Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
zedprex antidepresan kullanıyordum. adetimin 3. günü yasmine başladım ve yasmine başladıktan 1 hafta sora zedprexi bıraktım. ama iki ilacın etken maddeleri arasında bir etkileşim olup olmadığını bilmiyorum ve aklıma takıldı. zedprex yasminin koruyuculuğunu etkiler mi? yardım edin lütfen.

kızlar slm..dogum kontrol hapı kullannalara bi sorum olcak.hapı bırakır bırakmaz hamıle kalınabilir mi ve de eger hamıle kalınırsa bebege bir zararı olur mu?

kızlar slm..dogum kontrol hapı kullannalara bi sorum olcak.hapı bırakır bırakmaz hamıle kalınabilir mi ve de eger hamıle kalınırsa bebege bir zararı olur mu?

canım kalabilirsin ama kişiye göre değişiyor burda bazı arkadaşlar yazmıştı bayagıdır korunduk korunmayı bıraktık kalamadık diye ayrıca bebege zarar konusunda hani bıraktıktan sonra ilşki yaşamanız mı orasını tam analamdım

ben yasmin kullanıyorum 5. kutum bitmek üzere 6 kutu kullancam arada bi mide bulantısı yapıo bende,ve bacaklarımda biraz selülit yaptı ,arada bi baş ağrılarım oluyo ama geçiyo kısa sürede ilk 2 ay cok fazla yediriyordu şimdi ise hiç bişey yemek istemiyorum nerdeyse iştahım kesildi bide adet kanamalarım çok koyu oluyo ben önemsemedim bunları gitmedim doktora tekrar zaten 6 ay kullanmam gerekiyordu sadece

bıraktıktan sonraki ay yani ilk yumurtlama döneminde hamıle kalınır mı?yani bir sonraki adet dönemine dek..:uhm:

kızlar ben doğum kntrol hapımı bırakmak istiyorum ancak hamile kalmaktan korkuyorum bende çok yan etkiler oldu sizce hamile kalmadan nezaman bırakmam doğrusu.bana şu mantıklı geldi bu ay başka yöntemlerlede korunmalıyım doğum kntrol hapını birdahaki ay bırakmalıyım doğrusu nedr blen varmı

Çok iyi açıklamalarda bulunmuşsunuz. Yalnız bir sorum olacak doğum kontrol hapı etkisini ne zaman göstermeye başlıyor? kullandığım günden beri mi? Yani kullanmaya başlandıktan ne zaman sonra içe gelme olur?

Son düzenleme:
benim bildiğim doğum kontrol hapı nı içmeyi braktıktan sonra bile 1 ay kadar hala korunuyosun, belki de daha fazla.
Hemen ilaçı bırakınca hamile kalınıcağını zannetmiyorum

kızlar şu 7 gün ara konusu kafama takıldı. aslında bundan önce 1 sene doğum kontrol hapı kullandım. mesela salı son hapı aldıysam haftaya salı geri başladım. herhangi bişey olmadı hamile kalmadım ama salı bitince haftaya salı mı başlamam gerekiyor çarşamba mı? bu şimdi aklımı kurcaladı. doğru kullanmak istiyorum yardım edermisiniz?

bide bir gün erken almışsam yanı salı bitince haftaya çarşamba içmek gerekiyosa sorun olur mu ki? yani ben salı geri başlamışsam koruması azalır mı?

Son düzenleme:

bende ilk başladığım aylarda senin gibi kullanıyordum hapı..yani salı bittiyse haftaya salı yeniden başlıyordum...ama öyle olmayacakmış...7 gün sayıp 8.ci gün hapa başlıyorsun.
benim hapımda salı günü biter ve ben haftaya çarşamba günü başlarım..mesela dün başladım ben yeni kutuya...bende bir kaç ay senin gibi kullandım çok şükür banada bişey olmadı :)
ama ne olur ne olmaz sen yinede 7 gün say 8.ci gün başla yeni kutuya..

tamam teşekkür ederim :ecrin_bebek:

benim çok acil bir sorum var.yasmin kullanmaya yeni başladım aldıgım eczane koruma 1 ay sonra baslar dedi,prospektüste 1 haftadan sonra baslar diyor.sanırım garanti olması için ilk kullananlar 1 ay diyorlar peki bu 1aydan kasıt 1.kutunun bitmesimi?ben 1.kutuyu bitirip ara vermeden 2.kutuya geçicem adet görmek istemedigim için,ek korunmayı ne zaman kesmeliyiz?? Bir de hapı bırakmak istersem kullandıgım kutu bitene kadar kullanıpmı bırakmalıyım o konuda hiç bilgim yok?? cevaplarınızı bekliyorum

1-hiç unutmadan içiceğini düşünürsek ilk hapı aldığın an koruma başlar. o söylediğin 1 aydan kasıt ilk kutunun sonuna kadar anlamındadır.
2-koruma oranı teoride %99 dan yüksektir. pratikte unutulan geciken haplarıda varsayınca %97 ye kadar düşebilir.
3-ikinci kutuya ara vermeden geçersen adet olmazsın hapa ilk 7 günlük arayı verdiğinde adet olursun. bu yöntemi defalarca kez kullandım adeti geciktirmek için.
4-hapı bırakmaya karar versen bile kutuyu bitirmeden bırakma. hormonal dengen bozulabilir.

hepsi doktorumun anlattıklarıydı güvenebilirsin canım =)

çok çok teşekkür ederimm angelacım :)))
açıkcası cok uzun süre hap kullanmak istemiyorum,3 ay sonra falan bırakmayı düşünüyorum.Bırakmaya karar verirsem atıyorum korunmasız ilişkiye girdim bidaha da hiç hap almasam olurmu?yanı aynı gün hem hapı bıraktım hemde korunmasız ilişkiye girdim,ertesi günü falanda almak lazım mı ilaç?
Adetimi ertelemek için direkt 2.kutuya geçtim bugün,o kutuyuda bitir diyosun yani,ben 1 hafta ilaca devam edip ara vermeyi düşünmüştüm adet için ama kutuyu bitiriyim mi ?(hemen hemen aynı soruları sormuş gibi oldum tekrardan ama hiç kullanmadığım için daha önce en ince ayrıntıya kadar ögrenmek istiyorum nede olsa büyük bi risk var sonunda:))

benim bildiğim doğum kontrol hapı nı içmeyi braktıktan sonra bile 1 ay kadar hala korunuyosun, belki de daha fazla.
Hemen ilaçı bırakınca hamile kalınıcağını zannetmiyorum

böyle bişey yok arkadaşım.ben kutu bitti adet oldum.hemen o ay hamile kaldım.sakın böyle yapıp işi şansa bırakmayın.ben canlı örneğim

Kizlar ya her yere baktim ama tatmin edici bi cevap bulamadim lutfen bilenler cevap versin dogum kontrol hapini ictikten sonra alkol alindiginda hapin etkisini azaltiyormu? ben aksam 9 da iciyordum hapi ginera kullaniyorum gecen sene kullanmistim biraktim bu sene tekrar basladim yine saat 9 da fakat alkol alabilme ihtimalim yuksek oldugu icin aksamustu 6 ya cektim saati ama sonucta alkolle birlesiyor midede aklima takildi bilen varsa ne olur b irseyler yazin.. bi sorum daha var ilacin alinis saatini degistirmek etkiyi bozar mi yani 9 dan 6 ya cektim mesela ama boyle bi iki kere daha degistirsem acaba etkiler mi ? simdiden cok sagolun kizlar <3

kızlar benim sorum dogum kontrolle ilgili değil ama tecrübeli oldugunuzu düşündüğümden buraya yazmak istedim ..
doktorum bana diane 35 ve aldactone 'u böbrek üstü bezi hormon değerim yüksek oldugu ve buna bağlı tüylenme sorunum oldugu için verdi daha sonra , aldactonu kesip diane ya 3 ay daha devam ediceksin dedi kısaca ben 10 ay kadar devam kullandım diane 35 i, yan etki olarak beni rahatsız eden tek şey selülitlerimdeki korkunc artış oldu ama bunun dısında diğer sorunum olan yağlı cilt problemimi tümüyle ortadan kaldırdı bebek gibi bir cildim oldu , o kadar rahattım ki .. yüzüm eskiden vıcık vıcık olurken kupkuru bir cilde kavustum , 1 ay kadar önce ilacı bıraktım ama tekrar sacım ve cildim yağlı formuna döndü (sırf bu yüzden bile bu ilacı kullanmaya devam etmek istiyorum . ama ilacı tekrar alıp kullanmaktan cekiniyorum cünkü uzun süre kullanımında önemli yan etkileri yada dogurganlık üzerinde olumsuz etkisi olurmu bilemedim acıkcası .. sizin fikrinizi almak istedim maximum ne kadar süreyle kullanaılabilir ? yada diane yerine yasmin alıp kullansam nasıl olur ? duyduguma göre yasmin in yan etkileri daha azmış . yardımcı olursanız gercekten sevinirim.
teşekkürler

merhaba arkadaşlar bende microgynon kullandım bu ay ilk defa . şişkinlik iştahım felaket açıldı göğüslerim büyüdü. ama son 4 hapımı almayı unuttum sonra aklıma geldiğindede 4 tana birden almaya korktum. aslında kararsızımda çünkü yasmin ilacını daha çok öneriyorlar acaba onamı başlasam . siz ne önerirsiniz...microgynon kullanan varmı aranızda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…