• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum Sonrası stresim

Ben en cok uyuyup dinlenebilecegini dusunmeni cok sempatik buldum :) bende ayni plani yapiyordum :) kimse demedi ki bu bebe 2 saatte 1 emecek ilk 40 gun. O yuzden uyku filan hikaye olacak.
Birde hic dusunmedim ki o minis ellere kirpuklere bakmaktan mis kokusunu koklamaktan uyumayi unutacagim..

Ayyy kaniyorsun bir yandan memeler acik sut geldi gelmedi gecelik giydin yok onu acildi yok bilmem ne. Gelmesin kimse sana gercekten kacar sutun
Gitmeden Bebek hemşiresini arıcam söylicem eşimle gi
"Besleme" mi:KK57: Bu kelimeyi hala kullanan var mi.Vallaha dinsizin hakkindan imansiz gelirmis derler..onlarda acima duygusu yoksa sizde acimayin.
Küçük kız alıp baktırmak istiyor.Ama nerden buluruz diyor.Ya da en kötü Kp için gelin alacaklar kendilerine baktırmak koşulu ile.Artık beraber yaşamak isteyen de yok.

Ben en cok uyuyup dinlenebilecegini dusunmeni cok sempatik buldum :) bende ayni plani yapiyordum :) kimse demedi ki bu bebe 2 saatte 1 emecek ilk 40 gun. O yuzden uyku filan hikaye olacak.
Birde hic dusunmedim ki o minis ellere kirpuklere bakmaktan mis kokusunu koklamaktan uyumayi unutacagim..
Yani öyle mışıl mışıl uyumaktan bahsetmedim haliyle ama:) Babannem bebek uyudukça sen de yat uyu yemek derdin olmasın sadece bebeginle vakit geçir istiyorum Dedi Tabiki ben de uyuyamam ama en azından vaktimi bebeğimle ilgilenerek geçiririm.

Saglıkla büyütün inşallah sizde bu iyi fikir evet.Bebegin hemşiresini arayayım ben.Nasılsa telefonu kayıtlı gitmeden söyleyeyim.Bu çok mantıklı.Teşekkür ederim.
Amin insallah hemşire zaten bu durumda hem bebek icin hem anne icin lohusalık in onemini anlatir.

Lohusalik, yeni bir can dunyaya getirmek, ve onun oldugu ortama alismak... Ben 3+1 evde 2 insanla sıkıldım. Bebegim 13 gunluk olunca kv gorumce gitti. Suratim bes karisti. Elimde degildi cunku her soylenen batiyordu. Normalde hos karsilayabilecegim bir sey o donem aglamama sebep oluyordu. Seninle ilgilenen ruh halini dusunen babaannenin ellerinden operim. Rabbim saglik versin.
Stres yapmakta haklıymışım.Muhtemelen benim suratım da öyle olurdu:( İnşallah gerek kalmıcak.

Amin insallah hemşire zaten bu durumda hem bebek icin hem anne icin lohusalık in onemini anlatir.
Evet dün anlattı zaten birçok şey ama dogum sonrasıyla ilgili birşey demedi.Ben öncesinde gitmeden arıcam artık.

Hiç abartmiyorsun ama dedenin de torunu doğduğu zaman görmek hakki bence. Bu özel bir duygu, kaldi ki kendi çocuğunun çocuğu.
Düşünsenize sizin de çocuğunuz var, bir yirmi beş sene sonra torununuz olduğunda hastane ziyaretine bile gidemediginizi... Çok kötü birşey.
Gelsin, altınını taksin. Gece de kızıyla başka yerde kalsın. Bugün Türkiye'nin her yerinde otel denen birşey var. Hadi otel olmasın airbnb'den çook uygun fiyata birkaç günlük temiz ev bulabilirler.
Eşiniz konuşsun bence bu konuyu.

Evet ya,
Bazen kaçırıyorum.
Şunu bana özetler misin
Antenlerle görüşmüyorsun
Babaanne kıyamadı geliyor
Baban mı otel?
Eş tarafı bebek merak edip geliyor
Benim annemle babam ayrı annemle görüşmüyorum.Babannem büyüttü ve lohusayken ve dogumdan önce yorulma ayakta çok durma diye temizliğini yaparım yemeğini yaparım sen sadece bebeginle ilgilen uyu dinlen veya iyileşmeye bak diyor.Babam da 2. Eşiyle beni görmek istiyor evimiz ufak diye rahatsızlık vermemek adına tatil yerini burdan ayarlıyor ve gündüz görüp otele gideriz diyor.

Eşimin anne babası da ayrı eşim annesiyle görüşmüyor ve eşimin babannesi,babası,dedesi,görümcem ve 2 bebegi dogum yaptığın gün ara gelelim hemen diyor bilezik takmak için.Hem de görümcem tatil yapmak istiyor.Ben de diyorum ki benim işimi kolaylaştıran yardımcı olan Babannem İ gönderip lohusayken yemek,uykusuzluk ,rahatsızlık derdi çıkaracak eşimin tarafını mı kabul edeyim diyordum:)

Telefonda babanne ve dedenizin sizde kalacağını onlar gidince arayacağınızı söyleyin
Eşinizle de konuşun okadar kalabalığın ne işi var minicik evde
Kırılsınlar boşverin bebeğiniz ve kendinizi düşünün

Hiç abartmiyorsun ama dedenin de torunu doğduğu zaman görmek hakki bence. Bu özel bir duygu, kaldi ki kendi çocuğunun çocuğu.
Düşünsenize sizin de çocuğunuz var, bir yirmi beş sene sonra torununuz olduğunda hastane ziyaretine bile gidemediginizi... Çok kötü birşey.
Gelsin, altınını taksin. Gece de kızıyla başka yerde kalsın. Bugün Türkiye'nin her yerinde otel denen birşey var. Hadi otel olmasın airbnb'den çook uygun fiyata birkaç günlük temiz ev bulabilirler.
Eşiniz konuşsun bence bu konuyu.
Onlar torun istemiyordu ki ama eşim varikosel ameliyatı olduğunda yanında ben vardım.Olmaması için elinden geleni yaptı Kp.Olmayıversin çocuk çok mu önemli Dedi.Ama sen 2 gün aramayınca aramadınız diye aglıyorsun evlat ne kadar önemli baba degil mi dedim.Sustu.Görümcemin ikinci çocuğunu aldırması konusunda bile zorladı.Ben böyle insanın babalıgından da dedeliğinden de şüphe ederim ki zaten hepsi ortada.

Telefonda babanne ve dedenizin sizde kalacağını onlar gidince arayacağınızı söyleyin
Eşinizle de konuşun okadar kalabalığın ne işi var minicik evde
Kırılsınlar boşverin bebeğiniz ve kendinizi düşünün
Onu bekliyorum zaten Babannemler seçimden sonra gelseler Bi hayırlısıyla iş ciddiye o Zaman binecek.Şimdi boş boş konuşmak istemedim çünkü 2 gün sonra unutuyorlar aynı şey.Ayırımcılık yapmıyorum,düşünmüyorum da ama beni ve bebeğimi şu aya kadar merak etmeyip aksine hizmet ettirmeyi düşünen kişilere de kendimi ve bebeğimi Ezdirmem Tabiki.Çoğunluğun düşüncesine uyarak gerekeni eşime söylicem artık.

Hiç abartmıyorsun çok zor bi dönem asla hizmet beklemesin senden hiç kimse eşine söyle bi yer ayarlasın öğretmen evi otel pansiyon gidip orda kalsın ya da kadınlar sizde kalsın erkekler gitsin. Senin ağrın sancın olacak çocuk uyumayacak durmayacak sen uykusuz kalacaksın gönderme kadını yazık o kadar yolu senin için gelmiş millet tatil yapacak gezecekler akşamda senden yemek bekleyecekler oooo eşine söyle o bi çaresini bulsun

Onu bekliyorum zaten Babannemler seçimden sonra gelseler Bi hayırlısıyla iş ciddiye o Zaman binecek.Şimdi boş boş konuşmak istemedim çünkü 2 gün sonra unutuyorlar aynı şey.Ayırımcılık yapmıyorum,düşünmüyorum da ama beni ve bebeğimi şu aya kadar merak etmeyip aksine hizmet ettirmeyi düşünen kişilere de kendimi ve bebeğimi Ezdirmem Tabiki.Çoğunluğun düşüncesine uyarak gerekeni eşime söylicem artık.
Bu ayrımcılık değil afedersiniz biraz ambiyane bir tabir olacak ama eşiniz cinsel organından ameliyat olsa sizin ailenizi yanında ister mi? Ya da sizin ailenizin yanında rahat edebilir mi?
Benimde ilk Doğuma kayınvalide kayınpeder ile gelmişti resmen sinir küpü olup ağlama krizlerine girmiştim
Sonuçta kanamam var banyoya giremiyorum yatamıyorum bebeği emziremiyorum öyle yapmak istemiyorum dediğimde anlamıyorlar kırılıyorlar falan filan
Toparlayın kendinizi sonra bölük bölük gelsinler (hoş ben öyle de istemem ama sanırım başka alternatif Yok)

Bu ayrımcılık değil afedersiniz biraz ambiyane bir tabir olacak ama eşiniz cinsel organından ameliyat olsa sizin ailenizi yanında ister mi? Ya da sizin ailenizin yanında rahat edebilir mi?
Benimde ilk Doğuma kayınvalide kayınpeder ile gelmişti resmen sinir küpü olup ağlama krizlerine girmiştim
Sonuçta kanamam var banyoya giremiyorum yatamıyorum bebeği emziremiyorum öyle yapmak istemiyorum dediğimde anlamıyorlar kırılıyorlar falan filan
Toparlayın kendinizi sonra bölük bölük gelsinler (hoş ben öyle de istemem ama sanırım başka alternatif Yok)
Dogru Tabiki.Şu 1 ayı atlatsam ne kadar isterlerse gelsinler ama o dönem yanımda utanmayacağım Nazım'ın geçtiği birini istiyorum haliyle.En dogal Hakkı'm diye düşünüyorum.İçlerinde sigara içmeyen de yok.Ben her içlerinde Nasıl diyim elli kez ellerinizi yıkayın falan diye.

Onlar torun istemiyordu ki ama eşim varikosel ameliyatı olduğunda yanında ben vardım.Olmaması için elinden geleni yaptı Kp.Olmayıversin çocuk çok mu önemli Dedi.Ama sen 2 gün aramayınca aramadınız diye aglıyorsun evlat ne kadar önemli baba degil mi dedim.Sustu.Görümcemin ikinci çocuğunu aldırması konusunda bile zorladı.Ben böyle insanın babalıgından da dedeliğinden de şüphe ederim ki zaten hepsi ortada.
Mesaji yazdiktan sonra diğer tüm konuları okuma fırsatım oldu. Zaten torun görmeye değil 'yazlikci akrabaya çökmeye' geliyorlar yüksek ihtimalle.
Çocuk kış ayında doğsa, ya da Muğla'nın denize uzak, Denizli tarafına yakın bir yerinde yaşasaniz gelir miydi acaba :KK47:
Zaten lohusasiniz, hiç canınızı sıkmayin, esinize havale edin.
'sen kibar kibar konuş. Hormonlarıma söz geçiremem,evden kovarim falan, asıl ayıp o zaman olur' diye alttan alta korkut bence :) zaten o da biliyor ailesini...

Esinle konuş 1+1 evde üst üste mı yatacaksiniz gitsinler otelde kalsinlar sana hizmet lazım olacak eşin anlayışlı biri değilse çok ağrım var de çıkma yataktan

Neden eşinle herşeyi açık açık konuşmuyorsun. Sonuçta düşüncelerin saçma değilki. Rahatsız olacağını istemediğini söyleki eşinde ailesine söylesin gelmesinler. Mecburen gezdircek ne demek yaa adamın bebeği olmuş karısını çocuğunu bırakıp rehberlikmi yapıcak kardeşine. Millet de ne düşüncesiz pess.

Otel ya da havuzlu yer ayırtmayin. Ogretmen evi, polis evinden iki oda tutun kalsınlar. 1+1 evde 6 kisi ne yapacak. Çocuk hasta olur

Iyi siz bizim eve gelin rahat edin tatil yapın ben babannemin yanında kalcam siz gidene kadar de lohusaligimi orda yaşarım de kıt değilse akılları anlarlar
:KK66: hayırlı mutlu doğumlardan şimdiden...

Back