Doğuda mecburi hizmete dayanamıyorum

Zaman gecer, onunla vakit gecirirsin diyenler cocuklarina nasil bakiyorlar hayret. Siz su an kisisel zevklerinizi gerceklestirememekten yakiniyorsunuz, bu durumun uzerine bebek sorumlulugu yuklenince ve birakin kisisel bakimi falan uyumaya, dus almaya zaman bulamadiginiz gibi oranin hastanelerine muhtac oldugunuzda, yakinlarinizdan uzak tum bunlarla basa cikarken psikolojiniz duzelmez.

Merhaba . 1 ,5 yıllık evliyim .eşimin işi dolayısıyla 5 aydır doğu bölgesinin gelişmemiş uzak bir şehrinin ilçesinde yaşıyoruz . Ben üniversite mezunuyum aynı zamanda KPSS de çalışıyorum ama evlenmeden önceki hayatımı özlüyorum . Yani ben kendine bakan birisiyim cilt bakımı spor sosyal çevre kız arkadaşlarım sayamadığım bir çok şey önceden yaptığım . Ne bir avm ne güzellik merkezi ne spor salonu hiçbir şey yok . Eşimi çok seviyorum ama psikolojim bozuldu . Giyim sosyal çevrem hep kısıtlı . Örnek olarak pilates yoga merkezi gibi yerler gidiyordum önceden .
Eşimle mümkün olduğunca gezeriz ama burada yaşamak bana çok zor geliyor . 1,5 yıllık evliyim herkes bebek yap sıkılma diyor ama isteniyorum . Daha çok sıkılırım eve kapanırım bir yere gidemem diye korkuyorum. Hiç anaç hislerim yok . Bu duruma eşim de üzülüyor onun yüzünden psikolojim bu halde diye düşünüyor. Ayrıca burada hiç arkadaşım yok yabancılara da güvenemiyorum. Arkadaş olamıyorum hep bir mesafe koyan bir insanım. Bu durumda yine ben etkileniyorum . Benim gibi deneyimi olan var mı değerlendirmelerini bekliyorum. :) .
Van'da bir ilçede yaşadım 7 yıla yakın.7 yıl boyunca gelişmeyen bir ilceydi.Hicbir sosyalleşme ya da kişisel bakım ortamı yoktu.Ev gezmeleri yapardık birbirimize arkadaşlarla,en kalıcı arkadaşlıklarım orada oluştu benim.Esinizin iş arkadaşlarıni davet edin onlar da sizi davet eder ev buluşmaları yaparsınız.Komsularinizla görüşün.Spor için de internetten yararlanabilirsiniz.Dizilere takilabilir yeni tarifler deneyebilirsiniz.Buyuk illerde koşturmacalardan vakit bulamayacaginiz şeyleri orada yapabilirsiniz yani.Kpss çalışmak için de çok iyi bir ortam bence,dışarıda aklınız kalmaz.Artilarini kullanın.

Eşim de memur. İstanbulda yaşıyordum, evlenince izmir'e geldim. Yani avm, deniz her şey vardı ama ben de çok yabancılık ve yalnızlık çektim, eski hayatımı özledim. Normal şeyler bunlar tabi ki

bende sıralama şöyleydi; evlendikten sonra bekarlığı, çocuktan sonra a'dan z'ye bütün hayatımı özledim 😂😂

Merhaba . 1 ,5 yıllık evliyim .eşimin işi dolayısıyla 5 aydır doğu bölgesinin gelişmemiş uzak bir şehrinin ilçesinde yaşıyoruz . Ben üniversite mezunuyum aynı zamanda KPSS de çalışıyorum ama evlenmeden önceki hayatımı özlüyorum . Yani ben kendine bakan birisiyim cilt bakımı spor sosyal çevre kız arkadaşlarım sayamadığım bir çok şey önceden yaptığım . Ne bir avm ne güzellik merkezi ne spor salonu hiçbir şey yok . Eşimi çok seviyorum ama psikolojim bozuldu . Giyim sosyal çevrem hep kısıtlı . Örnek olarak pilates yoga merkezi gibi yerler gidiyordum önceden .
Eşimle mümkün olduğunca gezeriz ama burada yaşamak bana çok zor geliyor . 1,5 yıllık evliyim herkes bebek yap sıkılma diyor ama isteniyorum . Daha çok sıkılırım eve kapanırım bir yere gidemem diye korkuyorum. Hiç anaç hislerim yok . Bu duruma eşim de üzülüyor onun yüzünden psikolojim bu halde diye düşünüyor. Ayrıca burada hiç arkadaşım yok yabancılara da güvenemiyorum. Arkadaş olamıyorum hep bir mesafe koyan bir insanım. Bu durumda yine ben etkileniyorum . Benim gibi deneyimi olan var mı değerlendirmelerini bekliyorum. :) .
Esasen kpss çalışırken zaten sosyal hayat sıfırlanıyor bunu bir avantaj gibi görüp derece yapmaya kafayı takın bu sayede atanırsınzda hem ne bileyim geçici bir süreç sonuçta. Kafa değişimi olsun derseniz aileni ziyarete gidin arkadaşlarınızla görüşün. Onun haricinde bence de şu an için çocuk yapmayın. Çocuğa hazır değilken canım sıkılmasın diye çocuk yapılmaz

Doğu görevini önceden bilmiyor muydun diyenler için, bilsekte yaşayacağımız şeyleri seçemeyiz. Ya da seçsek bile pişman olabiliriz. :KK66:

Online kurslar falan sanırım tek çözüm şuan için, ama bebek fikrinden uzak durmaya devam edin. Bebek olunca sıkılmazsın diyenleri de anlamıyorum?
Zaten sıkılıyorsunuz evde, bebek sizi iyice eve bağlayacak, hormonlar tavan yapacak yalnızlık diğer taraftan. Mantık dışı bir öneri.

bebek fikrini tamamen aklından çıkar, başka öneren olursa da ağzına lafı tık. şu anda özlediğin şeyleri yapmaktan kat be kat uzaklaşacaksın bebek olduğunda. başka memur çiftler yok mu çevrenizde? onlarla yakınlaşmaya bak. normalde mesafeli biri olsan da insan yalnız kalmamak için biraz daha ılımlı ve canayakın olmalı bence doğu görevinde. lise veya ünideki gibi dostluklar bekleme tabii. amaç ortak bir paydada bululup keyifli vakit geçirmek, her insandan bir şeyler öğrenmek. online dans veya pilates kursuna katılabilirsin. yabancı dil öğrenmeye odaklanabilirsin ama kpss çalışırken zor olabilir. zaten belirlş aralıklarla insanlarla sosyalleşsen, bir iki online kursa katılsan, film, dizi, kpss çalışmaları derken sıkılmaya vakit kalmaz ki. avm gezememek büyük bir eksiklik değil inan ki.

Gümüşhane ya da Bayburt'un bir ilçesi ise size şöyle bir tavsiyede bulunabilirim oradaki üniversitelerin grupları oluyor treyting grupları oluyor farklı şehirlere gidiyorlar. Oradan birkaç tane arkadaş edinebilirsiniz. Gümüşhane'nin merkezi ben en son bıraktığımda güzel gelişiyordu spor salonu güzellik merkezi her şey vardı ama ilçelerini bilmiyorum. Özellikle de Köse bayağı küçük bir yer diye biliyorum. Gümüşhane'de okuduğum için Gümüşhane üzerinden örnek verdim ama oranın yerlileri de genellikle Üniversite öğrencileri ile haşır neşirlerdi ve çok eğlenceli oluyordu yani. Yani siz memur hanımısınız diye kulüplerini almama gibi şeyler yapmıyorlardı aksine daha da memnun oluyorlardı siz de böyle bir şeylere bakabilirsiniz yani. Ya da Eşinizin arkadaşlarının hanımlarıyla kaynaşabilirsiniz eskiler varsa mutlaka yapılacak etkinlikleri biliyordur.

Ya bu doğu mecburi görevini bu kadar abartmasanız mı acaba ?? Öncelikle geçici olan bir durum ve ömrünüz orada gecmiycek biraz sakin olun gezin dolaşın ilerde "Ege'nin " en güzel semtlerinden birinde balkonuznuzda verendada oturup kahve içerken cocuklariniza torunlariniza oralardaki anılarınızı anlatıp gülüp egleniceksiniz biraz geniş ve büyük düşünün... Benim halimde doğu ekspresi seyahati ve Karadeniz turu valla bence şanslısınız... Doğu da bizim batı da zevk alın azıcık ya bu kadın hemcinslerim zorsunuz zor eşinizide sıkmayın bu memnuniyetsizliğinizle kültürel etkinliklerine katılın festivallere ne bilim .. Hollywood'un ışıltılı sahnesinden zorla kaçırılıp doğuya külkedisi olmadınız en nihayetinde ...

Meraba canim. Seni anliyorum. Ben izmirde yasiyorum. Evlenirken esim buca diye bi laf etmisti. Mustakil ev istiyorduk ev fiyatlari daha uygundu ve ailesi orda. Tek sartim da bucada oturmamakti. Beni suan ustumdeki kiyafetle orda sokaga cikarabiliceksen gidelim tutalım ev dedim. Hatta evlenmem diretirsen demistim 😂 ben farkli semtte yasiyordum cadde ustunde hersey elimin altinda ve millete karismayan bir yerdi. Velhasil bornovada karara kildik, onun isi benim uni burdaydi, evlendigimizden beri burda yasiyoruz. Bir sehrin farkli semtlerinde dahi cevre insanlar bakis acisi farkliyken sen bir de sehir degistirmissin. Kendin gb insan bulamiyorsun kendin gb giyineniyorsun, etrafinda seni oyaliycak mutlu edicek seyler yok. Bunalim sebebi tabiki ama en azindan kalici degilsin. Bunu kendine surekli hatrlat ve firsata cevir. Kpss hazirlaniyormussun ona agirlik ver. Guzellik merkezi vs yoksa al urunlerini evde kendine bolca zaman ayir. İnzivaya cekil kisacasi. Nasilsa bir gun biticek. Umarim cok daha mutlu olucagin bir yere tayini olur esinin🙏🏻

Karadeniz’se harika mı😳 Karadeniz’in her şehri harika mı sanıyorsunuz Doğu Anadolu’nun her yeri tü kaka olmadığı gibi Karadeniz’in de her şehri harika değil malesefBir ver

İlla fiziksel kurslara gerek yok bence böyle bir durumda, online zibilyon tane seçenek var mesela nasıl olsa evdesin spor malzemeleri al aç YouTube’dan spor yap. Online kurslara Yazıl bir arkadaşım astroloji kursları ala ala Yıldızname bakmaya başladı parayla. Psikolojik terapi bunu da online alabilirsin zaten evde yalnızsın duyan eden olmaz. Bir yandan da KPSS’ye çalış hazır boş vaktin var atanmaya bak, hem atanırsan diğer Üyenin de dediği gibi bu eşinin doğu hizmetini kendin için

Memur çocuğuyum ve memurum edirneden hakkariye pek çok anadolu şehrinde yaşamak zorunda kaldım. Kamu personeli olmak ya da onun eşi olmak böyle bir şey. Alışmak durumundasınız. O tip yerlerde memur ilişkileri çok sıcak ve samimidir, gidince bir dönerken bin ağlanır. Önyargılarınızı kırıp insanlarla ilişki kurmaya bakın, pilatesi evinizde video eşliğinde yapın, lojmandaysanız bahçe sohbetlerine, günlere katılın, kendi başınıza evde yapabileceğiniz hobiler edinmeye çalışın, yqkın bir ilçede güzellik merkezi varsa gidip bi görün arada gidebilirsiniz pekala, ilginç diziler bulup izleyin. Her şey avm spor salonu güzellik merkezinden ibaret değildir. Eşinizin 2.doğu gibi bir durumu da varsa bu son olmayacak ve üzülerek söylüyorum maalesef memleketinize alışkanlıklarınıza emekli olmadan dönememe ihtimaliniz de mevcut. Bunları normalleştiremeyecekseniz adamı da daha fazla üzmeden boşanın.

Meraba canim. Seni anliyorum. Ben izmirde yasiyorum. Evlenirken esim buca diye bi laf etmisti. Mustakil ev istiyorduk ev fiyatlari daha uygundu ve ailesi orda. Tek sartim da bucada oturmamakti. Beni suan ustumdeki kiyafetle orda sokaga cikarabiliceksen gidelim tutalım ev dedim. Hatta evlenmem diretirsen demistim 😂 ben farkli semtte yasiyordum cadde ustunde hersey elimin altinda ve millete karismayan bir yerdi. Velhasil bornovada karara kildik, onun isi benim uni burdaydi, evlendigimizden beri burda yasiyoruz. Bir sehrin farkli semtlerinde dahi cevre insanlar bakis acisi farkliyken sen bir de sehir degistirmissin. Kendin gb insan bulamiyorsun kendin gb giyineniyorsun, etrafinda seni oyaliycak mutlu edicek seyler yok. Bunalim sebebi tabiki ama en azindan kalici degilsin. Bunu kendine surekli hatrlat ve firsata cevir. Kpss hazirlaniyormussun ona agirlik ver. Guzellik merkezi vs yoksa al urunlerini evde kendine bolca zaman ayir. İnzivaya cekil kisacasi. Nasilsa bir gun biticek. Umarim cok daha mutlu olucagin bir yere tayini olur esinin🙏🏻

Ya bu doğu mecburi görevini bu kadar abartmasanız mı acaba ?? Öncelikle geçici olan bir durum ve ömrünüz orada gecmiycek biraz sakin olun gezin dolaşın ilerde "Ege'nin " en güzel semtlerinden birinde balkonuznuzda verendada oturup kahve içerken cocuklariniza torunlariniza oralardaki anılarınızı anlatıp gülüp egleniceksiniz biraz geniş ve büyük düşünün... Benim halimde doğu ekspresi seyahati ve Karadeniz turu valla bence şanslısınız... Doğu da bizim batı da zevk alın azıcık ya bu kadın hemcinslerim zorsunuz zor eşinizide sıkmayın bu memnuniyetsizliğinizle kültürel etkinliklerine katılın festivallere ne bilim .. Hollywood'un ışıltılı sahnesinden zorla kaçırılıp doğuya külkedisi olmadınız en nihayetinde ...
Sorun sadece memnuniyetsizlik mi sizce ? Emin olun böyle birisi olsam buraya yazacak kadar kaygılı olman kafaya bile takmam

Bebek olunca gezemezsin diye bişey yok gayet gezilir ilk zamanlar belki eve kapanılır
Ama şuna hazır değilsin gibi o yüzden sırf sıkılıyorum diye hazır olmadan bebek yapma

Ya biz surda birkaç sene önce 2 sene boyunca eve kapanmadık mı 😅 daha 5 ayda ne çabuk bu moda girdiniz. Ben mesela corona döneminde online kurslara çok katılmıştım, pilates olsun kitap kulübü olsun. Eşim değişik yemekler denemeye ve ağırlık çalışmaya başlamıştı evde. Bi arkadaşım dikiş makinesi alıp baya da ilerletmisti. Zaten kpss için çok ideal bi durumdasınız bence çalışmaktan sıkılmaya vakit kalmaz.

Sorun sadece memnuniyetsizlik mi sizce ? Emin olun böyle birisi olsam buraya yazacak kadar kaygılı olman kafaya bile takmam
E sorun buymuş gibi görünüyor yazdıklarından, biz müneccim değiliz ki. Kocanla sorunun varsa boşanacaksın zaten, onun konuyla alakası yok.

haftasonlari sehrin diger ilcelerini koylerini gezin daha sonra yakindaki cevre illeri gezin.biz esimle hep oyle yapiyoduk kış aylarinda.yazin zaten tatillere cikarsinjz .bence kışın ozellikle evde vakit gecirmek bile cok keyifli.ama siz calismiyorsunuz hep evdesiniz oyizden sıkılmıssiniz

Back
X