Yapmamaya calisiyorum ama bi kac gundur bu konu ztn kafami cok kurcaliyor ins bi skinti cikmadan atlatirim bu donemi.bende sadece annemin gelmesini istemistim kayinvalide ve kayinpederde gelmek istiyormus en azindan sadece annesi gelse amenna babasinin yaninda nasil rahat edicem hic bilmiyorum bizimki ayri bi dava.tesekkur ederim yorumun icin :)
Konu sahibi daha önce de sordum cevabı göremedim, eşin annenin size gelmesine bir şey demiyormuş, annen neden gelmiyor?
Böyle eşinle ille de gel anneme diyerek bir yere varamayacağın belli, annen gitsin gelsin size, zamanla soğukluk azalır. Sen şimdi eşine ısrar ettikçe daha da fikri sabitleniyor sanırım inattan. Annen geldiğinde yaparsın eşine baskıyı, bir meraba de hiç değilse gibi..
kv ile de mesafeyi aç bence de. Öyle zırt fırt sana gidip gelme yüzünü bulamasın. Ama abisi gelmiş yurtdışından, gitmemen olmaz bence. İyice sülaleye yayılacak bu gerginlik onlar tepki olarak gitmediğini düşününce. Bunu yapacaksan onlar gittiğinde yap. Kv ye gitme , o geldiğinde de biz de şimdi annemlere çıkıyorduk diye al bebeği çık evden. Ararasa cevap verme , sorarsa duymamışım de gibi...
Senin burda ne işin var ya :) doğumun yakınsa böyle şeyleri okuyup dert arama kendine .hamilelik insan psikolojisini çok yoruyor .pozitif düşünce = pozitif yaşam ..bu arada dogumuma: annem _babam ,3 amcam ,eşleri, kuzenlerim,halalarim, eşimin anne ve babası ,kardeşleri ,amcaları, yengeleri ve arkadaşlarım gelmişti :) ekip sağlamdı :) hiç kasmadim, zaten anlayışlı insanlar ..bir durum olduğunda ekip olarak isaretlesip aynı anda odayı terkediyorlardi. Ordan çok bunaltıcı görünebilir ama destekleri bana iyi gelmişti .sen kayinvalide ve kayinpederi düşünüyorsun .Hiç kasma, eşinle doğumdan önce konuşursun ,seni ve bebeğini gördükten sonra evlerine donmelerini sağlarsınız. .
Dogru soyluyosun buralarda cok dolasmamam lazim :) masallah baya kalabalikmissiniz dedigin gibi anlayisli insanlarsa zorlanmamissindir. Bizim kv degilde kp biraz sknti herseye burnunu sokar herseye mutlaka bi yorumu vardir herseyin en iyisini o bilir simdiden konusuyorm cnm ama pek fayda etcegini sanmiyorum en az 2 3 ay bizdeler eminim onu dusundukce icime sknti basiyoSenin burda ne işin var ya :) doğumun yakınsa böyle şeyleri okuyup dert arama kendine .hamilelik insan psikolojisini çok yoruyor .pozitif düşünce = pozitif yaşam ..bu arada dogumuma: annem _babam ,3 amcam ,eşleri, kuzenlerim,halalarim, eşimin anne ve babası ,kardeşleri ,amcaları, yengeleri ve arkadaşlarım gelmişti :) ekip sağlamdı :) hiç kasmadim, zaten anlayışlı insanlar ..bir durum olduğunda ekip olarak isaretlesip aynı anda odayı terkediyorlardi. Ordan çok bunaltıcı görünebilir ama destekleri bana iyi gelmişti .sen kayinvalide ve kayinpederi düşünüyorsun .Hiç kasma, eşinle doğumdan önce konuşursun ,seni ve bebeğini gördükten sonra evlerine donmelerini sağlarsınız. .
Yine de geç değil kendi adınıza olumlu bir adım atmak için .siyrilin bütün olumsuzluklardan bebeğiniz ve kendi ruh sağlığınız için. .yalnız anneye yapılan haksızlığın hesabı sorulmalı ..bunu bir kenara not edin ,unutmayın ,tekrarinda (umarım ki tekrarı olmasın) gereken müdahale gecikmesin. Vee olaylı doğumum :) gerçekten insani ilişkiler anlayisli olmayı gerektiriyor .aksinin insanlikla bagini kuramiyorum ,üzgünüm :)azıcık empati yeterli ..bide o kadar insan öleceğim diye geldi herhalde ama ölmedim :)Yorumunuzu okuyunca içim açıldı :) benim durumum için biraz geç kalındı ama olsun.. Böyle anlayışlı olsunlar canımı yesinler. Bakın siz o kadar insanın içinde nasıl rahat etmişsiniz. Her şey düşüncede tavır da bitiyor. Ne mutlu size..
Baktın biri arıza çıkaracak gibi oluyorDogru soyluyosun buralarda cok dolasmamam lazim :) masallah baya kalabalikmissiniz dedigin gibi anlayisli insanlarsa zorlanmamissindir. Bizim kv degilde kp biraz sknti herseye burnunu sokar herseye mutlaka bi yorumu vardir herseyin en iyisini o bilir simdiden konusuyorm cnm ama pek fayda etcegini sanmiyorum en az 2 3 ay bizdeler eminim onu dusundukce icime sknti basiyo
Evet bende bunu anlatmaya calistim defalarca ama anlayan yok lohusa kadin rahat edemez en azindan belli bi zaman gecince kalsin babam bile bebegi gorup gidicek dedim benimki he he deyip zamani gelince istedigini yapar esime bu konuda guvensem bu kadar takmazdim ama iste aslinda hersey erkekte bitiyoKayınvalide double'li geliyor yani.. Kayınpederli. Allah yardımcın olsun inşallah. Belki senin anlayışlı bir kv vardır fazla strese girmezsin. Zaten anlayışlıysa yanında eşini getirmez. Lohusa kadın nasıl rahat etsin kayınpederinin yanında.
Evet tam tahmin ettiğim gibi olmuşYorumunuz için teşekkür ederim. Dalgınlık olmuştur muhtemelen bir sürü yorum geldi. Kusura bakmayın. Malum, canımda sıkkın. Sorunuza cevap vereyim, annemin gelmemesi tamamen kendi tercihi. 2 kere geldi ama 2 ay oldu sanırım. O zaman merhabalaştılar. Eşim anneme hoş geldiniz dedi. Annemde hoş bulduk oğlum dedi. Sonra eşim annemle benim olduğum odadan laptopu almak için geldiğinde ,anne siz kullanmıyorsanız ben alabilir miyim dedi. Hani bu gibi. Belki 1-2 kısa cümle daha fazla.. Hepsi buydu.
Ama sonra annem eşim gelene kadar kendisinin de bizim eve gelmeyeceğini söyledi bana. Yine de çok ihtiyacın olursa gelirim dedi. Ama gönüllü değil yani..
Baktın biri arıza çıkaracak gibi oluyor
Hemen sen bir cinnet falan geçir kimseye kaptırma :)
En azından doğuran lohusa sendromuna girmiş olsun :)
Aynen..asıl lohusa girmeyince sendromu başkaları nemalanıyor sonra bu konuda olduğu gibi..koca-kv falan..sendromunuzu yedirmeyin başkalarınaBaktın biri arıza çıkaracak gibi oluyor
Hemen sen bir cinnet falan geçir kimseye kaptırma :)
En azından doğuran lohusa sendromuna girmiş olsun :)
Evet ,hastaneyi rehin aldık resmen :) o zaman bu duruma şöyle bir çözümün olsun :hastaneden çıktığın gibi annenin evine git .orda daha rahat edeceğini ,aksi halde lohusaligin seni zorlayacagini, annene çok ihtiyacın olduğunu duygu sömürüsü yaparak eşine anlat :) bu sayede yeni doğum yapmış biri olarak misafir ağırlamak zorunda kalmazsın. Hatta daha kestirme bir yol daha var da yapmazsın :) eşine söyle ailesinden Rica etsin bebis büyüyene kadar yatılı misafir kabul etmeyin .Dogru soyluyosun buralarda cok dolasmamam lazim :) masallah baya kalabalikmissiniz dedigin gibi anlayisli insanlarsa zorlanmamissindir. Bizim kv degilde kp biraz sknti herseye burnunu sokar herseye mutlaka bi yorumu vardir herseyin en iyisini o bilir simdiden konusuyorm cnm ama pek fayda etcegini sanmiyorum en az 2 3 ay bizdeler eminim onu dusundukce icime sknti basiyo
Canim baska sehirlerdeyiz kv kp annemler ayni sehirde yani hepsi toplanip gelicek yoksa gunduz idare eder gece herkesi evine postalardim :) kestirme yoluda denedim ilk bebek olunca esim biraz korkuyo bendeki cesaret onda yok bir kac ay yanimizda birileri kalsin istiyo inatla :) bana kalsan on cocuk dogurmus gibiyim ilk gun yanimda biri olsa yeterEvet ,hastaneyi rehin aldık resmen :) o zaman bu duruma şöyle bir çözümün olsun :hastaneden çıktığın gibi annenin evine git .orda daha rahat edeceğini ,aksi halde lohusaligin seni zorlayacagini, annene çok ihtiyacın olduğunu duygu sömürüsü yaparak eşine anlat :) bu sayede yeni doğum yapmış biri olarak misafir ağırlamak zorunda kalmazsın. Hatta daha kestirme bir yol daha var da yapmazsın :) eşine söyle ailesinden Rica etsin bebis büyüyene kadar yatılı misafir kabul etmeyin .
Bence esin korkmuyo, yol yapıyo :) o cesaretten bende de vardı ,deli cesareti :) benim ailem de uzakta ..ama ben naptım :) gittim orda doğurdumCanim baska sehirlerdeyiz kv kp annemler ayni sehirde yani hepsi toplanip gelicek yoksa gunduz idare eder gece herkesi evine postalardim :) kestirme yoluda denedim ilk bebek olunca esim biraz korkuyo bendeki cesaret onda yok bir kac ay yanimizda birileri kalsin istiyo inatla :) bana kalsan on cocuk dogurmus gibiyim ilk gun yanimda biri olsa yeter
Sende az fena degilsin arada bir senden fikir alayimBence esin korkmuyo, yol yapıyo :) o cesaretten bende de vardı ,deli cesareti :) benim ailem de uzakta ..ama ben naptım :) gittim orda doğurdum
Olur beklerim :) geç bile kalmışsın :)Sende az fena degilsin arada bir senden fikir alayimbu konuyu hemen gundeme getireyim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?