Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaşlar hap bittikten sonra 1-2 ay ara versem sonra tekrar başlasam bir zararı oluyor mu bilgisi olan var mı acaba

bnde kullaniodm yasmin die istah actigi icin kilo yapti kendisi yapmio tmmda istah actimi olay bitiyor bnde ya birde cinsel isteksizlik cok vardi evliyim.yaa bunun kilo aldrmayani varmi ya kisiden kisiye degisio tmm da uzun yilllar kullanan ama kilo almayan veya baska hapa gecen o daha iyi dedeginiz etkisi cok cok aaz yan etkisi yani az dediginiz varmi adet duzenszliginde kullancm da tabi korunmusda oluorm o ayri

bnde igne mi kullansam dedm de hapla ayniymis kilo milo aldriomus ee ne anladm o isden hap alirim dedm ama hapda kilo yapio yani kilodan kastim istah acio kilo yapmis oluor yasmin kullandm en az yan etkili denilmesine ragmen bnde o olmadi spiral taksak yok kaydi yok kilo yapani da hormonel olanida varmis glb birde tak cikar tak cikar kontrole git igrenc bence.ignede yapana kdr hap alirim ztn dedm ama uygun hapi bulamadm daha en az yan etkili istah yapmayan en azindan bu olsun yani bulamadm

Selam kizlar bende spiral ve hap arasindayim...kilo aldiriyormu ya zaten dogumdan sonra aldim baya

Ben de doktora gidip tahlil yaptıracaktım doğum kontrok hapı için ama düğün stresinden sanırım bi kaç gün erken regl oldum. Yarın da randevum var acaba sıkıntı yaratır mı tahlillerde falan? Bir de regl günün herhangi bir gününde başlasak olur mu bilgisi olan var mıdır

Tecrübeli arkadaşlarım nolur bir yardımcı olun. Asm ne gittim doktor hapı hiç ama hiç onermedi. Kadın doğum a gidemiyorum malum coranadan ötürü. Napicami şaşırdım. Hapın bir suru yan etkisini saydı hekim. En sağlıklısı geri çekilme.yontemi dendi. Ama biz tecrubesiziz zaten tam korunma yöntemi bile degil. Napicam zaman azalıyor ?
İğne nin etkileri daha mı hafif acaba ?

ayni bensin suan ben yanijj sprial kaymasini gectim adrti kestigini azalttgni soledi doktorum eee esim kondom kullanamior bnde d.k.hapini kullanamiorm bacak agrisi yani pihti yapior akcigerede atabilir de korktm biraktim geri cekme kaldi geriye napimmm

birde ignede d.k.hapiyla etkileri ayni yan etkileri

Burayı okuyan arkadaşlara belki bir fikir verir fayda sağlar diye deneyimimi yazmak istiyorum. Evlilik öncesi test yaptırrarak hapa başladım. İlk yan etkiyi yaklaşık 2 ay sonra gördüm adetim neredeyse yok gibi azaldı, gittiğim dr “normal” dedi. Devam ettim, kist oluştu. Aynı dr bana pkos dedi başka hiç bir şeye bakmadan. Neyse, bundan sonra hep 1-2 gün süren hafif kanama ile adet oldum ve bundan dolayı ilacı bırakmaya karar verdim. Bu süreçte bir süre daha ilaçsız korundum sonra çocuk niyetimiz oluşunca ve ilk geneliğim kayıpla sonuçlanınca öğrendim ki ben de kan pıhtılaşması sorunu varmış. Asla doğum kontrol hapı kullanmamalıymışım. Regl kanamamın o kadar azalmasının ve kist oluşmasının sebebi buymuş. Dr hanım o zaman test isteme gereği duysa belki baştan öğrenirdim, bebeğimi kaybetmezdim. Neyse, bu tarz bir yan etki yaşarsanız aklınızda olsun istedim. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…