Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) ama hayır calısan kadınlar doğum parası alıyor devletten dogumdan sonra. 2bin 3bin tl arası toplu para. Arkadaslarım aldılar çünkü. Emzirme de varda bu farklı işte. Onu merak ettim rapor verirlermi diye :/
Yanlisiniz surda birinci cocuga 300 ikinciye dortyuz ucuncuye altiyuzYeni dogum yaptim. Dogum parasi dedigimiz olay calisirken maasimiza tekabul eden tutarin 3te 2 si. Mesela maasim 1200 tl olsa yani aylik 800 lira gibi bir para odeyecek devlet bana. 16 hafta dogum iznin var ve bu surede calismiyorsun yani maasini sana devlet oduyor. Sgk ya onceden dogum belgesi goturuluyormus ama suan sistemden direk dogum yaptigin goruluyor belge istemiyorlar. Sizin zamaninizda belge istedikleri icin almaniz biraz sıkıntılı olabilir a denemizde fayda var.
Ayrica sut parasi aliyoruz 112 tl ziraat bankasindan. Ve ptt ye kacinci dogum olduguna bagli olarak senin adina devlwt yine para yatiriyor. 1.cocuga 200 2. Ye 300 tl gibi. Onuda 1 ay sonra gidip ptt den aldim
Evet benimde 2. Dogumdu 400 tl aldim yanlis olmus pardonYanlisiniz surda birinci cocuga 300 ikinciye dortyuz ucuncuye altiyuz
EstagfirullahEvet benimde 2. Dogumdu 400 tl aldim yanlis olmus pardon
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) ama hayır calısan kadınlar doğum parası alıyor devletten dogumdan sonra. 2bin 3bin tl arası toplu para. Arkadaslarım aldılar çünkü. Emzirme de varda bu farklı işte. Onu merak ettim rapor verirlermi diye :/
Tr de boyle bi uygulama duymadım.. Sizin bahsettiğiniz şey ücretli izin srenizde yani 16 hafta ya tekabl eden maaşın sgk tarafından ödenmesi mi acaba?
evet bizde buna doğum parası deniliyor
Evet benimde 2. Dogumdu 400 tl aldim yanlis olmus pardon
Bu ne parası ben sadece 200 TL aldım birinci çocukCevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) ama hayır calısan kadınlar doğum parası alıyor devletten dogumdan sonra. 2bin 3bin tl arası toplu para. Arkadaslarım aldılar çünkü. Emzirme de varda bu farklı işte. Onu merak ettim rapor verirlermi diye :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?