Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaşlar ben de Yasmin kullananlardanım. 2 gün süreyle hapımı içmeyi unuttum ve ardından ikisini birden içtim. Doktor 2 gün süreyle unuttugum için 7 günlük arayı vermememi hapa devam etmemi söyledi. Şuanda o 7 günlük ara da bitti ama hala hasta olamıyorum. Gögüslerim şişti ve acı çekiyorum resmen. Sizce ne yapmalıyım...

1,5 yıldır yasmin kullanıyorum çok memnunum sadece bir göğsümde ağrı yapıyor ara ara
o geriyor beni..

hormon dengesizliği için doktor diane35 vermişti aman allahım nasıl bi miğde bulantısı ve bai ağrısı yaptı hemen bıraktım :KK47:

şimdi yasmin kullanıyorum gayet iyi memnunum şimdilik hiçbi yan etkini görmedim :KK6:

Ben yasmin kullanıyorum dünkü hapı unuttuğumu gördüm az önce ,2 tane hap içtim.
meğer unutmamışım içmişim dün.Şimdi 1 yerine 2 hap içmişim.Bişey olur mu? 7 tane hap kaldı geriye,21. günde bırakacakken 20. günde bırakıcam şimdi hapı.Öyle bişey olur mu?Bunu yapmamda bi sakınca olur mu yani?

7 günlük aradan sonra yeni kutuya başlanıldığında ek bir yönteme ihtiyaç var mıdır yoksa sürekli kullanıldığı takdirde koruyuculuğu hep sürer mi?

hormanal bozukluk ve adet düzensizliği için 3 yıl kullandım iyileştim artık bıraktım belara kullandım doktor verdi...
ancak bu tarz ilaçların yan etkileri var sinirlilik yapabilyor
bazıları da bulantı yapıyor ve iştah açabiliyor hastalık yoksa kullanmamak en iyisi yani...

canım bende uzun seneler kullandım bu hapı hatta saglık ocagından ücretsiz alıyordum ama şimdi spiral taktırdım hap kullanmıyorum yalnız ben kullanırken saglık ocagındaki hemşireler bana 3 gün unutursan bize gel demişti git istersen saglık ocagına sor ben 2 hapı üstüste içiyodum ama 4 hap için bişi diyemem yanlış olur

Bu hap beni çok kötü tüylendirdi
ve kilo aldırdı :KK43:(

arkadaslar yasmın dogum kontrol habımı 2 gun boyunca almadım unuttum bugun 3.gun o ıkı gun ıcın ne yapmalıyım.daha 15 adet habım ara var adet olmayı beklıyım mı lutfen yardım

TANIMI

Üç gün unutulursa

Kullanılan eski paket atılarak yeni bir pakete başlanır. Bu durumda çiftin 7 gün ek bir yöntem (prezervatif ya da koruyucu fitil) kullanması gerekir. Kadına adet düzeninin değişebileceği konusunda da bilgi verin.

demiş arkadasım Aadet olmayı mı beklıyecegım yoksa hemen bslanacak hangı 7 gun ıcınde ek koruma gerekır

ben 4 ay kullandım 1 ay öncede bıraktım hapı sizce etkisi ne zamana kadar sürer anne olmak istiyorum..

ben 4 ay kullandım 1 ay öncede bıraktım hapı sizce etkisi ne zamana kadar sürer anne olmak istiyorum..

Canim her kadinda etki farkli oluyor senin en fazla 3 ay olur bence etkisi (tahmin) ben bile 5 sene kullandim ve 3 ay sonra hamile kaldim zaten hapi biraktiktan sonra doktorlarinda önerisi 3 ay boyunca baska yöntemlerle korunmak yumurtaliklar kendini toparlayana kadar tabi
bide doktoruna danis derim ben o hem daha iyi bilir :KK49:

Canim her kadinda etki farkli oluyor senin en fazla 3 ay olur bence etkisi (tahmin) ben bile 5 sene kullandim ve 3 ay sonra hamile kaldim zaten hapi biraktiktan sonra doktorlarinda önerisi 3 ay boyunca baska yöntemlerle korunmak yumurtaliklar kendini toparlayana kadar tabi
bide doktoruna danis derim ben o hem daha iyi bilir :KK49:

teşekkürler işte burda bi cümle bile sevindirmeye yetiyo bizi...

kımse neden bana cevap yazmıyooooo:KK43:

slm öncelikle ne zamandan beri hapi kullaniyorsun ?
bir kac aydan beri kullaniyrsan hamile kalabilmen 80%
ama eger hapi uzun bir süre yani bir kac seneden beri kullaniyorsan korkma derim
benimde cok unuttugum günler oldu ve bir sey olmadi hatta biraktiktan sonra hala etkisi devam etti.....
süre cok önemli yani ne zamandan beri kullandigin!!!????

X