• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum korkusu

kızzlar ben bu duyguyu hamile oldugumu öğrendiğim gün yaşamaya başladım bunu nasıl çıkaracam diye hamileliğimin tadını cıkaramadım 9 ay uyku uyumadım desem yeridir .4 doktor değiştirdim epidural doğum istiyordum devlet hastanesinde ki doktorum gündüz sancın olursa yapabiliriz ama gece olursa anestezi uzmanı olmaz dedi o doktoru bıraktım bir özel hastaneye gittim ordaki doktor tamam dedi yaparız ucuzduda fiyatı agrısız dogum 150 liraydı sigortada karşılıyordu bir kısmını kafam rahat etti ama doktorum 2 haftada bir istambula gidiyordu onun istanbulda oldugu dönemde doğurururum diye ondanda vazgeçtim o doktor bu doktor derken en son care gittim annemin doktoruna beni sezeryan yap dedim ölecem panik atagım var dogumuma 1 ay kalmış adamın yapacak bir şeyi yoktu mecburen tamam dedi 25 nisanda gün vermişti ben 23 nisanda hafif agrıyla gittim hastaneye ebe kontrol etti 5 cm açılma varmış .aslında herşey yolundaydı sancım yok ve açılmam çoktu doktorum ısrar ediyordu normal yap 3 cm daha açılsa tamam olcak diye .ben kesikten falan değil suni sancıdan korkuyordum nolmal doğumun herşeyini normal yaptırsalar taam ama ben hadi doğuracağım o zaman dediğim anda bana takacaklara suni sancıyı birden inlemeye ağlamaya başlayacagım 2 saat sürecek olan kendi normal sancılarımı 15 dakikaya indirecekler ama bende mahvolacagım çok saçma ya aslında ebeler işin kolayına kaçıyorlar şu suni sancı işi kalksa bu doğumlarda çok güzel olacak .neyse ben sezeryana gittim valla yapamadım o gücü cesareti kendimde bulamadım .spial sezeryan oldum narkoz almaktanda korkuyordum uyursam geri uyanamam diye neyse güzel bir ameliyattı uyanık olunca daha bir güzel oldu muhabbet sohbet cıktı bebeğim

Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Ahmed ŞAHİN

----------------------------------------------------------

$kolay_dogum.jpg

Not 1: Hamile bayanlar, ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.

Not 2: Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.

Dr. Ahmed Müslüm

Son düzenleme:
Ben 5 ay önce doğum yapmış biri olarak cevap verme gereği duydum. Normal doğum yaptım ve epey fazla da dikişim vardı. Ama inanırmısın o sancılar insanı öyle bir bezdiriyor ki o kısmı işin kurtuluş kısmı. Ben mesela beni doğum sehpasına alıyorlardı, bebeğin başı görünüyor diye. O an öyle sevindim ki kurtuluyorum diye hatta hemşire iğneyi hazırlıyordu kesiliceğini anladım ve yaşasın beni kurtarıyorlar dedim. Kesilip doğumu yaptığın an zaten yeniden doğuyorsun..Sadece sonrası baya bi zor geçmişti 2 hafta:50: ayakta duramıyordum, oturamıyordum.

duayı veren arkadaşıma çook teşekkürler ediyorum en çok ihtiyacımız olan şey dua bu duayı ezberlemek istiyorum eminim çok faydalı olacak emeğine sağlık arkadaşım

Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Ahmed ŞAHİN

----------------------------------------------------------

Eki Görüntüle 424467

Not 1: Hamile bayanlar, ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.

Not 2: Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.

Dr. Ahmed Müslüm

Bana da Meryem suresinin hamileyken okunmasının doğumu kolaylaştırdığı söylendi hep bir de 40 yasin okunmuş 40 pirinç tanesini doğuma girinceye kadar ara ara teyzem yedirmşti doğumu kolaylaştırsın diye :)

Annelerimiz 3 4 tane doğurdu korkulacak bişey olsa kimse ikinciyi dogurmazdi tabi daha dogurmadigim için böyle telkin ediyorum kendimi dogurunca gorcez kolaymi zormu

3 düşük yaptım inanılmaz acılar çektim bür sürü doğumhane gördüm bir tanesinde "sancını sev çünkü o sana bebeğini getirecek" yazıyordu...bizde doğum sancısı denir ama ingilizcesi doğum eylemidir...sancıyla özdeşleştirmişiz doğumu ve doğum deyince aklımıza gelen ilk şey sancı...oysa önemli olan sonrası...en fazla 12 13 saat çekilen bişey üstelik tüm bu saatler dayanılmaz değil...nefes egzersizleri araştırın, sancıyı nasıl olumlu hale getirebilirsiniz yollarını öğrenin sancıya değil bebeğinizi dünyaya getirmeye odaklanın...ben en azından öyleyim...inanın onlarca normal doğum videosu izledim...en felaket öyküleri okudum...eltimin doğum anına kadar yenındaydım üstelik suni sancı ile doğurdu ve gariplik bende mi bilmem hiiiiç ama hiç etkilenmedim ben mi garibim ama hala inatla normal doğum yapacağım diyorum...

unutmayın herşey beyinde biter ve dünyada kadınlar kadar dayanıklı yaratık yok emin olun ve o yüzden sanırım doğurma işi dişilerin....ben antremanlıyım sanırım lise dönemimde doğum sancısı gibi adet sancıları yaşadım, düşüklerim oldu az çok ne yaşyacağımı biliyorum....zerre kadar korkum yok kuzumu koklayacağım onu koynumda uyutacağım günü iple çekiyorum.....

Seni cok iyi anlıyorum canım ben de doğumdan cok korkuyordum

Herkes biran önce bebeğine kavuşmak icin sabirsizlanirken ben böyle mutluyum hamileliğim 20 ay sursun yeter ki ben doğurmak zorunda kalmayayım diyordum

Öyle istememe rağmen 1ay erken doğurdum

İlk doğumunu yaşayanlar da hep aynı korku var ama eğer dunyanın en korkunç olayı olsa burada 2. Ye 3. Ye hamile olan bacılarımız var onlar hamile kalirmiydi

Bana n deseler boştu her gece bı dogum videosu izliyordum

Şimdi kendime kızıyorum neden seyrediyordum ki sadece kendimi saçma sapan düşüncelere itiyordum

Allah in izni ile tek nefeste doğurursun insaallah ( bir arkadasıma tek nefeste doğur insaallah demiştim tövbe de dedi :35: bebeğim depresyona mı girsin hazırlanmadan filan demişti)
Hayırlısı ile insaallah kızlar doğurdum cok şükür cok kolay gecti yazacağın günleri de okuyalım insaallah

Son düzenleme:
Seni cok iyi anlıyorum canım ben de doğumdan cok korkuyordum

Herkes biran önce bebeğine kavuşmak icin sabirsizlanirken ben böyle mutluyum hamileliğim 20 ay sursun yeter ki ben doğurmak zorunda kalmayayım diyordum

Öyle istememe rağmen 1ay erken doğurdum

İlk doğumunu yaşayanlar da hep aynı korku var ama eğer dunyanın en korkunç olayı olsa burada 2. Ye 3. Ye hamile olan bacılarımız var onlar hamile kalirmiydi

Bana n deseler boştu her gece bı dogum videosu izliyordum

Şimdi kendime kızıyorum neden seyrediyordum ki sadece kendimi saçma sapan düşüncelere itiyordum

Allah in izni ile tek nefeste doğurursun insaallah ( bir arkadasıma tek nefeste doğur insaallah demiştim tövbe de dedi :35: bebeğim depresyona mı girsin hazırlanmadan filan demişti)
Hayırlısı ile insaallah kızlar doğurdum cok şükür cok kolay gecti yazacağın günleri de okuyalım insaallah

elimde değil canım ya ne güzel dirayetlisin ben hemen etkileniyorum ama herjes bir değil işte senin korktuğun birşeydende belki ben korkmam... ben düşünmemeye çalışıyorum sağa sağlim kucağıma aliyimde geçicek nasılsa demekten başka çare yok...

Kim dirayeti ben mı? Yok canım ben de senin gibiyim epidural dene ister isen

Ben 6 saat dogum sancısı çektim ama Sezeryan oldum çünkü bebeğim tersti

Dogum sancısından öyle cok korkuyordum ki anlatamam ama İnan ki çekilmeyecek bir şey değil sadece tanımadığın bilmediğin bir sanci

Kız kardesim dogum sancıları başlayınca aradı beni 786 besmele okudum onun icin....cok kolay dogum yaptı Mekke cicegi duydun mü hiç bulabilir isen faydası olduğunu defalarca gordum
Elimde olsa sana yollardim insaallah duamdasin

İnsirah süresi oku Rabbim ferahlik versin

Son düzenleme:
Kim dirayeti ben mı? Yok canım ben de senin gibiyim epidural dene ister isen

Ben 6 saat dogum sancısı çektim ama Sezeryan oldum çünkü bebeğim tersti

Dogum sancısından öyle cok korkuyordum ki anlatamam ama İnan ki çekilmeyecek bir şey değil sadece tanımadığın bilmediğin bir sanci

Kız kardesim dogum sancıları başlayınca aradı beni 786 besmele okudum onun icin....cok kolay dogum yaptı Mekke cicegi duydun mü hiç bulabilir isen faydası olduğunu defalarca gordum
Elimde olsa sana yollardim insaallah duamdasin

İnsirah süresi oku Rabbim ferahlik versin

ayy canım yanlışlıklıa senin mesajını alıntı yapmışım ben diğer arkadaşa söylemek istemiştim :1: sezeryanda genel anestezi mi oldun ben genel olucam ama bu seferde narkozdan ya ayılamazsam diye düşünüyorum töbe töbe :17:

Bende cok korkardim hamileyken. Annem derdi ki merak etme sancın başlayınca acıyı falan düşünmüyorsun hemen doğurmak istiyorsun derdi. Ben 2 gun sancı çektim. Sonlara doğru artık öyle sancilanmaya başladım ki esime çabuk hastaneye gidelim ben dayanamıyorum dedim. Hastanede epudral yaptılar ve normal dogum yaptım. 5te girdim odaya 8de doğurdum. Kesmeyi dikmeyi hic hissetmedim. Zaten yorgunluktan birsey hissetmiyorsunuz. Hemen ayağa kalktım zaten. Cok kafana taa
Bence. Çünkü dogum zamanı gelince rahat rahat oturamiyorsun :)))

kızlar bende evlenmeden önce ilk geceden korkuyordum sonra hamile kaldım doğurmaktan korkuyordum kiii... 24 haftalıkken gebeliğim sonlandırıldı inanın bana günü gelmeyen bir bebeği doğurmak o kadar çok zor ki 2 gün sancı çektim alttan ilaç verdiler sonra bebeğimi doğurdum tam acılarım gitti dedim kürtaja aldılar 1 saatte orda uyuşturmadan Allahım kimseye böyle acılar vermesin yani anlayacağınız en kötüsünü yaşadım ama sonuçta bebeğim yanımda yok en büyük acıda bu...o yüzden her kadın doğuruyor sonuçta kimseye bir şey olmuyor.. yanımda bir kadın doğurdu inanırmısın 2 kere bağırdı bir baktım doğurdu bir saat sonra yanıma geldi bana dua ediyor inş kurtulursun tez zamanda diye...diyeceğim hiç bunları düşünmeyin şimdi epiduralle bile normal doğum yapıyorsunuz bir igne acısını duyuyorsunuz tıp ilerledi ama özürlü bebekleri engelleme gibi bir çabaları yok ve bebeğimin alınması folik asite bağlı sizlerden ricam evlenenlere hamileliği düşünenlere herkese folik asit kullanmalarını söyleyin çünkü hamileliği öğrendikten sonra kullanmanın hiç bir faydası yok her insandada olacak diye bir şey yok benim değerlerim düşükmüş iyide beslenemedim diyeceğim bunlar hiç korkmayın aklınıza bile getirmeyin korkuyu sadece bebeğinizi kucağınıza almanın sevincini yaşayın...

kızlar bende evlenmeden önce ilk geceden korkuyordum sonra hamile kaldım doğurmaktan korkuyordum kiii... 24 haftalıkken gebeliğim sonlandırıldı inanın bana günü gelmeyen bir bebeği doğurmak o kadar çok zor ki 2 gün sancı çektim alttan ilaç verdiler sonra bebeğimi doğurdum tam acılarım gitti dedim kürtaja aldılar 1 saatte orda uyuşturmadan Allahım kimseye böyle acılar vermesin yani anlayacağınız en kötüsünü yaşadım ama sonuçta bebeğim yanımda yok en büyük acıda bu...o yüzden her kadın doğuruyor sonuçta kimseye bir şey olmuyor.. yanımda bir kadın doğurdu inanırmısın 2 kere bağırdı bir baktım doğurdu bir saat sonra yanıma geldi bana dua ediyor inş kurtulursun tez zamanda diye...diyeceğim hiç bunları düşünmeyin şimdi epiduralle bile normal doğum yapıyorsunuz bir igne acısını duyuyorsunuz tıp ilerledi ama özürlü bebekleri engelleme gibi bir çabaları yok ve bebeğimin alınması folik asite bağlı sizlerden ricam evlenenlere hamileliği düşünenlere herkese folik asit kullanmalarını söyleyin çünkü hamileliği öğrendikten sonra kullanmanın hiç bir faydası yok her insandada olacak diye bir şey yok benim değerlerim düşükmüş iyide beslenemedim diyeceğim bunlar hiç korkmayın aklınıza bile getirmeyin korkuyu sadece bebeğinizi kucağınıza almanın sevincini yaşayın...

canım o zamana kadar anlayamadılar mı bebeğin özürlü olduğunu 6 ayın bitmiş nerdeyse yaaa :47: çok geçmiş olsun büyük bir şey atlatmışsın Allah ım bir daha yaşatmasın... şimdi bebeğin var mı peki?? yada istiyor musun diyim...

Back