- 1 Ağustos 2017
- 2.964
- 2.071
- 53
- 34
Evet her sene temmuz ayının ikinci yarısında başlıyorlar aramaya.Hamile kalana kadar da her sene böyleydi.Kp kasıtlı yapmıyor belki ama çok mu çok cahil ve düşüncesiz insanlar.Halden anlayan oturaklı insanlar değiller.Kayınbabanne de aynı şekilde gelinlerin hizmetçi gibi kullanıldığını her durumda tüm işi gelinin yaptığını savunan biri.Ben Deniz'ci eşiyim senenin en az 5 6 ayı yalnız geçiriyorum ve bu durumlarda gidip kayınbabanne de kalmadığım onlara bakmadığım için her gidişimde besleme lazım eve bize bakan yok diyen vicdan yoksunu bir kadın.Bu insanlar şaka mı? Lohusa kadının yanında erkek olmaz. Yatıyorsunuz, kalkıyorsunuz, sürekli bebek emziriyorsunuz. Gündüz de problem yani sizin anlayacağınız. Ayrıca o dönem enfeksiyona siz ve bebeğiniz açık olacaksınız. Bu kadar kalabalık içinde tuvalet, banyo sorunu yaşarsınız. Eviniz de küçükmüş. 2 de bebek geliyor yetmez gibi. Pardon ama nasıl uyumayı düşünüyorsunuz? Bu insanlar resmen sizi delirtmeye geliyor. Çok pişman olursunuz eğer kabul ederseniz. Açık açık gelmemelerini söyleyin. Babanne belli ki gayet anlayışlı, güzel bir insan. O size yeter. Eşiniz de destek olur. Atlatırsınız rahatça. Bu şekilde sinir olmanız başka, temizlik, uyku, düzen bozulması başka sorun olur. Telefon edip gelmemelerinin daha uygun olacağını söyleyin. Zaten bana kalırsa onlar tatil yeri diye geliyorlar.
Malesef ki onlara bir açıklama yaptı mı ertesi gün sil baştan aynı şey için bizi arayan insanlar.Emrivaki yapmaktan başka çarem yok.
Babannem bana düşkündür şükür ki.Açıkladıgımda durumu onlara fırsat vermemek için ben kendime gelene kadar bizde duracağını evime gelen gidenime bakacağını ve benim de rahatça eşimle ve bebeğimle ilgilenebilecegimi söyledi.Çünkü ev bir gün boş kalmıyor,üşenmeden anında geliyorlar.Eşim de şükür anlayışlı biri ama biraz dürtmek gerekiyor gen sonuçta.:)