Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Benim bile cevremden iki arkadasimin dogumunda ciddi sorun yasandi. Biri buyuk bir ameliyat olmak zorunda kaldi sonradan, digeri iki gun sanci cekti suyu geldigi halde bir gunden fazla bekletildi, acilma olmadigi icin doktorlara zorla israrla sezaryene ikna ettiler oyle olmeden kurtuldu. Dogum sanildigi gibi tospembe bir olay degil. Bence herkes bunlari konusmali ve genc kadinlar gercekleri ogrenmeli. Bir cocuk ayrica fazla bile, hala burda insanlar ikna etmeye calismislar daha fazla cocuk yapmasi icin. Kuresel isinmaya cevreye zararli cocuk yapmak, daha fazla cocuk yapmanin kimseye bir faydasi yok. Anneler icin de hic ama hic kolay degil 1den fazla cocuga bakmak. Lutfen bu hataya dusmeyin. Sevgiler...

Bebeğin geleceğini hissettirmesi ufak sancılar cektirmesi ve sonrasında doğumun sezaryen olmasında bence de sakinca yok çünkü bebekte zaten hazır olmuş oluyor. Durduk yere sezaryen olmasını istemem ama ben de sancilarin gelmesiyle yine sezaryen fikrinden vazgeçmedim. Doğumum başladı diye illa normal olsun diye diretmeleri de çok saçma boşuna mi özele gittim şaka gibi
Ben normal dogumla gidip sezaryene dönmüştüm. Doktoeum bana sezaryen istiyorsan simdi söyle 3 4cm acikligin olursa sezaryene alamam demisti. Tibbi bir sebebi olabilir

Suni sancı verip olmazsa sezaryene alırız denmezki sizi bence doktorun işi vardı ve normal doğuma zorladılar. Bebek normal akışında doğuma hazır olduğunu belirtmiş zaten sancılarınız başlamış ekstra sunide verelim sonra sezaryene alırız denmez. ki normal doğum başladığına dair işaret geldikten sonra doktorlar sezaryen düşünüyorsa bebeğin kanala girme ihtimaline karşılık uzun süre beklemezler yanlışım vardır belki bilmiyorum ama benim bildiğim bu şekilde. Sizin doktorunuzun işi varmış ve ameliyata girmek istememiş işi ebelere bırakmış ben böyle düşündüm ama devlette olsa özelde olsa bir insana 5saatten fazla sancı dayatılması saçma arkadaşıma 48 saat verdiler olmadı sezaryene girdi ve bebeği yorgun bebek olarak doğdu ememedi baygın gibiydi. Bu kadarı saçma oluyor.
Sancı başladıktan sonra da ameliyata alabilirler. Açılma olmasına rağmen kordona dolanan bebek gelmeyince bile sezaryen yapabiliyorlar ben de bu şekilde biliyorum. Bence doktor parasini alıp kaçtı keyfine baktı.

Çok geçmiş olsun normal doğum yaşamadım ama empati yaptığım kadarıyla çok zordur.. anneliğin kutsal olmasının en büyük sebeplerinden 🙏🏻
Doktor çok önemli gerçekten..
Sevecen şefkatli olmalı doktorlar doğumda..
bebek planlıyorum doktor seçimi icin gidip gidip geliyor aklım..
Zaten panik biriyim diye
Geçmiş olsun tekrar şükür ki ikiniz de iyisiniz 🙏🏻 Kime sorsam normal icin öldüm dirildim diyor ama sonrası cennet diyor
Benim psikolojimi bozdu çocuğumun bebeklik zamanından hiç birşey anlamadım bile rahat olsam kaç yazar ki 😔

hiç öldüm dirildim değil inanın.. ben 3,5 cm açıklıkla 4-5 gün gezdim, hastayım sanıp evde yatıp dinlendiğim gün bu kadar açılmışım.. sonra suyum geldi ama sancım başlamadı, 8-9 saat suni sancı verdiler yine sancım başlamadı, en son artık doktorum keseyi patlattı, sancılar öyle geldi ve 3 saat içinde doğum gerçekleşti.. o 3 saat evet zordu ama yanınızda eşiniz ya da bi yakınınız varsa nispeten kolay geçiyor, destek lazım, tek başına çok zor olabilir. yine hamile kalsam yine normal doğurmak isterim. adet sancısının bi kaç basamak üstü diyelim.
Benim de ilk üç saat çok zorlayıcı değildi yani şiddet aynıydı ama o kadar surseydi daha iyi olurdum. Yedi saat beni çok yordu pes etmiştim artık çok korkmaya başlamıştım bitmeyecek ölücem diye. 28 saat çeken varmış durumlarını tahmin bile edemiyorum

Benim bile cevremden iki arkadasimin dogumunda ciddi sorun yasandi. Biri buyuk bir ameliyat olmak zorunda kaldi sonradan, digeri iki gun sanci cekti suyu geldigi halde bir gunden fazla bekletildi, acilma olmadigi icin doktorlara zorla israrla sezaryene ikna ettiler oyle olmeden kurtuldu. Dogum sanildigi gibi tospembe bir olay degil. Bence herkes bunlari konusmali ve genc kadinlar gercekleri ogrenmeli. Bir cocuk ayrica fazla bile, hala burda insanlar ikna etmeye calismislar daha fazla cocuk yapmasi icin. Kuresel isinmaya cevreye zararli cocuk yapmak, daha fazla cocuk yapmanin kimseye bir faydasi yok. Anneler icin de hic ama hic kolay degil 1den fazla cocuga bakmak. Lutfen bu hataya dusmeyin. Sevgiler...
Herkesin düşüncesi farklı olabiliyor dünyaya can getirmek gerçekten büyük sorumluluk istiyor ve dünyanın acı gerçeklerine onu da sırf kendine ait olsun diye veya severim için vs. dahil etmek çok bencilce derin düşünmek gerekirse. Başkalarının yapıp attığı çocuklara sahip çıkmak daha mantıklı. Hamileyken bunun için de çok düşündüm dünya kötü yere gidiyor ben bu acıların içine çocuğu bırakıp gidemem nasıl bencil olabildim diye ama allah başımdan eksik etmesin böyle düşünmeyi bıraktım sonuçta olan oldu yoksa paranoyak olurum. Demek istediğim size bi bakıma katılıyorum ama ben dahil diğer annelerin bu konu üzerinde durup kötü hissetmelerini istemiyorum çok hassas bir konu çünkü bu. Teşekkür ederim bilgileriniz için aslında haklısınız ne diyebilirim inkar edemem ama doğru soyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Dikkat edin 😄

Allahıma binlerce kez şükürler olsun zaten onu çok seviyorum pişman da değilim sadece ilk zamanlar çok kötü oldum yabanciladim. Şimdi de beni üzen nokta o kadar sevmeme rağmen herkeste gördüğüm anneliği kendimde görememem ne yazık ki
Neyi eksik yada yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz.
Herkes de görüp sizde olmadığını düşündüğünüz nedir ?

Bebeğin geleceğini hissettirmesi ufak sancılar cektirmesi ve sonrasında doğumun sezaryen olmasında bence de sakinca yok çünkü bebekte zaten hazır olmuş oluyor. Durduk yere sezaryen olmasını istemem ama ben de sancilarin gelmesiyle yine sezaryen fikrinden vazgeçmedim. Doğumum başladı diye illa normal olsun diye diretmeleri de çok saçma boşuna mi özele gittim şaka gibi
İlkinde suyum gelmiş, doğum başlamıştı. Aradan 12 saat geçmesine rağmen açılma olmayınca sezeryan oldum.
2. De de gün aldık. Bizim günümüzden 1 gün önce sıpam gelmeye karar verdi. Sancıların akabinde sezeryan oldum.

Kendimi kıyaslamak için demiyorum ama tüm anne adaylarına fikir olsun. Sancı başlayınca normal doğuracaksın diye bişey yok.

Size doğumdan bağımsız olarak sonrasında yaşattıkları bebekle bağ kurulamaması için başlı başına sebep zaten. Bir lohusaya yapılmaması gereken ne varsa yapmışlar. Biraz da sizin toyluğunuz yüzünden meydanı boş bulmuşlar. Bundan sonrası için kendi kurallarınız olsun, gerekirse bi cinnet herşeyi çözer. Bebeğin şuan ihtiyacı olan tek kişisiniz unutmayın.
Normalde sessiz biri değilim zaten ama öyle duygusal bosluktaydim ki hiç birşeye sesimi çıkaramadım sesimi çıkarmaya kalksam bastirdilar terslediler iftira attılar. Güçsüz olduğumu söylediler ben şu kadar çocuk baktım sen ne anlarsın dediler. Çocuğumun neden ağladığını anlıyordum hissediyorum diyordum. Hissetmemle alay ettiler resmen herşeyi elimden aldılar. Kendi aldıkları elbiseyi giydirip durdular arkadaşımın aldığı elbiseyi toz bezi yaptılar beni resmen evde çöp gibi gördüler. Kızım biraz büyüdü bana daha bağlı oldukça ben daha güçlü olmaya başladım. Şimdi sesini cikartamiyor kimse bana karşı. Annem babam saglikci ve ben de bilgiliyim bu tür konularda. Şimdi en ufak birseyde bana veriyorlar vermek zorundalar. Ama ilk zamanlardan dolayı mıdır nedendir hala annelik hissi oluşmadı. Hatta eşim bana kızımızın bebeklik resimlerini gösterdiği zaman kapat gösterme diyorum. Neden diyor. Baktıkça sizden nefret ediyorum diyorum. Gerçekten baktıkça içimde sevgi yerine nefret oluşuyor düşündükçe zaten gece uykularim kaçıyor.

Izlediginiz video hayalleri iceriyor. 10 kisiden belki birinin videosudur. Hayatlar bambaşka. Keske gebe okuluna katilsaydiniz, bunlarin hepsi anlatiliyor. Dedigim gibi rutin uygulamalar. Ikinamiyorsaniz mecburen karniniza basilacak, bebek zarar gormesin diye. Baska bir hastaneye gitseniz onlarda suyu patlatip, sonda takip, karniniza bastıracak. Bende sezaryenli hanimefendilerin hastane çekimlerini gordum, makyajli şıkır şıkır olmuslar. Bense trafik kazasi gecirmis gibi cikmisim fotoğraflarda
Keşke herkes gerçekleri paylassa ya da doğruları söylese. Keşke gitseydim gebe okuluna çok pişmanım

Keşke herkes gerçekleri paylassa ya da doğruları söylese. Keşke gitseydim gebe okuluna çok pişmanım

Bence gercekten cok kafaya takiyorsunuz. Lutfen daha fazla hırpalamayin kendinizi. Daha once soylemistim galiba, benim dogumum seytan cikarma ayinlerinden halliceydi. Anestezi verilmeden once bogazimi sıktılar bebege daha az anestezi gitsin diye. Gecmisi degistiremiyoruz maalesef ve sosyal medyada herkes hayatin guzel tarafini gösteriyor

En basiti ebenin karna bastırması çok uygulanan bir işlem, nasıl araştırdınız ve görmediniz? Kusura bakmayın ama yorumunuz çok ütopik. Keşke her şey instagramda gördüğümüz gibi olsa ama gerçek hayat daha farklı. Gerçketem anlamadığım için soruyorum ne sundunuz da kabul edildi sonra yapılmadı? Siz de oradaki her hasta gibisiniz. Ne ayrıcalığınız var da size herkese yapılan işlem yapılmasın? Kimsenin kafasına göre suni sancı verdiğini düşünmüyorum. Bir doğumda ne yapılması gerekiyorsa size o yapılmış bence sayıp döktüğünüz işlemlerin hepsi doğumda olan standart işlemler. Tekrar yazayım üslup yanlış olabilir ama işlemlerde hata yok. Neticede sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınız, doğum ekibinin görevi de bunu sağlamak
Araştırıp görmediğimi kim söyledi? Ben bebeği ittirme olarak biliyordum o işlemi diye yazdım zaten. Yapıldığını da biliyorum arkadaşım hemşire annem hemşire babam anestezi uzmanı. Bana söylemediler o işlemin nefes kestiğini kimse. Kadın birden çullandı üstüme. Bilseydim birden öyle yapacağını derin nefes alır tutardim kendimi. Nefessiz animda birden öyle çullaninca nefesim kesildi gözüm karardı neye uğradığımı şaşırdım nefes alamayınca. Ben oradaki her hasta gibi olmamak için zaten ne suni sancı istedim ne de bana ters davranilmasini. Kusura bakmayın siz böyle muameleyi normal görüyorsanız asıl bu ütopik. Olması gereken bunlar değil çünkü. Sizin gibiler yüzünden zaten bebek doğduktan sonra ne ten ten temas yapılıyor ne de gerektiği yer müdahale ediliyor. Adamlar da alışmış nasıl olsa yapıp gönderiyoruz birsey demiyorlar diye sizin gibiler yüzünden benim isteklerimi de he he diyip geçiştirdi. Bilin öğrenin öyleyse. Size yapılmasına izin vermeyin. Başka annelerin de sizler yüzünden psikolojisi bozulmasın. Normal olmayan bir durumu normalleştirmeyelim lütfen. Çok güzelmiş gibi anlatiyorsunuz ama olmasi gereken bu değil kesinlikle değil. Gittiğim yer ahır değil. Ben de hayvan değilim herkesin doğum şekli farklıdır buna ayak uydurması gereken özel hastanedeki saglikcilar. Bilip bilmeden suni sancı verilemez haber vermeden hiç bir işlem yapılamaz siz kendinizi değersiz görüyor olabilirsiniz ben görmüyorum ve bu benim psikolojimi bozacak yeterli bir sebep. Sağol yorumun için

Manevranın ismi kristaller çok tercih edilmiyor. Devlette Kadındoğum hastanelerine çok fazla sayıda doğum için geliyor.Aslında kadınlar daha önce doğum yaptıysa ve iyi bir aile hekimleri varsa iyi ebeleri varsa evde de doğum yapabilmeli. Doğum öncesi ıkınma, pozisyon egzersizler emzirme her şey iyi öğretilmeli. Hastaneye gidenlere çok mekanik robot gibi yaklaşım var. Eğer siz açılmaya başladıysanız onlar için başka bir sorun yoksa bir an önce doğurtup göndermeye çalışıyorlar. Günde 20 sezeryan yapılan 5 asistan bir uzman olan bir yerde ne yazık ki olan da bu.
Aynen öyle bunu normalleştirmeye çalışan da bizim insanlarimiz zaten. Doktorlar da bizi inek gibi görüyorlar bu sebeple.

Araştırıp görmediğimi kim söyledi? Ben bebeği ittirme olarak biliyordum o işlemi diye yazdım zaten. Yapıldığını da biliyorum arkadaşım hemşire annem hemşire babam anestezi uzmanı. Bana söylemediler o işlemin nefes kestiğini kimse. Kadın birden çullandı üstüme. Bilseydim birden öyle yapacağını derin nefes alır tutardim kendimi. Nefessiz animda birden öyle çullaninca nefesim kesildi gözüm karardı neye uğradığımı şaşırdım nefes alamayınca. Ben oradaki her hasta gibi olmamak için zaten ne suni sancı istedim ne de bana ters davranilmasini. Kusura bakmayın siz böyle muameleyi normal görüyorsanız asıl bu ütopik. Olması gereken bunlar değil çünkü. Sizin gibiler yüzünden zaten bebek doğduktan sonra ne ten ten temas yapılıyor ne de gerektiği yer müdahale ediliyor. Adamlar da alışmış nasıl olsa yapıp gönderiyoruz birsey demiyorlar diye sizin gibiler yüzünden benim isteklerimi de he he diyip geçiştirdi. Bilin öğrenin öyleyse. Size yapılmasına izin vermeyin. Başka annelerin de sizler yüzünden psikolojisi bozulmasın. Normal olmayan bir durumu normalleştirmeyelim lütfen. Çok güzelmiş gibi anlatiyorsunuz ama olmasi gereken bu değil kesinlikle değil. Gittiğim yer ahır değil. Ben de hayvan değilim herkesin doğum şekli farklıdır buna ayak uydurması gereken özel hastanedeki saglikcilar. Bilip bilmeden suni sancı verilemez haber vermeden hiç bir işlem yapılamaz siz kendinizi değersiz görüyor olabilirsiniz ben görmüyorum ve bu benim psikolojimi bozacak yeterli bir sebep. Sağol yorumun için

Her şeyi bilip gördüyseniz neyin şokuna girdiniz böyle? O işlem nefes kesmek zorunda çünkü nefes alırsanız bebek içeri girer. Doğum anı kaostur. Annesi babası sağlıkçı olan birinin de sonda ne bilmemesi... İlk mesajınızda habire onu bilmiyorum, şunu ilk kez gördüm yazıp durmuşsunuz. Şimdi maşallah her şeyi biliyor olduğunuz çıktı ortaya. Az daha zorlasanız ben kendi kendimi doğurtacak bilgiye sahibim yazacaksınız. İlk mesajınızda suni sancıyı kabul ettiğinizi yazmışsınız şimdi bilip bilmeden suni sancı verilemez diyorsunuz. Mesajlar ilerledikçe konu şekil değiştiriyor. Öncelikle üslubunuza özen gösterin. Okuduğunuzu anlama konusunda belli ki problemleriniz var. Sizden mi öğrenicem ayrıca? Bu nasıl bir üslup? Bu enerjinizi doktorunuza gidin harcayın Doğum nasıl yapıtırılır ona öğretin belli ki daha iyi bildiğinizi düşünüyorsunuz. Tekrar yazayım bu sefer anlayacağınızı umuyorum üslup yanlış olabilir ama size yapılan işlemler doğru. Psikolojiniz bozulduysa tedavi olun, ben sizin kum torbanız değilim.

29 yaşındayım. 7 aylık doğmuşum annem sabahlara kadar şancı çekmiş sonra suni sşancı ayni sizinki gibi karna bastırma yaşamış. Sonra erken doğum olduğu için kuvezde kalmışım.aradan yıllar geçse de anlatır başkaları gider doğurur gelir benim doğum çok zeo oldu diye. B3n de doğum için son hafta sezaryen döndüm biraz da korkum vardı Sizi de çok etkilemiş belli.. her doğum farklı ama tekrar tekrar hatırlayıp üzülmeyin..bebeğiniz sağlıklı siz sagliklisiniz dahası ne..

Neyi eksik yada yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz.
Herkes de görüp sizde olmadığını düşündüğünüz nedir ?
Eksik ya da yanlış yaptığım birsey yok kendimi hirpalamadan yetebiliyorum. Herkeste gördüğüm anne sıcaklığını kendimde göremiyorum sanki çok soğuk gibiyim. Öpüyorum kokluyorum çok egleniyoruz benimleyken çok mutlu ve huzurlu ama sanki karşımda benim bebeğim yokmuşta kocaman insan varmış gibi geliyor. Herkes ay yavrum bebeğim minigim benim parçam gibi davranirken ben sanki onu minicik göremiyorum benim bebeğim mi gerçekten filan oluyorum böyle. Anlatamıyorum işte yaşayan anlar malesef.

Yaşadığım ülkede doğuma önem verilir, doğum bölümlerinde ebeler, hemşireler doktorlar hepsi birbirinden güler yüzlü, sıcakkanlı ve yardımseverdir. Burda sezaryen bir doğum şekli değil cerrahi müdahale olarak görülür, doğum öncesinde çatı kontrolü vs yapılmaz.
3 kez suni sancıyla normal doğum yaptım ve her biri birbirinden apayrıydı. İlk doğumda ölüyorum zannedip kelimeyi şehadet getirmiştim. İkinci doğumda sancılarım daha kötüydü kemiklerimin ayrıldığını hissettim ama biliyordum ki geçecekti daha kontrollüydüm, nefeslerim ıkınmam çok daha başarılıydı. Üçüncü doğumumda epidural yaptırdım gerçekten prenses doğummuş ağrısız sancısız tertemiz bir doğumdu.

Bir kadının birden fazla doğumları bile birbirinden farklıyken başka kadınların doğum deneyimleriyle kıyaslamak çok mantıksız. O yüzden izlediğiniz videoları unutun derim boşuna kıyas sizi daha da mutsuz eder.

Aslında suni sancıyı boşuna almışsınız ama bunun dışında yaşadıklarınız çok normal. Doğum sonrası yaşadıklarınız ise depresyon için başlı başına sebep.
Evet çok haklısınız. Benim beklentilerim normal değilmiş. Ama kimse bana işin gerçeklik kısmını anlatmadi izlediğim doğumlar da tamamen doğaldı. Suni sancı açılma olmayınca verilmesi gerekmiyor mu ya da açılma ilerlemiyorsa? Benim böyle bir problemim de yoktu. Ben de dogumlari akışına bırakarak gözlemlenerek oluyor zannediyordum. Ben zaten kötüyle karsilasmamak için hastane seçimi yapıyordum. Izledigim videolardaki gibi olmayacağını bilseydim buraya gelmezdim, öyle olan bir yere giderdim. Biliyorum çünkü kaldiramayacagimi. Ama beni kandırdılar resmen.

X