Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Elbette ki doktoru dinlemelisin tatlım. Kafamıza göre hareket edemeyiz hele ki sağlık konusunda. Sana en uygun olanı vermiştir. İçin rahat olsun. İyi korunmalar. opuyorumnanaktan

merhaba. ben yasmin kullanıyorum ama iki ay kadar ara verdim. şimdi yeniden başlamak istiyorum. ne zaman başlamam gerekiyor acaba?

merhaba. ben yasmin kullanıyorum ama iki ay kadar ara verdim. şimdi yeniden başlamak istiyorum. ne zaman başlamam gerekiyor acaba?

mrb canım bende 4 yıldır yasmin kullanıyorum adet olduğun ilk gün başla hapa.yasmin kullananlar bölümüne gir ordada yardımcı oluruz.

merhaba cnm bende nasipse kullanmak istiyom ama kg ve yan etkilerini duydum.bilgi ve paylaşımın için teşkr

mrb canım ben 4 yıldır kullanıyorum. kesinlikle yasmin kullanmanı tavsiye ederim ben çok memnunum.ne kilo nede başka bişey oldu bende.hatta adetlerim düzenli ve sancısız geçiyor artık.bence kulan memnun kalıcaksın....a.s.

Ben de yasmin kullaniyordum uc senedir, ta ki bu hazirana kadar.
Bebis istiyoruz biraktim o yuzden,
Ben hicbir yan etkisini gormedim,
Ben de bir eczaci arkadasimin tavsiyesi ile kullanmaya baslamistim,
Onun dedigine gore yan etkisi en ama en hafif olan yasmin'mis.
Umarim kullananlar da yan etkileriyle cok karsilasmazlar.

kızlar nolur bişey sorcam.hiç başına böle bişey gelen oldumu?6 aydır miranova kullanıyorum.cok memnundum hiç bi yan etkisini görmedim.geçen pazartesi günü içmeyi unutmuşum salı günü iki tane birden içtim.ama perşembe günü çok kötü karnım ağrımaya başladı.kollarım bacaklarım tutmuyo.başım dönüyo falan ölecem sandım.biraz da kanamam oldu.daha üç tane hapım daha vardı.regl oldum sandım ama değil.doktora gittim.muayene etti hiç bişey yok.tahlillerde de bişey çıkmadı.doktor haptan değildir dedi ama benim kanamam hala devam ediyo ve sürekli gözüm kararıyo.nedendir acaba.hapını içmeye devam et dedi doktor.bi ara hamile olduğumdan bile şüphelendim yani.napsam acaba bugün son hap.bıraksammı tamamen.

canim o haptan degildir, hamilede degilsindir ama bazen öyle durumlar olabiliyor! bendede olmustu tamamen psikolojik ve de havalarin sicak gitmesiyle vucut döngüsü kimi zaman degisebiliyormus...

valla kizlar gerci bilemiyorum ama ben hap kullandim ama yinede hamile kaldim düzenlide kullanyiordum demek ki yavrumun yiyecek ekemegi icecek suyu varmis,Allahimda bana dünyalar güzeli kizimi zeynebimi nasip etti ... iyikide olmussss , Anlatilamaz bir sevgi! yok bunun üzerine bir baska sevgiiii, buda bebisimin resmi :ecrin_bebek:

http:[IMG]http://www.kadinlarkulubu.com/picture.php?albumid=16042&pictureid=96001
[IMG]http://www.kadinlarkulubu.com/picture.php?albumid=16042&pictureid=96001

oyoyoy kızın çok tatlıymıs masallah.benim de 11 aylık bi kızım var.hamile değilmişim evet ama kanamam hala devam ediyo.hayırlısı bakalım.havalardan falan diyosun yani e biraz daha bekliim bari.çok sağol

selam kızlar gene birşey sorucam ben yalnız acil bir durum
ben ilacımı 7 gün ara verdim bugün 7. günüm ilaç almam lazım
ama söyle bir sorunum var bugün baslarsam ilaca temmuzun 15 indede içiyorum
son ilacı ama ben 16 temmuza kadar balayında olucam ya son günümde regl olursam
ialca bugün değilde yarın baslarsam olurmu yani 7 gün değilde 8 gün ara versem olurmu

canim zaten ilaca 7.gün degil ara verdikten sonra 8.gün basliyorsun... ve sunu unutma hapi ictigin her müddet adet olmazsin yani son hapin bitse bile hemen ara vermeden diger kutuya gec ve nezaman adet görmek istiyorsan o gün birak takiben 7 icinde adet olursun!

Merhaba bayanlar ben kıst tedavısı ıÇın dıane 35 kullanıyordum 3 aydır ama artık bırakmam gerek bacaklarımda varıse sebep oldu. Ben Şu an Şehır dıŞında olduĞum ıÇın doktoruma soramıyorum hapın bıtmesıne az bı zaman kaldı, bu hapı kutu bıttıĞınde bır daha ıÇmeyerek Öylece bırakabılır mıyız yoksa bırakmanın Özel bı gÜnÜ ve yÖntemı var mı ÖĞrenebılır mıyım eĞer bılgınız varsa?

canim hayir herhangi bir günü yok hatta simdide birakabilirsin yada kutu bitiminden sonrada biraksan olur ki böylesi aslinda daha iyi senin icin yani adeet düzenin icin! ama yok simdi birakmak istiyorum diyorsan yapabilirsin!

canim hayir herhangi bir günü yok hatta simdide birakabilirsin yada kutu bitiminden sonrada biraksan olur ki böylesi aslinda daha iyi senin icin yani adeet düzenin icin! ama yok simdi birakmak istiyorum diyorsan yapabilirsin!

çok teşekkür ederim canım bilgilendirmen için :) kutuyu bitirdim bi daha içmem madem bişey yapmama gerek yokmuş bırakmak için :) a.s.

merhaba ben de birşey ormak istiyorum lütfen yardımcı olur musunuzbilmiyorumkismile
şimdi benim son hapım temmuz 12de bitiyor muhtemelen ben ayın 15i gibi regl olucam fakat tatile gidicez ve ben ayın 20sine kadar regl olmak istemiyorum.veya 15ine kadar olayım bitsin istiyorum.
şimdi eğer hapı 8i gibi bırakırsam yani 3-4tane eksik kullanıp,
-8ini takiben 7 gün sonra 15inde hapı tekrar almaya başlarsam hormon tedavim açısından bir problem olur mu acaba ve keyfime göre 21gün dolmadan hapı bırakırsam 3gün içinde adet olur muyum,tekrar hap almaya başlayınca kesilir mi??
çok karışık oldu gibi ama... :) mesele 8iyle 15i arası adetin başlayıp bitmesini sağlamak..
mümkün müdür sizce

canim sana 2 öneri yapcam!
hapi yarin [/B]( en iyisi) yada carsamba birak mesela ayin 6sinda biraktin temmuzun bu günblerinde yani 7 gün icinde adet olacaksin 7 8 9 10 11 12 bugünler... mesela engec 10 nunda oldugunu ve adetinin 5 gün sürdügünü varsayarsak 15 inde zaten adetin bitmis olacak belki yine devam edebilir ama cok azar azar gelecektir. heleki dogum kontrol hapi kullananlarin 5 günden fazla adeti sürmez genellikle. yani sen ayin 15 inde zaten adetin bitmis olacak
2--------- hapin bittiginde hemen ardindan ara vermeden diger kutuya gec. nezaman adet görmek istiyorsan ozaman birak 7 gün icerisinde adet olursun! yani temmuzun 12 sinde hapin bitiyorsa hemen 13 ünde diger kutuya basla zaten senin tatil dönemindede hap kullanacagin icin adet görmiyceksindir!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…