Doğu Ekspresi ve Annem

Biz yıllarrr önce gitmiştik ailemle. O zaman 8 yaşındaydım. Çok zevkliydi. Yata yata gidiyorsun. 1 gün neki 3 gündü o yillarda:)
Gelse onu da götürürüm ama gelmiyor ki :) Manzara ve atmosferi için gidiyorum bende. Umarım eğlenceli geçer :)

Bi süre küstürseniz, dönüncede gönlünü alsanız :110: doğurmak üzereyim. Bilet olsa trende doğurma riskine rağmen giderim. Kaçırılacak fırsat değil bence. :KK49:
Ahaha :KK70: bir de biletin zorluk derecesine bakılırsa kesinlikle gitmem gerekiyor,o kadar emeğe yazık :) Bebiş biraz büyüsün sizde gidersiniz :) hem değişiklik olur :)

Annen de gelsin .
Gelmiyor,istemiyor.

Anne değilim ama anneme bu korkuyu yaşatmam. Belliki kaygıları artmış, siz gittiğinizde kadıncağız 3 günü yüreği acıyarak geçirecek. Ben olsam gitmem, hiç bir şey annemin üzülmesinden önemli değil.
Biraz daha ikna etmeye çalışacağım,bulunmaz fırsat benim için.

Baska yerlere gutmenize izin veriyormus bu yuzden ben olsam asla dinlemem giderim yani. Cunku bende çok isterdim bu seyahati yapmayı bir çok şeye deger. Hani hic izin vermese genel olarak tamam zaten sizde bu yolculuğa kalkışmazsınız ama sacma sapan sebeplerden dolayi vazgecmem giderim hicte arkadaslarimi falan devreye de sokmazdim.

Ben anneyim ve gündemi yakın takip ederim. 6 kişi olmak tamam rahatlatıcı ama annenin söylediği herşey ama herşey olabilir. O anne. Senin yarım derece ateşin çıktı diye sabaha kadar uyumayan bir kadın o. Elbette endişelenecek. Gerçekten bazı şeyleri anne olunca idrak ediyor insan.
Sen gitsen bile dönene kadar o kadın dehşet içinde olacak. Ha illa gideceğim, annemin o zamanı nasıl geçirdiği sorun değil diyorsan eğer arkadaşların devreye girsin. Seni asla ama asla yalnız bırakmayacaklarını anlatsınlar önce. Tren seferinin yıllardır aynı raylarda olduğunu, aktif tamir edildiğini, diğer kazalar gibi olmadığını anlatsınlar. Yine olabilir tabi ne olacağı belli olmaz ama en azından biraz rahatlar belki.
Öf ben düşününce kötü oldum. Kızım daha bebek ama büyüyecek, böyle bir yolculuğa gidecek falan. İçim sıkıldı.

Ahaha :KK70: bir de biletin zorluk derecesine bakılırsa kesinlikle gitmem gerekiyor,o kadar emeğe yazık :) Bebiş biraz büyüsün sizde gidersiniz :) hem değişiklik olur :)
Ay tabi ya. Gitmeme gibi bi ihtimali düşünmeyin bile. Hemen kaparlar zaten bileti :) anneleride anlıyorum. Haberler ve müge anlı ikilisi paronayaklaştırıyor insanı. Ama hayat kaçıyor diğer türlüde.

Bende anne olarak cevap vereyim,kızım dün geldi "anne okul çıkışı x'lere gidebilirmiyim,babası bizi okuldan alacak" dedi ,düşünün 6 yaşında kızım. Bin tane felaket senaryosu düşündüm saniyeler içinde ve tabi ki hayır dedim.
Sabah haberlerde Şule Çet ile ilgili haberi izlerken ,of ya ben ne yapacağım,büyüyünce nereye gittiğini,,kiminle gittiğini bilmem lazım,ben mi götürsem acaba diye kafamda kurdum. Şaçma bu tabiki istemeyecek beni yanında.
Anneniz haklı diyemem ama evham yapması normal. Kızamadım annenize. Öyle şeyler görüp yaşıyoruz ki ne yapsın kadın.
Annem akşam geç geleceksek oturur beklerdi,neden uyumadın diye kızardım anneme,şimdi anlıyorum onu dibine kadar. Bende uyuyamam ki kızım yada oğlum eve gelmemişse henüz.
Annenizle bir anlaşma yapin,cep telefonunuzun açık olacağını,istediği zaman arayıp sesinizi duyabileceğini(trende sorun olmuyor sanırım cep telefonu)söyleyin. Aradığında ulaşsın size gerçekten de. Bir dahaki sefere daha rahat olur belki annenizde.Bir filmde izlemiştim,kadın ilk tatiline giderken kızı, cep telefonun açık olsun diyordu,gerçektende acıktı her aradığında ulasıyordu ta ki kiz kaçırılıp satılana kadar,kadın ulaşamayinca anlamıştı birşeylerin yolunda gitmedigini ve kızını aramaya gelmişti ki bulup kurtarmıştı bile. Çok etkilenmiştim filmden,bir daha izlemedim zaten bu tip filmler yoksa durumum vahim.

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Hiç uzatmadan direk konuya gireceğim.
Doğu Ekspesi'ni bir çoğunuz biliyorsunuzdur.
(Bilmeyenler için; Hergün 18.00 civarı Ankara'dan kalkan Doğu Ekspresi Kırıkkale,Kayseri,Sivas,Erzincan,Erzurum illerini gezerek varış noktası olan Kars'a geliyor. Yolculuk 1 gün sürüyor.)
Ve bu tren seferine bilet bulmak milli piyangoyu kazanmaktan daha zor,hatta imkansıza yakın. Çünkü gençler arasında bayağı popüler.
Biz arkadaşlarımla aralıksız 2 hafta sabahlayıp biletler satışa çıktığı an da almaya çalışmamızın sonucu nihayet yataklı biletlerden satın aldık. (Erkek arkadaşımla tek gitmeyeceğiz, 6 kişilik grup haline bilet aldık,onlar örtülü kuşetli için bilet aldı.)
Bu sefer annem problem yaratmaya başladı.
Tv'den haberlerden ve olaylardan çok çabuk etkilenen bir insan.
Son zamanlarda başımıza gelenlerden daha da çok korkmaya başladı. Kendisinin çok hasta olması,kardeşimin yüzünün,boynunun yanması onun içindeki evlat korkusunu körükledi.
"Tren kaza yapar."
"Tren raydan çıkar."
"Seni kaçırırlar. (?!)
"Başına bir iş gelir."
"Otelde zehirlenirsin."
Ve bu liste böyle uzayıp gidiyor. Bir konuşmaya başladığında bütün olumsuz ihtimalleri sayıyor ve kesinlikle ikna olmuyor. Erkek arkadaşımı arayıp "X oğlum,siz trenle gidin,kızım uçakla gelsin" bile dedi. Gerek çocukcağız gerek arkadaşlarım hepsi o kadar dil döktüler yine de ikna olmadı. Yani nasıl ikna edeceğim bilemiyorum. Bu yüzden size sormaya geldim. Hatta ikna olmazsa burayı okutmayı bile düşünüyorum. Gitmeyi çok istiyorum,benim içinde değişiklik olacak,arkadaşlarımla eşsiz manzarayı izleyip,3 gün Kars'ta kalıp döneceğiz. Sizce annemi nasıl ikna edebilirim?

Not: Annem normalde böyle değil,yaklaşık 6-7 yıldan beri tek başıma şehir şehir gezdim,her seferinde izin veren hatta git biraz gez diyen kendisiydi. Şimdi değişen ne anlamadım.

Hayatanıza çok güzel anılar katacak bir yolculuk Eminim, anne yüreği tabi koruma içgüdüsü ile fazla korumacı tavra girmiş anneniz.. ama kötülük gelecekse evinin Salonunda maganda kurşunu ile ölen insanlar var Allah korusun .. annenize bu açıdan anlatın bir de bence ..

Eee uçak düşmez miymiş?
Bu kadar evhamlıysa anneniz bir psikoloğa görünsün bence. Çünkü hayat bu. Yolculuğa da çıkılıyor, her şey de yaşanıyor. Annenizin gerçek hayatı kabul etmesi lazım. Ömür boyu onun dizinin dibinde oturmayacaksanız...
Ben olsam taviz vermem, ille de giderim. Önce ikna yoluna giderim, olmadı, biraz gerçek hayat dozu veririm yukarıda yazdığım gibi. O olur, bu olur diye bin tane senaryo yazacaksak evden kapı dışarı çıkmamamız lazım çünkü. Annenizdeki durumu sağlıklı bulmadım.
"Korkunun ecele faydası yok" lafını çok severim.

son olaydan etkilenmiş

gitme demiyor trenle gitme uçakla git diyor vs

alışır, biraz daha konuşun

kime ne olacağı bilinmez

yani ne bileyim dün apartman çoktu, her gün onlarca kaza oluyor

banyoda düşüp vefat eden binlerce insan var

kaçamayız ki bazı şeylerden

Ben de bundan 6 yil once bugünlerde,en rahat yolculuk oldugu icin esimle koyden donerken kullanmistik 24 saati bulmasa da bizim yolculugumuz 17 saat sürmüştü. Gece boyu uyumayıp camdan dışarıyı seyretmrk paha bicilmez bi tecrübeydi. Asla kacmaz.

Öff şu turist kızların fas da çadırlarında katledilişini izledikten sonra ben de kızıma nasıl izin veririm bilmiyorum :KK42:

Tren yolu çok güvenlidir, ayrıca doğu expresi yıllardır yaz kış ,kar demeden hizmet veriyor, ayrıca benim de çok arzu ettiğim bir seyahat :) kaçırmayın derim, sonuçta insanın başına birşey gelecekse Allah korusun evin içinde bile gelebilir, annenizi de anlıyorum ama bir şekilde telkin etmeye çalışın. Şimdiden keyifli yolculuklar

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Hiç uzatmadan direk konuya gireceğim.
Doğu Ekspesi'ni bir çoğunuz biliyorsunuzdur.
(Bilmeyenler için; Hergün 18.00 civarı Ankara'dan kalkan Doğu Ekspresi Kırıkkale,Kayseri,Sivas,Erzincan,Erzurum illerini gezerek varış noktası olan Kars'a geliyor. Yolculuk 1 gün sürüyor.)
Ve bu tren seferine bilet bulmak milli piyangoyu kazanmaktan daha zor,hatta imkansıza yakın. Çünkü gençler arasında bayağı popüler.
Biz arkadaşlarımla aralıksız 2 hafta sabahlayıp biletler satışa çıktığı an da almaya çalışmamızın sonucu nihayet yataklı biletlerden satın aldık. (Erkek arkadaşımla tek gitmeyeceğiz, 6 kişilik grup haline bilet aldık,onlar örtülü kuşetli için bilet aldı.)
Bu sefer annem problem yaratmaya başladı.
Tv'den haberlerden ve olaylardan çok çabuk etkilenen bir insan.
Son zamanlarda başımıza gelenlerden daha da çok korkmaya başladı. Kendisinin çok hasta olması,kardeşimin yüzünün,boynunun yanması onun içindeki evlat korkusunu körükledi.
"Tren kaza yapar."
"Tren raydan çıkar."
"Seni kaçırırlar. (?!)
"Başına bir iş gelir."
"Otelde zehirlenirsin."
Ve bu liste böyle uzayıp gidiyor. Bir konuşmaya başladığında bütün olumsuz ihtimalleri sayıyor ve kesinlikle ikna olmuyor. Erkek arkadaşımı arayıp "X oğlum,siz trenle gidin,kızım uçakla gelsin" bile dedi. Gerek çocukcağız gerek arkadaşlarım hepsi o kadar dil döktüler yine de ikna olmadı. Yani nasıl ikna edeceğim bilemiyorum. Bu yüzden size sormaya geldim. Hatta ikna olmazsa burayı okutmayı bile düşünüyorum. Gitmeyi çok istiyorum,benim içinde değişiklik olacak,arkadaşlarımla eşsiz manzarayı izleyip,3 gün Kars'ta kalıp döneceğiz. Sizce annemi nasıl ikna edebilirim?

Not: Annem normalde böyle değil,yaklaşık 6-7 yıldan beri tek başıma şehir şehir gezdim,her seferinde izin veren hatta git biraz gez diyen kendisiydi. Şimdi değişen ne anlamadım.
Benim annem de evhamlidir aynen sizin bahsettiğiniz gibi bı kadın sanki sokaktaki mikrop bakteri kötü insanlar kazalar vs vs hep beni bekliyor ama anaç ruh en son göz ameliyatı oldum annem etrafimdaki kimse beni desteklemedi annem beni vazgeçirmek için dil döktü olmayınca eğer olursan sana hakkımı helal etmem dedi . Ben de ona bu kararimda beni desteklemeni isterdim bu benim hayalim ve ben bunu yapıcam dedim . O zaman 22 yaşındaydım . Allah a şükür herşey güzel oldu annem üzüldü ama şimdi geçti gitti neticede . Her zaman her yerde ölüm riski başınıza bişey gelme durumu olabilir . Başınıza gerçek kötü şeyler de gelebilir ama yalnız degilsiniz sonuçta . Kaç yaşındasınız ona göre birşeyler soylicem de :)

Annenizin korkuğu şeylerin gerçekleşme ihtimali çok düşük. Uçak kazası olma ihtimaliyle aynı hatta nerdeyse. Günde onlarca trafik kazası oluyor ama hergün sokağa çıkıyoruz o zaman evden dışarı çıkmayalım hiç trafik kazası olma ihtimali var çünkü ya da deprem bölgesinde yaşıyoruz direkt türkiyeden ayrılalım özellikle istanbuldakiler neden istanbulda yaşıyorsunuz :p

ya kıyamam tıpık anne ıste :)
annenıze her dakıka benım yanımda olamazsın benı herseyden koruyamazsın bırseyın olacagı varsa olur akacak kan damarda durmaz sen boyle negatıf konusup daha cok belayı cagırıyorsun benı kırma uzme lutfen dunyayı tek basıma gezebılecek kapasıtedeyım boyle konusarak benı 3 yasında bebe yerıne koyuyorsun dıyerek ıkna edın derım :)

X