kızlar slm..dogum kontrol hapı kullannalara bi sorum olcak.hapı bırakır bırakmaz hamıle kalınabilir mi ve de eger hamıle kalınırsa bebege bir zararı olur mu?
canım kalabilirsin ama kişiye göre değişiyor burda bazı arkadaşlar yazmıştı bayagıdır korunduk korunmayı bıraktık kalamadık diye ayrıca bebege zarar konusunda hani bıraktıktan sonra ilşki yaşamanız mı orasını tam analamdım
kızlar şu 7 gün ara konusu kafama takıldı. aslında bundan önce 1 sene doğum kontrol hapı kullandım. mesela salı son hapı aldıysam haftaya salı geri başladım. herhangi bişey olmadı hamile kalmadım ama salı bitince haftaya salı mı başlamam gerekiyor çarşamba mı? bu şimdi aklımı kurcaladı. doğru kullanmak istiyorum yardım edermisiniz?
bide bir gün erken almışsam yanı salı bitince haftaya çarşamba içmek gerekiyosa sorun olur mu ki? yani ben salı geri başlamışsam koruması azalır mı?
bende ilk başladığım aylarda senin gibi kullanıyordum hapı..yani salı bittiyse haftaya salı yeniden başlıyordum...ama öyle olmayacakmış...7 gün sayıp 8.ci gün hapa başlıyorsun.
benim hapımda salı günü biter ve ben haftaya çarşamba günü başlarım..mesela dün başladım ben yeni kutuya...bende bir kaç ay senin gibi kullandım çok şükür banada bişey olmadı :)
ama ne olur ne olmaz sen yinede 7 gün say 8.ci gün başla yeni kutuya..
benim çok acil bir sorum var.yasmin kullanmaya yeni başladım aldıgım eczane koruma 1 ay sonra baslar dedi,prospektüste 1 haftadan sonra baslar diyor.sanırım garanti olması için ilk kullananlar 1 ay diyorlar peki bu 1aydan kasıt 1.kutunun bitmesimi?ben 1.kutuyu bitirip ara vermeden 2.kutuya geçicem adet görmek istemedigim için,ek korunmayı ne zaman kesmeliyiz?? Bir de hapı bırakmak istersem kullandıgım kutu bitene kadar kullanıpmı bırakmalıyım o konuda hiç bilgim yok?? cevaplarınızı bekliyorum
1-hiç unutmadan içiceğini düşünürsek ilk hapı aldığın an koruma başlar. o söylediğin 1 aydan kasıt ilk kutunun sonuna kadar anlamındadır.
2-koruma oranı teoride %99 dan yüksektir. pratikte unutulan geciken haplarıda varsayınca %97 ye kadar düşebilir.
3-ikinci kutuya ara vermeden geçersen adet olmazsın hapa ilk 7 günlük arayı verdiğinde adet olursun. bu yöntemi defalarca kez kullandım adeti geciktirmek için.
4-hapı bırakmaya karar versen bile kutuyu bitirmeden bırakma. hormonal dengen bozulabilir.
hepsi doktorumun anlattıklarıydı güvenebilirsin canım =)
benim bildiğim doğum kontrol hapı nı içmeyi braktıktan sonra bile 1 ay kadar hala korunuyosun, belki de daha fazla.
Hemen ilaçı bırakınca hamile kalınıcağını zannetmiyorum