• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru olanımı yaptım?(Bakıcım)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunuzu okudum.
Sevgi ve hayal kırıklıgı yasadıgınız birine “Paraya ihtiyacın yok galiba” diyen sizsiniz.
Verdiginiz para kime göre, neye göre yüksek ?
Ayrıca sgksız işçi calıstırmak yasak, sigortasını yapmak zorundasınız, kendi ellerinizle itiraf etmissiniz. O kadının o evde basına bir sey gelse YARGILANIRSINIZ!
Bir de gereksiz yere paragraf uzatmak gözleri kanatan bir durum umarım algılayabilmissinizdir.
Lütfen bunlara özen gösterelim :)
Paraya ihtiyacın yok galiba demedim,evdeki tek çalişan sensin,ben bu yüzden yinede gel dedim.Ama sanirim sen çok istekli degilsin gelmeye dedim.
Allah aşkına gidin evdeki gerginliginizi başkasi üzerinden yok edin.
Ne bu ya çokmu zevk aliyosunuz dertli olani ezmeye çalişmaya!
bilip bilmeden konuşmayin artik.
Eminim sizin herseyiniz mükemmeldir

Çünkü kanun denen bir sey var. Her konuda anlasamazsin. Birini çalıştırmak basit bir mesele değil.
Mesela konu sahibi ücreti dusuk veriyormuş sgk odemiyormus vs vs bir de minnet etmediği için kızıyor.
Yani bu insanları görünce allah'tan yarım yamalak da olsa bir hukuk sistemi var diyorum
Ücreti düşük verdigimi nerden okudunuz acaba?.
En yüksek verenlerden biriyim.
15 tatil dahil asla kesinti yapmam ayrica.
Neyse bilen biliyor.

Konunuzu okudum.
Sevgi ve hayal kırıklıgı yasadıgınız birine “Paraya ihtiyacın yok galiba” diyen sizsiniz.
Verdiginiz para kime göre, neye göre yüksek ?
Ayrıca sgksız işçi calıstırmak yasak, sigortasını yapmak zorundasınız, kendi ellerinizle itiraf etmissiniz. O kadının o evde basına bir sey gelse YARGILANIRSINIZ!
Bir de gereksiz yere paragraf uzatmak gözleri kanatan bir durum umarım algılayabilmissinizdir.
Lütfen bunlara özen gösterelim :)

Çalışanına gercekten değer veren biri en basta sigortasini yapar zaten, hukuki yaptirimlarindan bagimsiz olarak.

Konusahibi manevi kızınız yerine koyacağiniza keske daha profesyonel iliski kurabilseydinz, o kız da kafasina göre takilmazdi.

Ücreti düşük verdigimi nerden okudunuz acaba?.
En yüksek verenlerden biriyim.
15 tatil dahil asla kesinti yapmam ayrica.
Neyse bilen biliyor.

Herkesten yüksek vermeniz hakkını veriyorsunuz anlamına gelmiyor?
Herkes günlük 20 tl veriyorsa siz günlük 30 tl veriyorsanız %50 fazla veriyorsunuz diye vaaoovv mu diyelim. Umarim akıllı biri çıkar da tüm kanuni haklarını kullanır .

Bende farklı düşündüm ama inanın buraya kirici üslupla yazmamak için cümleleri kisalttim.
Bu sizin düşünme biçiminiz üzgünüm o kişinin yüzüne bunları soylememeniz bunları düşünmediğiniz anlamına gelmiyor. Elma tohumundan ayva çıkmıyor yani özetle.
Bir kişinin emeğiyle çalıştığı işinde ona minnet etsin demek yeterince kötü bir durum bence. Ve siz ogretmensiniz galiba. Ne diyelim Allah layık olduğunuz bakiciyi tez zamanda karşınıza çıkarsın
Burda böyle yazıp neden yalan konuşuyorsunuz başka bir üyeye.
nerde düsük ücret veriyorum dedim?
Buraya gerginlikle yazdım ama emin olun ona bu üslupla söylemedim.
Evimjn manevi kiziydi.
emin olun sizin gibiler evine gelen gündelikçiye bi kap yemek vermez.
o yüzden yazmayın

Çalışanına gercekten değer veren biri en basta sigortasini yapar zaten, hukuki yaptirimlarindan bagimsiz olarak.

Konusahibi manevi kızınız yerine koyacağiniza keske daha profesyonel iliski kurabilseydinz, o kız da kafasina göre takilmazdi.
haklisiniz ne diyeyim.
Başlarda öyle yaklaştim.Ama zamanla bu şekilde oldu.
Ev ortamı iş ortamı gibi olmuyor.
Allah var kizima emegi çok.
Sigorta ise o ücretini fazla istedi onun yerine öyle anlaştik kendi istemedi

Pataya ihtiyacın yok galiba demedim,evdeki tek çalişan sensin,ben bu yüzden yinede gel dedim.Ama sanirim sen çok istekli degilsin gelmeye dedim.
Allah aşkına gidin evdeki gerginliginizi başkasi üzerinden yok edin.
Ne bu ya çokmu zevk aliyosunuz dertli olani ezmeye çalişmaya!
bilip bilmeden konuşmayin artik.
Eminim sizin herseyiniz mükemmeldir
En sevmedigim sey “mağdur” edebiyatıdır. Sizin kendi uslubunuz üzerinden elestirmeme ragmen sürekli, kendi hayatımla ilgili arabesk yorumlarda bulunuyorsunuz. Vaktimi bosa harcadıgım icin üzgünüm. Cevrenizdekilere sabır diliyorum, umarım YASAL yollarla, calıstıracagınız kisinin sigortasını ödeyerek, iyi bir bakıcı bulursunuz, insanların emeginin karsılıgını bir lütuf gibi görmeyi de bırakın, biraz medeni insanlarla birlikte yasıyor olsaydık, böyle konular acılmaya cesaret dahi edilemezdi de, neyse.

Burda böyle yazıp neden yalan konuşuyorsunuz başka bir üyeye.
nerde düsük ücret veriyorum dedim?
Buraya gerginlikle yazdım ama emin olun ona bu üslupla söylemedim.
Evimjn manevi kiziydi.
emin olun sizin gibiler evine gelen gündelikçiye bi kap yemek vermez.
o yüzden yazmayın

Gundelikciye bir kap bile yemek vermezsiniz derken bile düşünce sisteminizi konuştuyorsunuz resmen. Size daha cevap yazmayacağım beni alıntılamayin. Dedigim gibi umarım tüm yasal haklarını kullanır o kişi.

En sevmedigim sey “mağdur” edebiyatıdır. Sizin kendi uslubunuz üzerinden elestirmeme ragmen sürekli, kendi hayatımla ilgili arabesk yorumlarda bulunuyorsunuz. Vaktimi bosa harcadıgım icin üzgünüm. Cevrenizdekilere sabır diliyorum, umarım YASAL yollarla, calıstıracagınız kisinin sigortasını ödeyerek, iyi bir bakıcı bulursunuz, insanların emeginin karsılıgını bir lütuf gibi görmeyi de bırakın, biraz medeni insanlarla birlikte yasıyor olsaydık, böyle konular acılmaya cesaret dahi edilemezdi de, neyse.
Tamam.Hayatta birilerinin açığını yüzüne vurmaya çalışanlardan hep uzak durdum.Çünkü sahip olamadıkları hayatın hıncını çıkarmaya çalışırlar.
Sigorta o istemedi onun yerine fazla ücret istedi.
Size son açıklamam lütfen yazmayın

20 yaşında bir genç kızdan söz ediyoruz. Ailenin tek gelir kaynağı. Hayır anlamıyorum öğretmensiniz ve işe gitmiyorsunuz değil mi ? Ama maaşınız yatıyor. Sakın yanlış anlamayın helali hoş olsun. Madem evinizin manevi kızıydı biraz idare edebilirdiniz sonuçta evdesiniz büyük bir ihtiyacınız yok. Sigortası yok. Şimdi sizin eve gelip gittiğini ispat etse sigortasız çalıştırdığınızı cezasını biliyorsunuzdur herhalde. Çok sert uslüp kız hemen geri tamam demesine rağmen uzattıkça uzatmışsınız insanlara şu zor günlerde bir sıkıntı daha vermişsiniz çok üzücü gerçekten.

Gundelikciye bir kap bile yemek vermezsiniz derken bile düşünce sisteminizi konuştuyorsunuz resmen. Size daha cevap yazmayacağım beni alıntılamayin. Dedigim gibi umarım tüm yasal haklarını kullanır o kişi.
İşte empati yapmayı öğrenirsiniz belki.
Nasıl oluyormuş insanları klavyeden bilip bilmeden olmadığı bir kişilikle suçlamak? Biraz anlarsınız umarım.
Sizde bigün bakıcı ile çaliştiginizda sigorta yaptirdiğinizda yazın olurmu.
Eminim yaparsiniz

20 yaşında bir genç kızdan söz ediyoruz. Ailenin tek gelir kaynağı. Hayır anlamıyorum öğretmensiniz ve işe gitmiyorsunuz değil mi ? Ama maaşınız yatıyor. Sakın yanlış anlamayın helali hoş olsun. Madem evinizin manevi kızıydı biraz idare edebilirdiniz sonuçta evdesiniz büyük bir ihtiyacınız yok. Sigortası yok. Şimdi sizin eve gelip gittiğini ispat etse sigortasız çalıştırdığınızı cezasını biliyorsunuzdur herhalde. Çok sert uslüp kız hemen geri tamam demesine rağmen uzattıkça uzatmışsınız insanlara şu zor günlerde bir sıkıntı daha vermişsiniz çok üzücü gerçekten.
İnanın bende üzüldüm.
İlk vakası sabah işe gideceğim.
O gün hem nöbetçiyim ve 7 saat dersim var.
ve sabah haber veriyor gelmeyeceğim bebek hasta annemin ihtiyaci var diye.
2 gün gelmedi.
ve kızımı okula derse sokmak zorunda kaldım ki gurbetteyiz emanet edeceğim kimse yok.
Kızım perişan oldu benimle.
Ve ben yinede ücret kesmedim hiç kesmedim.
Hiç kirmadim onu hep yaşına verdim.
Ama onun yaptigida ayip değilmi?
Ayrica evdeyiz ama canli ders yapiyoruz.
Whatsap sürekli aktif .
evde çalışıyoruz lütfen artık anlayın.öğretmenler sevinmiyor evde olduğuna aksine eski düzene dönmek için dua ediyoruz

İşte empati yapmayı öğrenirsiniz belki.
Nasıl oluyormuş insanları klavyeden bilip bilmeden olmadığı bir kişilikle suçlamak? Biraz anlarsınız umarım.
Sizde bigün bakıcı ile çaliştiginizda sigorta yaptirdiğinizda yazın olurmu.
Eminim yaparsiniz

Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz galiba.

Bir kap yemek ne? Sokaktaki kedi köpek hayvan mi gündelikci? Siz bunu söyleyerek o kötü bilincinizi kusuyorsunuz.

Yukarıdaki bi üye de demiş. Zaten hukukun sıkı uygulandığı bi ülke olsaydık bu konuyu acmaya cesaret etmezsiniz.

Davalardan ve verilen para cezalarından haberiniz yok. Kişinin fikri neyse zikri de o olurmuş. Hiç bi gundelikciye bi kap yemek vermez diye bir düşüncem olmadı anlayabiliyor musunuz? Sizin gibi egitimcilerden sadece utanıyorum nesiller yetistireceksiniz bir de daha kendinizi yetiştirmeden.

Konu sahibi hatalı, vicdansız, sert,
bakıcı sütten çıkmış ak kaşık mı?
Kadın buraya yazdığım cümlelerle yazmadım ona diyor,
eğer öyle yazdıysa 'üslubun sert' diyenlere katılıyorum ama beyan esastır, yazmadım diyorsa uzatmanın alemi yok.

Bana göre bakıcı iyi niyeti suistimal ediyor.
Benim müdürlüğünü yaptığım özel okulda, öğretmenlerimden biri arayıp;
-'Hocam yeğenim ateşli, ben bu hafta okula gelmeyeceğim' dese
-Hocam sen kendinde misin? Derim.
Çocuk onun değil, bakımından birinci derece sorumlu değil, işe gelmeyecekmiş,
bu mantıklı mı sizce?

Konu sahibi arkadaşım kızmakta ve tepki göstermekte haklısınız.
Yerinizde olsaydım bakıcıyla devam etmezdim.
Bu ay Ramazan olduğu için ücretini tam verir, helalleşirdim.

İnanın bende üzüldüm.
İlk vakası sabah işe gideceğim.
O gün hem nöbetçiyim ve 7 saat dersim var.
ve sabah haber veriyor gelmeyeceğim bebek hasta annemin ihtiyaci var diye.
2 gün gelmedi.
ve kızımı okula derse sokmak zorunda kaldım ki gurbetteyiz emanet edeceğim kimse yok.
Kızım perişan oldu benimle.
Ve ben yinede ücret kesmedim hiç kesmedim.
Hiç kirmadim onu hep yaşına verdim.
Ama onun yaptigida ayip değilmi?
Ayrica evdeyiz ama canli ders yapiyoruz.
Whatsap sürekli aktif .
evde çalışıyoruz lütfen artık anlayın.öğretmenler sevinmiyor evde olduğuna aksine eski düzene dönmek için dua ediyoruz
Yok şu konuda hak verdim bir hafta ateş için çok uzun bir izin idare ettiğinizi de anladım. Ama biliyorsunuz ki ailede şu an tek gelir kaynağı oymuş. O yüzden dedim keşke biraz daha idare etseydiniz. Eziklik suistimal kendini kullandırma gibi değilde hayır işi gibi düşündüm. Bu arada benim üzücü diye nitelendirdiğim siz uyarınca tamam gelirim demiş hani keşke uzatmasaydınız diye. Mesela 1 hafta izin veremem x, şu sebeplerle diye tek uyarı yeterli olabilirdi gibi düşündüm.

Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz galiba.

Bir kap yemek ne? Sokaktaki kedi köpek hayvan mi gündelikci? Siz bunu söyleyerek o kötü bilincinizi kusuyorsunuz.

Yukarıdaki bi üye de demiş. Zaten hukukun sıkı uygulandığı bi ülke olsaydık bu konuyu acmaya cesaret etmezsiniz.

Davalardan ve verilen para cezalarından haberiniz yok. Kişinin fikri neyse zikri de o olurmuş. Hiç bi gundelikciye bi kap yemek vermez diye bir düşüncem olmadı anlayabiliyor musunuz? Sizin gibi egitimcilerden sadece utanıyorum nesiller yetistireceksiniz bir de daha kendinizi yetiştirmede.
Kötü kalbe ve zihniyete sahip olan sizsiniz
Hiç aklıma gelmeyecek olan birşeyle yine suçluyorsunuz.
"bir kap yemek"deyimi yaygın bir deyim.
"onu bile düşünmezsiniz anlamında yazılmış bir deyim.
siz beni ne ile suçluyorsunuz.Bu kininiz neden?
İlçeye olan katkılarımdan çabamdan,hayvanlar ile ilgili yaptigim çalismlardan kurduğum kedi köpek evlerinden,ihtiyaç sahibi çocuklara ettiğim yardımalrdan,okumayan kız çocuklarini okumaya teşvik etmek için uğraştiğim emeklerden dolayı devlet tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilmiş bi öğretmenim çok şükür.
Söylermisiniz sizin bugüne dek topluma ne gibi bir katkınız oldu?

Kötü kalbe ve zihniyete sahip olan sizsiniz
Hiç aklıma gelmeyecek olan birşeyle yine suçluyorsunuz.
"bir kap yemek"deyimi yaygın bir deyim.
"onu bile düşünmezsiniz anlamında yazılmış bir deyim.
siz beni ne ile suçluyorsunuz.Bu kininiz neden?
İlçeye olan katkılarımdan çabamdan,hayvanlar ile ilgili yaptigim çalismlardan kurduğum kedi köpek evlerinden,ihtiyaç sahibi çocuklara ettiğim yardımalrdan,okumayan kız çocuklarini okumaya teşvik etmek için uğraştiğim emeklerden dolayı devlet tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilmiş bi öğretmenim çok şükür.
Söylermisiniz sizin bugüne dek topluma ne gibi bir katkınız oldu?

Hiçbir insana verdiği emege yaptığım odemeler karsiliginda bana minnet etmesi gerekiyor demedim. Yetmez mi?

Konu sahibi hatalı, vicdansız, sert,
bakıcı sütten çıkmış ak kaşık mı?
Kadın buraya yazdığım cümlelerle yazmadım ona diyor,
eğer öyle yazdıysa 'üslubun sert' diyenlere katılıyorum ama beyan esastır, yazmadım diyorsa uzatmanın alemi yok.

Bana göre bakıcı iyi niyeti suistimal ediyor.
Benim müdürlüğünü yaptığım özel okulda, öğretmenlerimden biri arayıp;
-'Hocam yeğenim ateşli, ben bu hafta okula gelmeyeceğim' dese
-Hocam sen kendinde misin? Derim.
Çocuk onun değil, bakımından birinci derece sorumlu değil, işe gelmeyecekmiş,
bu mantıklı mı sizce?

Konu sahibi arkadaşım kızmakta ve tepki göstermekte haklısınız.
Yerinizde olsaydım bakıcıyla devam etmezdim.
Bu ay Ramazan olduğu için ücretini tam verir, helalleşirdim.
Çok teşekkür ederim.Keşke herkes okuduğunu anlayabilse sizin gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back