- 31 Ocak 2018
- 285
- 333
-
- Konu Sahibi kivikiviask
cidden bilmiyorum. bizim aile yapımızla alakası yok bunun. bizde de ataya saygı vardır ama bu derece çekinme, her dediğini yapma, yanında telefona bakmama durumu yoktur. doğununda biraz daha ataerkil ve muhafazakar olduğunu biliyorum acaba normal mi bunlar diye sordum. neden hep kötü niyet arıyorsunuzVahhhhh vahhh vahhhhh :/ ne dert be biktim artik bu dogu bati konularindan.yani kndin bilyomusun bunun doguyla batiyla ilgisi olmadigini bilmiyomusun? Sirf dikkat cekmek icin acilan konulardan biri.
Bak sekerim 5 parmagina bak demek istedigimi anlarsin :/ bn senu kotu bilsem ne bilmesem ne sen kendini bildiktn sonracidden bilmiyorum. bizim aile yapımızla alakası yok bunun. bizde de ataya saygı vardır ama bu derece çekinme, her dediğini yapma, yanında telefona bakmama durumu yoktur. doğununda biraz daha ataerkil ve muhafazakar olduğunu biliyorum acaba normal mi bunlar diye sordum. neden hep kötü niyet arıyorsunuz
valla siz bir doğulu olarak biz bu şekilde gördük diyorsanız üstüne laf söylemek düşmez. cidden kp ya da kv beni beğenmese benden ayrılır mı? bu nasıl bir şey yaDoğulu olarak yazıyorum.
Şuan böyleyse hep öyle devam eder.
Önemli olan sorun olduğunda nasıl davranacağı. Haklıykende sus pus mu?
Bunun bir de anne modeli var.
Gelin ve eş ailesiyle alakalı sorun Türkiye'nin heryerinde var fakat doğuda daha bir katmerlisi var.
Eğer o aile büyükleri aklı başında ise birlikten kuvvet doğar.
Fakat benim sülalem gibi cahil sürüsüyse evlendiğinde eşinle evli olduğunu zannedersin ama tüm sülale ile evlenmiş olursun.
(Bende bir annane varki illallah ettirdi kusura bakmayın )
Neyse!
Bu kafaların en büyük sorunu erkeklerin kadınlardan daha üstün tutulması. Aslansın paşamsın.
Bununda getirdiği negatif sonuç ise erkeklerin aileden bağımsız birey olmakta zorlanması.
Anası babası eşek gibi anır dese anıracak modeller var.
Ben ailemde kendi anasının babasının yanında çocuğunu sevemeyen akrabalara sahibim. Babasından öyle çekinen erkekler var.
Yani şöyle düşün kv kp sana sövsün boşa bu kadını desin boşarlar.
Hadi anayı babayı geçtim. Bunun amcası halası var, teyzeler var. En büyük tehlike amca. Resmen baba gibidir ne denirse babası demiş gibi dikkate alınır.
Bunların hepsi her konuda laf söyleme hakkına sahiptir.
Bu şekilde aşiret gibi iç içe yaşayan ailelerde sen gelin olarak kişi olarak bile sayılmazsın. Her daim itilip kakılan, özel hayatı istekleri olmayan, gel denilince gelecek git denilince gideceksin. Özel hayat falan hikaye.
Bu erkek modelinden bana göre koca olmaz.
Bunlar ana baba ölünce sudan çıkmış balık gibi mallaşıyorlar.
Ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
He tekrar belirtmeden geçmeyeyim. Bu model sadece doğuda değil her yerde var sadece doğuya mal etmeyelim.
devam etmicem ama kafam rahat olucak. ben bu kültüre alışmam diyip ayrılıcam. şimdi durum daha karışık acaba düzelir mi, babasına sınır koyabilir mi diye düşünüyorum
Bir kaç kere tekrar ettim tekrar belirteyim. Benim sülalemin yaşam şeklini doğuya mal edemem. Bu şekilde olan aileler var.valla siz bir doğulu olarak biz bu şekilde gördük diyorsanız üstüne laf söylemek düşmez. cidden kp ya da kv beni beğenmese benden ayrılır mı? bu nasıl bir şey ya
duyarlı ve ayrıntılı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. tabi ki her aile bir değil ben de gözlemleyebildiğim kadarını sizlerin yorumuna açtım burada. yorum yapan herkese de çok teşekkür ediyorum.Bir kaç kere tekrar ettim tekrar belirteyim. Benim sülalemin yaşam şeklini doğuya mal edemem. Bu şekilde olan aileler var.
Biraz biraz benim neslimle değişmeye başladı. Fakat hala orada yaşayanlar benim kafama göre çoook geride.
Bak mesela örnek vereyim benim annem ve babam teyze çocukları ayrıca berdel yapmışlar. Halamlada dayım evli.
Benim annanem pisliğin teki. Halam annanemin gelini oluyor.
Dayımı doldurup doldurup halamı -kendi öz yiğenini- dövmeye göndermiş kadın.
Boşanacaksın bu kadını atacaksın evden dese atardı. ( atamadığı için ailesini mahvediyordu. Çünkü dayım halamı boşasa büyük ihtimal babamda annemi boşardı)
Şimdi ben dayıma nasıl adamdır bireydir diyeyim?
Fakat ben evlendim geldim izmire.
Cahil her yerde cahil burada yok mu?
Ooo bizimkilerle yarışır. Hatta şuan eşimin köyü benim sülalemden daha geri.
Doğu batı meselesi değil. Aile yapısı.
Doğuda belki diğer yerlere göre daha fazladır...
Çok sasirdim ornege, arkadasiniz madem bosanacakti niye basta evlendi kizcagiza yazik degil miDoğuda gerçekten genel olarak böyle bi yapı var sadece babayla kalsa iyi aileinin bütün büyüklerinin fikrini alan da var.. benim bi arkadaşımı ki kendisi hekim 7 ay önce teyzesinin kızıyla ısrar kıyamet evlendirdiler arkadaşım kıza elini bile sürmemiş ve ilk günden beri istemediğini söylüyo boşanma davası açacak ama tüm dayılar amcalar toplanıyo hepsi bişey söylüyo 7 aydır bi sonuca varamadılar kız yurtdışından geldi türkiyeye ailesi burada değil kız içinde zor bi durum.. yani daha beteri var! Böyle şeyleri göze alabilecekseniz devam edin derim...
Var alası var hem de. Babaya amcaya tapıyorlar adeta. Benim eşim de doğulu. Ailesi ve kendisi bu şekilde değil çokça aşmışlar ancak benim serbestliğime laf eden dıdının dıdısı akrabalar bile var. Ta kaç km öteden halası gelinin sana geliyor mu hizmet ediyor mu annesinde ne kadar kalıyor sende ne kadar kalıyor gibi sorularla kayınvalidemi rahatsız edebiliyor.yaşına istinaden öyle diyorum. bana da sanki bir birey değil gibi geliyor. yani babaya hürmet edilir ama yanında telefonla bile konuşmamak bilmiyorum normal mi. o yüzden bir danışayım dedim gerçekten doğuda böyle bir kültür gelenek var mı diye. varsa saygı duyarım ama gelen yorumlara bakılırsa yok.