Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
hmm şimdi başlamam gerekiyo o zman benim şuan hastalığımın 3.günü..bide haziranın 16 sı gibi adet göricem ve 25 inde de düğünüm var..kimisi şimdi başlamam gerektiğini kimiside haziranda başlamam gerektiğini söylüyor kafam karıştı da...ilk zmandanda hamile kalmak istemiyorum açıkcası ya :KK43:

Şöyle söyleyeyim.
Normalde doktorlar doğum kontrol hapının kullanılmaya başladığı ilk hafta ek bir korunma yöntemi daha öneriyorlar.
Ama tabii gene de sen doktorlara bir sor derim.

ya doktorum daha yeni evli olcağım için önermiyo ve ben kullanmak istiyorum...kimisi düğünden hemen önceki regl döneminde kullan diyo kimiside şuanki regl döneminde başla diyo üüfff...bide yan etkilerinden çok korkuyorum yaa..

ben yasmin hapına yeni başladım ilk kutumun 9. günü bugun fakat yan etkilerden dolayı içemicem yarım bırakmaktansa kutuyu bitirip kullanmamayı düşünüyorum acaba sonraki adetlerimi etkilermi napmalıyım şaşırdım yardım edin ohaoldumsmile

ben yasmin hapına yeni başladım ilk kutumun 9. günü bugun fakat yan etkilerden dolayı içemicem yarım bırakmaktansa kutuyu bitirip kullanmamayı düşünüyorum acaba sonraki adetlerimi etkilermi napmalıyım şaşırdım yardım edin ohaoldumsmile

canim ne gibi bir yan etki gosterdi sende?

cnm ya bende migren var hergün baş ağrısı çektim adetim bitti ama kahverengi akıntım hala bitmedi resmen orkidsiz sokağa çıkamaz :KK43: oldum bugun de 10. gunum bu kutuyu bitridikten sonra adet duzenim nasıl olcak niye çok takar oldum.ilaçsız ayımda adet görup akıntı devam edicekmi ????

kızlar merhaba bişi sormak istiyorum bende doğum kontrol hapına başlayalı 11 gün oldu adetimin leke leke gelmeye başladığı gün kullanmaya başladım adetimde 6 gün en fazla 7.gün temizlenirdim ama benden hala kahverengi akıntı geliyo gerçi doktorda demişti gelir diye ama daha nekadar sürer bilemiyorum REGİNON kullanıyorum.Sizinde böyle oldumu?

kızlar merhaba bişi sormak istiyorum bende doğum kontrol hapına başlayalı 11 gün oldu adetimin leke leke gelmeye başladığı gün kullanmaya başladım adetimde 6 gün en fazla 7.gün temizlenirdim ama benden hala kahverengi akıntı geliyo gerçi doktorda demişti gelir diye ama daha nekadar sürer bilemiyorum REGİNON kullanıyorum.Sizinde böyle oldumu?

bende reginon kullanıyorum...benimde ilk ay lekelenmem olmuştu...
sonra düzene girdi,, merak etme..

yani ilk kutuda her doğum kontrol hapı böyle lekelenme yapıyo sanırsam ben bu ilk kutuyu bırakmayı düşünüyodum 2. kutuda lekelenme olmıcaksa devam etsem mi acaba kafam karıştı kızlarkafamçokkarıştı

ben ilk ginera ile başladım 2 ay kanama yaptı sonra mıcrogynon aldım yine kanama yaptı rahimde yara çıktı yaktırdım geçti.sonra tekrar kanamam oldu 2 ay sonra,geçen yine yara var dediler yarayı yaktırdım.doktorum doğum kontrol hapından olduğunu söyledi ben bırakıcam bu hapları evlendiğimden beri kanamadan ölmediğime dua ediyorum.doğum yapmayan bayanlara başka seçenek te kalmıo en iyisi eşiniz korunsun kızlar.bide doktorum beyaz tenlilerde bu sorunların daha sık görüldüğünüz söyledi bilgilerinize.birde bazı bünyelerde rhimde şekil bozukluğu ve incelmeler yapıyormuş...

yani ilk kutuda her doğum kontrol hapı böyle lekelenme yapıyo sanırsam ben bu ilk kutuyu bırakmayı düşünüyodum 2. kutuda lekelenme olmıcaksa devam etsem mi acaba kafam karıştı kızlarkafamçokkarıştı

bence devam etmelisin....bende bırakmayı düşünmüştüm kanamam olunca ama bırakmadım ve çok şükür kanama kesildi...
bırakma devam et bence :))

mrb sanırım aynı sorunla uğraşıyoruz bende ilkdefa hap kullanıyorum 1. kutumdayım ilacın bitmesine 8 gun falan kaldı ama hala kahverengi lekeler oluyo..ben bırakmayı duşundum 2. kutuya başlamim dedim ama bazı arkadaşlar 2. kutuda geçtiğini sölüyo bende devam mı tamammı şaştı kaldım :umursamaz:

mrb arkadaşlar deneyimlerinize dayanarak yasminle 2. kutudada adetten sonra lekelenme olursa primalotn gibi adet geciktirici lekeyi kesermi işe yararmı hormonlarımla bu kadar oynamak istemem ama önceden ayarlanmıi bi tatil bilmiyorumkismile
çunku tatilde çekilmez malum mayo bikini..doktoruma sorucam ama okadar ilgisiz bi bayandıki ağzından cımbızla laf aldım telefon açop soramıyorum da sanırım bidaha o doktora gitmicem
tek umudum kullananların yorumları hani denenmiş metodlar bi çok kişide 2. kutuda adet bitiminden sonra lekelenme olmamış ben bahtsız deveyim beni bulur kesin sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
bu yuzden hani o lekelenmeyi kesen bi ilaç varmı plssss yardımcı olun

Merhabalar, ben de doğum kontrol hapına başlayacağım yakın zamanda. Şöyle bir göz gezdirdim yazılanlara yasmin en fazla kullanılan ve tutulan gibi geldi bana. Birde kilo aldırırsa bana süper olur. kaydirigubbakcemile3 Kilo almak için kendim ile boğuşuyorum zaten. Aile hekimliğine mi gitmem gerekiyor bilgi almam için bu konu hakkında yoksa kadın-doğuma mı? bilmiyorumkismile

Merhabalar, ben de doğum kontrol hapına başlayacağım yakın zamanda. Şöyle bir göz gezdirdim yazılanlara yasmin en fazla kullanılan ve tutulan gibi geldi bana. Birde kilo aldırırsa bana süper olur. kaydirigubbakcemile3 Kilo almak için kendim ile boğuşuyorum zaten. Aile hekimliğine mi gitmem gerekiyor bilgi almam için bu konu hakkında yoksa kadın-doğuma mı? bilmiyorumkismile

canım kadın doğum uzmanına git onunla görüş en iyisi yasmin yan etki olarak çok az etkiliyor
aşırı kilo aldıran norvelo iyi
kullanan arkadşlar diyordu amam yan etkisi en az yasmin ondan eminimm

canım kadın doğum uzmanına git onunla görüş en iyisi yasmin yan etki olarak çok az etkiliyor
aşırı kilo aldıran norvelo iyi
kullanan arkadşlar diyordu amam yan etkisi en az yasmin ondan eminimm

Teşekkür ederim tatlım. Kadın-doğuma gidip yasmini öğreneceğim. opuyorumnanaktan

arkadaşlar benim 20 gün sonra düğünüm var doktora gittim desolett verdi hapı kullanıyorum fakat hapın bitiş tarihi düğünümden 4 gün önceye geliyor sanırım düğünümde adet olacağım hapı yarıda bıraksam erken adet olurmuyum???lütfen bana yardımcı olun!!!

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba..ben 7 aylık evliyim..7 ay yazz adlı doğum kontrol hapını kullandım..fakat bende çok kaşıntı yaptı özellikle son zamanlarda...1 ay once dayanamadım ve doktorumla görüştüm,bana myralonu önerdi ve ona başladım...1 hafta öncesine kadar herşey iyiydi kaşıntılarım bitmişti.ama bir hafta önce şiddetli baş ,kulak ve boyun ağrısı başladı.salı gecesi dayanamayıp acile gittik ve orta kulak iltihabı teşhisi kondu..antibiyotik,damla vs bi takım ilaçlar yazıldı ve kullanmaya başladım..antibiyotik de 1000 mg augmentin idi...ağrılarım azaldı düzelmeye başladım ancak dün sabah kalktıgımda sağ gözüm bulanık görüyordu.neye uğradığımı şaşırdım..bi gece önce herşey normalken sabah kalkınca bulanık görmek berbat bir şey...hemen acil olarak göz doktoruna gittim ardından da kbb'a..her ikisi de bir şey bulamadı.gözcü herşeyin gayet normal oldugunu kbb uzmanı da orta kulak ilt.teşhisinin doğru oldugunu ve ilaçlara devam etmemi önerdi..ardından da bir nöroloji uzmanına başvurmamı...çöktüm resmen ne diyebilirim..hemen nörolojiye gittik kan tahlili,röntgen ve mr cekildi acil olarak..daha sonuçlar belli değil arkadaşlar pzartesi öğleden sonra belli olucak ama moral olark çok kötüyüm..doktor MS şüphesiyle yaklaşıyor.Ancak bir de şu var..internetten araştırdığımıza göre myralonun yan etkileri ile ilgili şunları bulduk:

Aşağıdaki ciddi yan etkilerden bir ya da birkaçını gördüğünüzde Myralon kullanımını derhal kesiniz ve bir sağlık kurumuna başvurunuz ya da hemen doktorunuzu arayınız:

*
ışitme kaybına neden olan süreğen (kronik) kulak iltihaplanmasının meydana gelmesi ve kötüleşmesi;
*
Kan damarlarında ya da kalp boşluklarında pıhtı oluşumu;
*
Safra kesesinde taş bulunması;
*
Sarılık;
*
Endometriosis’in* ağırlaşması. ( *Endometriosis: Rahmin iç çeperini örten zar dokusunun normal yerinden başka bir yerde, çoğu kez kan içeren kistler şeklinde bulunuşu.)

Aşağıda sıralanan ilaçlarla Myralon’un bir arada kullanılması olası ilaç etkileşimleri açısından sakıncalı olabilir ya da yeterli etkinlik sağlanamayabilir. Bu nedenle Myralon’u hekiminize danışmadan bu ilaçlarla birlikte almaktan kaçınınız. Eğer aşağıdaki ilaçların bir ya da birkaçını kullanıyorsanız Myralon’u kullanmaya başlamadan önce hekiminize söyleyiniz;

*
rifampisin (Rifadin, Rifcap, Rifex);
*
karbamazepin (Karazepin, Karbalex, Karbasif, Karberol, Kazepin, Tegretol, Temporol, Teril);
*
barbitüratlar [fenitoin (Epdantoin, Hidantin); fenobarbital (Luminal, Phenobarbitalum)];
*
primidon (Mysoline);
* bazı antibiyotikler ve özellikle penisilin grubu ilaçlar [benzilpenisilin (Kristapen, Kristasil, Penicillin-G Potasyum); fenoksimetilpenisilin (Cliacil, Penoksil, Pen-Os); prokain benzilpenisilin (Devapen, ıecilline, Pencain-K); benzatin penisilin (Benzapen, Depopenisilin); benzil penisilin ve prokain penisilin kombinasyonu (Deposilin, Penadur);flukloksasilin (Flix, Floksin); amoksisilin (Alfoxil, Amoksina, Amoxicil, Helipak, Largopen); ampisilin (Alfasilin, Ampisina, Makrosilin, Penbisin); ampisilin ve fenazopiridin hidroklorür kombinasyonu (Azosilin); ko-amoksilav (Amoklavin, Amoksilav BID, Augmentin, Bioment BID, Croxilex BID, Klamoks BID, Klavunat); ampisilin ve sulbaktam kombinasyonu (Alfasid, Ampisid, Combicid, Duobak, Duobaktam, Duocid, Sulcid); bakampisilin (Bakamsilin, Penbak); piperasilin (Pipraks); piperasilin ve tazobaktam kombinasyonu (Tazocin); Tikarsilin (Timentin); vb. ];
*
griseofulvin Gefulvin Forte.

başka bir sitede de ani görme kaybı ve ani bulanıklık yazıyordu..
Şimdi inşallah tüm bunları yaşamama sebep myralondur diye dua ediyorum..kendimi berbat hissediyorum..biliyorum herkeste farklı etkiler yapıyor ama eğer şikayetlerimin sebebi bu hapsa bir daha doğum kontrol hapı mı ...tövbeee..Lütfen çok dikkatli olun gerekirse başka yöntemle korunun..dunden beri hayatım zindan oldu hala bulanık görüyorum öyle gördükçe de kötü hissediyorum..
sadece paylaşmak istedim herkese sevgiler...

merhaba arkadaşlar benimde düğünüm yakın zamanda bende gittim doktora çok ilgili olmamakla beraber genel sorular sordu ve miranova doğum kontrol hapı yazdı biraz araştırma yaptım ama hiç forumda kullanan birine rastlamadım daha önce kullanan yada bu hap hakkında fikri olan biri varmı bana yardım etsin lütfen bu günlerde başlamam lazım ama kararsız kaldım herkes yasmin kullanıyo gibi genelemi uysam doktorumu dinlesem siz ne yapardınız???

merhaba arkadaşlar benimde düğünüm yakın zamanda bende gittim doktora çok ilgili olmamakla beraber genel sorular sordu ve miranova doğum kontrol hapı yazdı biraz araştırma yaptım ama hiç forumda kullanan birine rastlamadım daha önce kullanan yada bu hap hakkında fikri olan biri varmı bana yardım etsin lütfen bu günlerde başlamam lazım ama kararsız kaldım herkes yasmin kullanıyo gibi genelemi uysam doktorumu dinlesem siz ne yapardınız???

canım bende 3 aydır miranova kullanıyorum ilk 15 gün bütün yan etkilerini yasadım diyebilirim baş dönmesi miğde bulantısı kusma resmen çökmüş bi vaziyetteydim ama benim normaldede hassas bir miğdem var o yüzden miğdeme olan yan etkisi çok oldu şimdi çok fazla hissetmiyorum doktorumun dediğine göre yan etkisi en az olan miranovaymıs o yüzden değiştirmedi ilacı zamanla geçiceği söyledi şimdi rahatım

X