- 2 Mayıs 2017
- 1.589
- 398
- 53
- 42
Sen kendi kebdine bakarsın.son onüç gün hariç ben kendime baktum.annemler gelddi ama gelmeseydi de kendimi idare ederdim.Hayırlı geceler öncelikle.Kendimle başbaşa kalınca ister istemez içime dert oldu.O yüzden bir akıl almak adına konu açmış bulundum.Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Konuya geleyim,34 haftalık hamileyim ve eşimin görevi sebebiyle şu an bir tatil bölgesinde ikamet ediyoruz.Ailelerimiz 10 saatlik bir mesafede yaşıyor ve eşimin 6 aylık geçici görevi sebebiyle hamileliğimin 2. Ayından 7. ayına kadar ailemin yanında kaldım mecbur bana babannem baktı.Yani baktı dedigim temizlik,agır iş vs. hiç yaptırmadı.Kendi annesini doğumda kaybettiği için ve beni de kendisi büyüttüğü için üzerime çok titredi bu Zaman zarfında sağolsun
Neyseki 31. Haftada eşimin görevi bitti ve beni evimize getirdi.3 haftadır her işimi yapıyorum ama son haftalar evde bakacak birileri bulunmalı diyorlar.Malum havalar da ısındı 40 dereceyi buldu ve zorlanmaya başladım.Bu sebepten ötürü babannem seçimlerden sonra yaklaşık doğumuma 3 hafta kala dedemle gelecegini ve başımda duracağını hazırlıklarımı,kalan temizliklerimi yapacagını söyledi.Dogum sonrasında da kendimi toparlayasıya kadar,benim bebeğime adapte olana kadar güzelce dinlenip uyumam için 15 20 gün daha duracağını söyledi.Çünkü annelerle görüşmüyoruz ne eşim ne ben o yüzden babannem eksik bırakmak istemiyor.
Asıl sorun şu bunu bilmelerine ragmen bekar kayınpederim dogum oldugu gün haber ver hemen gelicem bilezik takmaya diyor(Yani umrumda degil birşey takması)bu sözleri beni delirtti biraz.Üstüne de 7 aylık ve 2 yaşında bebekleri olan görümcemle,eşimin babanne ve dedesiyle gelmek istiyorlar,toplam 6 kişi.Benim de evim 1+1 salon mutfak bir oldugu için yer sıkıntım var ve babannemin olacağını bildikleri halde yok sayıyorlar.
Ben şimdi bana bakmak için gelen yüksek tansiyon ve bel fıtıgı rahatsızlığına ragmen bana bakan bakmak isteyen yardımcı olmak isteyen babannemle dedemi dogum yapıp memlekete göndermeli miyim tatil amaçlı gelen görümcem ve sürekli moral bozukluğu yaratan eşimin babannesini kabul etmek için.Bana dert oldu.
Babannem benim için sen önemlisin stres yapma seni kıracak birşey söylerler sütün gider diyor.Çünkü yardım edecek kimse yok gelenlerde ve gece rahatça mutfaga gidemicem o odada kalınacağı için.Gündüz uyumak istesem uyuyamayacagım,uyku ve huzur çok önemli diyorlar.
Eşimin babannesi de 6 ayı sırf babannemde kaldım bakıldım diye,biraz da gel bize bak hamileliği abartma diyen bir insan o yüzden babannem üzülüyor ve üzecekler diye şimdiden düşünüyor benim gibi.Ne yapmalı,ne etmeli lohusalık dönemini fazla mı abartıyorum
Yok baba benim içime dert olur benim dediğim gibi yapalım diyin bastırınÜst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.
Ya peki siz Doğum sonrası babaanneye gitseniz nasıl olurEvet ama babannem sen uyu yemek derdiyle ilgilenme,bebeginle vakit geçir bu vakitlerin çok önemli kızım diyor.Benim eşim denizaltı gemisinde asker aniden seyire çıkıp gidiyor telefonu çekmiyor evde yalnız bırakmamak adına gelenlere hizmet etmek adına yaklaşık 1 ay durmak istiyor doğumun öncesi ve sonrası.Çünkü eşimin tarafı sağolsun yazın en cafcaflı dönemleri tatil yapmak için bize gelmek için ne diyeceklerini şaşıran insanlar.Babannem de onlara mı hizmet edeceksin yoksa uyuyup dinlenecek misin diyor.Eşim de mecbur onları gezdireceğini için evde ben yalnız kalıcam.O yüzden stres yapıyorum
Evet öyle yapmayı düşünüyorum. Babannem bakmaya gelicek dememe ragmen sürekli unutuyorlar.Halam bana hamileyken hediye takı aldı diye eksikli saydı kendini kayınpederim sanırım.O yüzden sürekli bilezik alıcam diyip duruyor.Ki umrumda Degil benim biz herşeyimizi de yaptık herşeye de yetiyoruz çok şükür.Allah razı olsun bananneden. Valla hiç takma gelsinler ve yatacak yer olmadığını görüp gitsinler. İlgilenme umursama. Kendini bebeğine konsantre et. Şimdiye düşünmemiş seni şimdi düşünse kaç yazar. Hoş düşünse gelmez zaten. Çek testi olsun bitsin gelin ama yatacak yer yok. Bana bananneden bakacak de. Hiç kendinden ödün verme tepene çıkarlar bu modeller
Bize getir diyecekler bu sefer.Benim Babannemler merkezde yaşıyor eşimin tarafı köyünde yaşıyor 20 dk lık mesafede.Öyle düşündüm Aslı'nda ama 7 ay eşimi görmedim şimdi gidersem yine göremicem 2 ay sonra 3 aylığına göreve gidecek çünkü.Babannem de öyle Dedi ama evimi öZledim dedim artık.Ufak da olsa kendi evim.O yüzden Babannem ben gelirim Dedi.Zaten başka kimse sormuyor.Ya peki siz Doğum sonrası babaanneye gitseniz nasıl olur
Esin göreve gidince ne yapacaksın?Bize getir diyecekler bu sefer.Benim Babannemler merkezde yaşıyor eşimin tarafı köyünde yaşıyor 20 dk lık mesafede.Öyle düşündüm Aslı'nda ama 7 ay eşimi görmedim şimdi gidersem yine göremicem 2 ay sonra 3 aylığına göreve gidecek çünkü.Babannem de öyle Dedi ama evimi öZledim dedim artık.Ufak da olsa kendi evim.O yüzden Babannem ben gelirim Dedi.Zaten başka kimse sormuyor.
Benim eşimin de 20 gün senelik izni 10 gün dogum izni var toplam bir ay ama dogum öncesi yurtdışına göreve gidecekleri için eşimi almayacaklar o yğzden dogumdan önce o 20 günlük izni yiyecek.10 günü kalacak o yüzden babannem tek kalmayım diye gelmek istiyor.Günlük seyirlere çağırıyorlar tel çekmiyor eşimin genelde.Zaten aramam o Zaman ama eşim kesin arar.Huy işte çekecek o daben de 1+1 de oturuyorum
doğumdan önce evi temizlikçiye temizleticem
yanımda da kimse olmayacak
zaten olmasın diye doğumun tarihini de 15_20 gün sonra söylüyoruz
kalabalık çekemiycem
eşimin 10 gün babalık izni + 15 gün yıllık izni var
her şeyi kendimiz yaparız evelallah
kimse bana bakmaya gelmesin
herkes evinde rahat
eşine söyle biraz daha sonra gelin evimiz müsait değil desin
Babaannemlere bırakıcak eşim yine 6 ay hamileyken orda durdum zaten.Giderken de bırakıcak.Orda ayrı odamız var zaten eşimle.Hafta sonunda görmeye gelirim sizi diyor.Esin göreve gidince ne yapacaksın?
Ben idare ederim de Babannemler hiç gelmese daha erken gelecekler.O yüzden ben bakmaya geliyorum gezmeye gelmiyorum kızım diyor Babannem.Bakacak varsa gelsin ama seni yorarlar.Aynı bizim dönemin geri kafalı insanlarından bunlar düşünmezler seni diyor.Sen kendi kebdine bakarsın.son onüç gün hariç ben kendime baktum.annemler gelddi ama gelmeseydi de kendimi idare ederdim.
E esin desin o zaman nasılsa biz gelicez ,o zaman görürsünüz diye.Bilezik bozulmaz,kokmazBabaannemlere bırakıcak eşim yine 6 ay hamileyken orda durdum zaten.Giderken de bırakıcak.Orda ayrı odamız var zaten eşimle.Hafta sonunda görmeye gelirim sizi diyor.
Ne alaka ,anneniz onun babasını mi bosamis?Boşandıysa sizin anneniz babanız boşanmış ,neden yanınızda kalamyor anneniz?Benim bir komsuma aynı yaz içinde iki kayınvalidesi tatile bile geldi.Biri adamı doğurmuş bakmamis ve yetiştirme yurduna vermiş öz anne...diğeri boşanan kayinpederle evlenmiş ama yine adamcagiza bakmayıp yetiştirme yurdunda kalmasına göz yummuş üvey anne...Of of aynı dert bende de var.
Kv. Bize yakın annem uzak bir şehirde.
Ve annemle babam ayrı olduğu için eşim annemin evimde kalmasına asla razı olmuyor.
Kv ise sürekli herşeye karışan cahil bir tıp.
Bir bardak süt içtim diye bana sen aşırı yedin diye laf etmiş bir kadın.
Kendisi üç çocuk yapmış bir bardak süt içmemiş ama sağlammış çocukları falan.
Muhtemelen basımda o kalacak.
O günleri sağ salim atlatalım yoksa benim sinirlerimde harap olcak
Ne alaka ,anneniz onun babasını mi bosamis?Boşandıysa sizin anneniz babanız boşanmış ,neden yanınızda kalamyor anneniz?Benim bir komsuma aynı yaz içinde iki kayınvalidesi tatile bile geldi.Biri adamı doğurmuş bakmamis ve yetiştirme yurduna vermiş öz anne...diğeri boşanan kayinpederle evlenmiş ama yine adamcagiza bakmayıp yetiştirme yurdunda kalmasına göz yummuş üvey anne...
Evet psikolojik olarak evden ayrı kaldığı Zaman'lar çok sıkıntı yaşıyor haber alamayınca.O yüzden ben destek olmaya çalışıyorum,psikolojik açıdan rahatlatmaya çalışıyorum ama aileden uzak oldugu için onlara göre çok çok iyi şükür.E esin desin o zaman nasılsa biz gelicez ,o zaman görürsünüz diye.Bilezik bozulmaz,kokmazBu arada denizalticilarin çoğunda psikolojik açıdan biraz sıkıntı olabiliyor(çalışma kosullarinda çok normal) ....umarım esin ruh sağlığı bozukluklarına eğilimli değildir diycem ama ailesi öyle demiyor
Benim babam bile huzursuz olmayım üvey anneden diye otel ayarlıyor.Çünkü babaanneme güveniyor,bana destek oldugunu hayatımı kolaylaştırdığını biliyor ama eşimin tarafı gelini hizmetçi olarak gören kişiler.Dogum sonrası işe başlayacağım bir süre sonra o Zaman da Babannem bakacak ama babannemi kıskandığı için kayınbabannemiz çalışma yada başkası baksın diyor sebep de sunmuyor bunu derken.Bana hiç iyi niyetli gelmiyor artık.Merak ediyorum bu lohusaya bakma mevzusu bir tek bizim kültürümüzde mi var?
Zaten kendini toparlayınca çıkıyorsun hastaneden. Bir koca olsa yeter bence yani. Ama yok bizim millet bayılıyor doluşmaya.
Çok ağrısı olur yeni anne talep eder o ayrı konu ama böyle lohusalığı zehir edenlerden nefret ediyorum.
Bir de bir bakıyorlar gormelisin.Kendilerine dolma,mangal etinden ziyafet....sezeryan nedeniyle 3 gün sıvı beslenmesi gerektiği ,çorba icebilecegi söylenen anneye de "yavrum hazır çorba yapsam içer misin".Bence herkes kendi evinde kalsa kadın ile erkek iki gece hastahanede kalip bebek konusunda destek alsalar sonra eve cikinca tek başlarına olsalar bir ay herşey şahane olur.Sen cahilsin diyen çok bilgili k.valide ilk çocuğumda ağız sütünü bebeğe vermemem için cildirmis gibi davrandı.İltihapli imiş sütüm ,aciymis ...git kendin iç onu bile dedi çatlakMerak ediyorum bu lohusaya bakma mevzusu bir tek bizim kültürümüzde mi var?
Zaten kendini toparlayınca çıkıyorsun hastaneden. Bir koca olsa yeter bence yani. Ama yok bizim millet bayılıyor doluşmaya.
Çok ağrısı olur yeni anne talep eder o ayrı konu ama böyle lohusalığı zehir edenlerden nefret ediyorum.
İnanırım valla.Takmamaya çalış ama annenin babanın ayrı olmasında senin ne suçun var anne annedir.Bu dogum işlerinde anne gibi gördüğün kişi yanında olmalı Tabiki.Of of aynı dert bende de var.
Kv. Bize yakın annem uzak bir şehirde.
Ve annemle babam ayrı olduğu için eşim annemin evimde kalmasına asla razı olmuyor.
Kv ise sürekli herşeye karışan cahil bir tıp.
Bir bardak süt içtim diye bana sen aşırı yedin diye laf etmiş bir kadın.
Kendisi üç çocuk yapmış bir bardak süt içmemiş ama sağlammış çocukları falan.
Muhtemelen basımda o kalacak.
O günleri sağ salim atlatalım yoksa benim sinirlerimde harap olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?