- 30 Ocak 2016
- 665
- 765
- 53
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mutlaka diyecektir ama siz arayip durumu anlatınca daha özenli bilgilendirir, içiniz rahat olsun dualarim sizinle...siz yinede sakin olun ve bebeginize odaklanınEvet dün anlattı zaten birçok şey ama dogum sonrasıyla ilgili birşey demedi.Ben öncesinde gitmeden arıcam artık.
Allah razı olsun bananneden. Valla hiç takma gelsinler ve yatacak yer olmadığını görüp gitsinler. İlgilenme umursama. Kendini bebeğine konsantre et. Şimdiye düşünmemiş seni şimdi düşünse kaç yazar. Hoş düşünse gelmez zaten. Çek testi olsun bitsin gelin ama yatacak yer yok. Bana bananneden bakacak de. Hiç kendinden ödün verme tepene çıkarlar bu modellerHayırlı geceler öncelikle.Kendimle başbaşa kalınca ister istemez içime dert oldu.O yüzden bir akıl almak adına konu açmış bulundum.Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Konuya geleyim,34 haftalık hamileyim ve eşimin görevi sebebiyle şu an bir tatil bölgesinde ikamet ediyoruz.Ailelerimiz 10 saatlik bir mesafede yaşıyor ve eşimin 6 aylık geçici görevi sebebiyle hamileliğimin 2. Ayından 7. ayına kadar ailemin yanında kaldım mecbur bana babannem baktı.Yani baktı dedigim temizlik,agır iş vs. hiç yaptırmadı.Kendi annesini doğumda kaybettiği için ve beni de kendisi büyüttüğü için üzerime çok titredi bu Zaman zarfında sağolsun
Neyseki 31. Haftada eşimin görevi bitti ve beni evimize getirdi.3 haftadır her işimi yapıyorum ama son haftalar evde bakacak birileri bulunmalı diyorlar.Malum havalar da ısındı 40 dereceyi buldu ve zorlanmaya başladım.Bu sebepten ötürü babannem seçimlerden sonra yaklaşık doğumuma 3 hafta kala dedemle gelecegini ve başımda duracağını hazırlıklarımı,kalan temizliklerimi yapacagını söyledi.Dogum sonrasında da kendimi toparlayasıya kadar,benim bebeğime adapte olana kadar güzelce dinlenip uyumam için 15 20 gün daha duracağını söyledi.Çünkü annelerle görüşmüyoruz ne eşim ne ben o yüzden babannem eksik bırakmak istemiyor.
Asıl sorun şu bunu bilmelerine ragmen bekar kayınpederim dogum oldugu gün haber ver hemen gelicem bilezik takmaya diyor(Yani umrumda degil birşey takması)bu sözleri beni delirtti biraz.Üstüne de 7 aylık ve 2 yaşında bebekleri olan görümcemle,eşimin babanne ve dedesiyle gelmek istiyorlar,toplam 6 kişi.Benim de evim 1+1 salon mutfak bir oldugu için yer sıkıntım var ve babannemin olacağını bildikleri halde yok sayıyorlar.
Ben şimdi bana bakmak için gelen yüksek tansiyon ve bel fıtıgı rahatsızlığına ragmen bana bakan bakmak isteyen yardımcı olmak isteyen babannemle dedemi dogum yapıp memlekete göndermeli miyim tatil amaçlı gelen görümcem ve sürekli moral bozukluğu yaratan eşimin babannesini kabul etmek için.Bana dert oldu.
Babannem benim için sen önemlisin stres yapma seni kıracak birşey söylerler sütün gider diyor.Çünkü yardım edecek kimse yok gelenlerde ve gece rahatça mutfaga gidemicem o odada kalınacağı için.Gündüz uyumak istesem uyuyamayacagım,uyku ve huzur çok önemli diyorlar.
Eşimin babannesi de 6 ayı sırf babannemde kaldım bakıldım diye,biraz da gel bize bak hamileliği abartma diyen bir insan o yüzden babannem üzülüyor ve üzecekler diye şimdiden düşünüyor benim gibi.Ne yapmalı,ne etmeli lohusalık dönemini fazla mı abartıyorum
Üst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.
Baştan söyleyeceksin bebeğe dokunmadan önce ellerimizi yıkıyoruz... eczaneden dezenfektan al koy hem bebeğin yattığı odaya hem oturma odasına bebeği istediklerinde ellerine sıksınlarDogru Tabiki.Şu 1 ayı atlatsam ne kadar isterlerse gelsinler ama o dönem yanımda utanmayacağım Nazım'ın geçtiği birini istiyorum haliyle.En dogal Hakkı'm diye düşünüyorum.İçlerinde sigara içmeyen de yok.Ben her içlerinde Nasıl diyim elli kez ellerinizi yıkayın falan diye.
Hah bak iste o cok ayrı ve cok onemli bir sey. Olabildigince kucakta tut bebisini kucaga alisir alma sirekli meme verme alisir yapma diyenleri dinlememen nacizane tavsiyem. Ne kadar cok temas o kadar huzurlu bebis.Yani öyle mışıl mışıl uyumaktan bahsetmedim haliyle ama:) Babannem bebek uyudukça sen de yat uyu yemek derdin olmasın sadece bebeginle vakit geçir istiyorum Dedi Tabiki ben de uyuyamam ama en azından vaktimi bebeğimle ilgilenerek geçiririm.
Kimin üstüne yatmak istersin deseydin. O ne biçim laf yaa 1+1 evde akıl var mantık var nasıl senin babaannenle aynı odada yatacak? Eşin gelmeyin diyecek başka yolu yok. Eşimin ailesi de benim doğuma gideceğim gün bizde kalacaktı 15 dk mesafede oldukları halde, benim ailem uzaktan geldi ama sorun şu ki evim 2+1 ve onlar 4 kişi, 6 kişi de ben ve ailem. Koltuklarım da açılmıyor. Kendileri ve eşim nasıl nerde yatacağız diye düşünmediler.ben artık eşime söyledim nerde yatacaklar o kadar yer mi var yatak yorgan mı var dedim.neyse bunlar bir şekilde gelmediler sabah erkenden hastaneye damladılar.doğumdan çıktım karnım gazdan davul gibi ağrım var gaz çıkarcam anası geldi yatağın ucuna oturdu kalkmıyor gitmiyor. Kendi annem çıkıyor rahat etsin çıkalım diyor bu kadın canı sıkılmasın deyip çıkmıyor. O kadar canım yandı ki gaz sancısından. İnsanın anlayışsız çok zor. Dilerim kocan durumu idare edebilir. Elalemi gezdirmesine de müsade etmeÜst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.
Sonuna kadar haklısın bi şekilde evinizin müsait olmadığını anlatın onlaraHayırlı geceler öncelikle.Kendimle başbaşa kalınca ister istemez içime dert oldu.O yüzden bir akıl almak adına konu açmış bulundum.Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Konuya geleyim,34 haftalık hamileyim ve eşimin görevi sebebiyle şu an bir tatil bölgesinde ikamet ediyoruz.Ailelerimiz 10 saatlik bir mesafede yaşıyor ve eşimin 6 aylık geçici görevi sebebiyle hamileliğimin 2. Ayından 7. ayına kadar ailemin yanında kaldım mecbur bana babannem baktı.Yani baktı dedigim temizlik,agır iş vs. hiç yaptırmadı.Kendi annesini doğumda kaybettiği için ve beni de kendisi büyüttüğü için üzerime çok titredi bu Zaman zarfında sağolsun
Neyseki 31. Haftada eşimin görevi bitti ve beni evimize getirdi.3 haftadır her işimi yapıyorum ama son haftalar evde bakacak birileri bulunmalı diyorlar.Malum havalar da ısındı 40 dereceyi buldu ve zorlanmaya başladım.Bu sebepten ötürü babannem seçimlerden sonra yaklaşık doğumuma 3 hafta kala dedemle gelecegini ve başımda duracağını hazırlıklarımı,kalan temizliklerimi yapacagını söyledi.Dogum sonrasında da kendimi toparlayasıya kadar,benim bebeğime adapte olana kadar güzelce dinlenip uyumam için 15 20 gün daha duracağını söyledi.Çünkü annelerle görüşmüyoruz ne eşim ne ben o yüzden babannem eksik bırakmak istemiyor.
Asıl sorun şu bunu bilmelerine ragmen bekar kayınpederim dogum oldugu gün haber ver hemen gelicem bilezik takmaya diyor(Yani umrumda degil birşey takması)bu sözleri beni delirtti biraz.Üstüne de 7 aylık ve 2 yaşında bebekleri olan görümcemle,eşimin babanne ve dedesiyle gelmek istiyorlar,toplam 6 kişi.Benim de evim 1+1 salon mutfak bir oldugu için yer sıkıntım var ve babannemin olacağını bildikleri halde yok sayıyorlar.
Ben şimdi bana bakmak için gelen yüksek tansiyon ve bel fıtıgı rahatsızlığına ragmen bana bakan bakmak isteyen yardımcı olmak isteyen babannemle dedemi dogum yapıp memlekete göndermeli miyim tatil amaçlı gelen görümcem ve sürekli moral bozukluğu yaratan eşimin babannesini kabul etmek için.Bana dert oldu.
Babannem benim için sen önemlisin stres yapma seni kıracak birşey söylerler sütün gider diyor.Çünkü yardım edecek kimse yok gelenlerde ve gece rahatça mutfaga gidemicem o odada kalınacağı için.Gündüz uyumak istesem uyuyamayacagım,uyku ve huzur çok önemli diyorlar.
Eşimin babannesi de 6 ayı sırf babannemde kaldım bakıldım diye,biraz da gel bize bak hamileliği abartma diyen bir insan o yüzden babannem üzülüyor ve üzecekler diye şimdiden düşünüyor benim gibi.Ne yapmalı,ne etmeli lohusalık dönemini fazla mı abartıyorum