uzun zamandır sessiz takipçiyim bu gece dertlendim size danışmak istiyorum ablalarım kardeşlerim. benim yaklaşık 5 aydır görüştüğüm bir bey var ve kendisi doğulu, aşiret kökenli. ben ise batıda doğdum büyüdüm ailem göçmen.
simdi soruna gelirsek bu bey ailesine müthiş bağlı ve babası ne derse onu yapıyor ve babasından çok çekiniyor. kendi başına bir hüküm veremiyor gözlemlediğim kadarıyla. babasıyla telefonda konuşurken bile oturuşunu, kıyafetini vs düzeltiyor. babası arıyorsa mutlaka ama mutlaka açıyor ve müsait olduğunu söyleyip ben yanında kös kös otururken uzun uzun bazen 1 saate yakın iş-güç, hoş-beş muhabbeti yapıyor. açık açık sorduğumda ise 'bizde ataya saygı vardır, bunlar hep saygıdan.' diyor. yaş itibari ile de bir sorun çıkmazsa,bir hayatı paylaşabiliriz dersek evlenmeyi düşünüyoruz, liseli aşkı yaşamıyoruz yani . baban her zaman karar veren kişi mi olacak dediğimde ise 'evlenince yeni bir hane olacağız, hane içine karışmaz' diyor.
asıl nokta ise bu bey babası ile birlikte iş yapıyor yani o baba her zaman yakınımızda olacak gibi. (bir süre sonra işte gelirleri ayırmayı düşünüyorlar.) ben üniversite mezunuyum ve özel bir kurumda yoğun bir şekilde çalışıyorum.
daha net olması açısından uzun uzun anlattım durumu. şimdi soruma gelirsek doğuda kültürel olarak bu yazdıklarım geçerli mi, yoksa bizim bey mi abartıyor bazı şeyleri? babası sizce hayatımızın her anında bize müdahale eder mi? aramızda doğulu olan pek çok ablam kardeşim vardır lütfen tecrübelerinizi benden esirgemeyin.
bir fikri olan ama buraya yazmaktan çekinen olursa lütfen özel mesaj yoluyla bana ulaşsın.