Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Tecrubenizin sizin icin travmatik oldugu tartisilmaz. Ben iyi bir anne oldugunuzu da dusunuyorum. Annenizde gordugunuz o sicakligi cocugunuza veremediginiz duygusu bence guclu hissetmemenizden kaynaklaniyor. Gercek oldugunu dusunmuyorum. Muhtemelen dogum aninda yasadiklariniz size kendinizi yenik, iyi anne olamayacak bir gibi hissettirdi ve cocugunuzun arkasinda dag gibi durdugunuz duygusunu hissedemiyorsunuz. Anne gibi hissetmiyorum dedikten sonra anlattiklarinizdan ben bunu cikardim. Psikolojik destek alirsaniz dogum ani ile annelik arasinda kurdugunuz bu sagliksiz bagin kirilacagina inaniyorum. Dogumunuz sizin anneliginizi tanimlayan, belirleyen bir sey degil.

Bunun disinda, dogumunuz asla kolay gecmemis, ama bunda sizin cok da gercekci olmayan beklentilerinizin de etkisi var. O kadar sanci cekerken epidural istemeyi akil edemeyecek kadar bile dogumda yasayabileceginiz zorluklardan habersizmissiniz. Bunun tabii ki size onerilmesi gerekirdi, o kismina hic girmiyorum. Ama okudugunuz romantik dogumlar (ozellikle ilk dogum ise) kesinlikle azinlikta olan bir sey. Boyle olmasini umarak, ama kendinizi beklentiye sokmadan gitmeniz gerekirdi. Keske boyle bir tecrube yasamasaydiniz, ama sonucta gecmis gitmis ve bebeginizi saglikla kucaginiza almissiniz. Dogum soyle olmaliydi, ben boyle hissetmeliydim gibi kosullanmalari atin kafanizdan. Dogum belirsizlik ve bilinmezliklerle dolu bir sey, bunu en basta kabul etmek gerekiyor.

Bence psikolojik destek alarak bu tarz kosullanmalari kafanizdan atarsaniz dogumun anneligin cok ufak bir parcasi oldugunu, sizin hakkinizda hicbir sey soylemedigini fark edeceksiniz. O zaman cocugunuzla kurdugunuz bagda bir etkisi kalmayacagina inaniyorum.
Çok haklısınız ama benim yaşadıklarım karşıma hiç çıkmadı video olarak ve kimse de bana anlatmadi. Profesör doktorların yazdıkları ise. Gerektiğinde müdahale edilir gerektiğinde suni sancı verilir idi. Bunlar suni sanciyi kafalarına göre veriyorlar. Hayır baştan kabul etmeseydi doktor bey ben de beklentilerimi karşılayan bir hastaneye gitseydim bunları yasamayacaktim. Parayi ceplemek için değer mi ya gerçekten insanların bu kadar eline dusmemiz ne kadar acı verici bir durum

Inanin böyle şeyler görmedim araştırdığımda da yoktu. Ebe Tülin bulur hanimefendiye bakar mısınız instagramdan. Doğum ekipleri var keşkesiz doğum diye sık sık paylaşır zaten. Doğum videoları da var ve hiç bir müdahale yok sadece sevgi şefkat var gerektiği yerde müdahale var. Bunun için ben de devleti değil özel hastaneyi seçtim ve doktorumla da konuştum şunu istemiyorum bunu istemiyorum diye tabi senin odan senin tercihin dedi bana anlaştık doğumumu orda yaptım ve benimle anlaşan doktor ilgilenmedi. Ebelere hemşirelere istemiyorum desem de ama şöyle böyle diyerek kabul ettirdiler. Doktorla anlaştıktan sonra diğer insanların bana herkese uyguladıkları işlemlerle gelmemeleri gerekiyordu ben boşuna şartlarımı sunmadım. Doktorumun hemsirelere benim sartlarimi söylemesi onların da gorevlerini yapmaları gerekiyor devlet hastanesine gitmedim adı üstünde. Bana stabil yaklasamazlardi. Kullanildim diyorum parayi verdim bitti doktor yok oldu

En basiti ebenin karna bastırması çok uygulanan bir işlem, nasıl araştırdınız ve görmediniz? Kusura bakmayın ama yorumunuz çok ütopik. Keşke her şey instagramda gördüğümüz gibi olsa ama gerçek hayat daha farklı. Gerçketem anlamadığım için soruyorum ne sundunuz da kabul edildi sonra yapılmadı? Siz de oradaki her hasta gibisiniz. Ne ayrıcalığınız var da size herkese yapılan işlem yapılmasın? Kimsenin kafasına göre suni sancı verdiğini düşünmüyorum. Bir doğumda ne yapılması gerekiyorsa size o yapılmış bence sayıp döktüğünüz işlemlerin hepsi doğumda olan standart işlemler. Tekrar yazayım üslup yanlış olabilir ama işlemlerde hata yok. Neticede sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınız, doğum ekibinin görevi de bunu sağlamak

Suni sancılı ama epiduralli mis gibi bi doğum yaptım. Bunu gebeler için yazıyorum çünkü okuyup korkabilirler. Herkesin doğum hikayesi farklıdır. Maalesef sizinki kötü olmuş. Umarım atlatırsınız

Manevranın ismi kristaller çok tercih edilmiyor. Devlette Kadındoğum hastanelerine çok fazla sayıda doğum için geliyor.Aslında kadınlar daha önce doğum yaptıysa ve iyi bir aile hekimleri varsa iyi ebeleri varsa evde de doğum yapabilmeli. Doğum öncesi ıkınma, pozisyon egzersizler emzirme her şey iyi öğretilmeli. Hastaneye gidenlere çok mekanik robot gibi yaklaşım var. Eğer siz açılmaya başladıysanız onlar için başka bir sorun yoksa bir an önce doğurtup göndermeye çalışıyorlar. Günde 20 sezeryan yapılan 5 asistan bir uzman olan bir yerde ne yazık ki olan da bu.

Inanin böyle şeyler görmedim araştırdığımda da yoktu. Ebe Tülin bulur hanimefendiye bakar mısınız instagramdan. Doğum ekipleri var keşkesiz doğum diye sık sık paylaşır zaten. Doğum videoları da var ve hiç bir müdahale yok sadece sevgi şefkat var gerektiği yerde müdahale var. Bunun için ben de devleti değil özel hastaneyi seçtim ve doktorumla da konuştum şunu istemiyorum bunu istemiyorum diye tabi senin odan senin tercihin dedi bana anlaştık doğumumu orda yaptım ve benimle anlaşan doktor ilgilenmedi. Ebelere hemşirelere istemiyorum desem de ama şöyle böyle diyerek kabul ettirdiler. Doktorla anlaştıktan sonra diğer insanların bana herkese uyguladıkları işlemlerle gelmemeleri gerekiyordu ben boşuna şartlarımı sunmadım. Doktorumun hemsirelere benim sartlarimi söylemesi onların da gorevlerini yapmaları gerekiyor devlet hastanesine gitmedim adı üstünde. Bana stabil yaklasamazlardi. Kullanildim diyorum parayi verdim bitti doktor yok oldu
Yaşadığım ülkede doğuma önem verilir, doğum bölümlerinde ebeler, hemşireler doktorlar hepsi birbirinden güler yüzlü, sıcakkanlı ve yardımseverdir. Burda sezaryen bir doğum şekli değil cerrahi müdahale olarak görülür, doğum öncesinde çatı kontrolü vs yapılmaz.
3 kez suni sancıyla normal doğum yaptım ve her biri birbirinden apayrıydı. İlk doğumda ölüyorum zannedip kelimeyi şehadet getirmiştim. İkinci doğumda sancılarım daha kötüydü kemiklerimin ayrıldığını hissettim ama biliyordum ki geçecekti daha kontrollüydüm, nefeslerim ıkınmam çok daha başarılıydı. Üçüncü doğumumda epidural yaptırdım gerçekten prenses doğummuş ağrısız sancısız tertemiz bir doğumdu.

Bir kadının birden fazla doğumları bile birbirinden farklıyken başka kadınların doğum deneyimleriyle kıyaslamak çok mantıksız. O yüzden izlediğiniz videoları unutun derim boşuna kıyas sizi daha da mutsuz eder.

Aslında suni sancıyı boşuna almışsınız ama bunun dışında yaşadıklarınız çok normal. Doğum sonrası yaşadıklarınız ise depresyon için başlı başına sebep.

üniversite hastanesinde yaptım doğumumu şikayet ettim ama hiçbir etkisi olmadı hala orda çalışıyorlar
Hangi şehirdeydiniz? Ben de doğum yaptığım sıralarda duymuştum, plesanta ayrılması oldu bende, aynı zamanlarda bu durumda olan birisi üni Hastanesi'nde doktor gelmediği için bebeğini kaybetmiş sezeryana almamislar doğru mu bilmiyorum ama,ben acil sezeryana alındım özelde. Üni hastanesinin yenidoğan yoğun bakımi tecrübe ettik biz de maalesef oradaki bazı hemşireler vicdansız

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün . Benim oğlumun boynunda kordon vardı 2 gün boyunca 4 cm açılma ile sokakta gezdim sonra doktor artık seni böyle geziremem bebek mikrop kapar diye suni sancı verdi yatış yaptı . 09:00 da yatışım yapıldı 19:30 da doğum yaptım . Boynunda kordon olan bebek kendini aşağı itmekte zorlandığı için doğum zor oluyor . 6 cm de doktor suyumu patlattı büyük bir pilates topunun üzerinde 9, cm e kadar zıpladım ama hiç durmadım . Lavman yapıldı su patlatmak lavman karna bakmak hepsi normal şeyler. Doğum anında masada ıkınmadığınız için karnınıza basmışlar basmasa bebek kanalda sıkışıp nefessiz kalacaktı öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki yanlış bir şey yapılmış gibi ifadeniz . Her önüne gelen muayene etmemiştir o an nöbetçi ebeler var beni 2 kişi muayene etmişti birde doktor 3 kişi hepsi normal uygulama sorun yok ki . Ağrı eşiğiniz düşükmüş zannediyorum ki herkesinki aynı olmuyor maalesef ki . Doğuma yakın artık tuvaletimi ( idrar ) yapamadığım için bebeğe yer açılmıyordu doktor sonda takmıştı zaten ağrı ile hissetmedim bile . Kesi atma işi iyiki doktorunuz atmış eğer atmasa biçimsiz yırtılacaktınız sonrası daha fena cinsel açıdan bile etkilenecektiniz . Bana da doktor iğnesiz attı ama tutup canlı kanlı kesti diye asla düşünmedim . Doğum anımda bebek inmedi ebe karnıma bastı kadının kollarını sıkmışım morardı. Benimde parmaklarım morardı . Doğumdan sonra tuvalette bayıldım ama geçti bakın içselleştirmedim durup düşünmedim bebeğimle ilgilendim sağlıklı vitaminli beslendim . Kırmak istemiyorum ama sizi doğum konusunda bilinçsiz gördüm o yüzden böyle olmuşsunuz . Keşke gebe okuluna gitseydiniz okusaydınız biraz o zaman böyle olmazdı . Sezeryan olsanız sonrası zordu yani netice de doğum zor zaten yapacak bir şey yok ki . Siz biraz psikolojik destek alın yoksa devamı maalesef ki lohusa depresyonu gibime geldi .
Bende 1. Bebeğimi Erken doğumla kaybettm 4 saat sancı çektim Tabii ki de Suni sancı da verdiler 4. Saat sonunda doğdu ve götürdüler. O benim için çok büyük bir travmaydı ama atlattım şimdi hamileyim tekrar ve anılarımı pozitife çevirmek için normal doğum yapmak istiyorum. Tüm yorumları okudum ve aşırı korktum ta ki sizin yoruma denk gelene kadar sizin yorum beni biraz yüreklendirdi ve korkumu azalttı Sanırım ben de son aylarında gebe Okuluna gidip tüm ıkınma tekliklerini öğreneceğim bilinçli bir şekilde normal doğum yapmak istiyorum. Siz de kötü şeyler yaşamışsınız Sonuçta normal doğum çok da kolay bir şey değil ama bu duruma bakış açınız beni yüreklendirdi Umarım hep böyle pozitif yorumlar görürüz

Keşke bana da destek olan insanlar yanımda olabilseydi. Kucağıma vermediler bile çocuğumu belki de ondan bir senedir anne olduğumu hissetmiyorum. Emzirmek için zorla getiriyorlardı yanıma hatta mama bile aldılar çocuk doymuyor bahanesiyle sütümü tamamen kesip kendileri ilgileneceklerdi ama asla izin vermedim. Doğduğundan itibaren 14 gün boyunca yatağa yatırmadilar çocuğu rahat rahat uyusun. Hep kucaklarindaydi iki büklüm. Bir gün değil iki gün değil canimdan can gidiyordu. En sonunda evi terketmistim. Geri geldim tabi salak gibi. Burda da kocam olacak adam sağolsun onların izinden gitti hep. Doğana kadar ben birtaneydim. Doğduktan sonra ailesine bıraktı çocuğumu resmen. Gece ben uyurken yanımdan almaya kalkacak kadar hadsizleştiler. Bunları her gün düşün düşün kafayı yiyorum zaten. Belki de çabuk toparlanacaktim bunlar yüzünden hala toparlanamadim. Neyse çok konuştum ben sakinleşeyim en iyisi
Canım senin doğumda yaşadıkların değil şu an yazdıkların seni mahvetmiş. Allah'ta onları mahfetsn bin beter etsin inşallah

Ben doğumumu asla unutamam. Bir gün önceden sancı çekmeye başladım evde sabaha kadar uyuyamadım kasılmalar oluyordu ama adet sancısı gibi, çok şiddetli değil. Yalancı sancidir dedim tahmin etmedim doğum yapacağımı.

Nişan geldi ben de acaba nişan mı yoksa kan mı kötü birsey olabilir diye hastaneye gittim özele. Direkt yatisimi yaptılar 3 cm aciklik var dediler. Çatı muayenesi filan yapmadılar hiç. Yatışimi yaptılar. Ben nasıl mutluyum ama doğum o kadar kolay ki Güle oynaya bebeğim doğacak sonunda kavusucam diye girdim odaya.
Lavman yaptılar. Sonra suni sancı için geldiler ben de istemiyorum dedim. Hemşire ikna etti böyle günlerce sancı cekersin gel bir kaç saatte doğur dediler ben de kabul ettim ama hiç niyetim yoktu. Keşke dinlemeseydim. Taktilar. Yaklaşık yarım saat içinde bana bir sancılar girmeye başladı. Zaten çok zayıfım yaşım küçük diye basaramam kafasıyla girmiştim ama çocuk benim kararimi bekler mi geldi işte.

Gelen muayene ediyor giden muayene ediyor alttan insan rahatsız oluyor ama inanır misiniz o kadar büyük bir sancı vardı ki hiç birşey hissetmiyordum.
Idrarı bosalttilar bebeğin gelişini engellemesin diye ben böyle birşeyin yapıldığını bilmiyordum kimse de anlatmadı bana psikolojim bozulmuştu. Idrar deliğine cubuk gibi birsey sokuyorlar. Hala ne olduğunu bilmiyorum araştırmak bile istemiyorum.Üstümde önlük altımda yetişkin bezi kurbanlık koyun gibiyim. Bi odama bi dogumhaneye muayene için.

Ben zannediyorum bebek suyla birlikte gelecek. Doktorum baktı sonra o da cubuk gibi birsey soktu benim suyu patlattı mı. Ben kızdım ona neden bana sormadan yapıyorsun diye. Bebek daha hızlı gelirmiş. Ama insan bi bilgilendirir zaten sancı yüzünden şok geçiriyordum. Sanci 30 saniye sürüyor. 50 saniye nefes alabiliyordum. Dakika bile değil dinlenme sürem. Ve 7 saat sürdü. Her bir dakikası benim için ölüm gibiydi kendimden geçmiştim gözlerim kayiyordu artık. Sezaryene alın diye yalvardim ama bebek geliyor az kaldı diye diye almadılar.
En son dogumhaneye indim doktor geldi. Ikın diyor gözüm öyle korktu ki o sancidan ikinmaya cesaretim yok canım aciyacak diye daha fazlasını kaldiramazdim. Meğer hissetmiyormuşsun zaten bebeğin çıktığını. Sancı gelince Ikın dedi geliyordu yapamiyordum en sonunda ebeler bastırdı tepeden karnima allah nefessiz kaldım. Nefes alınca bebek geri kaciyormus. Ben de zannediyordum bebegi ittiriyorlar nerden bileyim nefesimin kesilecegini gozlerim portledi resmen nefessiz kalmaktan beynim patlayacak gibi oldu. Gözlerim karardı cekildiler derin nefes aldim ve en son dediğim nolur beni kurtarın oldu. Hayatimin en guzel gununde kabus
yaşadım.
Sonra doktor iğne yapmış vajinaya kesmek için. Igneyi hissetmedim bile zannettim beni canlı canlı kesti. Kesmesiyle bir daha bastırdılar tepeden dedim meltem tamam sonun geldi. Derken Kızım doğdu.
Ben kaç ay heyecanla beklediğim Bebeğimi görünce korkudan tir tir titredim bana bu acıyı çektiren bu muydu diye. Lütfen yargılamayın kafayı yedim desem yeridir. Eminim sezaryen de çok zordur ama en azından insan kendi yavrusundan da Korkmaz yani. Öyle bir aciydi ki asla unutamam. Biraz unutmuş olabilirim şiddetini ama hatırlıyorum beni o hale soktuysa herkesi de sokmuştur.

Doğum sonrası çok hızlı toparlandım ama dedigim gibi psikolojim bozuldu o olayda ve Karnımı da inik gördükçe çok ağladım Bebeğimi benden aldılar diye. Sanki yanimdaki bebek başkasının bebeği de alıp gidecekler ben de uykuma kaldığım yerden devam edecekmisim gibi geliyordu. Çok zor oldu alışmam. Evde cekseydim sancıyı daha kolay geçerdi eminim. Son raddede o suni yi almış olsaydım bu kadar kötü olmayacaktim. Kendimi çok geç anne gibi hissetmeye başladım. Hamileyken resmen anne olmuştum. Doğumdan sonra bütün hayallerim suya düştü.
Kime sorsam kendini anne gibi hissediyor musun diye tabi ki öyle saçmalık mi olur diye tepki aldım kimseye anlatamadım ben çok abartiyorum Candan can çıkıyor tabi zor olacak diyorum ama yok bir yandan da unutamiyorum. Allahtan zamanla geçti ama ben o kafada kalsaydım belki hiç atlatamayacaktim. Kendi kendime toparlanmaya çalıştım kendimi dibe suruklemeyi sevmem. Aslinda hala aklima geldikce kotu oluyorum. Kızımın kardeşi olsun çok isterdim ama sanırım tek çocuk olarak kalacak. Ikinci üçüncü çocuğu yapabilenleri cesaretinden öpesim geliyor. Buraya yazmayı düşünmüyordum ama çok baktım benim gibi birsey yaşayan var mı diye de bulamadım yazmak istedim.
Benim gibi doğumdan korkan ve kendini toparlayamayan oldu mu? Kendinizi nasıl toparladiniz ne kadar sürdü toparlanma süreciniz? Paylaşırsanız çok sevinirim❤
Gecmis olsun ama sanki doğumdan bir gun önce hamile oldugunuzu oğrenmiş gibisiniz normal dogumu hic mi arastirmadınız suni sanci kesiye bile saşırmışsınız. Dogumda hanginihtimal de ne secenek sunarlar onceden dusunmeliydiniz. Garip geldi bana

Hangi şehirdeydiniz? Ben de doğum yaptığım sıralarda duymuştum, plesanta ayrılması oldu bende, aynı zamanlarda bu durumda olan birisi üni Hastanesi'nde doktor gelmediği için bebeğini kaybetmiş sezeryana almamislar doğru mu bilmiyorum ama,ben acil sezeryana alındım özelde. Üni hastanesinin yenidoğan yoğun bakımi tecrübe ettik biz de maalesef oradaki bazı hemşireler vicdansız
sivas üniversitesi. cidden dediğiniz gibi çok vicdansız insanlar siz ne duydunuz size ne yaptılar :KK43:

Bende 1. Bebeğimi Erken doğumla kaybettm 4 saat sancı çektim Tabii ki de Suni sancı da verdiler 4. Saat sonunda doğdu ve götürdüler. O benim için çok büyük bir travmaydı ama atlattım şimdi hamileyim tekrar ve anılarımı pozitife çevirmek için normal doğum yapmak istiyorum. Tüm yorumları okudum ve aşırı korktum ta ki sizin yoruma denk gelene kadar sizin yorum beni biraz yüreklendirdi ve korkumu azalttı Sanırım ben de son aylarında gebe Okuluna gidip tüm ıkınma tekliklerini öğreneceğim bilinçli bir şekilde normal doğum yapmak istiyorum. Siz de kötü şeyler yaşamışsınız Sonuçta normal doğum çok da kolay bir şey değil ama bu duruma bakış açınız beni yüreklendirdi Umarım hep böyle pozitif yorumlar görürüz
Hiç korkma bak korkacak hiç bir şey yok 😍

sivas üniversitesi. cidden dediğiniz gibi çok vicdansız insanlar siz ne duydunuz size ne yaptılar :KK43:
Çok geçmiş olsun... biz bebeğim yenidoganken kaldık ordaki bebekler gittiğimde hep ağlardı bazi hemşireler bakmaz sohbet ederdi kötü günlerdi... çok iyi olan da var çok kötü vicdansız kaba olan da var Allah kimseyi düşürmesin yoğun bakima

Kesin topa tutulurum biliyorum ama doğru doktoru ve hastaneyi bulduğunu düşündüğü anda her kadın sezeryan olmalı bence.
2 gün oturup kalkarken acı çekicem diye 12-13 saat sancı çekmek bana hiç mantıklı gelmiyor.
2 sezeryan oldum. 2sinde de 4. Gün itibariyle normal hayatıma tam anlamıyla dönmüştüm.
Her işimi kendim yaptım, kimseye mahçup olmadım triplerini de anlamıyorum. Ne güzel işte biraz hizmet ettirin kendinize, şımartın kendinizi.

Neden epidural almadınız diye sorabilir miyim 😢
İki doğum yaptım, ikisi de normal ve epiduralli.
Hiç acı sancı çektim diyemem, çok rahat doğum yaptım.
Bir gün ikinci düşünürseniz içinizi ferah tutun diye söylüyorum bunları.
Benim sadece doğumlardan sonra dikiş acim olmuştu, oturup kalkmak da zorlanıyordum.
O da belli süre sonra geçiyor zaten.
Şuan için bebeğinizi sağlıkla büyütün, aranızdaki bağı güçlendirin, en büyük dileğimiz bu olur.
Kötü anilari düşünmemeye çalışın, çok şükür ki bebeğiniz sağ salim kucağınızda ❤️

İlk doğumum aynı anlattığınız gibi oldu.
Üniversite hastenesinde doğum yaptım. Ebeler gelip gidiyor kendi aralarında konuşuyorlar bir şeyler yapıyorlar ama hiç açıklama yok bilgilendirme yok şunu şu sebeple yapıyoruz demek yok.
Mahremiyet sıfır zaten. Gelip açıklık kontrolü yapıyorlar sonra öylece bırakıp gidiyorlar, bezimi kendim kapatıp toparlanmaya çalışıyordum.
13 saat sancı çektim, artık baygınlık geçiriyordum, ıkınma hissi hiç gelmedi zaten.
Üç kez idrarımı boşalttılar, bana göre aşırı can yakıcı bir durumdu. Doktor uzun çubukla suyumu açtı yine aynı acıyı yaşadım.
Ebe hiçbir şey söylemeden pat diye karnıma çöktü nolduğumu anlamadım can havliyle ebeye vurdum o da bana bağırdı “ne vuruyorsun be ben çok mu meraklıyım seni burda bu kokular içinde doğurtmaya” dedi.
Lavman yapılmadığı için ıkınırken tuvaletimi yapmışım, doğum sürecinde olabilecek bir şey aslında..
baktılar ben hala doğuramıyorum bu kez bir doktor bir ebe ikisi birlikte bastırdılar karnıma.
Hep söylerim, ben doğurmadım, zorla doğurtuldum.
Doğumdan sonra da resmen canlı canlı bir saat diktiler, ben bağırdıkça da abartma ne bağırıyorsun dediler. Popoma kadar dikişim vardı, ebe Doğumdan iki saat sonra geldi, tamam artık abartma normal insanlar gibi davranabilirisn dedi 😕
Doğumum aklıma geldikçe ağlıyordum, bir daha asla doğurmam dedim.

Ama 15 ay sonra kendi isteğimle hamile kaldım 🙈 ikinci doğumum şehir hastanesinde oldu, çok güzeldi. Her şeyi fakrında olarak yaşadım, daha bilinçliydim. Her anın keyfini çıkardım.
12 saat sürdü ama ilki gibi sarsmadı, öyle kaba muamele de görmedim.
Çok keyifli bir doğum oldu.

Korkmayın siz de unutacaksınız hepsini. Hikayenizde şaşırdığım tek nokta özel hastanenin böyle olması. Evet yapılan işlemler normal ama en azından şimdi bunu yapıyoruz şu sebeple şunu yapacağız vs demeleri iyi hissettirirdi size.
Aynen benim de bezimi açık birakiyorlardi ve cok sık muayene ediyorlardı her defasında da geri kapatmiyorlardi. Sonda filan da takmadilar bana. Çubuk sokup durdular. Zaten uzun çubuğu sokacagini görmem beni korkuttu. Rahatsız oldum ama engel olmadım sordum bu ne diye. Idrarini bosalticam dedi. Ben kendim yapabilirim dedim yapıyordum da zaten. Sen yaptığını zannetsen de tamamen bosaltamazsin dedi
Tamam dedim epey bi ileri soktu sonra çıkarttı. Hissetmedim birsey ama bilmemek kötü birseymis. Gerçi öğrendim kadın söyledi sorunca ama onu yaşamak bile insanı rahatsız ediyor. Aklımdan çıkmadı o işlem. Neyse ki acemi birisi değildi. Lavman yapılırken stajyere yapmasını söylediler. Ben de asla stajyerlere karşı değilim kendim de stajyerlik yaptım terslenmenin nasıl kötü olduğunu bilirim. Stajyer kız getirdi şırıngayı anala sokmaya çalıştı ama ortaya bastırıyor. Ucu da biraz dikenli gibi plastigin parçası sivri batiyordu. Bastirdikca bastiriyor dedim orası değil daha aşağıda. Tersledi beni neresi olduğunu görüyorum ben zaten dedi. Bir daha bastırdı bu sefer daha sert. Terslemek istemedim tuttum elini götürdüm oraya al dedim buraya sokacaksin. Soktu yaptı gitti. Aşırı ters muamele gördüm ya dedim ki stajyer bile bunu yapıyorsa diğerlerinden ne beklemeliyim ki. Bu stajyer bana damar yolu açmak istedi ve beceremedi kanım yerlere fışkırdı Üstüm kan oldu çıkarıp pamuğu koyamadi panik yaptı o an suni sancı verilmediği için rahattım ve güldüm sakin ol birsey olmadı panik yapma dedim. Buna bile birsey demedim lavmanı yanlış yaptı birsey demedim suni sancı yokken açıklığı kontrol etmek istedi iki saat kurcalayip durdu birsey demedim. O suni sancı beni mahvetti şoka soktu. Işte tam bu noktada bana sert davranilmasini kabullenemedim nazik davransalardi olmezlerdi ve durduk yere insanları elden çıkarmak için suni sancı vermelerini doğru bulmadim. Özel hastaneye gittim özellikle gördüğüm muameleye bak

Ben ilk doğumda acemilikten hastahanede 2gun sancı çektim aç susuz sefil perişan bir haldeydim. Sancı var açılma yoktu. Aynı şekil bende ıkınamadığım için kestiler ve o kesiği hissettim aklım gitti ve bende doğumdan sonra bebeğimle pek ilgilenemedim psikolojim bozulmuştu. 2. Doğumda daha tecrübeliyim sancımı evde çektim dayanılmaz olunca hastahaneye gittim 3saattr doğum oldu oda ebeler yüzünden travmatik oldu biraz. Ve asla ama asla çocuk düşünmüyodum birdaha ki sürpriz bir şekilde hamile kaldım öğrendiğimde ilk düşündüğüm şey "ben bu bebeği içimden nasıl çıkarcam?" Hamilelik süresi boyunca hep bunu düşündüm. Ama Rabbime şükürler olsun çok güzel bir doğumum oldu diğer doğumlarım unutturdu. Son 1saat çok zordu ondada çok güzel ikindim. Sancımı evde çektim sıcak suya oturdum hurma yedim hastahaneye gittiğimde 5santim açılmam vardı ama dayana biliyodum. 8santime kadar çok güzel kontrol edebildim. Doğru nefes alıp verme ve ıkınma ile Rahat bir doğum geçirdim. Tabi Rabbimin yardımıyla.
Keşke ben de evde durabilseydim ama dedim ki doktorlarin gözetimi altında olursam direk müdahale ederler. Özel de olduğu için rahat olabilecegimi düşündüm. Sıcak suyun altında açılmam da vardı çok rahat doğum yaparım dedim. Beni elden çıkarmak için suni sancıyı kusursuzmuş gibi anlattılar böyle bir hainliği isteyecek olsam zaten o kadar para dökmez devlete giderdim. Gördüğüm muamele de cabası

Kesin topa tutulurum biliyorum ama doğru doktoru ve hastaneyi bulduğunu düşündüğü anda her kadın sezeryan olmalı bence.
2 gün oturup kalkarken acı çekicem diye 12-13 saat sancı çekmek bana hiç mantıklı gelmiyor.
2 sezeryan oldum. 2sinde de 4. Gün itibariyle normal hayatıma tam anlamıyla dönmüştüm.
Her işimi kendim yaptım, kimseye mahçup olmadım triplerini de anlamıyorum. Ne güzel işte biraz hizmet ettirin kendinize, şımartın kendinizi.
Bebeğin geleceğini hissettirmesi ufak sancılar cektirmesi ve sonrasında doğumun sezaryen olmasında bence de sakinca yok çünkü bebekte zaten hazır olmuş oluyor. Durduk yere sezaryen olmasını istemem ama ben de sancilarin gelmesiyle yine sezaryen fikrinden vazgeçmedim. Doğumum başladı diye illa normal olsun diye diretmeleri de çok saçma boşuna mi özele gittim şaka gibi

Neden epidural almadınız diye sorabilir miyim 😢
İki doğum yaptım, ikisi de normal ve epiduralli.
Hiç acı sancı çektim diyemem, çok rahat doğum yaptım.
Bir gün ikinci düşünürseniz içinizi ferah tutun diye söylüyorum bunları.
Benim sadece doğumlardan sonra dikiş acim olmuştu, oturup kalkmak da zorlanıyordum.
O da belli süre sonra geçiyor zaten.
Şuan için bebeğinizi sağlıkla büyütün, aranızdaki bağı güçlendirin, en büyük dileğimiz bu olur.
Kötü anilari düşünmemeye çalışın, çok şükür ki bebeğiniz sağ salim kucağınızda ❤️
Allahıma binlerce kez şükürler olsun zaten onu çok seviyorum pişman da değilim sadece ilk zamanlar çok kötü oldum yabanciladim. Şimdi de beni üzen nokta o kadar sevmeme rağmen herkeste gördüğüm anneliği kendimde görememem ne yazık ki

X