-
- Konu Sahibi kivikiviask
Başından beri söyledi istemediğini kızda aileside herkeste biliyodu ama evlenince seversin şöyle böyle bin tane laf ve tehditle evlendirdiler şimdi de aynı hala tehditler devam ediyo bakalım ne yapcaklar kız için çok daha zor bi durum belki kızda istemiyodu bilemiyorum ama baskıcı ailelerde böyle saçma sapan şeyler oluyo malesef..Çok sasirdim ornege, arkadasiniz madem bosanacakti niye basta evlendi kizcagiza yazik degil mio kizin yerinde olsam agir depresyona girerdim
Var alası var hem de. Babaya amcaya tapıyorlar adeta. Benim eşim de doğulu. Ailesi ve kendisi bu şekilde değil çokça aşmışlar ancak benim serbestliğime laf eden dıdının dıdısı akrabalar bile var. Ta kaç km öteden halası gelinin sana geliyor mu hizmet ediyor mu annesinde ne kadar kalıyor sende ne kadar kalıyor gibi sorularla kayınvalidemi rahatsız edebiliyor.
Ha ben takmıyorum isterse kralı gelsin ama bu eşimle alakalı. Senin adamda ben ışık göremedim.
Yemek önce erkeklere verilir en güzel kısmı. Bazı ailelerde gelinler asla kayınpederinin yanında yemek yiyemez su bile içemez.
Çocuğu gözünün önünde düşse babası izin vermeden kaldırmayan adamlar gördüm ben.
Ben de şahit olmasam inanmazdım böyle bir şeye.Doğuda gerçekten genel olarak böyle bi yapı var sadece babayla kalsa iyi aileinin bütün büyüklerinin fikrini alan da var.. benim bi arkadaşımı ki kendisi hekim 7 ay önce teyzesinin kızıyla ısrar kıyamet evlendirdiler arkadaşım kıza elini bile sürmemiş ve ilk günden beri istemediğini söylüyo boşanma davası açacak ama tüm dayılar amcalar toplanıyo hepsi bişey söylüyo 7 aydır bi sonuca varamadılar kız yurtdışından geldi türkiyeye ailesi burada değil kız içinde zor bi durum.. yani daha beteri var! Böyle şeyleri göze alabilecekseniz devam edin derim...
Gercekten herkese karsi ozellikle buyuklerine karsi cok saygili, terbiyeli, haddini bilen biri. Diger yandan ailesine karsi bana asiri gelen bir bagi var. Burada hep okuyoruz kadinlar ne dertler cekiyor kv kp yuzunden. Ben de ayni duruma dusup burada kv kp konulari acmak istemiyorum.Bende eşimde doğuluyuz eşimde ailesine düşkündür bende ama hane içine karışmaz doğulu insanlar para pul meselesi ayrı tabi o kişiden kişiye değişir babadan degilde arkadaşınızdan kaynaklı sorunun var senin oda bence güZel birşey ailenede böyle saygılı olursa sorun olmaz ...o aşamayıda tanışma faslında görürsün zaten terbiye saygı herşeyden üstün :)
Evet malesef oluyorBaşından beri söyledi istemediğini kızda aileside herkeste biliyodu ama evlenince seversin şöyle böyle bin tane laf ve tehditle evlendirdiler şimdi de aynı hala tehditler devam ediyo bakalım ne yapcaklar kız için çok daha zor bi durum belki kızda istemiyodu bilemiyorum ama baskıcı ailelerde böyle saçma sapan şeyler oluyo malesef..
Sok icinde okudum yorumuzunu hala varmis demekki boyle aileler. Allah kurtarsin o gencleri.Başından beri söyledi istemediğini kızda aileside herkeste biliyodu ama evlenince seversin şöyle böyle bin tane laf ve tehditle evlendirdiler şimdi de aynı hala tehditler devam ediyo bakalım ne yapcaklar kız için çok daha zor bi durum belki kızda istemiyodu bilemiyorum ama baskıcı ailelerde böyle saçma sapan şeyler oluyo malesef..
O zaman denemekten zarar gelmez evli degilsin aşamalarda anlarsın herşeyi canım hakkında hayırlısı olsun :)Gercekten herkese karsi ozellikle buyuklerine karsi cok saygili, terbiyeli, haddini bilen biri. Diger yandan ailesine karsi bana asiri gelen bir bagi var. Burada hep okuyoruz kadinlar ne dertler cekiyor kv kp yuzunden. Ben de ayni duruma dusup burada kv kp konulari acmak istemiyorum.
uzun zamandır sessiz takipçiyim bu gece dertlendim size danışmak istiyorum ablalarım kardeşlerim. benim yaklaşık 5 aydır görüştüğüm bir bey var ve kendisi doğulu, aşiret kökenli. ben ise batıda doğdum büyüdüm ailem göçmen.
simdi soruna gelirsek bu bey ailesine müthiş bağlı ve babası ne derse onu yapıyor ve babasından çok çekiniyor. kendi başına bir hüküm veremiyor gözlemlediğim kadarıyla. babasıyla telefonda konuşurken bile oturuşunu, kıyafetini vs düzeltiyor. babası arıyorsa mutlaka ama mutlaka açıyor ve müsait olduğunu söyleyip ben yanında kös kös otururken uzun uzun bazen 1 saate yakın iş-güç, hoş-beş muhabbeti yapıyor. açık açık sorduğumda ise 'bizde ataya saygı vardır, bunlar hep saygıdan.' diyor. yaş itibari ile de bir sorun çıkmazsa,bir hayatı paylaşabiliriz dersek evlenmeyi düşünüyoruz, liseli aşkı yaşamıyoruz yani . baban her zaman karar veren kişi mi olacak dediğimde ise 'evlenince yeni bir hane olacağız, hane içine karışmaz' diyor.
asıl nokta ise bu bey babası ile birlikte iş yapıyor yani o baba her zaman yakınımızda olacak gibi. (bir süre sonra işte gelirleri ayırmayı düşünüyorlar.) ben üniversite mezunuyum ve özel bir kurumda yoğun bir şekilde çalışıyorum.
daha net olması açısından uzun uzun anlattım durumu. şimdi soruma gelirsek doğuda kültürel olarak bu yazdıklarım geçerli mi, yoksa bizim bey mi abartıyor bazı şeyleri? babası sizce hayatımızın her anında bize müdahale eder mi? aramızda doğulu olan pek çok ablam kardeşim vardır lütfen tecrübelerinizi benden esirgemeyin.
bir fikri olan ama buraya yazmaktan çekinen olursa lütfen özel mesaj yoluyla bana ulaşsın.
Babasi her zaman hayatiniza dahil olacak net.uzun zamandır sessiz takipçiyim bu gece dertlendim size danışmak istiyorum ablalarım kardeşlerim. benim yaklaşık 5 aydır görüştüğüm bir bey var ve kendisi doğulu, aşiret kökenli. ben ise batıda doğdum büyüdüm ailem göçmen.
simdi soruna gelirsek bu bey ailesine müthiş bağlı ve babası ne derse onu yapıyor ve babasından çok çekiniyor. kendi başına bir hüküm veremiyor gözlemlediğim kadarıyla. babasıyla telefonda konuşurken bile oturuşunu, kıyafetini vs düzeltiyor. babası arıyorsa mutlaka ama mutlaka açıyor ve müsait olduğunu söyleyip ben yanında kös kös otururken uzun uzun bazen 1 saate yakın iş-güç, hoş-beş muhabbeti yapıyor. açık açık sorduğumda ise 'bizde ataya saygı vardır, bunlar hep saygıdan.' diyor. yaş itibari ile de bir sorun çıkmazsa,bir hayatı paylaşabiliriz dersek evlenmeyi düşünüyoruz, liseli aşkı yaşamıyoruz yani . baban her zaman karar veren kişi mi olacak dediğimde ise 'evlenince yeni bir hane olacağız, hane içine karışmaz' diyor.
asıl nokta ise bu bey babası ile birlikte iş yapıyor yani o baba her zaman yakınımızda olacak gibi. (bir süre sonra işte gelirleri ayırmayı düşünüyorlar.) ben üniversite mezunuyum ve özel bir kurumda yoğun bir şekilde çalışıyorum.
daha net olması açısından uzun uzun anlattım durumu. şimdi soruma gelirsek doğuda kültürel olarak bu yazdıklarım geçerli mi, yoksa bizim bey mi abartıyor bazı şeyleri? babası sizce hayatımızın her anında bize müdahale eder mi? aramızda doğulu olan pek çok ablam kardeşim vardır lütfen tecrübelerinizi benden esirgemeyin.
bir fikri olan ama buraya yazmaktan çekinen olursa lütfen özel mesaj yoluyla bana ulaşsın.
uzun zamandır sessiz takipçiyim bu gece dertlendim size danışmak istiyorum ablalarım kardeşlerim. benim yaklaşık 5 aydır görüştüğüm bir bey var ve kendisi doğulu, aşiret kökenli. ben ise batıda doğdum büyüdüm ailem göçmen.