Doğum günü krizi... hamarat hanımlar yardım!

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Merhaba kızlar,

Bu haftasonu benim doğum günüm, ne zamandır aklımda olmasına rağmen yapılacak işler vs. gözümde büyüyordu...
Nişanlımın ailesi, teyzeleri, abisi, ve daha sayamadığım bir çok insan doğum günümü kutlamak için bize gelecekler.
Haliyle bizde annemle birşeyler hazırlayacağız. Benim ve annemin düşündüğü yapılacaklar aşağıdaki gibi...
Yorumlarınızı bekliyorum kızlar, Pazar günü gelecek misafirler, o yüzden yarına kadar netleştirmem gerek şu menüyü...
Sizlerden de fikir rica ediyorum... Şimdiden teşekkürler...

• Güzel bir doğum günü pastamız olacak...
  • Dışardan su böreği söyleyeceğiz

Annemin yapacakları

• Yaprak Sarması
  • Çarşaf Böreği

Benim yapacaklarım

• Kereviz Salatası
  • Kısır
  • Muffin (top kek)
  • Tuzlu Kurabiye (çatal tarifinden yapayım diyorum)

Çay, meşrubat vs. olacak yanında.
Misafirler gündüz gelecekler...

Sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce yeterli olur mu? :31:
Kaç kişi gelecekler bilemiyorum ama sadece benim ailemden 10 kişi olacağız, nerden baksanız 30 - 35 kişi oluruz toplamda. (nişanlımın ailesi kalabalıktır biraz)
Yorumlarınızı bekliyorum!!!

bence güzel menü
ama kurabiye yada poğaçada yapabililirsin. çok kalabalık olacakmış.
çerez alabilirsin.
Kanepe havuçlu, elmalı toplarda hazırlayabilirisin.
Mutlu yıllar!

bence güzel menü
ama kurabiye yada poğaçada yapabililirsin. çok kalabalık olacakmış.
çerez alabilirsin.
Kanepe havuçlu, elmalı toplarda hazırlayabilirisin.
Mutlu yıllar!

Evet, haklısın... O kadar kalabalıkta çerez biraz gitmez gibi geldi ama, kurabiyelere baktım KK'da, aman yarabbim... Harika tarifler var.
Aldım bir kaçını ve kısmetse yapacağım... 1 Tatlı 1 Tuzlu kurabiye yaparım sanırım...
Teşekkürler yorumun için ;)

basit diye söylüyorum minik milföy börekleri de yapabilirsin

Evet, basit güzel görünümlü şeyler yapmaya çalışacağım.
Çünkü bir annem bir de ben uğraşacağımız için bütün bunlarla...
İnternetten araştırdım, güzel birşey buldum.. Bakalım inşallah ben yapınca da görüntüsü kadar güzel ve lezzetli olur inşallah...
Teşekkürler yorumun için ;) Sizleri de haberdar ederim gelişmelerden...

evet, haklısın... O kadar kalabalıkta çerez biraz gitmez gibi geldi ama, kurabiyelere baktım kk'da, aman yarabbim... Harika tarifler var.
Aldım bir kaçını ve kısmetse yapacağım... 1 tatlı 1 tuzlu kurabiye yaparım sanırım...
Teşekkürler yorumun için ;)

o zaman yaptığın mammaların resmini çekip burdan paylaş olurmu.
Beğendiklerimizin tarifini isteriz senden. :34:

şimdiden nice yıllara...bence menün tuzlu gıdalar üzerine olmuş...tatlın az olmuş....truffle, kurabiye,revanide eklenebilir...

Bir kolay tarifte benden sana. Patatesi haşla, çatalla ez. İçine havuç rendele, maydanoz kıy, çok az yağ ve tuz ekle ve iyice karıştır. Daha sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar yuvarlak toplar yap. (Orta büyüklükte olacak toplar) Ortalarına parmağınla hafifçe bastır birer damla ketçap ve mayonez ekle. Bu kadar. Hem lezzetli hemde masada güzel duruyor. Şimdiden hayırlı seneler..

Yorumlarınız için ve vermiş olduğunuz pratik tarifler için çok teşekkür ederim bayanlar...
Bende internetten çok güzel tarifler buldum, onlardan bazılarını yapmayı düşünüyorum...
Tarifleri de buraya ekleyeceğim mutlaka... :34:

Bu doğum günümde kimse gelmemişti biliyor musunuz?
Israr ile doğum günümü yapmamı istemişlerdi, bende yaptım.
Kayınvalidem, eşimin 1 teyzesi geldi o kadar.
Yapılan onca hazırlık herşey kalmıştı...

Ne tuhaf... Konuyu okuyunca da ne kadar saf mışım diyorum...

Komsulara dagitsaydin nasip degilmis demekki zikkim yesin gelicez diyip gelmeyenler :47:

Back
X