu masada kv nin yanında söylemesiydi. Tamamiyle yanlış anlaşıldı. Sonra annem ben gideyim o zaman kızım. Ben hiç rahat değilim dedi ve ertesi gün gitti. Ben bitik hissediyordum. Yanımda kalmasını istedişim kişi annemdi.. ona da kızdım aslında. Yine de beni düşünmeliydi. Ona ihtiyacım vardı.

Eşimle konuşmak için odaya çağırdım. Güzel güzel durumu anlattım annemin adınada özür diledim. Ama yanımda onun kalmasını istediğimi bu şekilde daha rahat edeceğimi söyledim. Eşim çileden çıktı.. Gelmezse gelmesinler, annemi istemeyeni ben hiç istememler.. Bu durumu kocana nasıl anlatabilirsin
ki.. Sonra yatakta annemi aradım, ayaga kalkamıyorum zaten sancım var. Anneciğim lütfen gel sana ihtiyacım varken böyle yapma dedim. Oda rahat edemediğini bunu bizim önceden konuştuğumuzu ve kv min kendisine davranışlarının zoruna gittiğini söyledi. Bende, senide anlıyorum peki derken, eşim telefonu bir hışımla elimden aldı..

İşte iplerin koptuğu o an.. Anneme çok ağır konuştu. Dedi ki, Bu ne teryesizlik, ahlaksızlık. Ne anlatıyorsunuz telefonda direk bana söyleyin. annemi istemiyosanız bende sizi istemiyorum gelmeyin dedi. Daha neler neler.. Ben şok oldum kalkıp da alamadım o telefonu elinden. Ağlama krizine girdim. Kv de yan odada her şeye şahit oluyor. Yapma diye bağırıyorum eşime tınlamıyor. Kayınvalidem baktı ben fena oldum, ben gidiyorm hadi tartışmayın dedi gitti. Eşimde küstü gitti bak annem diyor telefonda anneme. Telefonu kapattılar. Eşim yanıma geldi halimi görünce kıyamadı ağladı.. Sezeryanlısın ağlama böyle dedi. Ama benim her şeyimi mahvettikten sonra tesellinin anlamı ne. Nasıl bu şekilde konuşursun annemle nasıl söylersin dedim. Haketti annen duymadın mı masada ne diyor dedi. Ya bende aynı şeyi söylüyorum sana ta hamileyken bile söyledim. Bana niye lafınız yok..

Sonra kayınvalidem tlf etti. Geleyim mi yardıma dedi. Kendi başıma halledebiliyorum isterseniz gelin görün bebeği ama yardım istemiyorum dedim. Alınmış.. 4 ay oldu eşim annemlere gitmiyor. Babam geldi, konuştu yok gitmiyor.. Annemlerde gelemiyor. Ben gidip geliyorum. Onun annesi rahat rahat gidip geliyor kalıyor.. Annem eşimi davet ediyor yanlış ifade ettim diyor, eşim dinlemiyor. Eşimle bu konu yüzünden çok tartıştıysak da son zamanlarda durulduk.

Bu arada ben o olayın üstüne sütten kesildim. Hala bu yüzden ağlıyorum bazen. Çocuğumun rızkı.. Güzel bebeğim ememiyor annesini. Hepsini sorumlu tutuyorum.. Önce eşimi, kv, annemi.. Hiç kimse beni düşünmedi ve herkesin söylediği laf "senin hiçbir suçun yok" Ben suçsuz olmak istemiyorum! Başkalarının hatalarının bedelini ödemekten çok sıkıldım. Eşim hala babamın evine gitmiyor ve bu konuda çok rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Artık ne demeliyim ona bilmiyorum.. Onu seviyorum, özlüyorum. Ama şunu yaptığı zaman hep yarıda kalıyorum..
eşiniz bahane ariyormus bulmuş

O kv'nizin saçını başını yolmak istiyorum. Adımınizi dahi atmayin onun evine. Resmen gelmis ortaligi bulandirip gitmis kadin ya. Tamam torunu merakli hevesli ama anlasmaniza uyup ziyaretinize gelseydi sadece.

Anneniz doğru düşünmüş ama yanlis ifade etmis kendini cok üzüldüm onun adına.

Anneniz gayet açık bir iletişim şekliyle ifade etmiş bence. Siz de zaten daha başında belirtmişsiniz doğumdan sonra ne istediğinizi. Keşke doğum sonrası planladığınız durumda ısrarcı olsaydınız anneniz bu kadar zor bir durumda kalmazdı. Bireyselliğimiz ve gelenekler arasında sıkışıp kalmış durumdayız maalesef. Nezaket gösterip saygılı olalım derken kendimizden ödün veriyoruz, sonrasında da ipler tamamen kopuyor. O yüzden işler patlama noktasına gelmeden mesafeyi koymak lazım.

Back