Doğum sonrası yaşananlar

Kayınvalide double'li geliyor yani.. Kayınpederli. Allah yardımcın olsun inşallah. Belki senin anlayışlı bir kv vardır fazla strese girmezsin. Zaten anlayışlıysa yanında eşini getirmez. Lohusa kadın nasıl rahat etsin kayınpederinin yanında.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Dalgınlık olmuştur muhtemelen bir sürü yorum geldi. Kusura bakmayın. Malum, canımda sıkkın. Sorunuza cevap vereyim, annemin gelmemesi tamamen kendi tercihi. 2 kere geldi ama 2 ay oldu sanırım. O zaman merhabalaştılar. Eşim anneme hoş geldiniz dedi. Annemde hoş bulduk oğlum dedi. Sonra eşim annemle benim olduğum odadan laptopu almak için geldiğinde ,anne siz kullanmıyorsanız ben alabilir miyim dedi. Hani bu gibi. Belki 1-2 kısa cümle daha fazla.. Hepsi buydu.

Ama sonra annem eşim gelene kadar kendisinin de bizim eve gelmeyeceğini söyledi bana. Yine de çok ihtiyacın olursa gelirim dedi. Ama gönüllü değil yani..

Valla ne yalan söylim
Haklı ya da haksız bende kv deme saysam döksem içimdekileri böyle
Sonra eşim sizin gibi ılıman takılsa ve bu benim ailemle olan ilişkilerine yansımasa
Bende sittin sene gitmezdim kaynanama

Yorumunuzu okuyunca içim açıldı :) benim durumum için biraz geç kalındı ama olsun.. Böyle anlayışlı olsunlar canımı yesinler. Bakın siz o kadar insanın içinde nasıl rahat etmişsiniz. Her şey düşüncede tavır da bitiyor. Ne mutlu size..

Dogru soyluyosun buralarda cok dolasmamam lazim :) masallah baya kalabalikmissiniz dedigin gibi anlayisli insanlarsa zorlanmamissindir. Bizim kv degilde kp biraz sknti herseye burnunu sokar herseye mutlaka bi yorumu vardir herseyin en iyisini o bilir simdiden konusuyorm cnm ama pek fayda etcegini sanmiyorum en az 2 3 ay bizdeler eminim onu dusundukce icime sknti basiyo

Yine de geç değil kendi adınıza olumlu bir adım atmak için .siyrilin bütün olumsuzluklardan bebeğiniz ve kendi ruh sağlığınız için. .yalnız anneye yapılan haksızlığın hesabı sorulmalı ..bunu bir kenara not edin ,unutmayın ,tekrarinda (umarım ki tekrarı olmasın) gereken müdahale gecikmesin. Vee olaylı doğumum :) gerçekten insani ilişkiler anlayisli olmayı gerektiriyor .aksinin insanlikla bagini kuramiyorum ,üzgünüm :)azıcık empati yeterli ..bide o kadar insan öleceğim diye geldi herhalde ama ölmedim :)

Baktın biri arıza çıkaracak gibi oluyor
Hemen sen bir cinnet falan geçir kimseye kaptırma :)
En azından doğuran lohusa sendromuna girmiş olsun :)

Evet bende bunu anlatmaya calistim defalarca ama anlayan yok lohusa kadin rahat edemez en azindan belli bi zaman gecince kalsin babam bile bebegi gorup gidicek dedim benimki he he deyip zamani gelince istedigini yapar esime bu konuda guvensem bu kadar takmazdim ama iste aslinda hersey erkekte bitiyo

Evet tam tahmin ettiğim gibi olmuş annen inat etmese yumuşayacakmış. Eşine çok çok aşırı kızmamanı sadece durumun seni üzdüğünü şimdi daha iyi anladım. Annen hatalı davranmış her adımda ve davranmaya devam ediyor... eşin bence bir tek olay için söylememiş tlfda söylediklerini. Haklı demiyorum kesinlikle ama patlamış.

Ben yine de eşinin ailesiyle görüşmeme yoluna gitmemen taraftarıyım. Kvden suçlu tamam onla mesafe koy arana ama annen koca kadın , kv ona iş buyurduğunda cevabını verecek bir insanmış. Keşke biraz olgun davranıp kendi çözseymiş kv ile size yansıtmadan.

Ben bu olayda eşin kadar anneni de hatalı buluyorum. Birinden biri olgun davranıp , gruru bırakıp senin üzülmemen için adım atmalı.

Baktın biri arıza çıkaracak gibi oluyor
Hemen sen bir cinnet falan geçir kimseye kaptırma :)
En azından doğuran lohusa sendromuna girmiş olsun :)
Aynen..asıl lohusa girmeyince sendromu başkaları nemalanıyor sonra bu konuda olduğu gibi..koca-kv falan..sendromunuzu yedirmeyin başkalarına

Evet ,hastaneyi rehin aldık resmen :) o zaman bu duruma şöyle bir çözümün olsun :hastaneden çıktığın gibi annenin evine git .orda daha rahat edeceğini ,aksi halde lohusaligin seni zorlayacagini, annene çok ihtiyacın olduğunu duygu sömürüsü yaparak eşine anlat :) bu sayede yeni doğum yapmış biri olarak misafir ağırlamak zorunda kalmazsın. Hatta daha kestirme bir yol daha var da yapmazsın :) eşine söyle ailesinden Rica etsin bebis büyüyene kadar yatılı misafir kabul etmeyin .

Canim baska sehirlerdeyiz kv kp annemler ayni sehirde yani hepsi toplanip gelicek yoksa gunduz idare eder gece herkesi evine postalardim :) kestirme yoluda denedim ilk bebek olunca esim biraz korkuyo bendeki cesaret onda yok bir kac ay yanimizda birileri kalsin istiyo inatla :) bana kalsan on cocuk dogurmus gibiyim ilk gun yanimda biri olsa yeter

Bence esin korkmuyo, yol yapıyo :) o cesaretten bende de vardı ,deli cesareti :) benim ailem de uzakta ..ama ben naptım :) gittim orda doğurdum

Konu sahibi, sizi hiç kışkırtmak istemiyorum ancak eşinizin annenize yaptığı bu büyük terbiyesizliği burnundan fitil fitil getirip pişman etmemeniz, hala suyuna gitmeye çalışmanız beni çok sinirlendirdi. Aynı durumda olduğumu düşünüyorum, inanın o dikişlerimi patlatırdım ben o anda, indirirdim sağı solu, hastaneye taşınırdım. Ben anneme aşırı düşkün biriyim, empati yaptım, inanılmaz kızdım. Resmen kız tarafı olarak yenilgiye uğramış, kaybetmiş, ezilmiş gibi görünüyor aileniz buradan bakınca. Toplumumuz malum, erkek çocuk düşkünü. Kızlar böyle annesini/ailesini ezdirirse, hala kocanın ve kocanın ailesinin suyuna gitmeye çabalarsa, kocanın yaptığı terbiyesizlikleri tolere etmeye çalışırsa daha çok böyle şeyler yaşanır. Bakın oğlan nasıl anasını ezdirmiyor, cıngar çıkarıyor. Kız elin, oğlan bizimdir diyenleri haklı çıkarmayın lütfen. Sizin annenizin üzüntüden içi kanarken kocanızın annesi hindi gibi kabarıyordur.

Annenizin evine gitmiyorsa, annesinin evine adım atmayın. Eve gelen kayınvalideye soğuk davranın. Nasıl o annenizle iki üç cümlelik iletişim kurup başka odaya kaçıyorsa siz de onun annesine aynısını yapın. Kısasa kısas. Başka şeyden anlayacak olsa zaten öyle bir terbiyesizliği yapmazdı eşiniz. Onun annesi ona kıymetliyse sizinki de size kıymetli. Bunu ona gösterin. O nasıl benim annemi istemeyeni ben hiç istemem diyor, siz de ''benim aileme hassasiyet göstermeyenin ailesine ben hiç göstermem'' deyiverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…