How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Doğum Günü Pastanı Kendin Almak..

Diğer çalışanların pastasını siz sipariş ediyorsanız kendi pastanızı da ayarlamanızı beklemiş sanırım. Keşke sizinkini de diğerleri ayarlasaymış tabi ama herkes ince düşünemiyor maalesef. Bu durumda patronun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama kaba davranmış yine de. En iyisi insanlardan hiçbir şey beklememek

++++
Patron kazma cinsinden
Kötü niyetli değil tabi ama öküz işte.

Adam size ilk "pasta sipariş et" dediğinde edecektiniz. Sipariş gelince de yanına gidip "pasta geldi, kartı alabilir miyim" diyecektiniz. Adam uğraşmak istememiş. Hep siz yaptığınız için başkasından da istemek aklına gelmemiş. İnce olan o sırada orada olan bir arkadaşınızın "sen uğraşma, ben hallederim" demeseydi. Ama işte insanlar o kadar düşünmeyebiliyor. Siz de beklentilerinizi ayarlayın mutlu olmak için.

Doğum gününüz kutlu olsun.

peki genel kurum kulturu nedir?

yani bizim sirkette dogumgunu olan kisi kendi pastasini alir, dogumgunu pastami da su saatte servis ediyorum diye mail atar, ususuruz basina, yer tebrik eder kacariz, toplamasi da dogumgunu cocuguna kalir :confused: cok sacma biliyorum ama kurum kulturu o sekilde, hatta ben yabanci bir ulkedeyim, belki de buranin kulturu bu sekidledir.

Turkiyede calisirken de hic oyle mum falan uflemedik, genelde dogumgunu kisisinin de bilgisi dahilinde ya ogle yemegine giderdik, ya da tatli pasta falan ismarlardik, masrafini ortak karsilardik dogumgunu cocuguna odetmezdik, ama bir surpriz seklinde de olmazdi.

O yuzden bana biraz fazla alingan geldiniz.
Benim de en cok hosuma giden seylerden biri. Pat diye pasta getirir biri mum koyar anlariz ki dogum gunu. fotograf cekilir herkesle. Yer dagiliriz. Sen sag ben selamet. Daginikligi da o toplar. Sifir beklenti kafa rahat. Hatta muhabbeti donmustu bizim kulturde surpriz bekler dogum gunu olan kisi demistim. Ben esimden dahi beklemem tantana.. ben de kolay kolay kimseninkini hatirlamam. Birinci derece ailem sadece. Bana daha guzel geldi bu bakisacisi.

Konu sahibi icin uzuldum. Bekleyen insan icin kaba bir davranis. Bir baskasina caktirmadan soyleseydi patron pastayi oyle getirtseydi.

Selam kızlar,

İnsanlar çok mu duygusuz, ben mi çok duygusalım anlamıyorum bazen.. Bugün doğum günüm, işyerinden asla bir beklentim yok, bir arkadaşım sağolsun çiçek göndermiş, doğum günüm olduğunu farkettiler iş arkadaşları, sözlü kutladılar teşekkür ettim, Sonra patron geldi tutturdu, kendine yemeksepetine gir pasta söyle diye. Bende düşünmeniz yeter ama gerek yok çok sağolun dedim. Bozuk attı , sana soran yok ben ne dersem olur, sana pasta söyle dedim falan diye konuştu, gitti. Söylemedim tabi, hayır yani ısrarla bir pasta sipariş vereceksem ya kart verirsin ordan söylerim ya da para bırakırsın ödemeyi bunla yap diye. Ben de söylemedim, param yok sipariş gelse neyle ödeyim, birde kendi söylediğim pastaya para mı isteyim sonra gidip patrondan?

Aradan 2 saat falan geçti yine geldi, pasta söyledin mi dedi. Bende söylemedim, zoraki gibi oluyor böyle, hiç gerek yok dedim. Senin işin bu, kendi pastanı kendin söylemelisin, görevin bu alınacak bişey yok diyor. Ya hu adam, ben senden pasta istemedim, gönlünden geçiyorsa da bu böyle mi olur yani?

Tekrar istemediğimi söyledim tabi, sinirlendi odasına gitti, pasta söylemiş, ödemesini kendi yapmış, neyse pasta geldi. Pastayı elime tutuşturdu paketiyle, doğum günün kutlu olsun diye. bende gerek yoktu ama teşekkür ederim keseyim o zaman dedim dilimledim direk tabaklara, verdim herkese. Kendi doğum günüm, pastamı ben söylemeliyim, pastayı paketle elime tutturuyorlar, sonra da ben kendi kendime kesiyorum. Ama patron geldi kızıyor, neden mum yakmadın, üflerdin diye. sinirimden gözümden yaş aktı o an. Sağolun bu yeterli benim için dedim. Bir de suçlu oldum resmen üstüne.

Kızlar ben çok mu duygusalım? Herkesin doğum gününü not ederim, günü gelince patrona söylerim kart verir oradan alırım, haftasonuna gelirse şirketin toplu grubundan kutlarım. Bunu mu hakediyorum gerçekten ben? Hiç kutlamasalar bu kadar zoruma gitmezdi..
Doğum gününüz kutlu olsun.saglıklı huzurlu nice ömrünüz olsun

Doğum gününüz kutlu olsun, nice sağlıklı, mutlu yaşlara

Kesinlikle haklısınız art niyetli olmasa bile biraz kaba bir ısrar olmuş

Laf aramızda bende her sene önce kendime en sevdiğim şeyi hediye alırım sonra pasta alırım üstüne 😂😂 Kimseden ne hediye ne pasta beklentim olur, böylece hiç üzülmüyorum

Doğum günün kutlu olsun :KK9:

İnsanlardan beklentini ne kadar azaltırsan o kadar mutlu olursun bu hayatta. Patronun hödüğün önde gideniymiş, tabi ki düşüncelerinde çok haklısın. Ama buna takılma boşver, işin nedir bilemiyorum senin işin bu falan filan demiş tam anlamadım yönetici asistanlığı falan gibi birşey mi bilemiyorum ama bundan sonra sana nasıl davranılıyo ise sende öyle davransan mesela? bilmiyorum öyle bi imkanın var mı ama sana değer vermeyen, sadece yüzeysel göstermelik sacma sapan hareketler yapan insanlara sende değer verme.

Doğum gününüz kutlu olsun sevdiklerinizle sağlıklı güzel bir ömrünüz olsun 🤗

Ben sizin yerinizde olsaydım direk söylerdim yani nerde görülmüş doğum günü olan insana pasta siparişi verdirmek.. İnsan bir pasta alır sürpriz yapar.. Hiç hoşuma gitmedi istemiyorum derdim.. pastaya mum dikmek yerine tüy dikmişler resmen...

Doğum gününüz kutlu olsun nice mutlu seneleriniz olsun. 🎉🎂🎉🎂🎉
Böyle şeyler için üzülmeyin boşverin gitsin değmez böyle bir dünyada bugün benim de doğum günüm ama buruk bir doğum günü teyzem hastanede yaşamla savaş veriyor annemler herkes üzgün ben de çok sevinemedim açıkçası doğum günüm için sağlık olsun şu koronasız günlerimize sağlıkla, sevdiklerimizle birlikte geri dönelim de başka şey istemem yalan dünyadan

Ne dogum günü merakiymis arkadas... yok pasta yok mum... bana cocuksu geldi. Yurt disinda yasiyorum hic böyle birsey duymadim is yerinde, isteyen evinden pasta, veya ikramlik seker cikolata götürür o kadar, yok kart yok kutlama yok mum tuhafima gitti...

Zaten siz sipariş edince parasını o öderdi bence.

++++
Patron kazma cinsinden
Kötü niyetli değil tabi ama öküz işte.

Adam size ilk "pasta sipariş et" dediğinde edecektiniz. Sipariş gelince de yanına gidip "pasta geldi, kartı alabilir miyim" diyecektiniz. Adam uğraşmak istememiş. Hep siz yaptığınız için başkasından da istemek aklına gelmemiş. İnce olan o sırada orada olan bir arkadaşınızın "sen uğraşma, ben hallederim" demeseydi. Ama işte insanlar o kadar düşünmeyebiliyor. Siz de beklentilerinizi ayarlayın mutlu olmak için.

Doğum gününüz kutlu olsun.

Kusura bakmayın da gülmekten oluyorum suan ve sezeryan yerim aciyor 😅
Ne saçma birşey pasta soyle cabuk ufle sonrada hadi kutla 😅😅
Anaokul öğrencisi sandim sizin patronu

Benim de en cok hosuma giden seylerden biri. Pat diye pasta getirir biri mum koyar anlariz ki dogum gunu. fotograf cekilir herkesle. Yer dagiliriz. Sen sag ben selamet. Daginikligi da o toplar. Sifir beklenti kafa rahat. Hatta muhabbeti donmustu bizim kulturde surpriz bekler dogum gunu olan kisi demistim. Ben esimden dahi beklemem tantana.. ben de kolay kolay kimseninkini hatirlamam. Birinci derece ailem sadece. Bana daha guzel geldi bu bakisacisi.

Konu sahibi icin uzuldum. Bekleyen insan icin kaba bir davranis. Bir baskasina caktirmadan soyleseydi patron pastayi oyle getirtseydi.

Geçenlerde aklımdaydın ne yaptı acaba diye. Umarım herşey yolundadır.
Doğum günün kutlu olsun kackaloribu kackaloribu

Doğum gününüz kutlu olsun.saglıklı huzurlu nice ömrünüz olsun

Doğum gününüz kutlu olsun, nice sağlıklı, mutlu yaşlara

Kesinlikle haklısınız art niyetli olmasa bile biraz kaba bir ısrar olmuş

Laf aramızda bende her sene önce kendime en sevdiğim şeyi hediye alırım sonra pasta alırım üstüne 😂😂 Kimseden ne hediye ne pasta beklentim olur, böylece hiç üzülmüyorum
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar :KK200:

Nice yillara 🌸
Benzer bir durumda ben butun fabrikaya pasta siparisi vermistim 😂150 taneye yakindi. Herkes evine goturdu ailesiyle yedi. Patron ayisina da kapak olduydu hey gidi gunler 23 yasindaydim yav 😀simdi olsa yine yaparim pisman degilim
hayatının şokunu yaşamıştır adam :halay:merak ettim sonrasındda bu konuda bişe demedi mi:)

size ödetme niyeti yoktu bence ama kendi kendinize pasta söylemenizi istemesi biraz garip yani.bu sizin işiniz olsa bile normalde bir pasta söyleyebilir o günlük.diğerlerinin pastasını siz alıyormuşsunuz zaten.iş yerinde bu tarz şeylere gerek yok sözlü kutlarsın olur biter.yakın arkadaş olanlar iş çıkışı veya öğlen minik bir pasta yada yemek ısmarlayabilirler birbirine.illa iş yerinde kutlanacaksa ortak bir pasta alınıp kutlanır,doğum günü olan kişinin pastasını kendi alıp hadi pastam gelin doğum günümü kutlayalım demesi komik.

Back