Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
mehaba kızlar doğum kontrol hapları gerçekten kilo aldırıyormu, kullandıktan sonra kilo alan oldumu aranızda

ben şu anda kullanıyorum GYNELLE 21 DRAJE açıkcası o yüzden mi bilmiyorum ama haff bi işah açılması gibi bişi var ama bu ramazandan da kaynaklanıyo olabilir. çünkü bn bu haplaın kilo almaya yada tüylenmeye etkisi olmadığını duymuştum bi doktorun yazısında okudum tabi kişiden kişiye değişir iştah açar en fazla eh yiyip yememekde bizim elimizdde :)) yemezsek kilosa almayız gönül rahatlığıyla kullkanabilirsin. zaten binlerce insan kullanıyo bu hapları hepsi kilo alsaydı ohhhoooo zemuszemus

ne bilim arkadaşım kullanıyor 48 kiloydu 1 yılda 60 kilo oldu ondanmı acaba diyorum.

ne bilim arkadaşım kullanıyor 48 kiloydu 1 yılda 60 kilo oldu ondanmı acaba diyorum.

valla her bünye farklı biraz iştahını açarsa sn kapat o iştahı bn yapamıyorum belki sn daha iradelisindir yaparsın. Şöle düşün kilo sana havadan gelmiyo yiyiosun ki alıyosun e yemezsen almazsın.. senin elinde yani..
titip içtiklerine dikkat et biraz pek problem kalmaz heralde.. yerimseniben

ayrıca internette okudum doğm konttrol haplarının kilo almaya etkisi yokmuş sadece su tuttuğu için biraz ödem meydana getiriyomuş oda hapı kullanmayı bırakınca geçiyomuş öle diodu bir doktorr :1rolleyes:

valla ben 8 ay kullandım 5 kilo aldım. yeme alışkanlığımda değişmedi üstelik. ayrıca bir gıdım selülitim yoktu selülit oluşmaya başladı. 8 ay sonra bıraktım ve şu an veremiyorum aldığım kiloları ki çok kolay kilo veren bir yapım vardı.

Arkadaşlar ben de yazz hapını eczacı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kullanmaya karar verdim rengli dönemime 2 3 kaldı adet dönemlerim düzensiz olduğundan tam gün veremiyorum size. 2 ekimde benim düğünüm var en kötü ihtimal 10 gün önceden başlasam kullanmaya ilac etki edermi ne dersiniz kafam çok karıştı kimisi diyor ilk hafta başlar koruma etkisi korkma kimisi diyor 2. Kutuya başladığında kesin sonuç alırsın e hem ilaç kullanıp hem eşimin dışarı boşalması da saçma geliyor o zaman neden ilaç kullanayım zaten ben ilk bir kaç ay ilaç kullanma yanlısıyım sonra birbirimize alışınca diyorum doğal yöntemle korunuruz bir fikri olan var mı yazarsanız çok sevinirim

yaklaşık 3 yıl gynelle kullandım sürekli 43 48 arası değişen kilom vardı. şuan da 49 kiloyum. hapı bu hafta bıraktım:)

evet 7 günlük arada korunmaya gerek yok
mehaba kızlar doğum kontrol hapları gerçekten kilo aldırıyormu, kullandıktan sonra kilo alan oldumu aranızda

ben 4 aydır kullanıyorum hala aynı kilodayım

yaklaşık 3 yıl gynelle kullandım sürekli 43 48 arası değişen kilom vardı. şuan da 49 kiloyum. hapı bu hafta bıraktım:)

bende gynelle kullanıyorum adet ağrısı için bayada ii geldi 6 ay kadar kullanmamı söyledi doktor..
sende bi yan etki yaptı mı uzun bi süre kullanmıssın...??

bende gynelle kullanıyorum adet ağrısı için bayada ii geldi 6 ay kadar kullanmamı söyledi doktor..
sende bi yan etki yaptı mı uzun bi süre kullanmıssın...??

sivilcelerimi geçirdi. adet ağrılarım yok oldu. düzenlendi. ben kötü bir yanını hiç görmedim.
şimdi bebek düşünüyoruz diye bıraktım. ileride tekrar dönebilirim.:kedi:

sivilcelerimi geçirdi. adet ağrılarım yok oldu. düzenlendi. ben kötü bir yanını hiç görmedim.
şimdi bebek düşünüyoruz diye bıraktım. ileride tekrar dönebilirim.:kedi:

benimde adet ağrılarımı kesti 2. ayımı kullandım bnde bitti şimdi adet olmayı bekliyorum bu ayda ağrısız olucaktır büyük ihtimal..
sewdim bu hapı yaa her ay ağrıdan komalık olurdum o kadar rahatladım ki anlatamm
işte korktum yinede acaba yan etkisi olur mu diye..
bu arada hayrlı olsun Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin :)

arkadaşlar birşey sorabilir miyim? 2 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum...

4 eylülde ilacım bitti, 7 eylülde normalde regli olmam gerekirdi ama olmadım, 12 eylülde yeni bir kutu ilaca başlamam gerekiyordu bende test yaptım baktım gebelik yok yeni bir kutu ilaca başladım...

aranızda 1 ay regl olmadan ay geçiren var mı?

2 ay microgynon 1 ayda reginon kullandım. 3 ay içinde bütün vücudumda selülit oluştu. Kollarımda, bacaklarımda, karnımda her tarafımda. Hemen bıraktım. Nasıl geçecek bunlar yaa? mafoldumben

adet olunca ilk günü doktora gittim bana belara yazdı.. bugün 7.gün.. göğüslerde şişkinlik hariç şimdilik bir yan etkisini görmedim..
olsaydı eğer şimdiye kadar gösterirdi yan etkisini diye düşünüyorum ama bir sorun yok..
nikahıma 18 gün kaldı..
21 gün içer bitirirsin,sonra hiç ara vermeden yeniden bir kutu daha alıp başlarsın ve balayından döndükten sonra da ilacı bırakıp 2-3 gün sonra da adet olursun dedi..
böylesi daha iyi oldu benim için.. inşallah ters bir durum olmaz....

arkdslar merhaba.bendede adet duzensizliği var bu endenle doktor bna su yazz 24+4 ılacını verdı.6 ay aralıksız kullanmm gerktgnı soledı.suan 3. kutudayım ancak ılacın ıcerıgınde tuylenme yapmaz yazmasına ragmen ellerımın ustunde tuylenmeler basladı:s acaıp sınırlerım bozulmus durumda,ayrıca adetım en fazla 4 gun surerken bu ay 7 gun surdu ve suanda koyu akıntım gelıyo...bu ılacı kullanan ve benzer etkılerını goren arkadaslar var mı acaba?napsam bıraksam mı bırakmasam mı?ya adet duzensızlıgınden kurtulayım derken smdı basıma bırde tuylenme problemı cıkrdı bu ılac ya....

arkadaşlar doktor bana adetimi düzenlesin diye verdi çok uzun sürüyodum ama şimdi daha kötü oldu hergün leke geliyo bu ne kadar daha sürücek

selamm
7-8 ay kadar aylık iğne kullandım,ramazanda aksadı ve 2 aydır vurulamadım.iğneyi bıraktım bırakalı sürekli kanamalarım olunca bugün doktora gittim,bi sorun yok sadece düzenin bozulmuş dedi bi düzenleyici verdi,sonrasında iğneye devam edebilirsin iyi bir yöntem dedi.iğneden bende memnundum aslında ama şimdi hapa dönmek için araştırmalara giriştim.yasmin mi yazz mı karar veremedimm
siz ne dersinizzkafamçokkarıştı

yaklaşık 1,5 aydır doktorumun verdiği yazz 24+4 adlı doğum kontrol hapını kullanıyorum ve 1,5 hafta sonra düğünüm var halen adet olamadım.halbuki doktorumun hesaplamalarına göre şuan adet olmuş olmam ve düğünün ertesi günü adet olmam gerekiyo..neden böyle oluyo diye düşünmekten sinirlerim bozuldu.bu hapta yüzde 1 oranında kullanıcıda adet görememe durumu oluyomuş...bu hapı kullanan varsa birşey söylerse çok sevinirim..eyvahedigeldismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…