Doğum korkusu

Normal doğum yaptım hemde saatler sürdü sancılarım. Suni sancı verildi vs aslında çok korkutucu gelir çoğu insana. 48 saatten fazla çektim sancıyı :) ama hiç sanım acımadı biliyo musunuz ? Dayanılmayacak bişey değildi bana göre. Doğum zaten sancıyı çektikten zaten 15 dk sürdü. Hastaneden kalmadım 3 4 saat sonra çıktım yürüye yürüye. Eve geldim yemek yaptım :) akşam misafir ağırladım. Ve dikişlerim çok fazlaydı aslında. Bence o mutlulukla bişey anlamıyor insan. Normal doğumun acısı bebek doğana kadar. Sezeryanın sonrasında gibi. İnşallah benim bunda da normal doğum olur 🙏🏻🙏🏻

Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni o_O doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" :KK20: bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Her ikisini de yaşadım. Aksine normal doğum daha kolay günlük hayatına şıp diye dönüyorsun . Sezeryanda ise ameliyatlı olduğundan günlük hayatını 1 ay kadar etkiliyor. İmkan barsa ve doktor riskli görmüyorsa kesinlikle normal doğum. Ve doğum başlayınca uzu in sürmüyor saatlerce. Doğuma kadar sancın oluyor sadece

Normal dogurdum 1 saat sonra amuda kalktim, sezeryan olursan 6 ay yuruyemezsin diyenleri duymayin.
Sezeryan sonrasi cok hizli iyileşenler de gordum. Normal dogum sonrasi aylarca toparlanamayanlar da. Tamamen bebege, size, bunyenize, fiziksel ve ruhsal yapiniza bagli iyilesme sureciniz.
Benim fiziksel sorunum yoktu ama muayene bile olamayacak derecede kendimi kasiyordum. Doktorum, seni normal doğuma zorlarsak cinsel hayatini riskr sokacak kadar travma yasayabilirsin dedi. Ki cok hakliydi. Sezeryan oldum hic pisman değilim.
Bebege hadi bitti cikiyoruz demek istemiyorsaniz, planli sezeryan yapmama hakkiniz var. Su, nişan veya sanci başlarsa o zaman gidersiniz ve sezeryanla dunyaya getirirsiniz. Tamamen sizin karariniz
Hemen iyileşenlerdenim ben .hani normal doğum yapanlar anlatır ya ;hastaneden yürüyerek çıktım,bebeğimin tüm işini yaptım vs .ben de aynen öyleydim hatta 3. Gün avmde kendime süt sağma makinası bakıyordum .4. Gün doktor kontrolüne gayet rahat götürdük .

Normal doğum çok güzel, ama yaşayana sezeryan da güzel, çünkü hayatına giren bir mucize :) yöntem ne olursa olsun video fln izlemeyin lütfen, hayırlı olsun

Bence bebegin dogum sekline anneler karar vermemeli eger normal doguma engel yoksa normal olmali engel varsa sezeryan. Cunku yapamam diye bisey yok her kadin buna gore yaratilmis vucudumuz bu sekilde programlanmis nerden biliyosunuz yapamayacaginzii? Ve bebegin dogum seklinde diretmek illa normal yapicam illa sezeryan yapicam iki sekildede diretenler var bana gore yanlis. Bebegin normal yolla dunyaya gelme hakkini elinden aliyorsunuz eger doktor yapamazsin derse dogum baslamazsa vs ozaman sezeryan dusunulmeli dogal dogum surecini bozuyorsunuz.
ayrica her dogumun zorlugu var sezeryan cokmu kolay sanki garantisi varmi?

Bence bu tamamen sana kalmış birşey. Yapı olarak nasılsın? Acı eşiğin, dayanma gücün nasıl? Epiduralli normal doğum çok çok rahat mesela ama benimki gibi sıkıntı olursa epidulari kesip o sancıyı yaşatıyorlar. Ben 8. saatte koridorda gezerken bir tane kız 25 dakika sonra katılarak ağlıyordu. Sonra sezeryana aldılar onu. Mesela yara izi ve pansumanla aran nasıl? Ben dikiş izi, açık yara izi görünce tansiyonum düşüyor. Beni hiç etkilemez diyorsan sezeryanda sorun yok. Aynı şekilde ay ben yatamam, sıkılırım duramam, her işimi kendim yapmalıyım diyorsan normal doğum. Çünkü hormonların dehşet bir enerji veriyor. Öyle ki doğumdan sonraki ilk hafta uyumuyorsun doğru dürüst. Buna nesting deniyor zaten. Ama canın tatlıysa, insanlar bana baksın, yedirsin içisin, uzanayım ben diyorsan. Tentürdiyot sürerim, pansuman yaparım hiç fark etmez, zaten cildim çabuk iyileşir falan diyorsan o zaman sezeryan olabilirsin bence. Oturup değerlendirmen gereken bir durum bu.

5 ay olacak normal dogum yapali sanci konusunda oldukca rahattim hatta sanci cekerken bir yandan tek basima oturdum mantı döktüm dogumdan sonra yemekhazir olsun diye ve hastaneye sanku kontörle gidiyormusum gibi gittim oysaki bebek yoldaymis aninda doguma aldilar ne oldugunj ne yapacagimi bilemeden 15 dakika da dogrdum tabi biraz sansliydim herkes ayni degil ama emin olun Rabbim o an gercekten size guc de veriyor ve artik normal dogumlar eskiye gore daha kolay buna emin olun dikislerim oldugu icin 10 gun zorlandim ondan sonra hersey normale dondu yani herkes yapabiliyorsa neden sizde yapamayasiniz

Bendede sezeryan korkusu var .İki çocuğumda normal oldu .İlkinde birşey Hatırlamıyom acemiliğine geldi ama İkinci çok yeni 3 ay önce doğurdum ve dibine kadar hissettim her anını..Hatta suni verdilerdi çok çabuk açıldı çocuğun aşağı indiğini hissettim ıkınsam gelecek yani .Hemen çağırdım dr ları çok güzrl bir duyguydu gerçekten çok kolay doğdu ..Tabi 2.5 kg doğdu o da var..Ben orada sezrryanlı hastaya şahit oldum çok kötüydü ya ameliyat resmen ilk gece birşey yemedi serumla beslendi gece dikişleri ağrıdı bağırdı sızladı durdu sürekli gezmeye çalışıyordu .Ama ben doğumdan çıktım hiç doğum yapmamış gibi çok rahattım. Tabi ilk doğumda kesik atıyorlarmış o bak çok ağrıtıyor sonrasında otururken falan çok zor oluyor .Ama ikincide hiç ağrı yoktu kesik atılmıyormuş sanırım kendiliğinden eski kesik açılıyormuş ...

Ben sezeryan candır diyorum:)
Tamam mutlaka zorluklari var dikiş acısı falan , ama normal doğum Allah tarafından acısız gecmiyorki yırtıklar dikişler sancılar zorlamalar sonrasında da mutlaka vajen de acı oluyordur otururken falan ..dikişse oraya da mutlaka dikiş atılıyor ..benim bı arkadasim normal doğum anında kendini düşünmekten kucağına verilen bebeginin sevincini bile yasayamadigini söylüyordu..sezeryan a çok karşıydı ama o anlarda keşke bunlari yasamasaydim yarım anesteziyle seseryanimi olup o anlara rahat rahat sevinip şahit olsaydım diyordu hep.....bende sezeryan olmuş biri olarak her ana şahit oldum bebeğimi yanında giydirdiler seyrettim gülümseyerek karnından çıkarılma anını hissettim ,sesini duydum ağlamasını duydum yüzünü gördüm..hiç bişey eksik değildi , üstelik acisizdim...sonrasına gelince çok abartiyorlar heralde mutlaka karnınız acıyacak en fazla 1 hafta ...ama dogumhanedeki mucizeyi sakin kafayla yaşamak da var ;l

Bende daha bugün bir youtuber in doğum yaptığı vlog izledim o neydi öyle ya ..acı esiginiz düşükse korkuyorsanız sezaryen tercih edin

Gerçi izlediigim videoda epidural normal dogumdu ama kadın kendinden geçti 3 cm de .. böyleleri korkutuyor işte insanı ben 5 cm le hastane koridorlarında geziyordum daha

Her bünye farklı ama bazı micmiclar çok abartıyor :/

Bendede sezeryan korkusu var .İki çocuğumda normal oldu .İlkinde birşey Hatırlamıyom acemiliğine geldi ama İkinci çok yeni 3 ay önce doğurdum ve dibine kadar hissettim her anını..Hatta suni verdilerdi çok çabuk açıldı çocuğun aşağı indiğini hissettim ıkınsam gelecek yani .Hemen çağırdım dr ları çok güzrl bir duyguydu gerçekten çok kolay doğdu ..Tabi 2.5 kg doğdu o da var..Ben orada sezrryanlı hastaya şahit oldum çok kötüydü ya ameliyat resmen ilk gece birşey yemedi serumla beslendi gece dikişleri ağrıdı bağırdı sızladı durdu sürekli gezmeye çalışıyordu .Ama ben doğumdan çıktım hiç doğum yapmamış gibi çok rahattım. Tabi ilk doğumda kesik atıyorlarmış o bak çok ağrıtıyor sonrasında otururken falan çok zor oluyor .Ama ikincide hiç ağrı yoktu kesik atılmıyormuş sanırım kendiliğinden eski kesik açılıyormuş ...
Bu dediğiniz her doğumda böyle olmuyor kesiler

Sağdan kesiliyir sanırım hep benim iki doğumda da kesi sağdan yapıldı ama son dogumda gerek duyulmadi bebek çıkarken sola doğru yırtılma oldu ....

Ebenin yardımına çocuğun kafa yapısına göre değişiyor bu durum

Bende hamileyim az kaldı doğuma ilk gebeliğim çok tedirginim :KK17: hiç.bise bilmediğim için korkuyorum. Sancı nasıl olur bebeğin geldiğini nasıl anlarim
Normalde adet ağrılarım çok olurdu iki.buklum kalırdım ondan daha mi kötüdür doğum sancisi. Çocuk ordan.nasil cikicak düşündükce kafayi yiorum 🙈

Bende hamileyim az kaldı doğuma ilk gebeliğim çok tedirginim :KK17: hiç.bise bilmediğim için korkuyorum. Sancı nasıl olur bebeğin geldiğini nasıl anlarim
Normalde adet ağrılarım çok olurdu iki.buklum kalırdım ondan daha mi kötüdür doğum sancisi. Çocuk ordan.nasil cikicak düşündükce kafayi yiorum 🙈
Normal adet sanciis bende da var onun gibi düşün ama bacağına kramp girer ya doğuma yakın o kramp karnında oluyor bebek kendini dışarıya itiyor çünkü ilk doğumda daha uzun sürmesine rağmen doğum anim çok kolaydı hiç sorunsuz geçti

Videolar izlemeyin konu sahibi gibi dogum yapmış olduğum halde benim bile icim gidiyor yani

İnşallah hayırlı güzel bir doğum olur sizinde 🤗

Bu dediğiniz her doğumda böyle olmuyor kesiler

Sağdan kesiliyir sanırım hep benim iki doğumda da kesi sağdan yapıldı ama son dogumda gerek duyulmadi bebek çıkarken sola doğru yırtılma oldu ....

Ebenin yardımına çocuğun kafa yapısına göre değişiyor bu durum
Hadi ya sevindim o zanan ikincide kesmediklerine çok zor o kesiler ikincide çok rahattım dikiş yok dedi doktor sadece bebeğinin yırttığı yerler var orayı dikecem dedi

Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni o_O doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" :KK20: bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Doğumun kolayı olduğunu sanmıyorum:). Ama aşabileceğiniz zorlukta.İnsan vücudunu buna göre yaratmış Allah.Bence önce normal doğumdan yana kullanın şansınızı. Son haftalarda nefesinizi nasıl kullanabileceğinizi öğrenin,ben doğuma gittiğim gün videolardakini tekrar ederek çok yol kat ettiği m. Bol yürüyüş yapın. Amaboyle baya bol:). Doğumdan 2 gün once 15 km yürümüştüm :). Son gün pilates yaptım, normal-kesisiz bir doğum yaptım. 1 saat geçmedi, ayaktaydim.3 günlükten itibaren disari çıkmaya başladım,kendi işimi görmeye-buna mecburdum-o ayri. Eğer normal doğumu tercih ederseniz vücudunuz kolay toplanır, bebeğinizle daha kolay ilgilenirseniz, ben suni sancinin bile bebeğe stres verdiğini okudum, doğal olandan yana kullanın şansınızı. He bir de önünüze ya bir örnek alın, ya da birşey belirleyin, ben bir belgeselde görmüştüm , yörük kadınları yolda doğurur, kalkar yarım saat sonra yola devam eder, demişti bir yörük kadını orda. Hep onu aklıma getirdim, onlar da yapmış, ben de yapabilirim. Yoluma devam etmem için bu gerekli. Yo...'da ünlü bir kadın dogumcunun nefes videoları var, B... P... Kadının adı. Bence onu takip edin. Doğru nefes sizi normal doğuma götürür

İki doğum yaptım, ikisini de normal doğumla dünyaya getirdim. 10 tane doğursam normal doğum isterim.

Sezeryandan hep korktum ama sonuçta önemli olan sağlık. Sezeryanla ilgili olarak bana itici gelen tek şey sizin dediğiniz olay, planlı olması. Zamanı gelen bir doğumda tabi ki herşey olabilir, normal gibi ilerler sezeryana döner vs. Ama planlı olması, sizde olduğu gibi bende de, hadi bakalım bu kadar yeter artık çıkıyorsun hissiyatı uyandırıyor.

Doğumdan korkan bir insana da normal doğurmuş aylarca oturamamış, sezeryan olmuş 1 ayda toparlayamamış demek de ne bileyim... :KK70:

Ben hicbir anne adayinin normal veya sezeryan dogum videolari izlemesinin gerek ve uygun olmadigini dusunuyorum . Ayrica dogum korkulari da inanin gereksiz bir durum maalesef hepimizde hamile olunca acabalar olusuyor . Hamileligin normal surecindeki son adimi yasicaksiniz . Doktor neyi onerirse saglik durumunuza gore o yontemle dogum yapmak gerek . Inanin normal bir surec yeter ki atoni anne bebek ölümü saglik sorunu gibi seyler yasanmasin bunlar icin dua edin . Sezeryan ameliyat normal dogum sancisi kesisi bunlar endise verecek seyler degil inanin ki . Birakin dogum anini dusunmeyi sadece yasayin umutla bir defa olup bitecek zaten 😊 hepimize saglikli dogumlar saglikli bebekler diliyorum .

Hamile değilim bebeğimde yok ama birgün olursa normal doğum istiyorum, evet kesinlikle çok zor ama bebek doğduğu an herşey normale dönüyor, sezeryan sonuçta ameliyat daha sonra ağrısı sızısı bebeğe bakmakta zor olur gibi geliyor bana hep tabi sağlık sorunu olursa elbette sezeryan olun ama herşey yolundaysa bence normal doğum yapın.

X