Doğum parası? Yardım..

bu nezamandan berı var 2015ten ıtıbaren dogum yapanlar içinmi??
şu devlerin verdıgı 1.çocuk,2.çocuk parası?
ben aralık 2014te dogum yaptım
Benim bebegim 6 aylık sadece 200 TL aldım bahsettikleri ne parası

Canım dedikleri gibi o doğum parası değil emzirme parası. Ne kadar olduğunu bilmiyorum. Kızım 7 aylık oldu ama almadık henüz. Ziraat bankasından ayın 7-14 ü arasında alabiliyorsun. 110 lira falan heralde.
Ben çalışıyorum böyle bi para almadım herkese mi veriliyor

Ben çalışıyorum böyle bi para almadım herkese mi veriliyor
Nasıl haberiniz olmaz doktorunuz size veya siz doktorunuza çalıştığınızı belirtmediniz mi ?
V e bu sürede size rapor yazması bunuda işyerinize vermeniz gerekirdi
Birde ssk 'ya tabiki

Nasıl haberiniz olmaz doktorunuz size veya siz doktorunuza çalıştığınızı belirtmediniz mi ?
Birde ssk 'ya tabiki
Sadece birinci çocuk 300 tl aldım

Birde ssk 'ya tabiki
Raporu verdim ben sgk ya bağlıyım

nekadar karısık ısler yahu:)
ben calısıyorum evet,
dogum ıznınde ziraat bankasına yatan süt parasını aldım 102 tl idi sanırım..
onun dısında ızındeyken sgkdan alınan parayı,ben kurumsal bıyerde calıstıgım için bize işyeri maaş olarak yatırıyor,sonra sgkdan aldıgımmda tekrar işyerine verıyorum onuda aldım ok..
ama bu devletin 1.çocuk için verdıgı 200 tl ne onu anlamadım,bilmiyodum..daha dogrusu böyle bi yasanın çıkacagını duydum ama 2015 sonrası diye düşünmüştüm

Şimdi bu sizin maaşınıza bağlı bir durum
SSK 'DA ASGARİ ÜZRETMİ YATIYORDU
Hoş yatsada bukadar az olmaz ne diye aldınız bunu emzirmede yani analık hakkı bukadar yüksek değil
Bu devletin herkese verdiği para ev hanımları da dahil. Ptt den aldım

Yanlız bu yasa yeni çıktıki bende almadım
Bu arada siz işyerinden aldığınız için aylığınızı toplu paranızı zaten şirketinize vermişsiniz ondada sıkıntı yok

Süt parası ben almadım haberim yok hiç

Siz çalışıyormusunuz ?
Daha önceden vardı bu olay
Şimdiki devlerle alakası yok
Bu yasa Mayıs 2015 ten itibaren uygulanıyor.
Çalışan çalışmayan bütün kadınlar 1.,2. ve 3. çocukta belirli miktarlarda bu parayı alırlar.
Süt parası(emzirme ödeneği) dedikleri şey onuda alırlar.
Çalışan anneler için ise bunların haricinde Doğum öncesi ve doğum sonrası kullanılan yasal izin için SGK ya ödenen prim üzerinden maaş alırlar.Bunun nedeni iş yeriniz doğum öncesi ve sonrasında kullandığınız izin süresince 4 ay boyunca maaşınızı vermeyebilir.Mağduriyetin olmaması içindir.

Bu devletin herkese verdiği para ev hanımları da dahil. Ptt den aldım

Ben böyle bir para hiç duymadım almadımda
2 rapor düzenlendi bana 32 hafta ve doğum yapacağım hafta her iki raporumuda işyeri e ssk 'ya teslim ettim
Raporlu olduğum sürece işyerinden ücret almadım
Emzirme yani analık hakkı ve işyerinde bulunmadığım sürede raporlu olduğum hakları devlet hesabıma yatırdı olay bu

kusura bakmayın ama o para sizin hakkınız değil...
o para karnı burnunda, eli yüzü şiş, ayakkabı ayağına olmadığı için bu soğuklarda terlik giymek zorunda kalan, sabah uykusundan feragat edip, akşamları yemek temizlik yapmak için dinleneceği yerde eve koşturan, işe gidip gelen hamile anneler için. Siz vicdanınıza bunu yediriyorsanız gidip uğraşın bir dayı bulun alın.

Reklamlarda hep çıkıyordu ya devlet birinciye 300 ikinciye 400 üçüncüye 600 tl bu çalışan çalışmayan fark etmeksizin doğum yapan herkese

Enteresan hangi paradan bahsettiniz inanın anlamadım
Şimdi ssk ve emzirme parasını ben her iki çocuğumdada aldım onda okey
Fakat bunun dışında herhangi bir ücret almadım bu ozaman dediğim gibi 2015 mayıs annelerini içeren bir yasa
Benim yavrularım daha önce doğdu yani biri 5 yaşına girecek diğeride 3 yaşına girecek

Süt parası hangi banka veriyor ne kadar

Eğer 3. çocuğunuzu doğurmaya karar verirseniz en yükseği olan 600 TL ödeneği alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…