• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum Sonrası stresim

Bu insanlar şaka mı? Lohusa kadının yanında erkek olmaz. Yatıyorsunuz, kalkıyorsunuz, sürekli bebek emziriyorsunuz. Gündüz de problem yani sizin anlayacağınız. Ayrıca o dönem enfeksiyona siz ve bebeğiniz açık olacaksınız. Bu kadar kalabalık içinde tuvalet, banyo sorunu yaşarsınız. Eviniz de küçükmüş. 2 de bebek geliyor yetmez gibi. Pardon ama nasıl uyumayı düşünüyorsunuz? Bu insanlar resmen sizi delirtmeye geliyor. Çok pişman olursunuz eğer kabul ederseniz. Açık açık gelmemelerini söyleyin. Babanne belli ki gayet anlayışlı, güzel bir insan. O size yeter. Eşiniz de destek olur. Atlatırsınız rahatça. Bu şekilde sinir olmanız başka, temizlik, uyku, düzen bozulması başka sorun olur. Telefon edip gelmemelerinin daha uygun olacağını söyleyin. Zaten bana kalırsa onlar tatil yeri diye geliyorlar.
Evet her sene temmuz ayının ikinci yarısında başlıyorlar aramaya.Hamile kalana kadar da her sene böyleydi.Kp kasıtlı yapmıyor belki ama çok mu çok cahil ve düşüncesiz insanlar.Halden anlayan oturaklı insanlar değiller.Kayınbabanne de aynı şekilde gelinlerin hizmetçi gibi kullanıldığını her durumda tüm işi gelinin yaptığını savunan biri.Ben Deniz'ci eşiyim senenin en az 5 6 ayı yalnız geçiriyorum ve bu durumlarda gidip kayınbabanne de kalmadığım onlara bakmadığım için her gidişimde besleme lazım eve bize bakan yok diyen vicdan yoksunu bir kadın.

Malesef ki onlara bir açıklama yaptı mı ertesi gün sil baştan aynı şey için bizi arayan insanlar.Emrivaki yapmaktan başka çarem yok.

Babannem bana düşkündür şükür ki.Açıkladıgımda durumu onlara fırsat vermemek için ben kendime gelene kadar bizde duracağını evime gelen gidenime bakacağını ve benim de rahatça eşimle ve bebeğimle ilgilenebilecegimi söyledi.Çünkü ev bir gün boş kalmıyor,üşenmeden anında geliyorlar.Eşim de şükür anlayışlı biri ama biraz dürtmek gerekiyor gen sonuçta.:)

Allah saglıkşa dogurmak nasip etsin.
sizin yerinizde olsam dogum yaptıgımı babanne ve dede döndügü zaman söyleyin.
onlar bebegin ve size doysunlar evlerine dönsünler
süpriz 40 çıkarmaya geldik diyip bebegi göstermeye gidersiniz.
uzun yol bebekle çekilir mi derseniz.
6 kişi bir odada çekmekten daha kolay olur.
Çok teşekkür ederim:) Hergün yıldırana kadar arıyor kayınpederim.Kımıl kımıl derler ya öyle.

Bize birşey soran yok.Görümcem istanbuldan kendi müsait oldugu tarihte kayınpederimin yanına gidecek ordan hep beraber arabayla yanımıza geleceklermiş.40 ımda denk gelmez görümceye,İşlerine gelmez yani.Zaten kurbana denk geliyor.Eşim benim babannemle dedemi bayram öncesi memleketimize götürecek orda da bAbasına gidip adağımızı kestirip geri dönecek eylül gibi zaten 3 aylığına göreve gidecek.O Zaman Bebek'le bizi memlekete bırakacak zaten iki iki 1 aylık bebegi o yollara çıkarmak ve Bayram'da kalabalık içine sokmak istemiyorum hiç açıkçası.40 çıksın da üst üste yatsınlar artık gelip umrumda değil.

:kusmuk:
Sen onu dert etme diyen öte yandan boş beleş konuşan kayınpeder tipi. En sevmediğim.
Sinir bozucu ama komik Ada'm :) kızamıyorum bile.Hadi başında karısı yok yönlendiren yok ama diğerleri akıl etmiyor.Kadın bunlar bir de.

Böyle bir şeye neden izin veriyorsunuz? Hakaret sayıyorlarsa saysınlar. Ev mi orası otel mi? Sizin geçiminizi bunlar mi sağlıyor da çekiniyorsunuz kabul etmemeye? Çıldırıcam yani burada sizin için az kaldı! Kabul etmeyin müsait olmadığınızı söyleyin. Millet alışmış bedava yaşamaya, elalemin sırtına binmeye. Rahatlığa bak. Biraz tavır, mesafe koyun. Lohusa olacaksınız şimdi de kendiniz için diyemiyorsanız bebek için deyin. Alamam evim ufak, dinlenmek istiyorum çocuğum 40lık gelmeyin deyin. Bunlari tersleyeceksiniz ki daha fazla başınıza çıkmasınlar.
Benimle konuşan yok ki eşime diyorum ben de tamam diyor.Bu 4 yıl Zaman zarfında da oldu çocuk tedavisi o bu derken en müsait olmadığımız vakitler gelmeye kalktılar.En sonunda eşim para isteyince belki konuşmaz babam Dedi ve tüp bebek yaptırcaZ baba para yollar Mısın Dedi Ada'm da para yok ama yollarım oğlum hemen bankadan çekeyim geleyim Dedi :) Baba ne gelmesi ne işin var tedavide Dedi olmaz ben getiririm Dedi.Yani psikolojik sorunları var.Normal biri degil.Eşim de kaç kez söyledi neler dedi ama küsmüyor Ada'm diyor.Yine devam ediyor.

Ben zaten babannemle durucam.Eşim gelicez diye ararlarsa cevap vericek,2 gün sonra tekrar yoklarlar yine eşim cevap verir.Ama ben kabul edemem.En kötü giderim memlekete eşim ailesiyle kalsın.

Evet her sene temmuz ayının ikinci yarısında başlıyorlar aramaya.Hamile kalana kadar da her sene böyleydi.Kp kasıtlı yapmıyor belki ama çok mu çok cahil ve düşüncesiz insanlar.Halden anlayan oturaklı insanlar değiller.Kayınbabanne de aynı şekilde gelinlerin hizmetçi gibi kullanıldığını her durumda tüm işi gelinin yaptığını savunan biri.Ben Deniz'ci eşiyim senenin en az 5 6 ayı yalnız geçiriyorum ve bu durumlarda gidip kayınbabanne de kalmadığım onlara bakmadığım için her gidişimde besleme lazım eve bize bakan yok diyen vicdan yoksunu bir kadın.

Malesef ki onlara bir açıklama yaptı mı ertesi gün sil baştan aynı şey için bizi arayan insanlar.Emrivaki yapmaktan başka çarem yok.

Babannem bana düşkündür şükür ki.Açıkladıgımda durumu onlara fırsat vermemek için ben kendime gelene kadar bizde duracağını evime gelen gidenime bakacağını ve benim de rahatça eşimle ve bebeğimle ilgilenebilecegimi söyledi.Çünkü ev bir gün boş kalmıyor,üşenmeden anında geliyorlar.Eşim de şükür anlayışlı biri ama biraz dürtmek gerekiyor gen sonuçta.:)

Bakın siz hala çok iyi niyetlisiniz. Bu insanlar sizi sömürüyor bence. Gelene gidene hizmet etmeye mi gelecek babaanneniz yoksa size yardıma mı? Kendileri anlamıyor ve düşünmüyorsa siz engel olun. Tatil yapmak istiyorlarsa para verip otele gitsinler. Siz izin veriyorsunuz yaptıklarına. Artık yalnız da değilsiniz bebeğiniz olacak. Biraz çekin kendinizi sert olun.

Şimdi üstteki yoruma baktim. Cidden aile normal değil. Bebeğe tedavi için para istiyorsunuz ve size gelmeye çalışıyor.. Allah akıl fikir versin. Siz gitmeyin o evden. Eşiniz onları kabul etmesin. Zorla eve girecek halleri yok. Sizi eziyorlar belli ki bu insanlar. Siz de kabul ediyorsunuz. Oldu olacak evi bırakın da onlar yaşasın..

Son durum ne bilmiyorum ama ben guzel dilekler icin geldim insallah saglicakla kucagina alirsin :KK200:
İyi Can'ım.Şuan arayan soran yok :D Dogurunca ben arıcam ya o yüzden bekliyorlar :))))) Şükür ki eşim tamam dedi.O konuşur halleder.Ben söyleyince çemkiriyorlar bana.

Bakın siz hala çok iyi niyetlisiniz. Bu insanlar sizi sömürüyor bence. Gelene gidene hizmet etmeye mi gelecek babaanneniz yoksa size yardıma mı? Kendileri anlamıyor ve düşünmüyorsa siz engel olun. Tatil yapmak istiyorlarsa para verip otele gitsinler. Siz izin veriyorsunuz yaptıklarına. Artık yalnız da değilsiniz bebeğiniz olacak. Biraz çekin kendinizi sert olun.
İyi niyetli oluşumdan degil aslında.Eşim fırsat vermiyor .Babannem benim bir iki gelen komşumla ilgilenecek yani eşimin ailesiyle degil.Babannem varken gelmezler zaten çekiniyorlar çünkü dedem de gelecek.Biraz serttir dedem.O yüzden bizimkilerden çekindikleri için inatla Babannen gelmesin diyip durdular ama yapacak birşey yok benim en yakınım şartsız,iyi kötü yanımda olacak onlar.Seçimden sonra gelecekler zaten,inanmıyorlar çünkü.Onlara göre babanne torununun çocuğuna bakacak güçte olmaz.

İyi niyetli oluşumdan degil aslında.Eşim fırsat vermiyor .Babannem benim bir iki gelen komşumla ilgilenecek yani eşimin ailesiyle degil.Babannem varken gelmezler zaten çekiniyorlar çünkü dedem de gelecek.Biraz serttir dedem.O yüzden bizimkilerden çekindikleri için inatla Babannen gelmesin diyip durdular ama yapacak birşey yok benim en yakınım şartsız,iyi kötü yanımda olacak onlar.Seçimden sonra gelecekler zaten,inanmıyorlar çünkü.Onlara göre babanne torununun çocuğuna bakacak güçte olmaz.

İyi o zaman. Yine de bu kadar kadın, erkek çoluk çocuk içinde olmaktan iyidir. İnşallah kolay bir doğum olur. Güzellikler diliyorum.

İyi o zaman. Yine de bu kadar kadın, erkek çoluk çocuk içinde olmaktan iyidir. İnşallah kolay bir doğum olur. Güzellikler diliyorum.
Sagolun ya çok teşekkür ederim.Şimdi hastanedeyim.Nst ye girdim ve ebe ile konuştum.Zaten biz eşi uyarıyoruz dediler.Bana dogum Zaman'ı egitim verilmeden Bi çıtlat eşinle konuşurum Dedi.Sütünle ilgili problem olabilir Dedi.

İyi Can'ım.Şuan arayan soran yok :KK70: Dogurunca ben arıcam ya o yüzden bekliyorlar :))))) Şükür ki eşim tamam dedi.O konuşur halleder.Ben söyleyince çemkiriyorlar bana.
Esinle ayni dusunmen guzel canim sana destek olucak yonde hareket etmesi guzel bazen sen cekil o halletsin :)

Back