• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru olanımı yaptım?(Bakıcım)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
M ManzaramDeniz bu donemde zaten isten cikarma yapamiyorsunuz.

Normalde o yapida biri degilse bile evin tek gelir kaynagi oldugu icin muhtemelen sikayet yoluna gider. Kendi gitmese sagdan soldan akil veren olur. Yani ben öyle yapardim. Is disiplinine uymayan o gibi duruyor ama evde yeni dogan ve logusa varken gel git yapmak da su donemde uygunsuz. Kaldi ki siz evdeyken.

Sigortasi varsa ispati cok kolay.
Sigortasi yoksa zaten cok sıkıntılı bir surec, binlerce lira cezasi var.

Kestirip atmak yerine demin de dedigim gibi orta yolu bulup anlamaya calisin. 20 yasinda kendisi cocuk yasta biri. Evde bebek, burda cocuk. Kimse zorla calistirmiyor ama belki cok bunaldi. Ben daha ilimli olma taraftariyim.

Biraz zaman geçsin,gelmediği günleri keserek tekrar başlatmalıyım dediğiniz gibi değilmi.
tek kaygım kızım.Ama güvenimde sarsıldı bu üç oldu

Şu dönemde tek gelir bakıcıysa eve ekmek girsin bırakın. Ramazan ayındayız birde. Yüzde yüz siz haklı olmanıza rağmen ben en azından iş bulabileceği bir döneme kadar idare ederdim. Üzüldüm kıza

Bakicin senin yaklasimini suistimal etmis o konuda haklisiniz.
Fakat ben olsam bundan sonra gelmedigin gunleri kesecegim haberin olsun. derdim. O ne demek istedigini anlardi zaten.
Bos yere ortam gerilmis.

Iki rekat şükür namazı kilsaydi keske.
Konu içeriğinde siz haklı olabilirsiniz ama üslubunuz oyle kotu ki keşke insanlar bu tarz dusunme bicimi olan kişilerin yanında çalışmak zorunda kalmasa maddi yetersizlikleri sebebiyle.
Ah ah..beni bi tanısanız şöyle konuşmazsınoz inanın.
Maddiyat hiç düşünen biri degilim.
Konu para değil.Ama maaşını kesmesikçe gördümki o arsız davranip izin istemeye başladı nasılsa kesmiyor diye.
Buralarda maaşı kesmeyen tek işveren benim bakıcı olarak.
Hatta bi kaç hoca arkadaş bana kötü ornek oluyorsun diye sitem ettiler.
Ve fazla veriyorum haftanin 3 günü gelmesine rağmen.
Maddi manevi herseyine yetiştim inanın.
buraya sert yazmış olabilirim ama ona yazarken bu kadar kirici üslup kullanmadim.
Birebir aynisini yazmadim yani.
Son olarak sizin bana yazdiginiz bu mesajdaki üslubunuzuda sorgulayın olurmu

Ben sizi haklı buldum, kullanıldığımı, enayi yerine konduğumu hissedersem anında soğurum. Ama bir şey sormak istiyorum, şu bakıcılarla ilgili; sigortasını vs yaptırıyor muydunuz yani zıtlıkla ayrılınca şikayet etme durumu olur mu? Sigorta yapılınca normal şirket gibi ihbar süresi vb oluyor mu? Bilmediğim için soruyorum.

Merhaba herkese.
Hemen konuya giriyorum.
2 yıldır bakıcımız aynı.
Kızım onu çok seviyor Allah var oda kızımı içten seviyor.
Çok düşkünler birbirlerine.
Hiç bi sorunumuz yoktu.
Öğretmenim bu arada.
Haftanın belli günleri gelirdi.
Her konuda hep destek oldum onada ailesenede.
Pek durumları yok.Gida kiyafet..vs.
Bunlar söylenmez ama inanın çok emegim var oda ailesede bilir Allah razı olsun der hep.
Şimdi konuya gelecek olursak bir kardeşi oldu,annesi genç ve evde yardımcı olacak bir kız kardrşi daha var.
Ve gerek doğumda ve sonrasında her acil durumda izin almaya başladı.
Ve gelmediği günleri hiç kesmedim bugüne dek.
Ve sanırım bu durum onun hoşuna gitti ve bebeği bahane ederek izin almaları sıklaştı.
Korornadan dolayı babası dükkanını kapattı.
Tek gelirleri bakıcımdı.
Bende okul olmamasına rağmen gel dedim aynı düzende devam edelim.
Herşey iyi hoş.
Az evvel yine yazmış,bu hafta gelmesem olurmu kardeşim hasta.
Nesi var,biraz ateşi var demiş.
Ee dedim bu bebek büyüyene kadar her hasta olduğunda izinmi alacaksın,
ayrıca evde annen var kardeşlerin baban var.
Bigünlük hastalık belki.
1 hafta gelmeyeyim diyosun.
Bu rahatlık 2 senedir hiç maaşından kesmesiğim için mi dedim.
Bundan sonra kesinti olacak haberin olsun dedim.
Ben zor günler den dolayı gel dedim ama sanırım senin çokta ihtiyacın yok.
Gelme istersen bundan sonra dedim.
Oda ihtiyacım olmasa çalışmazdım demiş.
Tamam geleceğim demiş bu defa.
Çok ihtiyacın olsaydı 1 hafta ufak bi ateş için izin istemezdin.
Ayrıca bebeğin annesi sen değilsin dedim.
Geçen sene hiç böyle değildi bu arada hastayken bile gelirdi.
Bi süre düşüneceğim dedim.Gelme artık dedim.
Şimdi bi yanım ihtiyacı var diye vicdan yapıyor diğer yanım iyi niyetimi su istimal ettiler boşver diyor.
Ayrıca eylülde kızımı kreşe yazdırmayı düşünüyorum
Gerekirse yeni bir bakıcı buluruz.
Küçük bi yerdeyiz.
Herkes herkesi bilir.
Kızıma bakmaya aday çok var.
Ama kızımi cidden çok seviyordu.
İlerisi için güvenim kalmadı.
Oda farkında buralarda benim şartlarımda kimseyi bulamayacağından.
Şimdi ne yapsam gel gitler yaşıyorum.
Tamamen çıkarmalımıyım?
Yoksa kororna bitene kadar gelmemi demeliyim.
Bu süreçte bazı şeylerin kıymetini iyi anlar belki.
Ama yüz göz olduğumuz içinde artık gelmesin diyor diğer yanımda.
Kafam hayli karısık.
Yardımlarinizi bekliyorum

Ben gerçekten anlayamadim, bu kiz normalde kaç gün geliyordu ve izin aldığında siz çalistiginiz icin nasil bir çözüm buluyordunuz? Yoksa izin mevzusu sadece korona zamani mi başladi?

Kendinizi ve ailenizi de neden riske attığınızı da anlayamadım, öğretmensiniz ve evdesiniz, kıza ihtiyacınız yok çağırıp ne yaptiriyordunuz ki? Önlem aldık yazmissiniz ama nasıl bir önlem kız çocukla mı ilgileniyordu evin diğer islerini mi yapiyordu?

Şu dönemde tek gelir bakıcıysa eve ekmek girsin bırakın. Ramazan ayındayız birde. Yüzde yüz siz haklı olmanıza rağmen ben en azından iş bulabileceği bir döneme kadar idare ederdim. Üzüldüm kıza
Manevi kizim yerine koymustum inanin.
eşimdr bende inanın öyler değer verdikki ona anlatsamda bak bak kendini övüyor diye sert yorumlar gelir.
Ama nasil hayal kirikligi yaşadigimi anlayin diye söylüyorum.
Bakalım bikaç gün geçsin biraz düşünsun cagirip son kez konuşacagim sanirim

Ben sizi haklı buldum, kullanıldığımı, enayi yerine konduğumu hissedersem anında soğurum. Ama bir şey sormak istiyorum, şu bakıcılarla ilgili; sigortasını vs yaptırıyor muydunuz yani zıtlıkla ayrılınca şikayet etme durumu olur mu? Sigorta yapılınca normal şirket gibi ihbar süresi vb oluyor mu? Bilmediğim için soruyorum.
Sigortasi yok.
Ama bunu en başından konuştuk biz,buralarda yaptiran kimse yok.
İş olanaği çok az.
2 bin nüfuslu bi yer.
3 gün geliyor.
ama fazla veriyorum ücretini.öyle anlaştık

Korona dan dolayı tatildesınız neden bakıcı gelıyorkı. Dısardan gelen birisini bu donemde evinize kabul etmeniz hata bence iş dısında dikkat ediyormu kurallara bilemeyiz. Korona bitene kadar ara verebilirsiniz. Para odeyıp odememekte sıze kalmıs.

İki kurus para veriyorsunuz onu da “ihtiyacın yok demek ki” diye basına kakıyorsunuz insanların. Ayrıca neden şiir yazar gibi her cümleden sonra yeni bir paragrafa basladınız anlamadım, Yılmaz Özdil köse yazısı mı okuyorum, forum mu belli degil.
Gelmediginiz gün icin kesinti yaparım demeniz yeterli, siz ne kadar icli dıslı da olsanız isveren iliskisindesiniz. İs veren olarak sagladıgınız iş kücük caplı da olsa profesyonel davranmak zorundasınız, paraya ihtiyacın yok glb.s .s diye trip atmak hic hos degil.
Rahatsızlıgınızı belli edersiniz, calısanın daha sonraki davranıslarına göre de karar verirsiniz, bu kadar basit.

Ben gerçekten anlayamadim, bu kiz normalde kaç gün geliyordu ve izin aldığında siz çalistiginiz icin nasil bir çözüm buluyordunuz? Yoksa izin mevzusu sadece korona zamani mi başladi?

Kendinizi ve ailenizi de neden riske attığınızı da anlayamadım, öğretmensiniz ve evdesiniz, kıza ihtiyacınız yok çağırıp ne yaptiriyordunuz ki? Önlem aldık yazmissiniz ama nasıl bir önlem kız çocukla mı ilgileniyordu evin diğer islerini mi yapiyordu?
Sakin:)
Yazdım ama anlayamamışsınız.
1_ Normalde 3 gün geliyor ve hala öyle devam ediyordu
2_Sadece kızımla ilgileniyor.
Oyun oynuyor.Etkinlikler yapiyor öğle uykusuna kadar.
Erkenden gönderiyordum
9_1 arası geliyordu şu süreçte
3_ Babasinin dükkanı kapandi yeni bebek var ve tek gelirleei oldugu icin işten çıkarmaya gönlüm el vermedi.
Evlerimiz yakın ve önlemlerimizi hep aldık.
Yinede risk hep var
ilcede vaka sayisinin olmamasida etkiliydi bu karari almamda

Korona dan dolayı tatildesınız neden bakıcı gelıyorkı. Dısardan gelen birisini bu donemde evinize kabul etmeniz hata bence iş dısında dikkat ediyormu kurallara bilemeyiz. Korona bitene kadar ara verebilirsiniz. Para odeyıp odememekte sıze kalmıs.

Erkenden gönderiyordum
3_ Babasinin dükkanı kapandi yeni bebek var ve tek gelirleei oldugu icin işten çıkarmaya gönlüm el vermedi.
Yinede risk hep var

İki kurus para veriyorsunuz onu da “ihtiyacın yok demek ki” diye basına kakıyorsunuz insanların. Ayrıca neden şiir yazar gibi her cümleden sonra yeni bir paragrafa basladınız anlamadım, Yılmaz Özdil köse yazısı mı okuyorum, forum mu belli degil.
Gelmediginiz gün icin kesinti yaparım demeniz yeterli, siz ne kadar icli dıslı da olsanız isveren iliskisindesiniz. İs veren olarak sagladıgınız iş kücük caplı da olsa profesyonel davranmak zorundasınız, paraya ihtiyacın yok glb.s .s diye trip atmak hic hos degil.
Rahatsızlıgınızı belli edersiniz, calısanın daha sonraki davranıslarına göre de karar verirsiniz, bu kadar basit.
siz cidden konumu okudunuz mu?
iki kuruşta vermiyorum ayrica.
zaten konu para mi?
güven ve sevgi ve hayal kirikligi
Hayatta paradan başka şeylerle sınanmamışsınız anlaşılan
Üslup diyorsunuz lütfen saptırmayın

Haklı olduğun konu izni abartması. Üslubun sert olmuş. Çok güveniyorsan çocuk için bazı şeylere katlanacaksın. Ben çok yaşıyorum ama şimdilik yapacak birşeyim yok. Konuşmakta fayda. Biz sana çok güveniyoruz ama şevkin kırılmış gibi. Dilersen bir süre ara verelim sen dinlen evini özlediyaen falan gibi konuşursan o da kendine çeki düzen verecektir tahminim. Yarın göreceksin o çok talip var dediklerin sen arayınca yan çizecekler.

Not: yeni birini bulmadan çok kesin çizgiler çekme.

Sigortasi yok.
Ama bunu en başından konuştuk biz,buralarda yaptiran kimse yok.
İş olanaği çok az.
2 bin nüfuslu bi yer.
3 gün geliyor.
ama fazla veriyorum ücretini.öyle anlaştık

Burda bi üye acmisti konu.
Sanirim temizlikci kadin ozellikle istemiyorum sigorta yapma diyip ilk anlasmazlikta sikayet etmisti.
26 bin mi ne ceza gelmişti.

Yani konusmak, anlasmak, fazla vermek malesef bunlari hakli cikarmiyor. Zor meseleler. Iki taraf icin de hayirlisi olsun.

Sakin:)
Erkenden gönderiyordum
Yinede risk hep var

Gayet sakinim merak etmeyin. Ben mesajimi yazarken baska uyeye cevabinizda 3 gün geldigini yazmissiniz ama mesajimi gonderdikten sonra okudum. Diger sorularimi cevaplamamissiniz ama önemli değil. Virus belirli saatten sonra aktive olmuyor 1e kadar çalissa da bence gereksiz risk almışsınız bence bu süreçte gelmemesi zaten sizin ve ailenizin yararına.

Gercekte öyle olmayabilirsiniz ama yazdıklarınıza göre çok farklı bir profil ciziyorsunuz, tamam parasini kesmemissiniz ama verdigim para bosa gitmesin diye sanki çagirmaya devam etmissiniz ama siz maasinizi aldiginiz halde hic ise gitmiyorsunuz bakiciya acil bir ihtiyaciniz olsa sagliginiz için aldiginiz riski anlayabilirdim ama sanki biraz kendinize vakit ayirmak icin kizi keyfi olarak çagiriyor gibi duruyorsunuz.

Ah ah..beni bi tanısanız şöyle konuşmazsınoz inanın.
Maddiyat hiç düşünen biri degilim.
Konu para değil.Ama maaşını kesmesikçe gördümki o arsız davranip izin istemeye başladı nasılsa kesmiyor diye.
Buralarda maaşı kesmeyen tek işveren benim bakıcı olarak.
Hatta bi kaç hoca arkadaş bana kötü ornek oluyorsun diye sitem ettiler.
Ve fazla veriyorum haftanin 3 günü gelmesine rağmen.
Maddi manevi herseyine yetiştim inanın.
buraya sert yazmış olabilirim ama ona yazarken bu kadar kirici üslup kullanmadim.
Birebir aynisini yazmadim yani.
Son olarak sizin bana yazdiginiz bu mesajdaki üslubunuzuda sorgulayın olurmu

Bende farklı düşündüm ama inanın buraya kirici üslupla yazmamak için cümleleri kisalttim.
Bu sizin düşünme biçiminiz üzgünüm o kişinin yüzüne bunları soylememeniz bunları düşünmediğiniz anlamına gelmiyor. Elma tohumundan ayva çıkmıyor yani özetle.
Bir kişinin emeğiyle çalıştığı işinde ona minnet etsin demek yeterince kötü bir durum bence. Ve siz ogretmensiniz galiba. Ne diyelim Allah layık olduğunuz bakiciyi tez zamanda karşınıza çıkarsın

siz cidden konumu okudunuz mu?
iki kuruşta vermiyorum ayrica.
zaten konu para mi?
güven ve sevgi ve hayal kirikligi
Hayatta paradan başka şeylerle sınanmamışsınız anlaşılan
Üslup diyorsunuz lütfen saptırmayın
Konunuzu okudum.
Sevgi ve hayal kırıklıgı yasadıgınız birine “Paraya ihtiyacın yok galiba” diyen sizsiniz.
Verdiginiz para kime göre, neye göre yüksek ?
Ayrıca ssksız işçi calıstırmak yasak, sigortasını yapmak zorundasınız, kendi ellerinizle itiraf etmissiniz. O kadının o evde basına bir sey gelse YARGILANIRSINIZ!
Bir de gereksiz yere paragraf uzatmak gözleri kanatan bir durum umarım algılayabilmissinizdir.
Lütfen bunlara özen gösterelim :)

Burda bi üye acmisti konu.
Sanirim temizlikci kadin ozellikle istemiyorum sigorta yapma diyip ilk anlasmazlikta sikayet etmisti.
26 bin mi ne ceza gelmişti.

Yani konusmak, anlasmak, fazla vermek malesef bunlari hakli cikarmiyor. Zor meseleler. Iki taraf icin de hayirlisi olsun.

Çünkü kanun denen bir sey var. Her konuda anlasamazsin. Birini çalıştırmak basit bir mesele değil.
Mesela konu sahibi ücreti dusuk veriyormuş sgk odemiyormus vs vs bir de minnet etmediği için kızıyor.
Yani bu insanları görünce allah'tan yarım yamalak da olsa bir hukuk sistemi var diyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back