Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba arkadaslar dogum kontrolhapina baslayali 2 gün oldu size bi sorum olacak cevapsiz birakmassaniz sevinirim.Dogum kontrol hapini aldigimiz zaman saat saatine uymasi gerekiyormu yani aksam 11 de aliyorsam hepmi almam gerek arada yarim saat yada 1 saat oynasa bi problem yaratirmi?

Ben bunu sordum sitedeki doktorumuza,bu antibiyotik olduğu için öyle 1-2 saatlik oynama faketmiyormuş ama ben gene de hep aynı saatte almaya çalışıyorum.

Ben bunu sordum sitedeki doktorumuza,bu antibiyotik olduğu için öyle 1-2 saatlik oynama faketmiyormuş ama ben gene de hep aynı saatte almaya çalışıyorum.

sagolasin esrant sorumu cevapsiz birakmadigin icin bende ikilemde kalmistim birileri ayni saate almak zorundasin diyorlar birileri ayni vakitt olsun ama ssaat önemli degil diyorlar.Her seferinde ayni saate alamacagimi düsndigim icin bu soru benim icin cok önemliydi. Benimde kullandigim hapin adi Ministon.

Rica ederim canım.
Ben de dediğim gibi dikkat ediyorum ama işte bazen yarım saat 1 saat falan oynuyor.
Her zaman değil tabii bazen.
Bu nedenle sordum sitedeki doktora,cevabı alınca içim rahatladı.
Ben de gynelle kullanıyorum,20 gün falan oldu başlayalı.

cnm sanirim sende benim gibi evleniceksin daha :)) simdiden hayirli olsun nezaman dügün?
benimde hapa baslayali 4 gün oldu ama yinede evli olup dogumkhapini 1 saat oynamayal icenler acaba sorun yasidilarmiki?

Benim 5 haziran canım düğün tarihi,senin ne zaman?
Sorun olduğunu sanmıyorum canım,ben nette de araştırdım,tüm doktorlar öyle yazmış.
Dikkat edin ama o kadar da abartmayın diyorlar.

Merhaba

bende 6 aydir kullaniyorum dogum kontrol hapini ve bazen saati saatine alamiyorum ama herhangi bir zarari yok. Ayni saate alin demelerinin sebebi : hapin unutulmamasi icin

Merhaba kızlar, benimde 2 ay sonra düğünüm var ve bende OKS yönetmini tercih ettim
yaklaşık 15. günüm fakat adet sonrası kanamam lekelenme tarzında az miktarda halen devam ediyor ve göğüslerde şişlik, bulantı ve iştah açması gibi yan etkilerini gördüm. 2. ayda şikayetlerim devam ederse değiştirmeyi düşünüyorum. Uzun süredir bir kadın doğum uzmanı ile birlikte çalışıyorum. elimden geldiği kadar sizlere katkıda bulunmaya çalışırım.
hoşçakalın.. :)
opuyorumnanaktan

Canım Yazz24+4 düşük doz estrojen içerdiğinden, yani yan etkileri en az olan haplardan biri olduğu için ilk ay ilave korunma yönmeti öneriyorlar. tedbir olarak ) sen yinede 1 ay önlemini alsan iyi olur :)

Benim 5 haziran canım düğün tarihi,senin ne zaman?
Sorun olduğunu sanmıyorum canım,ben nette de araştırdım,tüm doktorlar öyle yazmış.
Dikkat edin ama o kadar da abartmayın diyorlar.

aa ne güzel cnm benimde 5 haziranda Salonda Nikahim var sonrada 1 hafta sonra dügünüm var izmirde :))okis sagolasin cnmm icim rahatladi valla kaydirigubbakcemile3

kızlar bi sorum olcak ben 4 yıldır ginera kullanıyorum,yan etkisi yok şükür de adetim sorun 7 gün ara veriyoruzya o 7 gün de adetim çok geç geliyo diğer kutuya başlamadan 2-3 gün önce falan neden böyle oluyoki:uhm:

merhaba, bu hafta doktora gidecegim ve dogum kontrol hapi icin kontrol olacagim, umarim cok fazla yan etki yasamam... tek korkum hap kullanmama ragmen hamile kalmak.. Bekarim ve henuz evlilik dusunmuyorum, daha onceden prezervatifle korunuyorduk ancak yeterince hissedemiyordum iliskiyi... bu yuzden erkek arkadasimla bir karar aldik benim korunmam yonunde. olmadi igne deneyecegim. simdilik bir arastirma asamasindayim, ayrica tavsiyelerinizi de beklerim

slm arkadaslar ben yaklasik 17 günden beri Ministon Dgmkntrolhapini kullaniyorum ve hala ay basim azar azar geliyor sizce bu normalmi hala kesilmedi geliyor yaa 5 gün sonra biticek hapim sonra yine baslicam 7 gün aradan sonra ya bu böle gidersee hep aybasimi gelcek azcik azcik.Benim gibi bu sorunu yasayan arkadaslar varmi :S

Canım ilk kullanımda böyle bir şey olacağını söylüyor zaten doktorlar.
Bende olmamıştı ama normal korkmana gerek yok.

Benim de merak ettiğim bir şey.
21 günümü bitirdim ben.
Hapı bırakalı bugün 5 gün oluyor ama hala adet olmadım.
Neden acaba?

benimde ilk kutuyu kullanırken lekelenmeleri olmuştu ama sonra kesildi....korkmana gerek yok zamanla düzene girecektir..

esrant benim hapım salı günü biter ve ben 5.ci gün yani pazar günü adet olurum..
yeni kullanıyorsan vücut anca alışırdır diyeceğim...fazla bir bilgimde yok açıkçası :))

merhaba eski yazılarınızı okudumda şimdi bu doğum kontrol haplarını düğünden 1 ay önce değilde düğünden önceki adetimde kullansam oluyor yani dimi?
bu hapları kullanmaya başladıktn 4 5 gün sonra ilişkiye girildiğinde hamile kalnmıyor dimi??beni bu konuda net bi şekilde bilgilendiririmisiniz lütfen :)

mbr nesgis ben 4 yıldır yasmin kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım.gönül rahatlığıyla kullan canım.hapı içmeyi unutmazsan hmile kalmazsın...

şimdi ben düğünümden 1 ghafta öncede adet göricem büyük ihtimal.o zman başlasam yasmine..başladığımdan 1 hafta sonra ilişkiye girdiğimde kesin korur yani dimi..?????????

şimdi ben düğünümden 1 ghafta öncede adet göricem büyük ihtimal.o zman başlasam yasmine..başladığımdan 1 hafta sonra ilişkiye girdiğimde kesin korur yani dimi..?????????

ehaba canım sen yinede tedbiri elden bırakma çünki 1 hafta kullanıp etkisini görmeye bilirsin 1. ayı doldurduktan sonra koruma etkisi faliyete geçiyo diye biliyorum ben. bemde 3 ay yasmin kullandım pko m için ve kistlerimde küçülme oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…