Dogum Sonrası stresim

Sen kendi kebdine bakarsın.son onüç gün hariç ben kendime baktum.annemler gelddi ama gelmeseydi de kendimi idare ederdim.

Hepsini salla sen babaanne ile birlikte takıl, diğerlerine de ya şimdi ev 1+1 yer sıkıntımız var bana bakmaya babannem gelecek, o gittikten sonra siz gelin diyeceksin bu kadar basit trip atarlarsa mutfakta tezgahın üstünde mi yatırayım sizi evde yer yok diyip sallayın.
Amaaann dert etmeyin ya siz babanne ile takılın gerisi boş

Ya peki siz Doğum sonrası babaanneye gitseniz nasıl olur

Allah nasip ederse 2 haftaya doğumum var su kadar insan sana gelicek deseler cinnet geçiririm. Gelmesinlerde bakmasınlarda ne demek üst üste yatarız. Ben kimseyi istemediğimi söyledim eşime alt tarafı emip gaz çıkarıp uyuyacak bu çocuk. Annesi huzurlu olmazsa bebek nasıl olsun. Eşinle görüşüp gelmemelerini sağlamalısın. Ben bizzat kayınvalideme kendim söylemiştim. 9 ay kimseden hayır görmedim doğunca da ekstradan insan istemiyorum diye hastane ziyareti kafidir

Evet öyle yapmayı düşünüyorum. Babannem bakmaya gelicek dememe ragmen sürekli unutuyorlar.Halam bana hamileyken hediye takı aldı diye eksikli saydı kendini kayınpederim sanırım.O yüzden sürekli bilezik alıcam diyip duruyor.Ki umrumda Degil benim biz herşeyimizi de yaptık herşeye de yetiyoruz çok şükür.

Ya peki siz Doğum sonrası babaanneye gitseniz nasıl olur
Bize getir diyecekler bu sefer.Benim Babannemler merkezde yaşıyor eşimin tarafı köyünde yaşıyor 20 dk lık mesafede.Öyle düşündüm Aslı'nda ama 7 ay eşimi görmedim şimdi gidersem yine göremicem 2 ay sonra 3 aylığına göreve gidecek çünkü.Babannem de öyle Dedi ama evimi öZledim dedim artık.Ufak da olsa kendi evim.O yüzden Babannem ben gelirim Dedi.Zaten başka kimse sormuyor.

Esin göreve gidince ne yapacaksın?

Benim eşimin de 20 gün senelik izni 10 gün dogum izni var toplam bir ay ama dogum öncesi yurtdışına göreve gidecekleri için eşimi almayacaklar o yğzden dogumdan önce o 20 günlük izni yiyecek.10 günü kalacak o yüzden babannem tek kalmayım diye gelmek istiyor.Günlük seyirlere çağırıyorlar tel çekmiyor eşimin genelde.Zaten aramam o Zaman ama eşim kesin arar.Huy işte çekecek o da

Sen kendi kebdine bakarsın.son onüç gün hariç ben kendime baktum.annemler gelddi ama gelmeseydi de kendimi idare ederdim.
Ben idare ederim de Babannemler hiç gelmese daha erken gelecekler.O yüzden ben bakmaya geliyorum gezmeye gelmiyorum kızım diyor Babannem.Bakacak varsa gelsin ama seni yorarlar.Aynı bizim dönemin geri kafalı insanlarından bunlar düşünmezler seni diyor.

Babaannemlere bırakıcak eşim yine 6 ay hamileyken orda durdum zaten.Giderken de bırakıcak.Orda ayrı odamız var zaten eşimle.Hafta sonunda görmeye gelirim sizi diyor.
E esin desin o zaman nasılsa biz gelicez ,o zaman görürsünüz diye.Bilezik bozulmaz,kokmaz Bu arada denizalticilarin çoğunda psikolojik açıdan biraz sıkıntı olabiliyor(çalışma kosullarinda çok normal) ....umarım esin ruh sağlığı bozukluklarına eğilimli değildir diycem ama ailesi öyle demiyor

Of of aynı dert bende de var.
Kv. Bize yakın annem uzak bir şehirde.
Ve annemle babam ayrı olduğu için eşim annemin evimde kalmasına asla razı olmuyor.

Kv ise sürekli herşeye karışan cahil bir tıp.
Bir bardak süt içtim diye bana sen aşırı yedin diye laf etmiş bir kadın.
Kendisi üç çocuk yapmış bir bardak süt içmemiş ama sağlammış çocukları falan.
Muhtemelen basımda o kalacak.
O günleri sağ salim atlatalım yoksa benim sinirlerimde harap olcak

Ne alaka ,anneniz onun babasını mi bosamis?Boşandıysa sizin anneniz babanız boşanmış ,neden yanınızda kalamyor anneniz?Benim bir komsuma aynı yaz içinde iki kayınvalidesi tatile bile geldi.Biri adamı doğurmuş bakmamis ve yetiştirme yurduna vermiş öz anne...diğeri boşanan kayinpederle evlenmiş ama yine adamcagiza bakmayıp yetiştirme yurdunda kalmasına göz yummuş üvey anne...

Son düzenleme:

Annem beni dolduruyormuş sözde.
Diye kayinvalidem eşimin beynine sokmuş.
Oysa öyle bişey yok...
Ne diyeyim ki.

Merak ediyorum bu lohusaya bakma mevzusu bir tek bizim kültürümüzde mi var?

Zaten kendini toparlayınca çıkıyorsun hastaneden. Bir koca olsa yeter bence yani. Ama yok bizim millet bayılıyor doluşmaya.

Çok ağrısı olur yeni anne talep eder o ayrı konu ama böyle lohusalığı zehir edenlerden nefret ediyorum.

Evet psikolojik olarak evden ayrı kaldığı Zaman'lar çok sıkıntı yaşıyor haber alamayınca.O yüzden ben destek olmaya çalışıyorum,psikolojik açıdan rahatlatmaya çalışıyorum ama aileden uzak oldugu için onlara göre çok çok iyi şükür.

Benim babam bile huzursuz olmayım üvey anneden diye otel ayarlıyor.Çünkü babaanneme güveniyor,bana destek oldugunu hayatımı kolaylaştırdığını biliyor ama eşimin tarafı gelini hizmetçi olarak gören kişiler.Dogum sonrası işe başlayacağım bir süre sonra o Zaman da Babannem bakacak ama babannemi kıskandığı için kayınbabannemiz çalışma yada başkası baksın diyor sebep de sunmuyor bunu derken.Bana hiç iyi niyetli gelmiyor artık.

Bir de bir bakıyorlar gormelisin.Kendilerine dolma,mangal etinden ziyafet....sezeryan nedeniyle 3 gün sıvı beslenmesi gerektiği ,çorba icebilecegi söylenen anneye de "yavrum hazır çorba yapsam içer misin".Bence herkes kendi evinde kalsa kadın ile erkek iki gece hastahanede kalip bebek konusunda destek alsalar sonra eve cikinca tek başlarına olsalar bir ay herşey şahane olur.Sen cahilsin diyen çok bilgili k.valide ilk çocuğumda ağız sütünü bebeğe vermemem için cildirmis gibi davrandı.İltihapli imiş sütüm ,aciymis ...git kendin iç onu bile dedi çatlak

İnanırım valla.Takmamaya çalış ama annenin babanın ayrı olmasında senin ne suçun var anne annedir.Bu dogum işlerinde anne gibi gördüğün kişi yanında olmalı Tabiki.

Babannemde kalırken de yürüyüş yapıyordum arada yemek yapıyordum ve Bebek alışverişi yapıyordum.Rahat bakılıyorum diye eşimin babannesi evine gitse ya kendi kendine bakar o Dedi benden için babanneme.Babannemde o günden sonra inadına herşeyimde ben olucam kızım Allah ömür verirse bebeğine de bakıcam inşallah Dedi.Babanneye de çıkıştı biraz.Başında kocası yok akraba yok biz yokuz.Ya bayılsa birşey olsa burda biz varken orda işi yok kızımın Dedi.Sustu.

Babannem diyor zaten bunlar cahil degil fesatlar diyor.Kendi çekmiş diye illa ki çektirecek diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…