• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum Sonrası stresim

İnanırım valla.Takmamaya çalış ama annenin babanın ayrı olmasında senin ne suçun var anne annedir.Bu dogum işlerinde anne gibi gördüğün kişi yanında olmalı Tabiki.

Babannemde kalırken de yürüyüş yapıyordum arada yemek yapıyordum ve Bebek alışverişi yapıyordum.Rahat bakılıyorum diye eşimin babannesi evine gitse ya kendi kendine bakar o Dedi benden için babanneme.Babannemde o günden sonra inadına herşeyimde ben olucam kızım Allah ömür verirse bebeğine de bakıcam inşallah Dedi.Babanneye de çıkıştı biraz.Başında kocası yok akraba yok biz yokuz.Ya bayılsa birşey olsa burda biz varken orda işi yok kızımın Dedi.Sustu.

Babannem diyor zaten bunlar cahil degil fesatlar diyor.Kendi çekmiş diye illa ki çektirecek diyor.

Öyle canım.bana da babannem sahip çıktı düğünümde
Alisverisimde.
Her onlarla görüştüğümde kv sorun çıkardı.

Temizlik içinde görümcem yardım etcekti iki odayı hallettik.
Iki oda ve banyo tuvalet kaldı.
Ama dün çok önceden planlanmış bebek için hediye alışverişe gittiğim için babannemle bugün gelmcm dedi.

Bende ne yapsam bilmiyorum.
Yapialcaklari tek başma yapsam şuan bile ağrım var.
Yapmasam evin hali belli.
Ne etsem ki

Hiç takma, sen kendine bak, gelsin ne halleri varsa görsünler, Doğum yapıp onlara hizmet edecek değilsin, istersen Babanneni de yorma, onlar gidince gelsinler, kimsem yok burada sen yardım edeceksin de eşine.

Ya da yakınlarda bi apart ev bişi ayarlayın, orada kalsınlar.

Hiç takma, sen kendine bak, gelsin ne halleri varsa görsünler, Doğum yapıp onlara hizmet edecek değilsin, istersen Babanneni de yorma, onlar gidince gelsinler, kimsem yok burada sen yardım edeceksin de eşine.

Ya da yakınlarda bi apart ev bişi ayarlayın, orada kalsınlar.
Onu kabul etmezler.Eşim işe başlayacak zaten o Zaman eve geldi mi de yorgun oluyor.Yardım edeyim derken daha da batırıyor pişman ediyor beni.Derli toplu evi geldiği gibi dagıtıyor bırakıyor.Yani artık mecburen babanneme kaldık.Ne yemek yapabilir eşim ne temizlik.Evde biri oldu mu toplu bırakıyor ama ona şükür.Evde biri yoksa her yer dağınık o yüzden ufak ev tuttuk ama yine de aynı.Bizden biri olunca biraz Çek'i düzen veriyor kendine.

Öyle canım.bana da babannem sahip çıktı düğünümde
Alisverisimde.
Her onlarla görüştüğümde kv sorun çıkardı.

Temizlik içinde görümcem yardım etcekti iki odayı hallettik.
Iki oda ve banyo tuvalet kaldı.
Ama dün çok önceden planlanmış bebek için hediye alışverişe gittiğim için babannemle bugün gelmcm dedi.

Bende ne yapsam bilmiyorum.
Yapialcaklari tek başma yapsam şuan bile ağrım var.
Yapmasam evin hali belli.
Ne etsem ki
Senin daha az kalmış dikkat etmen gerekiyor kendine.Bizde komşuluk vs. Akraba falan olmadıgı için buralarda gelen giden olmayınca basit temizlikleri yapabiliyorum.Agır işleri yapma sen de.Elimizden geldiği kadar artık.

Ayy bunu okuyana kadar üst üste mi yatacaklar ıllaki giderler diyordum. Ama bazen düşündüğünüz gibi olmuyor. Benim kv de bana yerlesecekt güya kendimi yiyip bitirmiştim. Eltimin çocuğuna bakıyordu hatta ona bile işten cik ben bebek bakmaya gideceğim demis hiç haberim yoktu ama olmadi boşuna dertlendigimle kaldım
Her yıl halaları,sülalesi tatile bize gelmek istiyorlar yıllık izinlerini kullanmak için.Evim ufak gelip gördüler.Mahvoldum o 15 gün.Eşim bile kızdı.Bilmiyordum böyle olduklarını Dedi.Neyse onlar gitti babası kıskanmış ben gelicem Dedi.Baba seyire çıkıcam diyince seyirden gelince hemen ara babannenle dedenle,halanla gelicez Dedi.Ustruplu gelin baba yerimiz yok diyince eşim bu sefer kardeşinle gelicez Dedi.Yani sürekli telefonla haftada bir birilerini öne sürüp gelmek istiyor.Tek başına kabul etmiyor eşim bekar oldugu için.Çünkü geceleri evde olmuyor nöbete gidiyor.

Kuzum 45 gün önce doğum yaptım ve gördüm anyayi konyayi. Sakın diyeyim eve fazla misafir kabul etme. Sana yardımcı olan ve mutlu olacağın bir kişi kalsın yanında gerisini ne pahasına olursa olsun kabul edeyim deme. Benim eşimin ailesinden çok gelen ve kalan oldu. Ne olaylar çıktı anlatsam dudağın ucuklar. Ne lohusaligimi bildim ne ameliyatli halimle huzur bulabildim. Şimdi de en sonunda o olaylarin uzantisi sonucu sütüm kesildi. Eşinle açık açık konuş. Sana yararı olacak olan bir tek babaannen var onun disindakiler kalmasın. Ne yap et esinin engel olmasını sağla. Sağlıklı hayırlı bir şekilde alırsın inşallah kucağına yavrunu
Amin inşallah.Siz de Saglıkla büyütün.Babannemle konuşucam emrivakiye emrivaki yapıcam ben de.Hiç işi şansa bırakamam.Dün gece migrenden uyuyamadım sabaha kadar ki mide agrılarım başladı üstüne.Babanneme dicem 1 ay dolana kadar dur.Babannem varken eşim kabul etmez en azından dogruyu söyler.40 dan sonra da havalar normalleşir Bebegim de toparlar kendini biraz hem gelirlerse o Zaman gelirler eşim evdeyken.Sonra da memlekete gidicez zaten. Ama öncesinde mutlaka ya doktorumu ya sağlık ocağındaki hemşireye rica edicem zaten konuşsunlar diye.

Hah bak iste o cok ayrı ve cok onemli bir sey. Olabildigince kucakta tut bebisini kucaga alisir alma sirekli meme verme alisir yapma diyenleri dinlememen nacizane tavsiyem. Ne kadar cok temas o kadar huzurlu bebis.

Birde bu gunler senin en ozel gunlerin kimin kirilip kirilmayacagini umursama ne isine geliyorsa oyle davran. Onemli olam once sen sonra bebis. Gerisi teferruat.

Bir de sosyal mesaj vereyim uzerinden. Muhtemelem bebis dogduktan sonra ayy bunlar iyi gunlerin su olun ayvayi yedinciler tureyecek.ki nefret ediyorum hepsinden. Sakin inanma. her gecen gun dahada guzellesiyor hersey.
Evet bana daha yeni hamileyken bu tarz konuşmalar yaptılar çocugu olanlar.Eşin yardım etmez inanma,evden kaçar,uzaklaşır,babannen bir gün bakar iki gün bakar inanma,çalışmaya başlayınca sıkılır iki güne giderler evlerine vs.dediler. Hep kötü şeyler söylüyorlar.Kv ile görüşmüyor eşim o da bekar şuan.Kayınvaliden tepene çöker sizle Yaşar artık dediler. Hiç iyi birşey diyen olmadı.

Bu insanları anlamıyorum 4 yıl olmadı çocuğum diye öyle üzdüler öyle moral bozdular ki aile dedigin çocuklu olur diye şimdi olunca kötü şeyler söylemeye başladılar.Hamile kalınca görülmemeye başladılar bunu diyen kişiler de.

Senin daha az kalmış dikkat etmen gerekiyor kendine.Bizde komşuluk vs. Akraba falan olmadıgı için buralarda gelen giden olmayınca basit temizlikleri yapabiliyorum.Agır işleri yapma sen de.Elimizden geldiği kadar artık.

Canım benimde yardım edecek kimsem yok
Belki birilerime söylesem gelirler.
Ama kimseye minnet etmem istemiyorum ...
Baya yorgunum sadece çamaşır astım dusub

Canım benimde yardım edecek kimsem yok
Belki birilerime söylesem gelirler.
Ama kimseye minnet etmem istemiyorum ...
Baya yorgunum sadece çamaşır astım dusub
Allah yardımcın olsun senin de.Önemli olan Saglıkla kucagımıza almamız şuan.İşi temizliği o kadar büyütmüyorum ben halıları bile Bayram'dan sonra vericem gelen arkadaşlarımız olursa da umrumda Degil hiç temizlik şuan.Tek derdim dogumdan sonra enfeksiyon kapması derdi Bebek için.Bir de sütten kesilir miyim düşüncesi.

Kimin üstüne yatmak istersin deseydin. O ne biçim laf yaa 1+1 evde akıl var mantık var nasıl senin babaannenle aynı odada yatacak? Eşin gelmeyin diyecek başka yolu yok. Eşimin ailesi de benim doğuma gideceğim gün bizde kalacaktı 15 dk mesafede oldukları halde, benim ailem uzaktan geldi ama sorun şu ki evim 2+1 ve onlar 4 kişi, 6 kişi de ben ve ailem. Koltuklarım da açılmıyor. Kendileri ve eşim nasıl nerde yatacağız diye düşünmediler.ben artık eşime söyledim nerde yatacaklar o kadar yer mi var yatak yorgan mı var dedim.neyse bunlar bir şekilde gelmediler sabah erkenden hastaneye damladılar.doğumdan çıktım karnım gazdan davul gibi ağrım var gaz çıkarcam anası geldi yatağın ucuna oturdu kalkmıyor gitmiyor. Kendi annem çıkıyor rahat etsin çıkalım diyor bu kadın canı sıkılmasın deyip çıkmıyor. O kadar canım yandı ki gaz sancısından. İnsanın anlayışsız çok zor. Dilerim kocan durumu idare edebilir. Elalemi gezdirmesine de müsade etme
Yaşayanlar biliyor durumu işte.Babannem varken eşim gelmeyin der zaten.O yüzden babannemi göndermek istemiyorum.Zaten eşimin işine gelir evde hazır yemek,temizlik yapılması Babannem varken.

O yüzden göndermicem.Zaten Bebek bahane onlar için.Bebek de devamlı uyuyacağım için göremicekler.Sigara kullandıkları için ben de göstermeyeceğime göre sonra gelseler de olur.

Gelenlere söyle bi tuvaletim var yatacak gelmek isterseniz buyrun de .Lohusa kadın olduğunu ve huzurlu olman gerektiğini eşin izah etsin.Bu arada babaanneyi taktir ettim ne tatlı bir insan anneniz hayatta mi
Annem hayatta evet.Ama ben 1 yaşındayken boşanmışlar ve bakamayacagını söyleyerek babanneme bırakmış beni annem.Evlenene kadar herşeyimle Babannem ilgilendi okul toplantısı olsun.Halk egitim kurslarında mefruşat yapımı çeyiz yapımı olsun.:) Sonra da düğünümüzü yaptılar.Annem düğünüme de gelmedi.

Allah yardımcın olsun senin de.Önemli olan Saglıkla kucagımıza almamız şuan.İşi temizliği o kadar büyütmüyorum ben halıları bile Bayram'dan sonra vericem gelen arkadaşlarımız olursa da umrumda Degil hiç temizlik şuan.Tek derdim dogumdan sonra enfeksiyon kapması derdi Bebek için.Bir de sütten kesilir miyim düşüncesi.
Çok doğru diyosun canım...

Ama insan evinin yine temiz olmasını ister
Sut konusu benide düşündürüyor..
Inslalah tez zamanda bebislerimize kavusuriz

Bence direk kp. Durumu anlat hem onlarda gelirse yazik babannen onlarada hizmet etmek zorund kalucak yemek bulasik vs. Hem sen dahs lohusa olucaksin bebeginin 40bile cikmamis olucak o kadar kalabalikda o cocukda sende enfeksiyon kaparsiniz en azindan bi 40niz ciksin sizde soyleyin canim gorumcenle kp. Ev zaten kucuk cocuk enfeksiyon kapar die yada dogumu yapinca haber etmeyim illede gelicez derlerse:KK14:
Eşimin babannesi dolduruyor zaten.Abartmayın diyerek.Ben dinleniyorum çok agır iş yapmıyorum dedigimde "Ne var o kadar abartmayın ben Bebek düşsün diye ne çok zıplardım kova taşırdım yine de düşmezdi"diyince çıldırdım."İstemeyenin kolay oluyor işte babanne,ben 2 düşük yaşadım zar zor hamile kalabildim sen kıymet bilmeyebilirsin ama benim Bebegimden önemli birşey yok.Herkes anne olamıyor işte "dedim.

Kp Allahlık zaten.Kv tüm mal varlığını alıp boşandı şimdi anne babasıyla yaşıyor Kp ve ne derlerse yapıyor.

Çok doğru diyosun canım...

Ama insan evinin yine temiz olmasını ister
Sut konusu benide düşündürüyor..
Inslalah tez zamanda bebislerimize kavusuriz
Amin inşallah buradan güzel haberlerimizi veririz.Rahat ve huzurlu bir lohusalık geçiririz :) Rabbim görüyor inşallah o herşeyi kolaylaştıracaktır.

Hayırlı geceler öncelikle.Kendimle başbaşa kalınca ister istemez içime dert oldu.O yüzden bir akıl almak adına konu açmış bulundum.Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Konuya geleyim,34 haftalık hamileyim ve eşimin görevi sebebiyle şu an bir tatil bölgesinde ikamet ediyoruz.Ailelerimiz 10 saatlik bir mesafede yaşıyor ve eşimin 6 aylık geçici görevi sebebiyle hamileliğimin 2. Ayından 7. ayına kadar ailemin yanında kaldım mecbur bana babannem baktı.Yani baktı dedigim temizlik,agır iş vs. hiç yaptırmadı.Kendi annesini doğumda kaybettiği için ve beni de kendisi büyüttüğü için üzerime çok titredi bu Zaman zarfında sağolsun

Neyseki 31. Haftada eşimin görevi bitti ve beni evimize getirdi.3 haftadır her işimi yapıyorum ama son haftalar evde bakacak birileri bulunmalı diyorlar.Malum havalar da ısındı 40 dereceyi buldu ve zorlanmaya başladım.Bu sebepten ötürü babannem seçimlerden sonra yaklaşık doğumuma 3 hafta kala dedemle gelecegini ve başımda duracağını hazırlıklarımı,kalan temizliklerimi yapacagını söyledi.Dogum sonrasında da kendimi toparlayasıya kadar,benim bebeğime adapte olana kadar güzelce dinlenip uyumam için 15 20 gün daha duracağını söyledi.Çünkü annelerle görüşmüyoruz ne eşim ne ben o yüzden babannem eksik bırakmak istemiyor.

Asıl sorun şu bunu bilmelerine ragmen bekar kayınpederim dogum oldugu gün haber ver hemen gelicem bilezik takmaya diyor(Yani umrumda degil birşey takması)bu sözleri beni delirtti biraz.Üstüne de 7 aylık ve 2 yaşında bebekleri olan görümcemle,eşimin babanne ve dedesiyle gelmek istiyorlar,toplam 6 kişi.Benim de evim 1+1 salon mutfak bir oldugu için yer sıkıntım var ve babannemin olacağını bildikleri halde yok sayıyorlar.

Ben şimdi bana bakmak için gelen yüksek tansiyon ve bel fıtıgı rahatsızlığına ragmen bana bakan bakmak isteyen yardımcı olmak isteyen babannemle dedemi dogum yapıp memlekete göndermeli miyim tatil amaçlı gelen görümcem ve sürekli moral bozukluğu yaratan eşimin babannesini kabul etmek için.Bana dert oldu.

Babannem benim için sen önemlisin stres yapma seni kıracak birşey söylerler sütün gider diyor.Çünkü yardım edecek kimse yok gelenlerde ve gece rahatça mutfaga gidemicem o odada kalınacağı için.Gündüz uyumak istesem uyuyamayacagım,uyku ve huzur çok önemli diyorlar.

Eşimin babannesi de 6 ayı sırf babannemde kaldım bakıldım diye,biraz da gel bize bak hamileliği abartma diyen bir insan o yüzden babannem üzülüyor ve üzecekler diye şimdiden düşünüyor benim gibi.Ne yapmalı,ne etmeli lohusalık dönemini fazla mı abartıyorum :KK43:
Ay Allah yardimciniz olsun. Lohusalik yeni dunyaya gözlerini acmis ilgiye ihtiyaci olan minicik bir bebek ve tatil amacli gelen cok bilmis bi kendini babaanne zanneden babaanne ( esinizin babaannesini kastettim burada)ve görümce ustune birde 2 yas birde 7 aylik küçücük bebek insanda ne huzur birakirlar ne kafa ne enerji. Bence kesin bir dille konusun esinizle size köstek degil destek lazim. Bu yuzden babaanneniz gelmeli digerleride tatil icin baska plan yapsın.

Evet bana daha yeni hamileyken bu tarz konuşmalar yaptılar çocugu olanlar.Eşin yardım etmez inanma,evden kaçar,uzaklaşır,babannen bir gün bakar iki gün bakar inanma,çalışmaya başlayınca sıkılır iki güne giderler evlerine vs.dediler. Hep kötü şeyler söylüyorlar.Kv ile görüşmüyor eşim o da bekar şuan.Kayınvaliden tepene çöker sizle Yaşar artık dediler. Hiç iyi birşey diyen olmadı.

Bu insanları anlamıyorum 4 yıl olmadı çocuğum diye öyle üzdüler öyle moral bozdular ki aile dedigin çocuklu olur diye şimdi olunca kötü şeyler söylemeye başladılar.Hamile kalınca görülmemeye başladılar bunu diyen kişiler de.
Agizlarina agizlarina kurekle vur canini sikan herkesin. Valla ben cok cirkef insanim azicim modumu bozacak adamin tum modunu indiriyorum sifirin altina.

Eşinizin ailesine apart, otel vs bulun. Hiç gelmeyin demek olmaz. Yeriniz olmadığı belli zaten 1+1 evde nasıl kalıcak okadar kişi ? 1 hafta kalırlar giderler.

Ay Allah yardimciniz olsun. Lohusalik yeni dunyaya gözlerini acmis ilgiye ihtiyaci olan minicik bir bebek ve tatil amacli gelen cok bilmis bi kendini babaanne zanneden babaanne ( esinizin babaannesini kastettim burada)ve görümce ustune birde 2 yas birde 7 aylik küçücük bebek insanda ne huzur birakirlar ne kafa ne enerji. Bence kesin bir dille konusun esinizle size köstek degil destek lazim. Bu yuzden babaanneniz gelmeli digerleride tatil icin baska plan yapsın.
Evet Babannem Bi 10 12 gün öncesinde gelecek inşallah yanıma.Hiç riske atmadan babannem yanımda lohusalık geçene kadar durmalı sonra bayram dolayısıyla kurban için memlekete gidecekler haliyle.Babannem varken gelemezler eşim kabul etmez zaten.

Babannem de diyor beni kötü bilsinler varsın.Sen de Bebek de iyi olun ben gelir herşeyine bakar,her işini hallederim diye.Sahipsiz degilsin diyor.Şimdiden strese soktular beni.

Doğduğu gibi arayın diyor dakika kaybetmeyecek geldiği için.Eşim görevden geldiği Zaman'da öyle yapıyordu geldiğin gibi ara gelicem diye.Eşim de tamam diyip hiç aramazdı.:) İşi emrivakiye getiriyor güya.

Eşinizin ailesine apart, otel vs bulun. Hiç gelmeyin demek olmaz. Yeriniz olmadığı belli zaten 1+1 evde nasıl kalıcak okadar kişi ? 1 hafta kalırlar giderler.
Eşim 5 6 bin vermez hayatta yemegi içmesini herşeyi eşimden isterler.Apart tutulacağını duyarlarsa hala enişte hepsini getirirler.Çünkü tam senelik iNine denk geliyor

Agizlarina agizlarina kurekle vur canini sikan herkesin. Valla ben cok cirkef insanim azicim modumu bozacak adamin tum modunu indiriyorum sifirin altina.
Azcık ben de öyleyim de Aslı'nda şu dogum stresi,erken dogum yaparım korkusundan sakin olmaya çalışıyorum.Laf da anlayana işte.Gerçekten kapasite olarak çok düşük ve geri insanlar.Böyle muhabbete girmeye bile sıkılıyorum çünkü kendi kendime anlatıyorum.Sülalesi böyle degil tek kendini geliştirmeyen eşimin ailesi olmuş.Ona da ben denk geldim.Hadi ölüm kalım var diye yine gidip geliyoruz arıyorum da ama yani eşim bana düşkün kendi de Zaman'ında çekmiş diye bu tarz düşüncesizliklerine katlanamıyorum.

Back