Uzun zamandır personel işlerini yapmıyorum hatalı olabilirim fakat bu işlemi yapmadan babanızın muhasebecisiyle görüşmeniz gerekiyor. Çünkü babanız açısından sıkıntılı olabilir bu durum. Çünkü sizin geçmişe dönük raporlarla sgkya gitmeniz durumunda sgk babanızın bu raporu hiç bildirmemesinden veya geç bildirmesinden kaynaklı idari para cezası kesebilir. Tam bilmemekle beraber babanızın muhasebecisi eksik gün bildirimide eksik yada hatalı olur. Oradanda kayıp var.
Doğumda alınan raporlar bir aydan uzun olduğu içinde her ay için ayrı bildirim yapılması gerekir. Yapılmayan veya hatalı bu işlemler için ceza, her ay için ayrı ayrı kesilir. Genelde asgari ücretin yarısı , asgari ücret, asgari ücret katları vs. şeklinde olur. Alacağınız paradan daha çok babanızdan para çıkabilir. Babanız size güzellik yapıp sigortalı göstermiş ki çalışmayan kişiyi sigortalı göstermekte bir suçtur ve bu bahsettiğim cezalardan daha ağır yaptırımı vardır . ( bilanço defteri tutanlar asgari ücretin 10 katı, diğerleri 6 katıdır)
Ayrıca böyle bir durumun kanıtlanması durumunda sizin sigortalı olduğunuz süre sayılır mı açıkçası bilmiyorum. Çünkü bu olay sahtecilik olarak değerlendirilmektedir.
Not: Bu bilgilerim güncel değil ama benzer sonuçları vardır diye tahmin ediyorum. Her şekilde babanızın muhasebecisiyle görüşmelisiniz.
Ayrıca hastane 1,5 yıl geriye dönük nasıl rapor çıkartır aklım almıyor.