Doğum sonrası hasta oldum.

Hayır koyulmuş bir teşhis astımdan başka yok. İlerleyen günlerdi genel alerji testi yapılacak belki ozaman daha netleşir. Kendimde gözlemlediğim açken bayılacak gibi olmam elim ayağım titriyor beynim duruyor ağzım kuruyor ve çarpıntı yapıyordu halbuki sakin olduğum anlarda bile, o yüzden yanımda hep su ve şekerli birşeyler koymaya özen gösteriyorum. Şekerim normal belki insülin direnci zayıflıyor hamileyken ondan kaynaklıdır. Size de açken veya yemekten sonra mı oluyor? Öncelikle travma anı bende alerjiydi ve her gün iyi olduğum gün sayısı çok az, vücudumdaki her bir farklılıkta aynı korku ve kaygı geliyordu kapalı alanda uzun süre duramadım insanlar yabancılaşmaya başladı. Bunlar psikolojik belirtileri. İlk zamanlar uyuşmalarım oluyordu Evet psikolojik etkileri var ama sadece psikolojik değil.

Benim aç veya tok farketmiyor, sadece tok olsam bile açlık hissim geçmiyor, sanki bacak kemiklerimi sıkıyorlar gibi oluyorum, 1-2 saat sonra geçiyor. Ben homeopati alternatif tıp tedavisi görmeye başladım 1 ay oldu ama bir sonuç alamadım henüz.

Tamam ama bunlar travma sonrası duygu, durum bozukluğu. Beyin artık kontrolü yitiyor ve beden fe kendini böyle hissediyor. Ağır psikolojik belirtiler bunlar hem de. Tedavi olunması gerek çünkü ilerledikçe dahs kötü oluyor. Çocuklar da var sizin. Eşiniz birlikteyseniz ilgilenecek artık onlarla siz kendinizi düzelteceksiniz.

Eğer herşey normalse panik atak ve hastalık hastalığı bazen birlikte görülebiliyor doğumda bazen bilinçaltı tepki veriyor bedenden çıkıyor benimde doğumdan sonra bağışıklığım çöktü ama tüm tahlillerim temizdi 6 ay ayağa kalkamadım sürekli covid gibiydim.İnsan bazen inanamıyor psikolojik bir durumun bu kadar net fiziksel tepkilere sebep olabileceğine.Profesyonel destek almanızı öneririm ben çok faydasını gördüm

İlaçlı tedavi mi gördünüz yoksa psikoterapi mi aldınız? Ben de haftanın 3-4 gün covid gibiyim.

Merhaba bende aynı bu yaşadıklarınızı yaşıyorum iyileştinizmi

İlaçlı tedavi mi gördünüz yoksa psikoterapi mi aldınız? Ben de haftanın 3-4 gün covid gibiyim.
Anlattiginiza benzer belirtileri bir arkadaşım yaşadı.. panik atak malesef çok kötü birşey olduğunu söylüyor. Psikiyatri ye gittinizmi gitmediyseniz gorunmenizde fayda var

Evet maalesef bir bunalıma girdim psikolojik etkilerinin farkındayım. Ama vitaminlerim doğum yaptığımdan beri hep düşüktü. Bide spinal anestezinin yan etkilerinde yaşadım. Gece eşim yatağımdan kaldırdı nefes alamıyorum diye. Yani sadece psikolojik değildi herşey üste üste gelince psikolojide maalesef bozuluyor.

Anlattiginiza benzer belirtileri bir arkadaşım yaşadı.. panik atak malesef çok kötü birşey olduğunu söylüyor. Psikiyatri ye gittinizmi gitmediyseniz gorunmenizde fayda var
Ben de panik atak yok, sizin arkadaşınız nasıl şeyler yaşadı? Benim hala bedenim düzelmiş değil maalesef

Ben de panik atak yok, sizin arkadaşınız nasıl şeyler yaşadı? Benim hala bedenim düzelmiş değil maalesef
Halsizlik, mide bulantisi baş dönmesi bir anda titreme bacak titremesi ozellkle iştahsızlık bayılacak gibi oluyor oda sanırım bide el ayak boşalması olur ya öyle sanırım ilaç kullansada tam geçmiyor arada alıyor onu panik atak

Merhaba çok geçmiş olsun. Nasıl geçti o süreç acaba bebeğinizle beraber? Ben de bugün öğrendim çamur ve taş varmış. Doğumdan sonra ameliyat denildi. 34. Haftadayim bebegimle nasıl gecer o süreç merak ediyorum acaba birkaç ay beklemeyi denesem bebeğim büyüse mi yoksa hemen doğumdan sonra 40 günden sonra gidip olsam mi emzirmek de istiyorum bebeğimi. Emzirmeyle nasıl oluyor ne yapabilirim. Başından geçenler anlar ancak bu endişeyi bana bakabilecek bir tek kayınvalidem var ona da çok yük oluyorum mahcup oluyorum. kendi başıma ve eşimle atlatabilir miyim ameliyat sonrası süreci? Eşim yanımda dursa izin alıp. Ne önerirsiniz? sizce mümkün mü? Benim şuan ağrılarım çok kötü değil ama her an kötüye gidebilir deniliyor.

Son düzenleme:
Merhaba, nasıl şeyler yaşadınız anlatabilir misiniz?
Bende 9.subat.2024 ameliyat oldum hersey gayet iyidi ameliyat dan 9 gün sonra tansiyon yükselmesiyle acile gittim...dil alti serum vs vs...tam da o günden beri nefes darlığı beynimde yüzümde kolumda bacaklarımda karıncalanmalar sırt ağrısı bel ağrısı iştahsızlık....hani bide iman tahtası olan yer böyle nasıl desem ordan boğazıma doğru bayılma hissi beni benden alıyor du...tabi bunları yaşarken gittiğim doktorlar
Dahiliye,kardiyoloji,nöroloji,kadın doğum,göğüs hastalıkları,
Tam kan tahlilleri.
Göğüs tomografi film
Bel boyun emar..sonuc boyun düzleşmesi
Beyin emar..ve eeg çekildi
Yani boyun düzleşmesi haricinde hiç bisey çıkmadı....bu arada pisikolojik ye gittim lustral verdi yarım ama bana yan etki yaptı kullanmadım
Aslında bende pisikolojik olduğunu pek kabul etmiyorum...ilk günkü gibi değilim biraz daha düzeldim gibi tam geçmiş değil
Mutsuzluk yorgunluk ve arada bi böyle beynim boş gibi şeyler yaşıyorum halen.herseyin başı gerçekten sağlık rabbim hasta olupta şifa bekleyen herkese ya Şafi ismi ile şifa versin inşallah...

Son zamanlarda o kadar çok duyar oldum ki bu tür şeyleri. Resmen kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Doğum sonrası anksiyete diye geçiştirilen şeylerin tamamen verilen ilaçlardan kaynaklı olduğuna adım kadar eminim. O kadar kötü şeyler yaşadım ki dile dökemediğim, bunların hiç biri akla izaha sığmaz. Özellikle yapıldığını, doğum sonrası anksiyeteye bağlanarak kadınların belki de sonraki doğumlarına bile engel olma çabası olarak görüyorum. Resmen ilaçlar betin kimyasını bozuyor. Hayatımda hiç bir şekilde psikolojik rahatsızlığım yahut başka bir hastalığım yokken güle oynaya girdiğim hastaneden kabus dolu günlere geçiş yaptım. Hala düzelemedim tam 7 ay oldu. O göğüsten gelen bayılma hissi benim kendimden geçmeme sebep oluyordu, beynime aşırı tuhaf şeyler oldu bazen hareket mekanizmam kapanıyor ben kıpırdayamaz oluyordum. Hala aşırı vücut ağrıları çekiyorum tüm kaslarım kemiklerim ağrıyor. Bunları doğum sonrası anksiyete diye görmezden gelen doktorlara da diyecek lafım çok. Bunları bize yaşatanlara hakkımı helal etmiyorum, dilerim beterini yaşarlar

Bu arada bana da lustral 50 mg yazdılar, psikiyatriste ben yaşadıklarımın psikolojik olmadığını düşünüyorum düşünmekten de öte biliyorum dedim. Neden geldin o zaman dedi bana, çalacak başka kapım kalmadı dedim, bu süreci aşırı ağır yaşadım. İlacı kullanmadım, emziriyorum diye. Ve 7 aylık şu süreçte çok yavaşta olsa düzeliyorum kendiliğinden, ne veriyorlar bizlere tüm mekanizma alt üst oldu.

Kesinlikle bende sana katılıyorum bende inanmıyorum pisikolojik olduğuna....rabbim sonumuzu hayır eylesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…