Dogum Sonrası stresim

Hastanede çok kalabalık yaklstirmayin dediler de enfeksiyon riski varmış o oda olur hemde gerçekten öyle Yenidoğan kalabalık hava solumamali..

Ben dusuncesiz insanlara DELIRIYORUMMM!Ya yeni dogum yapicaksin haliyle dinlenmen gerekir kucucuk bir evde bu kadar insan evin icinde olursa nasil dinleniceksin acaba?birde gorumcenin kucuk cocuklari varmis onlarin sesi bile yeter sana...Uzmemek kirmamak icin sakin sessiz kalma acik acik esine be ailesine durumu soyle,benim babannem ve dedem var evim musait degil bu kadar insani agirlayamam kusura bakmayin de kucuk salona cadir getirip kamp yapmayi dusunuyorlar galiba...

Evet dün anlattı zaten birçok şey ama dogum sonrasıyla ilgili birşey demedi.Ben öncesinde gitmeden arıcam artık.
Mutlaka diyecektir ama siz arayip durumu anlatınca daha özenli bilgilendirir, içiniz rahat olsun dualarim sizinle...siz yinede sakin olun ve bebeginize odaklanın

Allah razı olsun bananneden. Valla hiç takma gelsinler ve yatacak yer olmadığını görüp gitsinler. İlgilenme umursama. Kendini bebeğine konsantre et. Şimdiye düşünmemiş seni şimdi düşünse kaç yazar. Hoş düşünse gelmez zaten. Çek testi olsun bitsin gelin ama yatacak yer yok. Bana bananneden bakacak de. Hiç kendinden ödün verme tepene çıkarlar bu modeller

Üst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.

Ayy bunu okuyana kadar üst üste mi yatacaklar ıllaki giderler diyordum. Ama bazen düşündüğünüz gibi olmuyor. Benim kv de bana yerlesecekt güya kendimi yiyip bitirmiştim. Eltimin çocuğuna bakıyordu hatta ona bile işten cik ben bebek bakmaya gideceğim demis hiç haberim yoktu ama olmadi boşuna dertlendigimle kaldım

Kuzum 45 gün önce doğum yaptım ve gördüm anyayi konyayi. Sakın diyeyim eve fazla misafir kabul etme. Sana yardımcı olan ve mutlu olacağın bir kişi kalsın yanında gerisini ne pahasına olursa olsun kabul edeyim deme. Benim eşimin ailesinden çok gelen ve kalan oldu. Ne olaylar çıktı anlatsam dudağın ucuklar. Ne lohusaligimi bildim ne ameliyatli halimle huzur bulabildim. Şimdi de en sonunda o olaylarin uzantisi sonucu sütüm kesildi. Eşinle açık açık konuş. Sana yararı olacak olan bir tek babaannen var onun disindakiler kalmasın. Ne yap et esinin engel olmasını sağla. Sağlıklı hayırlı bir şekilde alırsın inşallah kucağına yavrunu

Süt öyle ha deyince kesilmiyor içini ferah tut ama bu süreçte Doğum yapan her türlü sıkıntıyı çekecek olan sen olduğun için nasıl mutlu olacaksan öyle yap kimseyi de işine karıştırma bunlar en güzel günlerin kimsenin bozmasına izin verme

Valla tatil beldesi ise ev çoktur.. Eşiniz rezervasyon yapsın.. Sizi gördükten sonra oraya geçerler.. Bunu söyleyecek, ayarlayacak eşiniz.. Siz neden dert ediyorsunuz? Lohusanın yanında, rahat edeceği birileri olur.. Bu babaanne ise konu kapanmıştır.. Babaannenizin ne yaptığını eşiniz görür zaten.. Ya gelip dönecekleri şekilde konuşacak ya da yer ayarlayacak, buyrun bırada kalın diyecek..

Baştan söyleyeceksin bebeğe dokunmadan önce ellerimizi yıkıyoruz... eczaneden dezenfektan al koy hem bebeğin yattığı odaya hem oturma odasına bebeği istediklerinde ellerine sıksınlar

Çoğu boşanmalar bu lohusa döneminde oluyor. Herkes geliyor bir akıl veriyor karışan çok oluyor sonra doldurmuşlar falan.simdiden tedbirini al getirtme.ayrica doğumdan cıkacaksın millete hizmet edecek halin olmaz yatman gerek

ben de 1+1 de oturuyorum
doğumdan önce evi temizlikçiye temizleticem
yanımda da kimse olmayacak
zaten olmasın diye doğumun tarihini de 15_20 gün sonra söylüyoruz
kalabalık çekemiycem
eşimin 10 gün babalık izni + 15 gün yıllık izni var
her şeyi kendimiz yaparız evelallah
kimse bana bakmaya gelmesin
herkes evinde rahat

eşine söyle biraz daha sonra gelin evimiz müsait değil desin

Hah bak iste o cok ayrı ve cok onemli bir sey. Olabildigince kucakta tut bebisini kucaga alisir alma sirekli meme verme alisir yapma diyenleri dinlememen nacizane tavsiyem. Ne kadar cok temas o kadar huzurlu bebis.

Birde bu gunler senin en ozel gunlerin kimin kirilip kirilmayacagini umursama ne isine geliyorsa oyle davran. Onemli olam once sen sonra bebis. Gerisi teferruat.

Bir de sosyal mesaj vereyim uzerinden. Muhtemelem bebis dogduktan sonra ayy bunlar iyi gunlerin su olun ayvayi yedinciler tureyecek.ki nefret ediyorum hepsinden. Sakin inanma. her gecen gun dahada guzellesiyor hersey.

Esinin eli armut mu topluyor? 1+1 eve o kadar nüfus sigmaz, gelmeyin diyemiyorsa da senin adina uzuldum. Allah bir omur sabir versin.

Evime lohusa halimle bu kadar kisi gelecek olsa ben giderim ailemin yaninda dogururum, olur biter. Oz ablama bile gelme dedim, kimseyi pispislayacak bir donem degil sadece bebegin pispislanmasi gereken bir donem.

Üst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.
Kimin üstüne yatmak istersin deseydin. O ne biçim laf yaa 1+1 evde akıl var mantık var nasıl senin babaannenle aynı odada yatacak? Eşin gelmeyin diyecek başka yolu yok. Eşimin ailesi de benim doğuma gideceğim gün bizde kalacaktı 15 dk mesafede oldukları halde, benim ailem uzaktan geldi ama sorun şu ki evim 2+1 ve onlar 4 kişi, 6 kişi de ben ve ailem. Koltuklarım da açılmıyor. Kendileri ve eşim nasıl nerde yatacağız diye düşünmediler.ben artık eşime söyledim nerde yatacaklar o kadar yer mi var yatak yorgan mı var dedim.neyse bunlar bir şekilde gelmediler sabah erkenden hastaneye damladılar.doğumdan çıktım karnım gazdan davul gibi ağrım var gaz çıkarcam anası geldi yatağın ucuna oturdu kalkmıyor gitmiyor. Kendi annem çıkıyor rahat etsin çıkalım diyor bu kadın canı sıkılmasın deyip çıkmıyor. O kadar canım yandı ki gaz sancısından. İnsanın anlayışsız çok zor. Dilerim kocan durumu idare edebilir. Elalemi gezdirmesine de müsade etme

Benden sana tavsiye yanında çok kimseyi durdurma cidden dogumda insanın sinirleri bozuluyo ve yanındakiler senden daha loğusa durumdalar eşinle konuş istemiyorum de acı k kaçık.

Sonuna kadar haklısın bi şekilde evinizin müsait olmadığını anlatın onlara

Bence direk kp. Durumu anlat hem onlarda gelirse yazik babannen onlarada hizmet etmek zorund kalucak yemek bulasik vs. Hem sen dahs lohusa olucaksin bebeginin 40bile cikmamis olucak o kadar kalabalikda o cocukda sende enfeksiyon kaparsiniz en azindan bi 40niz ciksin sizde soyleyin canim gorumcenle kp. Ev zaten kucuk cocuk enfeksiyon kapar die yada dogumu yapinca haber etmeyim illede gelicez derlerse

Gelenlere söyle bi tuvaletim var yatacak gelmek isterseniz buyrun de .Lohusa kadın olduğunu ve huzurlu olman gerektiğini eşin izah etsin.Bu arada babaanneyi taktir ettim ne tatlı bir insan anneniz hayatta mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…