Doğulu olarak yazıyorum.
Şuan böyleyse hep öyle devam eder.
Önemli olan sorun olduğunda nasıl davranacağı. Haklıykende sus pus mu?
Bunun bir de anne modeli var.
Gelin ve eş ailesiyle alakalı sorun Türkiye'nin heryerinde var fakat doğuda daha bir katmerlisi var.
Eğer o aile büyükleri aklı başında ise birlikten kuvvet doğar.
Fakat benim sülalem gibi cahil sürüsüyse evlendiğinde eşinle evli olduğunu zannedersin ama tüm sülale ile evlenmiş olursun.
(Bende bir annane varki illallah ettirdi kusura bakmayın )
Neyse!
Bu kafaların en büyük sorunu erkeklerin kadınlardan daha üstün tutulması. Aslansın paşamsın.
Bununda getirdiği negatif sonuç ise erkeklerin aileden bağımsız birey olmakta zorlanması.
Anası babası eşek gibi anır dese anıracak modeller var.
Ben ailemde kendi anasının babasının yanında çocuğunu sevemeyen akrabalara sahibim. Babasından öyle çekinen erkekler var.
Yani şöyle düşün kv kp sana sövsün boşa bu kadını desin boşarlar.
Hadi anayı babayı geçtim. Bunun amcası halası var, teyzeler var. En büyük tehlike amca. Resmen baba gibidir ne denirse babası demiş gibi dikkate alınır.
Bunların hepsi her konuda laf söyleme hakkına sahiptir.
Bu şekilde aşiret gibi iç içe yaşayan ailelerde sen gelin olarak kişi olarak bile sayılmazsın. Her daim itilip kakılan, özel hayatı istekleri olmayan, gel denilince gelecek git denilince gideceksin. Özel hayat falan hikaye.
Bu erkek modelinden bana göre koca olmaz.
Bunlar ana baba ölünce sudan çıkmış balık gibi mallaşıyorlar.
Ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
He tekrar belirtmeden geçmeyeyim. Bu model sadece doğuda değil her yerde var sadece doğuya mal etmeyelim.