Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
canim sana 2 öneri yapcam!
hapi yarin [/B]( en iyisi) yada carsamba birak mesela ayin 6sinda biraktin temmuzun bu günblerinde yani 7 gün icinde adet olacaksin 7 8 9 10 11 12 bugünler... mesela engec 10 nunda oldugunu ve adetinin 5 gün sürdügünü varsayarsak 15 inde zaten adetin bitmis olacak belki yine devam edebilir ama cok azar azar gelecektir. heleki dogum kontrol hapi kullananlarin 5 günden fazla adeti sürmez genellikle. yani sen ayin 15 inde zaten adetin bitmis olacak
2--------- hapin bittiginde hemen ardindan ara vermeden diger kutuya gec. nezaman adet görmek istiyorsan ozaman birak 7 gün icerisinde adet olursun! yani temmuzun 12 sinde hapin bitiyorsa hemen 13 ünde diger kutuya basla zaten senin tatil dönemindede hap kullanacagin icin adet görmiyceksindir!

çok teşekkür ederim önerilerin için canım:)
ama hapı eksik veya fazla kullanmam bi sorun oluşturmaz di mi..
yani fazla kullanıp geciktirmekle belki bişy olmaz da eksik kullanmak sorun çıkarmasın bana? eyvahedigeldismile

çok teşekkür ederim önerilerin için canım:)
ama hapı eksik veya fazla kullanmam bi sorun oluşturmaz di mi..
yani fazla kullanıp geciktirmekle belki bişy olmaz da eksik kullanmak sorun çıkarmasın bana? eyvahedigeldismile
sanmiyorum canim! gercekten hormonal düzeninde cok ciddi problemler varsa doktor kanitiyla , onu bilemem ama bununda vucudunun anatomisini degistirdigini sanmiyorum kiiii zaten baska carende yok gibi :)

merhaba bende 7 gün ara verilirken sonrasin da 2 gün daha unuttum yani toplam 9 gün almamis oldum bu durum da acaba hamile kalma ihtimalim varmidir hapi 8 aydir kullaniyorum ama,herhangi bir belirtisi yok adet olmama 14 gün var.

Tesekkürler... bende öyle düsünüyorum internetten arastirdim hap birakildiktan sonra 1 ay daha korunma etkisini sürdürüyorturkbayragimus.

Arkadaşlar merhaba

Ben aslında Yazz 24+4 başlığında kendi deneyimimi paylaşmak istemiştim ama başlığı buraya taşımışlar. Oradaki mesajları okurken soruları olan arkadaşlar olduğunu da gördüm, maalesef forum kapandığı için doğrudan alıntı yapamadım. O yüzden en iyisi artısıyla eksisiyle paylaşmaya başlamak :)

Öncelikle yan etkileri incelerken doğum kontrol hapının yaptığı işi unutmamak gerek: vücudu kandırıp hamilelikteki vücut kimyasını uygulamak ve böylece yumurtlamayı durdurmak. Nasıl ki hamileyken regl olmuyoruz atacak yumurtamız olmadığı ve uterusun üzerindeki tabakaya tutulu bir plasenta olduğu için, doğum kontrol hapı kullanırken de normalden az kanama geçiyoruz çünkü dışarı atmamız gereken çok fazla şey üretmiyoruz. O yüzden az regl olmak ya da hiç olmamak özellikle ilk üç ay gayet normalmiş.

Peki neden ilk üç ay? Çünkü hamilelikte de ilk üç ay deli gibi bulantı, hassasiyet vs. vs. vs. normal. Benzer fizyolojik süreci yaşatan haplar için de doktorlar üç ayı geçmeyen yan etkileri ciddi problem olarak görmüyorlar.

Kilo konusuna gelince, yazz ve yasminin kilo yapmayan haplar olarak piyasaya sürüldüğünü öğrendim;fakat ben kilo aldım mı? aldım. Ama korkmayın kızlar bence sebep yazz değil, demir eksikliği için verdikleri deli gibi iştah açan demir ilacı :)

Depresif ruh hali konusuna gelince, ben zaten depresyon tedavisi görüyorum. O yüzden antidepresan kullanıyorum. Belki onun da etkisiyle o tür bir etki yapamadı. Fakat antidepresana rağmen regl öncesi sendromunu o kadar şiddetli yaşıyordum ki duygusal açıdan, neredeyse her ay psikiyatriste koşup ilaç da mı işe yaramıyor artık her şey ne kadar iğrenç triplerine girdikten sonra regl olup anca öyle düzelebiliyordum ve bu yaklaşık on gün sürerdi. Yani ayın üçte biri yoğun bir duygudurum değişimiyle geçerdi. Şimdiyse o sendromu yaşamıyorum. Çünkü sahte bir regl oluyoruz hap kullanınca ve ruh halim sabit kalabiliyor böylece.

İtiraf etmek gerekirse ilk iki hafta komik bir duygusallığım oldu ve sürekli kabus gördüm. Erkek arkadaşımın aldattığını vs. gördüm kabusumda. Sürekli alınganlık yaptım falan :) Bir de göğüslerim deli gibi şişti ve hassaslaştı o süre boyunca. Tıpkı yeni hamile bayanlarda olduğu gibi. Fiziken ve ruhen hassastım. Sonra bunun nedenini kavrayınca silkelendim geçti. Zaten 3 aya kadar tölerans koymuştum geçmese de önemli değildi.

Bünyeden bünyeye yan etkiler değişir tabi ki ama ben bundan daha fazlasını yaşamadım. Depresyon ve migren hastası olmama rağmen. Zaten migrenim sinirsel olduğu için antidepresan onu azaltmıştı. Doğum kontrol hapının tetikleme riskine karşı da ilk hafta ağrı kesiciyle beraber kullandım. Sonuçta ilk ay regl olurken başlıyoruz hapı kullanmaya. Regl de migren tetiklerken iki riske rağmen nöbet gelmedi. Ve hala bol bol su içerek önlem alıyorum. Bileniniz bilir, vücut dehidre hale yakın bir duruma gelirse de migren tetiklenir o yüzden sususuz kalmamak migreni olanlar için çok çok önemlidir.. Çok şükür hap sonrası migren krizi yaşamadım.

Son olarak gerek burada okuduklarımdan gördüğüm gerekse arkadaşlarımdan gözlemlediğim şu ki kist ya da başka bir rahatsızlık için kullananlarda yan etkiler nedense daha belirgin. Belki doktorlar bunun için daha sağlıklı bir açıklamaya sahiptir. Ama korunmak için kullanan hiç kimsede, en azından benim tanıdığım, böyle bir şikayet oluşmadı. Hatta onlarda bendeki göğüs hassasiyeti bile olmadı. Yasmin ve yazz dışında bir ilaç kullanan tanıdığım yok o yüzden tabi bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Bir de ilk başta spiral taktırmaya karar vermiştim, sonra kanamayı artırdığını, üstüne bir de bir arkadaşımın annesinin spiral varken dış gebelik geçirip ameliyat olduğunu duyunca vazgeçtim. En güvenli yol doğum kontrol hapı arkadaşlar. Döllenecek yumurta olmadıktan sonra kondomdan bile güvenli denilebilir. Hele bir de benim gibi lateks yüzünden tahriş olup günlerce yanma çeken bayanlar için hap kondomdan bin kat iyidir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka sorusu olan olursa seve seve yardımcı olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesekkürler... bende öyle düsünüyorum internetten arastirdim hap birakildiktan sonra 1 ay daha korunma etkisini sürdürüyorturkbayragimus.

62sinem'cim kesinlikle öyle bir şey yokmuş sakın öyle bir şeye güvenme lütfen doktorum söyledi bırakır bırakmaz yumurtlama yeniden başlıyormuş. Aman diyim.

Kıslar bişi sorcam ben yaklaşık 7 gündür yasmin ilacı kullanıyorum.
Eylülde düğünüm var.
Bu ilaç sivilce çıkartır mı?? yani yanağımda içi dolu acı veren sivilceler çıktı..Canım çok sıkıldı bu duruma..Zaten yağlı bir cildim var..Ancak yazdıklarınızı okuduğumda ise doğum kontrol ilaçların sivilceyi önlediğini yazmıssınız...Acaba deri altında bulunan yağ tabakalarını yüzeye çıkartarak mı başladı bu işe?? Yoksa stresliyim ondan mı sivilcelendim..Tamda düğün üzeri ya geçmezse diye korkuyorum..Hemen cildiyeden randevu aldım..Salı gideceğim inş.

arkadaşlar ben bir yıl kadar yasmin kullandım.bir yıl boyunca mide bulantısı yaptı.bugün doktorum bırak artık bir yıldır kullanmak yeter dedi.başka bir doktor belarayı önermişti.bakalım artık ne yapacağım

Kıslar bişi sorcam ben yaklaşık 7 gündür yasmin ilacı kullanıyorum.
Eylülde düğünüm var.
Bu ilaç sivilce çıkartır mı?? yani yanağımda içi dolu acı veren sivilceler çıktı..Canım çok sıkıldı bu duruma..Zaten yağlı bir cildim var..Ancak yazdıklarınızı okuduğumda ise doğum kontrol ilaçların sivilceyi önlediğini yazmıssınız...Acaba deri altında bulunan yağ tabakalarını yüzeye çıkartarak mı başladı bu işe?? Yoksa stresliyim ondan mı sivilcelendim..Tamda düğün üzeri ya geçmezse diye korkuyorum..Hemen cildiyeden randevu aldım..Salı gideceğim inş.

canım öncelikle mutluluklar dilerim.yasmin sivilceyi önlüyor bence bende 4 yıldır kullanıyorum hiç bir yan etkisini görmedim.senin sorunun bence düğün sitresinden oluyordur.salı günü dr. gidicem demiştin gittin mi merak ettim neden oluyormuş gidince haber ver tatlım opuyorumnanaktan

mrb arkadaslar
yazz'ın bendeki olumsuz etkileri sunlar oldu:
hayatın boyunda ergenlık donemimde bile bir tane sıvılcem yoktu suan kas aramda ve cenemde sivilceler mevcut
birazcık agresiflerştim duygularıkm değişkenleşti
ve karın agrısı mevcut bı de hepsi bu.
ramazandan sonra dokotrum gidip danıscagım sizlerle de paylasacağımCADIARZUCADIARZU

Birşey sorucam dogum kontrol hapını adet kanaması bıttıkten 7 gün sonra basladık ve 7 gun içip ilişkiye girdik.Hapların koruma durumu nedir???:emir_bebek:

X