• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşananlar

Böyle bir muameleye kardeşimin eşinin doğumunda zavallı annem maruz kaldı. Gelinimizin annesi, hiç bi işe yaramadığı gibi, konuştu,anneme iş buyurdu durdu. Bebeği avutmaktan bile acizdi,iki dakika tutup hemen anneme uzatırdı. Üstelik gelinimizi tuvalete de annem götürüp poposunu silerdi. Yemek,evin soba işi tabi ki onlar da annemdeydi. Ben de ara işlere koşturuyordum ama annemin o kadar zoruna giderdi ki..konu sahibi sizin anneniz bi de işini bırakıp gelmiş,yazık günah hakkaten,kadının zoruna gitmiştir kullanılmak..bebek-lohusa bakımı hiç kolay bişey değil gerçekten.
Bu arada ben anneme o saygısızlığı yapacak adamın ağzını yırtar,kaynananın da kıçına tekmeyi basardım:sinirli: nasıl müsade ettiniz günlerce kadına hizmetçi muamelesi yapılıp sonra da hakaret edilmesine :cry: eşinizin ki anne de sizinki bostan korkuluğu mu:KK57: bi de üzerine özür dileyip davet etmek de nesi beyfendiyi:stop: yapmayın,daha fazla düşürmeyin kendinizi. Sütünüzün kesilmesine sebep olmuşlar bir de :kızgın:

Müsade etmedim.. Çok ağır tartışmalar yaşadık biz eşimle. Süt nasıl kesildi sanıyorsunuz benim bu yorgunluğum bu sitemlerim yüzünden.

annene çok üzüldüm..Eşin bide telefonda hakaret etmiş, sen üstüne özür dilemişsin.. kaynanaya hiç bişey olmamış bile sonuçta. Kadıncağız evine gelemiyor ve eşini hala davet ediyor da eşin mi gitmiyor.. Ne diyeceğim bilemiyorum yazık olmuş annene

Kayinvalide gizliden oynamis yapmış yapacağını eşinde ayıp etmis erkekler ince düşünmüyor bizim gibi anlayamiyorlar daha fazla odunluk etmese iyi olur cok üzücü bir durum sizin icin

Ben annenizde hiç haksız bir yön görmedim, sizinle konuşsa sizi doldurmuş görünecek, direk muhatapları ile seviyeli konuşmuş. Eğer o sofrada annenizin kaba bir sözü yoksa gerçekten, yazıklar olsun o kocaya.
Sütünüz de gitmiş, hiç mi vicdanı sızlamıyor.
sizin yerinizde olsam kocama haksız olduğunu anlatasıya kadar konuyu kapattırmam, iyi bir tavsiye mi bilemiyorum.

Sizin eşinizin karşısında dik durmanız gerek. Annenizin evine gitmesin. Sende onun ailesine gitmezsin. Hiç israr etme, oralıda olma. Fazla şımartmışsınız. Annenizde evine çağırmasın. Bir süre sonra o size gidelim diyecek. Onun annesi kıymetli, sizin annenizin kıymetli değil mi? Sizde onun annesine değer vermeyin.

Ben annenizde hiç haksız bir yön görmedim, sizinle konuşsa sizi doldurmuş görünecek, direk muhatapları ile seviyeli konuşmuş. Eğer o sofrada annenizin kaba bir sözü yoksa gerçekten, yazıklar olsun o kocaya.
Sütünüz de gitmiş, hiç mi vicdanı sızlamıyor.
sizin yerinizde olsam kocama haksız olduğunu anlatasıya kadar konuyu kapattırmam, iyi bir tavsiye mi bilemiyorum.

Tavsiye için teşekkür ederim. İnanın şuam öyle yapsaydınlara değil de, şimdi bunu yapmalısınlara ihtiyacım var. Eşimle konuşmaktan göbeğim çatladı. Kafasındaki düşünceyi düzeltemiyorum. Anlatmaktan tükendim. Şimdi o eve gelmesi için misilleme mi yapmalıyım, konuşmamalı mı, onu mecbur mu bırakmalıyım.. Çünkü sırf bnm için yapmak zorunda.me düşündüğü umurumda değil

Yeminle bu adamlara nasıl bu yüzü veriyorsunuz eşim ne olursa olsun büyüğüne öyle hakaret falan etmez edemez de zaten ki anneme bide ağız dolusu hakaret edicek :KK57:
valla ne kıymetli kocalarınız var mış pess kocişkonun daha da kıymetli olan anası gelsin kalsın sen git ama annen sığıntı gibi maşallah sana ;)

Kaynanan geldiğinde suratına bakma lafını sok, eşinin yanında çok güleryüzlü davran. Bir daha gelmesin. Ayrıca annenden defalarca özür dile eşin çok saygısız ve kaba bir adam. Annenin ve senin hiç suçun yok. Ama eşim anneme hakaret etse seninki gibi annemin peşi sıra bende giderdim eminim

Vallahi yazık
Kadın birde işten izin alıp gelmiş sizi bakmaya.Eliniz olacak öküzde biraz akıl fikir olsa sırf bunun hatrına tutardı çenesini.Hadi tutamamış anlıktı diyelim üstünden geçmiş 4 ay özür dileyeceğine hala öküzlük yapmaya devam.

Aslında doğumdan:anneadayı:bir hafta önce kv çağırıp olabildiğince nazlanacaktınız.
Kv dayanamayıp doğumdan sonrada annesi gelsin baksın diyecekti herkes rahat edicekti:deli:

Hepsi de hatalı, sen hariç.
Şimdi eğer eşin annenlere gitmiyorsa sen de kayınvalideye gitme. Eşin annenle arayı düzeltmedikçe sen de mesafe koy. Bunu da söyle.
Annen başta hatalı davransa da eşin telefonda onca hakareti etmesine rağmen eşini davet edip barışmaya hazırken adam oralı olmuyorsa o kocayı sarsmak gerek.

Valla kv sorununu bilmıyorum kv iyi gibi ama yaşamadım pek onla inşAllah cok yakın olmam evlerimiz yani korkuyorum valla boyle şeylerden ama laf dedirtmem heralde nenolutor bu erkek annelerine anlamadım o ev ne kadar oğlunun sa okadar gelininin

En çok annenize üzüldüm. Kadın bebeğe bakmış, size bakmış, ev işlerini yapmış yetmemiş üstüne laf yemiş, kovulmuştan beter edilmiş. Siz daha minicik yavrunuza süt veremezken böyle üzülmüşsünüz bir de annenizi düşünün. Bence özür dilemesi gereken eşiniz, hem annenizden hem sizden. Kendimi düşünüyorum da, eşim anneme öyle laflar edecek gözüm dönerdi herhalde. Kayınvalidenize gitmenizi ve eşinizi annenizle görüşsün diye ikna etmenizden bahsetmiyorum bile. Kendi ailesini savunayaman kadınlara çok üzülüyorum hele ki erkekler ailesine böyle sahip çıkıp kollarken..

Bende cuma günü doğum allah kısmet ederse. Ve 40 ina kadar hem annemi hem kayinvalidemi örgütledim. Tabi ki bende annemi yanımda istiyorum sadece ama o da babaannesi onunda torununu görme ona bakma hakkı var sanırım. Bu yüzden haftayı bölecekler bi o bi o herkesin de işi gücü var yani annem sürekli yanımda kalamaz ya da kayinvalidem mesela. Belki onu istemediğiniz için değişip alınmış olabilir ama ne olursa olsun böyle davranması çok yanlış. Eşiniz de annenizi yanlış anlamış annesini istemediğini düşünmüş art niyet aramış. Yani kısacası bu olayın her yanında bi kaç tane yanlış anlaşılma var. Sizin hatanız da bu kadar stres yapıp bebeğinize odaklanmamaniz. Yine de canınızı sıkmayın herşey yoluna girer bu kadar sıkmayın kendinizi.

Gerçekten olan en olmaması gereken kişilere yani size ve bebeğinize olmuş.
Eşiniz kusura bakmayın ama terbiyesizce konuşmuş. Anneniz sadece "yanlış ifade etmiş" olabilir ama böyle bir davranışı haketmiyor, sizi düşünerek parlamaması gerekirdi çok yazık gerçekten çocuğunuzun rızkına sebep olmuş. Ne bu erkeklerin annelerine toz kondurmamaları valla sinir oluyorum, ben gereksiz derecede objektif olduğumu farkediyorum artık insanlara baktıkça, değişiyorum gibi sıkıldım. Kayınvalideniz de annenizle daha rahat olacağınızı bilerek anlayış göstermeliydi ama kayınvalideliğini yapmış tam. Kalıyorsun madem daha makul davran ya da sık git gel ama kalma. Çok sinir oldum. Tavsiye bilemiyorum evli değilim, zaten arada düşünüyorum ben bu konularda cambazlığı beceremem yorulurum napıcam acaba, geriliyorum düşününce.

Tavsiye için teşekkür ederim. İnanın şuam öyle yapsaydınlara değil de, şimdi bunu yapmalısınlara ihtiyacım var. Eşimle konuşmaktan göbeğim çatladı. Kafasındaki düşünceyi düzeltemiyorum. Anlatmaktan tükendim. Şimdi o eve gelmesi için misilleme mi yapmalıyım, konuşmamalı mı, onu mecbur mu bırakmalıyım.. Çünkü sırf bnm için yapmak zorunda.me düşündüğü umurumda değil

Siz kendi ailenizle sık sık görüşün, alın çocuğu gidin kalın, eşinize de sık sık hatalı olduğunu, onun yüzünden sütünüzün kesildiğini, kaba davrandığını vs hatırlatın, özellikle gözünüzden düştüğünü, ona olan kırgınlığınızın kalıcı olmasından korktuğunuzu söyleyin, asıl sizin onu affetmek için zamana ihtiyacınız olduğunu, bu sürede de daha fazla öküzlük yapmamasının çaresini bulsun.

Back