• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşananlar

Boşanma kelimesini ne kadar kolay kullanıyorsunuz. Sırf sizin için söylemiyorum. Ortada büyük bir saygısızlık olduğunun farkındayım, herkes farkında. Ama bu boşanma sebebi olamaz. Ha nasıl olur, eşim bana o günden sonra hala diretir o tarz sözlerine devam eder. Ya da aileme saygısızlığında devam eder, Bende onun annesine başlarım saydırmaya bu sefer. Sonra sen mi bana, ben mi sana derken seviye denen bir şey kalmaz. O zaman şiddetli geçimsizlik der boşanırsınız. Böyle değil.

Canim bu benim dusuncem. Ben yeri geldi annem esime saygisizlik yaptiginda annemin karsisinda da durdum. Ama esim saygisizlik edip bir de aylarca uzatirsa bu esimin saygisizliga devam ettigi anlamina gelir ve kv haksiz oldugu halde siddetle onu savunan ve benim annemi evime istemeyen annem cagirdiginda gitmeyen adami da hayatimda barindirmam.
Ben senin kadar soguk kanli degilim. Ben de esimi cok seviyorum evlenmek icin evlenmedim ama annemi de ezdirmem kimseye

Canim bu benim dusuncem. Ben yeri geldi annem esime saygisizlik yaptiginda annemin karsisinda da durdum. Ama esim saygisizlik edip bir de aylarca uzatirsa bu esimin saygisizliga devam ettigi anlamina gelir ve kv haksiz oldugu halde siddetle onu savunan ve benim annemi evime istemeyen annem cagirdiginda gitmeyen adami da hayatimda barindirmam.
Ben senin kadar soguk kanli degilim. Ben de esimi cok seviyorum evlenmek icin evlenmedim ama annemi de ezdirmem kimseye

Annem için gelemez gidemez demiyor ki. İstediği zaman gelip gidebilir ama ben gitmek istemiyorum diyor. Burada eşimi savunmuyorum. 4 ay boyunca gitmemesi tabi saygısızlık. Ama sırf gitmemesi boşanma konusu olamaz bana göre. Ancak ondan sonra doğacak tartişmalar ve hakaretlerin devamı boşanma kararı almama sebep olabilir. Ben hala o eve gideceğinş düşünüyorum. Şuan kararlı görünüyor ve bende ısrar etmiyorum artık. Ama mesafe koydum. Bu sert halime hiç alışık değil.. Fazla sürmeyeceğini umut ediyorum..

Ama seninki de gidip özür dilememis ki
Bunun da bi farkı yok hatasında direnmenin
Aksine annenin evine gitmemekle hala sözlerinin arkasında olduğunu gösteriyor
Yani bi yerde saygısızlığa devam ediyor
Ben boşanma kelimesini yersiz buluyorum ama malesef saygısızlığa devam ediyor

Èvet bende bundan bahsediyorum. Saygısızlığa bu şekilde devam ettiği doğru. Ama boşanma kelimesi gereksiz.

Ya benim eşim annesinin yanında " ben olmasan boyle bebegı nerde bulucaktın" dedi şaka imasıyla. Lafa bak. Niye , ben olmasam asıl sen nerende tasıycaktın dedim de kalakaldılar. Insanı bazen xok zorluyorlar. Offff dün de ben ay bebegım ne akıllsın dedim , eşim olacak " sen nerden bıleceksın, annem bilir ilk goruste " dedi. O an sustum ama sonradan dank etti. Cevabımı vermedım dıye sabahtan berı deliriyorum

Bu laf vurma olayı hazırcevaplık istiyor canım. Ben de başlarda ağzımı açamazdım artık yavaş yavaş başladım ve ilerde daha da uzman olacağım bu konuda :KK62:

Zamanla öğreneceğiz altta kalmamayı :sampiyon:

Birbirini seven sayan dünürler durduk yere boyle sacma bir nedenden dolayi neden kavga etsinler ki demek anlasmazliklari cok eskiye dayaniyor.Bir araya gelmemeleri lazim. Ayrica senin kayinvaliden ile aran iyi olsaydi, hoslansaydin dogumda sen yanimda kalma annem kalacak demezdin, demek sende kadini istemedin. Annende masada oyle soyleyince esin annesinin istenmedigini cok net anlamis ama tavri cok saygisizca olmus buyugune karsi. Cok fena bir durum Allah yardimcin olsun.

Birbirini seven sayan dünürler durduk yere boyle sacma bir nedenden dolayi neden kavga etsinler ki demek anlasmazliklari cok eskiye dayaniyor.Bir araya gelmemeleri lazim. Ayrica senin kayinvaliden ile aran iyi olsaydi, hoslansaydin dogumda sen yanimda kalma annem kalacak demezdin, demek sende kadini istemedin. Annende masada oyle soyleyince esin annesinin istenmedigini cok net anlamis ama tavri cok saygisizca olmus buyugune karsi. Cok fena bir durum Allah yardimcin olsun.

Sağolun inşallah..

Annem için gelemez gidemez demiyor ki. İstediği zaman gelip gidebilir ama ben gitmek istemiyorum diyor. Burada eşimi savunmuyorum. 4 ay boyunca gitmemesi tabi saygısızlık. Ama sırf gitmemesi boşanma konusu olamaz bana göre. Ancak ondan sonra doğacak tartişmalar ve hakaretlerin devamı boşanma kararı almama sebep olabilir. Ben hala o eve gideceğinş düşünüyorum. Şuan kararlı görünüyor ve bende ısrar etmiyorum artık. Ama mesafe koydum. Bu sert halime hiç alışık değil.. Fazla sürmeyeceğini umut ediyorum..

Canim Allah mutlulugunu bozmasin anneni ezmeleri senin bosanmana sebep olmayabilir ama benim icin kv ve esimin annemi ezmeye calismasi saygisizlik yapmasi bosanma sebebi. Sen derdini anlattin ben de fikrimi soyledim sana bosan demedim
Allah kv ve esinle beraber mutlu etsin seni.

İyi de atiyorum tuvaleti gelecek ,çekinmeden kayinvalideyle tuvalete gidebilecek mi ?annesi ihtiyaç durumunda tuvalet temizliğini bile yapacak ,kayınvalideye nasıl diyecek "ya kaynana bi el atsana malum ben ameliyatliyim :)" şimdi diyeceksiniz ne alaka ? Ben ilk doğumumda o kadar kötü oldum ki (kalbimde bazı problemler var) ameliyattan çıkarip odaya getirmişler ..birden sarsila sarsila titremeye başlamışım sonrasında da solunum durmuş .çok da kötü bir ameliyat geçirmiştim. 4-5 kişi yatırıp kaldırıyodu .ameliyattan sonra beni o halde gören annem fenalasmis onu da başka odaya almışlar. Bu sebeple yanımda yengem ve kuzenim kaldı .hareket edemediğim için de tuvalet temizligimi kuzenim yaptı sagolsun.kayınvalidem olsa çekinir gidemezdim onunla tuvalete .çok kasar sıkıntı yaşardım okadar zorluğun üstüne .bilip bilmeden "siz demek ki kayınvalideyi sevmiyorsunuz,istemiyorsunuz"a getirmeyin lütfen .kimin ne yasadigini bilemeyiz .

Canim Allah mutlulugunu bozmasin anneni ezmeleri senin bosanmana sebep olmayabilir ama benim icin kv ve esimin annemi ezmeye calismasi saygisizlik yapmasi bosanma sebebi. Sen derdini anlattin ben de fikrimi soyledim sana bosan demedim
Allah kv ve esinle beraber mutlu etsin seni.

Bu arada ben annemi ezdirmedim. Annem benim her seyim. O olay esnasinda yataktan kalkamadim ve hic beklemedigim bir hareketle bir anda karsilastigim icin soka girdim. Ama esiminde kv minde agzinin payini verdim. Altta kalmadim. Ama maalesef bazen yeterli olmuyor. Yorumunuz icin tesekkur ederim..

İyi de atiyorum tuvaleti gelecek ,çekinmeden kayinvalideyle tuvalete gidebilecek mi ?annesi ihtiyaç durumunda tuvalet temizliğini bile yapacak ,kayınvalideye nasıl diyecek "ya kaynana bi el atsana malum ben ameliyatliyim :)" şimdi diyeceksiniz ne alaka ? Ben ilk doğumumda o kadar kötü oldum ki (kalbimde bazı problemler var) ameliyattan çıkarip odaya getirmişler ..birden sarsila sarsila titremeye başlamışım sonrasında da solunum durmuş .çok da kötü bir ameliyat geçirmiştim. 4-5 kişi yatırıp kaldırıyodu beni .ameliyattan sonra beni o halde gören annem fenalasmis onunda başka odaya almışlar. Bu sebeple yanımda yengem ve kuzenim kaldı .hareket edemediğim için de tuvalet temizligimi kuzenim yaptı .kayınvalidem olsa çekinir gidemezdim onunla tuvalete .çok kasar sıkıntı yaşardım okadar zorluğun üstüne .bilip bilmeden "siz demek ki kayınvalideyi sevmiyorsunuz,istemiyorsunuz"a getirmeyin lütfen .kimin ne yasadigini bilemeyiz .

Teşekkür ederim Eda hanım. Gerçekten sağolun..

Stres yapma ! Sadece hazırlıklı ve kararlı ol .bebeğini ve kendini sağlama almadan doğurma :)
Yapmamaya calisiyorum ama bi kac gundur bu konu ztn kafami cok kurcaliyor ins bi skinti cikmadan atlatirim bu donemi.bende sadece annemin gelmesini istemistim kayinvalide ve kayinpederde gelmek istiyormus en azindan sadece annesi gelse amenna babasinin yaninda nasil rahat edicem hic bilmiyorum bizimki ayri bi dava.tesekkur ederim yorumun icin :)

Konu sahibi daha önce de sordum cevabı göremedim, eşin annenin size gelmesine bir şey demiyormuş, annen neden gelmiyor?

Böyle eşinle ille de gel anneme diyerek bir yere varamayacağın belli, annen gitsin gelsin size, zamanla soğukluk azalır. Sen şimdi eşine ısrar ettikçe daha da fikri sabitleniyor sanırım inattan. Annen geldiğinde yaparsın eşine baskıyı, bir meraba de hiç değilse gibi..

kv ile de mesafeyi aç bence de. Öyle zırt fırt sana gidip gelme yüzünü bulamasın. Ama abisi gelmiş yurtdışından, gitmemen olmaz bence. İyice sülaleye yayılacak bu gerginlik onlar tepki olarak gitmediğini düşününce. Bunu yapacaksan onlar gittiğinde yap. Kv ye gitme , o geldiğinde de biz de şimdi annemlere çıkıyorduk diye al bebeği çık evden. Ararasa cevap verme , sorarsa duymamışım de gibi...

Yapmamaya calisiyorum ama bi kac gundur bu konu ztn kafami cok kurcaliyor ins bi skinti cikmadan atlatirim bu donemi.bende sadece annemin gelmesini istemistim kayinvalide ve kayinpederde gelmek istiyormus en azindan sadece annesi gelse amenna babasinin yaninda nasil rahat edicem hic bilmiyorum bizimki ayri bi dava.tesekkur ederim yorumun icin :)
Senin burda ne işin var ya :) doğumun yakınsa böyle şeyleri okuyup dert arama kendine .hamilelik insan psikolojisini çok yoruyor .pozitif düşünce = pozitif yaşam ..bu arada dogumuma: annem _babam ,3 amcam ,eşleri, kuzenlerim,halalarim, eşimin anne ve babası ,kardeşleri ,amcaları, yengeleri ve arkadaşlarım gelmişti :) ekip sağlamdı :) hiç kasmadim, zaten anlayışlı insanlar ..bir durum olduğunda ekip olarak isaretlesip aynı anda odayı terkediyorlardi. Ordan çok bunaltıcı görünebilir ama destekleri bana iyi gelmişti .sen kayinvalide ve kayinpederi düşünüyorsun .Hiç kasma, eşinle doğumdan önce konuşursun ,seni ve bebeğini gördükten sonra evlerine donmelerini sağlarsınız. .

Back