Dogum Sonrası stresim

Öyle canım.bana da babannem sahip çıktı düğünümde
Alisverisimde.
Her onlarla görüştüğümde kv sorun çıkardı.

Temizlik içinde görümcem yardım etcekti iki odayı hallettik.
Iki oda ve banyo tuvalet kaldı.
Ama dün çok önceden planlanmış bebek için hediye alışverişe gittiğim için babannemle bugün gelmcm dedi.

Bende ne yapsam bilmiyorum.
Yapialcaklari tek başma yapsam şuan bile ağrım var.
Yapmasam evin hali belli.
Ne etsem ki

Hiç takma, sen kendine bak, gelsin ne halleri varsa görsünler, Doğum yapıp onlara hizmet edecek değilsin, istersen Babanneni de yorma, onlar gidince gelsinler, kimsem yok burada sen yardım edeceksin de eşine.

Ya da yakınlarda bi apart ev bişi ayarlayın, orada kalsınlar.

Onu kabul etmezler.Eşim işe başlayacak zaten o Zaman eve geldi mi de yorgun oluyor.Yardım edeyim derken daha da batırıyor pişman ediyor beni.Derli toplu evi geldiği gibi dagıtıyor bırakıyor.Yani artık mecburen babanneme kaldık.Ne yemek yapabilir eşim ne temizlik.Evde biri oldu mu toplu bırakıyor ama ona şükür.Evde biri yoksa her yer dağınık o yüzden ufak ev tuttuk ama yine de aynı.Bizden biri olunca biraz Çek'i düzen veriyor kendine.

Senin daha az kalmış dikkat etmen gerekiyor kendine.Bizde komşuluk vs. Akraba falan olmadıgı için buralarda gelen giden olmayınca basit temizlikleri yapabiliyorum.Agır işleri yapma sen de.Elimizden geldiği kadar artık.

Her yıl halaları,sülalesi tatile bize gelmek istiyorlar yıllık izinlerini kullanmak için.Evim ufak gelip gördüler.Mahvoldum o 15 gün.Eşim bile kızdı.Bilmiyordum böyle olduklarını Dedi.Neyse onlar gitti babası kıskanmış ben gelicem Dedi.Baba seyire çıkıcam diyince seyirden gelince hemen ara babannenle dedenle,halanla gelicez Dedi.Ustruplu gelin baba yerimiz yok diyince eşim bu sefer kardeşinle gelicez Dedi.Yani sürekli telefonla haftada bir birilerini öne sürüp gelmek istiyor.Tek başına kabul etmiyor eşim bekar oldugu için.Çünkü geceleri evde olmuyor nöbete gidiyor.

Amin inşallah.Siz de Saglıkla büyütün.Babannemle konuşucam emrivakiye emrivaki yapıcam ben de.Hiç işi şansa bırakamam.Dün gece migrenden uyuyamadım sabaha kadar ki mide agrılarım başladı üstüne.Babanneme dicem 1 ay dolana kadar dur.Babannem varken eşim kabul etmez en azından dogruyu söyler.40 dan sonra da havalar normalleşir Bebegim de toparlar kendini biraz hem gelirlerse o Zaman gelirler eşim evdeyken.Sonra da memlekete gidicez zaten. Ama öncesinde mutlaka ya doktorumu ya sağlık ocağındaki hemşireye rica edicem zaten konuşsunlar diye.

Evet bana daha yeni hamileyken bu tarz konuşmalar yaptılar çocugu olanlar.Eşin yardım etmez inanma,evden kaçar,uzaklaşır,babannen bir gün bakar iki gün bakar inanma,çalışmaya başlayınca sıkılır iki güne giderler evlerine vs.dediler. Hep kötü şeyler söylüyorlar.Kv ile görüşmüyor eşim o da bekar şuan.Kayınvaliden tepene çöker sizle Yaşar artık dediler. Hiç iyi birşey diyen olmadı.

Bu insanları anlamıyorum 4 yıl olmadı çocuğum diye öyle üzdüler öyle moral bozdular ki aile dedigin çocuklu olur diye şimdi olunca kötü şeyler söylemeye başladılar.Hamile kalınca görülmemeye başladılar bunu diyen kişiler de.

Canım benimde yardım edecek kimsem yok
Belki birilerime söylesem gelirler.
Ama kimseye minnet etmem istemiyorum ...
Baya yorgunum sadece çamaşır astım dusub

Canım benimde yardım edecek kimsem yok
Belki birilerime söylesem gelirler.
Ama kimseye minnet etmem istemiyorum ...
Baya yorgunum sadece çamaşır astım dusub
Allah yardımcın olsun senin de.Önemli olan Saglıkla kucagımıza almamız şuan.İşi temizliği o kadar büyütmüyorum ben halıları bile Bayram'dan sonra vericem gelen arkadaşlarımız olursa da umrumda Degil hiç temizlik şuan.Tek derdim dogumdan sonra enfeksiyon kapması derdi Bebek için.Bir de sütten kesilir miyim düşüncesi.

Yaşayanlar biliyor durumu işte.Babannem varken eşim gelmeyin der zaten.O yüzden babannemi göndermek istemiyorum.Zaten eşimin işine gelir evde hazır yemek,temizlik yapılması Babannem varken.

O yüzden göndermicem.Zaten Bebek bahane onlar için.Bebek de devamlı uyuyacağım için göremicekler.Sigara kullandıkları için ben de göstermeyeceğime göre sonra gelseler de olur.

Gelenlere söyle bi tuvaletim var yatacak gelmek isterseniz buyrun de .Lohusa kadın olduğunu ve huzurlu olman gerektiğini eşin izah etsin.Bu arada babaanneyi taktir ettim ne tatlı bir insan anneniz hayatta mi
Annem hayatta evet.Ama ben 1 yaşındayken boşanmışlar ve bakamayacagını söyleyerek babanneme bırakmış beni annem.Evlenene kadar herşeyimle Babannem ilgilendi okul toplantısı olsun.Halk egitim kurslarında mefruşat yapımı çeyiz yapımı olsun.:) Sonra da düğünümüzü yaptılar.Annem düğünüme de gelmedi.

Çok doğru diyosun canım...

Ama insan evinin yine temiz olmasını ister
Sut konusu benide düşündürüyor..
Inslalah tez zamanda bebislerimize kavusuriz

Eşimin babannesi dolduruyor zaten.Abartmayın diyerek.Ben dinleniyorum çok agır iş yapmıyorum dedigimde "Ne var o kadar abartmayın ben Bebek düşsün diye ne çok zıplardım kova taşırdım yine de düşmezdi"diyince çıldırdım."İstemeyenin kolay oluyor işte babanne,ben 2 düşük yaşadım zar zor hamile kalabildim sen kıymet bilmeyebilirsin ama benim Bebegimden önemli birşey yok.Herkes anne olamıyor işte "dedim.

Kp Allahlık zaten.Kv tüm mal varlığını alıp boşandı şimdi anne babasıyla yaşıyor Kp ve ne derlerse yapıyor.

Çok doğru diyosun canım...

Ama insan evinin yine temiz olmasını ister
Sut konusu benide düşündürüyor..
Inslalah tez zamanda bebislerimize kavusuriz
Amin inşallah buradan güzel haberlerimizi veririz.Rahat ve huzurlu bir lohusalık geçiririz :) Rabbim görüyor inşallah o herşeyi kolaylaştıracaktır.

Ay Allah yardimciniz olsun. Lohusalik yeni dunyaya gözlerini acmis ilgiye ihtiyaci olan minicik bir bebek ve tatil amacli gelen cok bilmis bi kendini babaanne zanneden babaanne ( esinizin babaannesini kastettim burada)ve görümce ustune birde 2 yas birde 7 aylik küçücük bebek insanda ne huzur birakirlar ne kafa ne enerji. Bence kesin bir dille konusun esinizle size köstek degil destek lazim. Bu yuzden babaanneniz gelmeli digerleride tatil icin baska plan yapsın.

Agizlarina agizlarina kurekle vur canini sikan herkesin. Valla ben cok cirkef insanim azicim modumu bozacak adamin tum modunu indiriyorum sifirin altina.

Eşinizin ailesine apart, otel vs bulun. Hiç gelmeyin demek olmaz. Yeriniz olmadığı belli zaten 1+1 evde nasıl kalıcak okadar kişi ? 1 hafta kalırlar giderler.

Evet Babannem Bi 10 12 gün öncesinde gelecek inşallah yanıma.Hiç riske atmadan babannem yanımda lohusalık geçene kadar durmalı sonra bayram dolayısıyla kurban için memlekete gidecekler haliyle.Babannem varken gelemezler eşim kabul etmez zaten.

Babannem de diyor beni kötü bilsinler varsın.Sen de Bebek de iyi olun ben gelir herşeyine bakar,her işini hallederim diye.Sahipsiz degilsin diyor.Şimdiden strese soktular beni.

Doğduğu gibi arayın diyor dakika kaybetmeyecek geldiği için.Eşim görevden geldiği Zaman'da öyle yapıyordu geldiğin gibi ara gelicem diye.Eşim de tamam diyip hiç aramazdı.:) İşi emrivakiye getiriyor güya.

Eşinizin ailesine apart, otel vs bulun. Hiç gelmeyin demek olmaz. Yeriniz olmadığı belli zaten 1+1 evde nasıl kalıcak okadar kişi ? 1 hafta kalırlar giderler.
Eşim 5 6 bin vermez hayatta yemegi içmesini herşeyi eşimden isterler.Apart tutulacağını duyarlarsa hala enişte hepsini getirirler.Çünkü tam senelik iNine denk geliyor

Agizlarina agizlarina kurekle vur canini sikan herkesin. Valla ben cok cirkef insanim azicim modumu bozacak adamin tum modunu indiriyorum sifirin altina.
Azcık ben de öyleyim de Aslı'nda şu dogum stresi,erken dogum yaparım korkusundan sakin olmaya çalışıyorum.Laf da anlayana işte.Gerçekten kapasite olarak çok düşük ve geri insanlar.Böyle muhabbete girmeye bile sıkılıyorum çünkü kendi kendime anlatıyorum.Sülalesi böyle degil tek kendini geliştirmeyen eşimin ailesi olmuş.Ona da ben denk geldim.Hadi ölüm kalım var diye yine gidip geliyoruz arıyorum da ama yani eşim bana düşkün kendi de Zaman'ında çekmiş diye bu tarz düşüncesizliklerine katlanamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…