Doğu Ekspresi ve Annem

Eee uçak düşmez miymiş?
Bu kadar evhamlıysa anneniz bir psikoloğa görünsün bence. Çünkü hayat bu. Yolculuğa da çıkılıyor, her şey de yaşanıyor. Annenizin gerçek hayatı kabul etmesi lazım. Ömür boyu onun dizinin dibinde oturmayacaksanız...
Ben olsam taviz vermem, ille de giderim. Önce ikna yoluna giderim, olmadı, biraz gerçek hayat dozu veririm yukarıda yazdığım gibi. O olur, bu olur diye bin tane senaryo yazacaksak evden kapı dışarı çıkmamamız lazım çünkü. Annenizdeki durumu sağlıklı bulmadım.
"Korkunun ecele faydası yok" lafını çok severim.
Psikolojik bir durumu yok,sadece evhamlı o kadar.
Tren kazaları,kadın cinayetleri vs çıkan haberlerden çok etkileniyor. Onun dışında böyle bir insan değildir zaten.

ya kıyamam tıpık anne ıste :)
annenıze her dakıka benım yanımda olamazsın benı herseyden koruyamazsın bırseyın olacagı varsa olur akacak kan damarda durmaz sen boyle negatıf konusup daha cok belayı cagırıyorsun benı kırma uzme lutfen dunyayı tek basıma gezebılecek kapasıtedeyım boyle konusarak benı 3 yasında bebe yerıne koyuyorsun dıyerek ıkna edın derım :)
Evet öyle diye diye başıma bela getirecek bunu bende biliyorum. Bi sağlam sensin diyip duruyor,başıma birşey gelse ben biliyorduuumm diye 100 yıl konuşacak. :) sağsağlim gidip gelmeyi nasip etsin inşallah.

Annenizin korkuğu şeylerin gerçekleşme ihtimali çok düşük. Uçak kazası olma ihtimaliyle aynı hatta nerdeyse. Günde onlarca trafik kazası oluyor ama hergün sokağa çıkıyoruz o zaman evden dışarı çıkmayalım hiç trafik kazası olma ihtimali var çünkü ya da deprem bölgesinde yaşıyoruz direkt türkiyeden ayrılalım özellikle istanbuldakiler neden istanbulda yaşıyorsunuz :p
Evet İstanbul'da deprem bölgesindeyiz malesef.
Hergün deprem olacak diye söylenmiyor ama bana birşey olacak diye ödü kopuyor. :KK70:

Benim annem de evhamlidir aynen sizin bahsettiğiniz gibi bı kadın sanki sokaktaki mikrop bakteri kötü insanlar kazalar vs vs hep beni bekliyor ama anaç ruh en son göz ameliyatı oldum annem etrafimdaki kimse beni desteklemedi annem beni vazgeçirmek için dil döktü olmayınca eğer olursan sana hakkımı helal etmem dedi . Ben de ona bu kararimda beni desteklemeni isterdim bu benim hayalim ve ben bunu yapıcam dedim . O zaman 22 yaşındaydım . Allah a şükür herşey güzel oldu annem üzüldü ama şimdi geçti gitti neticede . Her zaman her yerde ölüm riski başınıza bişey gelme durumu olabilir . Başınıza gerçek kötü şeyler de gelebilir ama yalnız degilsiniz sonuçta . Kaç yaşındasınız ona göre birşeyler soylicem de :)
Çok haklısınız.
Taviz verdikçe daha fazlasını istiyor anneler,onu yapma diyip yapmayınca bunu da şunu da şunları da yapma diyorlar. :) 21 yaşındayım,tavsiyelerinize açığım. :)

Tren yolu çok güvenlidir, ayrıca doğu expresi yıllardır yaz kış ,kar demeden hizmet veriyor, ayrıca benim de çok arzu ettiğim bir seyahat :) kaçırmayın derim, sonuçta insanın başına birşey gelecekse Allah korusun evin içinde bile gelebilir, annenizi de anlıyorum ama bir şekilde telkin etmeye çalışın. Şimdiden keyifli yolculuklar
Çok teşekkür ederim. :) allah size de nasip etsin :)

Hayatanıza çok güzel anılar katacak bir yolculuk Eminim, anne yüreği tabi koruma içgüdüsü ile fazla korumacı tavra girmiş anneniz.. ama kötülük gelecekse evinin Salonunda maganda kurşunu ile ölen insanlar var Allah korusun .. annenize bu açıdan anlatın bir de bence ..
Sabah beni üzgün,uyumamış görünce biraz yumuşadı gibi. Bakalım biraz daha bastırmaya çalışıyorum,ben kazanıcam inşallah :)

Ay tabi ya. Gitmeme gibi bi ihtimali düşünmeyin bile. Hemen kaparlar zaten bileti :) anneleride anlıyorum. Haberler ve müge anlı ikilisi paronayaklaştırıyor insanı. Ama hayat kaçıyor diğer türlüde.
Aynen öyle.
Günde kaç psikopatın yanından geçiyoruz kim bilir.
Her an birşey olma riski var,hele ki böyle bir devirde.
O yüzden sen haksızsın demiyorum/diyemiyorum ona.

evet annelerimiz böyle ama benim annem izin vermedi mi içim daralır gidesim gelmez mesela.. sizde olmuyor mu?
Normalde herşeye izin verdiği için ister istemez bu sefer sinirlendim,ne kadar uğraştığımı biliyor.

Bende anne olarak cevap vereyim,kızım dün geldi "anne okul çıkışı x'lere gidebilirmiyim,babası bizi okuldan alacak" dedi ,düşünün 6 yaşında kızım. Bin tane felaket senaryosu düşündüm saniyeler içinde ve tabi ki hayır dedim.
Sabah haberlerde Şule Çet ile ilgili haberi izlerken ,of ya ben ne yapacağım,büyüyünce nereye gittiğini,,kiminle gittiğini bilmem lazım,ben mi götürsem acaba diye kafamda kurdum. Şaçma bu tabiki istemeyecek beni yanında.
Anneniz haklı diyemem ama evham yapması normal. Kızamadım annenize. Öyle şeyler görüp yaşıyoruz ki ne yapsın kadın.
Annem akşam geç geleceksek oturur beklerdi,neden uyumadın diye kızardım anneme,şimdi anlıyorum onu dibine kadar. Bende uyuyamam ki kızım yada oğlum eve gelmemişse henüz.
Annenizle bir anlaşma yapin,cep telefonunuzun açık olacağını,istediği zaman arayıp sesinizi duyabileceğini(trende sorun olmuyor sanırım cep telefonu)söyleyin. Aradığında ulaşsın size gerçekten de. Bir dahaki sefere daha rahat olur belki annenizde.Bir filmde izlemiştim,kadın ilk tatiline giderken kızı, cep telefonun açık olsun diyordu,gerçektende acıktı her aradığında ulasıyordu ta ki kiz kaçırılıp satılana kadar,kadın ulaşamayinca anlamıştı birşeylerin yolunda gitmedigini ve kızını aramaya gelmişti ki bulup kurtarmıştı bile. Çok etkilenmiştim filmden,bir daha izlemedim zaten bu tip filmler yoksa durumum vahim.
Annemde izledi o haberi.
Hatta instagramdan ve twitterdan takip etti dava işleyişini.
Çok üzgündü,çok morali bozulmuştu.
Sizde haklısınız,muhtemelen annemde sizin gibi düşünüyordur. Devir kötü,insanların kalbi katrana bulanmış gibi. Belanın nereden kimden ve nasıl geleceği belli olmuyor,küçük büyük herkes tehlikede.
O yüzden çok kızamıyorum,kalbini se kırmamaya çalışıyorum ondan başka kimsem yok,aynı şekilde onunda bizden başka kimsesi yok. Bu mesajı direk ekran görüntüsü alıp anneme atacağım,sabah yumuşamış gibiydi,belki ikna olur. Zaten istediği zaman ulaşabiliyor bana,asla kapatmam telefonu onu korkutmamak için.

Bilet bulunmusken kacırmamanız lazım=) =) bu saydıkları cok mantıksız seyler ama anne yüreği işte,şimdi onu bırakıp gitseniz olmaz,gitmemeniz olmaz. Gercekten birsey olacagını hissetmiş olabilir mi, bir de bu tarafından düşünelim (bunu okumayın mümkünse =)

Mantıksız mı ? Ankara'nın göbeğinde yaşanan tren kazasını unuttunuz mu yoksa bilmiyor musunuz? Daha yeni oldu.

Konu sahibi annenizle gideceğiniz grubu tanıştırın. Sürekli telefonda görüşün. Gruptakilerin numarasını da verin. Belki biraz rahatlar.

Başınıza bir iş gelecekse her yerde gelir. O da ayrı mesele.

Teyzeciğim lütfen izin ver
Bak şimdi genç, hevesli, ağzının tadı var
Hayattan en zevk aldığı zamanlar
Allahın izni ile birşey olmaz
tren yolculuğu güvenli
Allaha emanet edip yollayın
Zaten ilerleyen yaşlarında iş, eş, çocuk sorumluluğundan böyle fırsatları olmayabilir
cevabı annenize yazdım:KK70:

Psikolojik bir durumu yok,sadece evhamlı o kadar.
Tren kazaları,kadın cinayetleri vs çıkan haberlerden çok etkileniyor. Onun dışında böyle bir insan değildir zaten.

Evet öyle diye diye başıma bela getirecek bunu bende biliyorum. Bi sağlam sensin diyip duruyor,başıma birşey gelse ben biliyorduuumm diye 100 yıl konuşacak. :) sağsağlim gidip gelmeyi nasip etsin inşallah.

Evet İstanbul'da deprem bölgesindeyiz malesef.
Hergün deprem olacak diye söylenmiyor ama bana birşey olacak diye ödü kopuyor. :KK70:

Çok haklısınız.
Taviz verdikçe daha fazlasını istiyor anneler,onu yapma diyip yapmayınca bunu da şunu da şunları da yapma diyorlar. :) 21 yaşındayım,tavsiyelerinize açığım. :)
Kılavuzu karga olanın diye başlayan bi atasözü var üzüm üzüme baka baka vs vs. Diyeceğim o ki arkadaşlarınızı siz daha iyi bilirsiniz eğer gittiğiniz arkadaşlarınız tekin insanlar değilse mantıkla değilde güdüsel davranıyorsalar gitmeyin ama eğer arkadaşlarınız da guvenilirse ben olsam giderdim sonra o güzel manzaraların anıların fotoğraflarını çekerek ne kadar mutlu olduğumu görmesini sağlardım. Allah korusun eğer başınıza bişey gelirse bu her yerde olabilir minibüse binip eve giderken tacize vs uğrayan yok mu ?
Özellikle yaşınızı sordum çünkü eğer reşit değilseniz ailenizin kararlarina uymanız gerekir derdim ama artık kararlarinizi verebileceginizi bilmeliler kararlı bi şekilde bunu ailenizle görüşün . Ben nereye gitsem dua eder öyle çıkarım evde sizde Ayetel Kürsi okuyun Allah korusun ama tren devrilse size bişey olmaz Allah a emanet edin kendinizi .

Ben olsam, başta bir şey demedi sonradan gitme demeye başladı acaba içine bir şey mi doğdu diye düşünürdüm...

Burayı okutacaksanız, ben yıllar önce henüz popüler değilken kalabalık bir arkadaş grubumla gitmiştim. 2012de sanırım. Zerre sorun yaşamadım. Zaten hep birlikte olacaksınız, annenize de sık sık haber verirsiniz. Umarım gidebilirsiniz, çok keyifli oluyor :)

Benim ailem de çok evhamlı insanlar bu arada, sokağa çıktığımda bile geç kaldıysam babam çıkıp beni aramaya başlar :) ama sık sık haber verdim onlara, içlerini rahat tuttum. Bence siz de öyle yaparsınız, anneniz de anlayış gösterir :)

Allah korusun birşey olacaksa kaldırımdan düşersiniz yine olur.
Olaylara böyle de bakmak lazım.
Günde yüzlerce trafik kazası oluyor ama arabaya binmekten kaçınıyor muyuz? Tren kazaları otoyol kazaları ile kıyaslanamaz bile.
Annenize sizin için hayır duası ederek size manevi destek vermesini söyleyin ve o izni koparın:KK66:
Doğu ekspresi efsanedir :KK200:

Yaa simdi tam zamani nasil guzeldir oralar, sarikamisa kayaga git mutlaka, bir de hala duruyor mu bilmiyorum ama kaz evi vardi aksamlari canli muzik oluyor cok guzel bir yer merkezde oraya gidin, ne bileyim kar yagarken ruslardan kalma sokaklarda gezin...ozledim yaa :KK43:

Kader denen bir gerçek var. Basına birşey gelecekse evde yatağında yatarken de gelebilir. Sakınılan göze çöp batarmış.

Ah ahh kadıncağız da ne yapsın her gün o kadar olay duyuyor izliyoruz ki :KK43: ben elimde olsa yeğenlerimi cam fanusta tutacağım ki o denli de özgürlüğüne düşkün biriyim aslında. Annemle bazen sohbetlerimizde der ki siz küçükken sabah çıkar akşam eve gelirdiniz nasıl yapmışız bunu, hiç mi korkmamışız başınıza bişey gelir diye... ama şimdi herşey o kadar çok değişti ki. Devir kötü dedikleri o devirdeyiz tam da :) annenizi anlayabiliyorum o yüzden. Tabi size de hak veriyorum bi yandan :)

Ya ben 2 çocuğu birine birakıp gitmeyi bile.düşünuyorum. şu fotoları görünce. Sizin bi engeliniz yokken gidin. Anneniz de anne yüreği ister istmez aklına en kötüsünü getiriyor. Ama başımıza nerdde ne gelir belli değil.

Mantıksız mı ? Ankara'nın göbeğinde yaşanan tren kazasını unuttunuz mu yoksa bilmiyor musunuz? Daha yeni oldu.

Konu sahibi annenizle gideceğiniz grubu tanıştırın. Sürekli telefonda görüşün. Gruptakilerin numarasını da verin. Belki biraz rahatlar.

Başınıza bir iş gelecekse her yerde gelir. O da ayrı mesele.
Burayı okutacaksanız, ben yıllar önce henüz popüler değilken kalabalık bir arkadaş grubumla gitmiştim. 2012de sanırım. Zerre sorun yaşamadım. Zaten hep birlikte olacaksınız, annenize de sık sık haber verirsiniz. Umarım gidebilirsiniz, çok keyifli oluyor :)

Benim ailem de çok evhamlı insanlar bu arada, sokağa çıktığımda bile geç kaldıysam babam çıkıp beni aramaya başlar :) ama sık sık haber verdim onlara, içlerini rahat tuttum. Bence siz de öyle yaparsınız, anneniz de anlayış gösterir :)
Ben olsam, başta bir şey demedi sonradan gitme demeye başladı acaba içine bir şey mi doğdu diye düşünürdüm...
Teyzeciğim lütfen izin ver
Bak şimdi genç, hevesli, ağzının tadı var
Hayattan en zevk aldığı zamanlar
Allahın izni ile birşey olmaz
tren yolculuğu güvenli
Allaha emanet edip yollayın
Zaten ilerleyen yaşlarında iş, eş, çocuk sorumluluğundan böyle fırsatları olmayabilir
cevabı annenize yazdım:KK70:
Kılavuzu karga olanın diye başlayan bi atasözü var üzüm üzüme baka baka vs vs. Diyeceğim o ki arkadaşlarınızı siz daha iyi bilirsiniz eğer gittiğiniz arkadaşlarınız tekin insanlar değilse mantıkla değilde güdüsel davranıyorsalar gitmeyin ama eğer arkadaşlarınız da guvenilirse ben olsam giderdim sonra o güzel manzaraların anıların fotoğraflarını çekerek ne kadar mutlu olduğumu görmesini sağlardım. Allah korusun eğer başınıza bişey gelirse bu her yerde olabilir minibüse binip eve giderken tacize vs uğrayan yok mu ?
Özellikle yaşınızı sordum çünkü eğer reşit değilseniz ailenizin kararlarina uymanız gerekir derdim ama artık kararlarinizi verebileceginizi bilmeliler kararlı bi şekilde bunu ailenizle görüşün . Ben nereye gitsem dua eder öyle çıkarım evde sizde Ayetel Kürsi okuyun Allah korusun ama tren devrilse size bişey olmaz Allah a emanet edin kendinizi .
Kızlaarr :)
İkna ettim sayılır.
Burayı okumuş ve hepinizin yorumlarını çok beğenmiş.
Hatta bazı yorumların alnı olsa da öpsem düşüncelerimi yansıtıyor falan dedi,hepinize çok teşekkür ederim. :)

X