arkadaşlar merhaba..ben 7 aylık evliyim..7 ay yazz adlı doğum kontrol hapını kullandım..fakat bende çok kaşıntı yaptı özellikle son zamanlarda...1 ay once dayanamadım ve doktorumla görüştüm,bana myralonu önerdi ve ona başladım...1 hafta öncesine kadar herşey iyiydi kaşıntılarım bitmişti.ama bir hafta önce şiddetli baş ,kulak ve boyun ağrısı başladı.salı gecesi dayanamayıp acile gittik ve orta kulak iltihabı teşhisi kondu..antibiyotik,damla vs bi takım ilaçlar yazıldı ve kullanmaya başladım..antibiyotik de 1000 mg augmentin idi...ağrılarım azaldı düzelmeye başladım ancak dün sabah kalktıgımda sağ gözüm bulanık görüyordu.neye uğradığımı şaşırdım..bi gece önce herşey normalken sabah kalkınca bulanık görmek berbat bir şey...hemen acil olarak göz doktoruna gittim ardından da kbb'a..her ikisi de bir şey bulamadı.gözcü herşeyin gayet normal oldugunu kbb uzmanı da orta kulak ilt.teşhisinin doğru oldugunu ve ilaçlara devam etmemi önerdi..ardından da bir nöroloji uzmanına başvurmamı...çöktüm resmen ne diyebilirim..hemen nörolojiye gittik kan tahlili,röntgen ve mr cekildi acil olarak..daha sonuçlar belli değil arkadaşlar pzartesi öğleden sonra belli olucak ama moral olark çok kötüyüm..doktor MS şüphesiyle yaklaşıyor.Ancak bir de şu var..internetten araştırdığımıza göre myralonun yan etkileri ile ilgili şunları bulduk:
Aşağıdaki ciddi yan etkilerden bir ya da birkaçını gördüğünüzde Myralon kullanımını derhal kesiniz ve bir sağlık kurumuna başvurunuz ya da hemen doktorunuzu arayınız:
*
ışitme kaybına neden olan süreğen (kronik) kulak iltihaplanmasının meydana gelmesi ve kötüleşmesi;
*
Kan damarlarında ya da kalp boşluklarında pıhtı oluşumu;
*
Safra kesesinde taş bulunması;
*
Sarılık;
*
Endometriosis’in* ağırlaşması. ( *Endometriosis: Rahmin iç çeperini örten zar dokusunun normal yerinden başka bir yerde, çoğu kez kan içeren kistler şeklinde bulunuşu.)
Aşağıda sıralanan ilaçlarla Myralon’un bir arada kullanılması olası ilaç etkileşimleri açısından sakıncalı olabilir ya da yeterli etkinlik sağlanamayabilir. Bu nedenle Myralon’u hekiminize danışmadan bu ilaçlarla birlikte almaktan kaçınınız. Eğer aşağıdaki ilaçların bir ya da birkaçını kullanıyorsanız Myralon’u kullanmaya başlamadan önce hekiminize söyleyiniz;
*
rifampisin (Rifadin, Rifcap, Rifex);
*
karbamazepin (Karazepin, Karbalex, Karbasif, Karberol, Kazepin, Tegretol, Temporol, Teril);
*
barbitüratlar [fenitoin (Epdantoin, Hidantin); fenobarbital (Luminal, Phenobarbitalum)];
*
primidon (Mysoline);
* bazı antibiyotikler ve özellikle penisilin grubu ilaçlar [benzilpenisilin (Kristapen, Kristasil, Penicillin-G Potasyum); fenoksimetilpenisilin (Cliacil, Penoksil, Pen-Os); prokain benzilpenisilin (Devapen, ıecilline, Pencain-K); benzatin penisilin (Benzapen, Depopenisilin); benzil penisilin ve prokain penisilin kombinasyonu (Deposilin, Penadur);flukloksasilin (Flix, Floksin); amoksisilin (Alfoxil, Amoksina, Amoxicil, Helipak, Largopen); ampisilin (Alfasilin, Ampisina, Makrosilin, Penbisin); ampisilin ve fenazopiridin hidroklorür kombinasyonu (Azosilin); ko-amoksilav (Amoklavin, Amoksilav BID, Augmentin, Bioment BID, Croxilex BID, Klamoks BID, Klavunat); ampisilin ve sulbaktam kombinasyonu (Alfasid, Ampisid, Combicid, Duobak, Duobaktam, Duocid, Sulcid); bakampisilin (Bakamsilin, Penbak); piperasilin (Pipraks); piperasilin ve tazobaktam kombinasyonu (Tazocin); Tikarsilin (Timentin); vb. ];
*
griseofulvin Gefulvin Forte.
başka bir sitede de ani görme kaybı ve ani bulanıklık yazıyordu..
Şimdi inşallah tüm bunları yaşamama sebep myralondur diye dua ediyorum..kendimi berbat hissediyorum..biliyorum herkeste farklı etkiler yapıyor ama eğer şikayetlerimin sebebi bu hapsa bir daha doğum kontrol hapı mı ...tövbeee..Lütfen çok dikkatli olun gerekirse başka yöntemle korunun..dunden beri hayatım zindan oldu hala bulanık görüyorum öyle gördükçe de kötü hissediyorum..
sadece paylaşmak istedim herkese sevgiler...